ארוחת ערב ב"יונתן פוד קלאב": מיסטר קומאר

הגרגרן

New member
ארוחת ערב ב"יונתן פוד קלאב": מיסטר קומאר

ארוחת ערב ב"יונתן פוד קלאב": מיסטר קומאר

ארוע אישי הוא אצלנו תמיד תרוץ לחגוג באחת המסעדות הטובות. כך גם הפעם חגגנו את יום הולדתי הרביעי באיחור של שבוע. יום הולדת רביעי ?! כן, לא טעיתי. מבחינתי, מאז שפרשתי מרצוני לפנסיה מוקדמת, נולדתי מחדש ואני סופר שנות חרות מה-1.2.2013.

פתיחתה של מסעדה, במקום שבו היתה מסעדת "הרברט סמואל", בבעלות חדשה ובקונספט חדש, כשהשף יונתן רושפלד מכנה את המסעדה הפעם "יונתן פוד קלאב" ואת הקונספט ההודי המשודרג, שיהיה בה בחודשים הקרובים, "מיסטר קומאר", והעובדה שהוא חונך את בנו במטבח, כל אלה הוסיפו לנו סיבות לתרוצים ולכן אל חשש לדאגה, על משקל "באנו, ראינו, ניצחנו", כאן זה היה: באנו, אכלנו, נהננו.

חלל המסעדה נותר כשהיה בימי "הרברט סמואל", עם שינויי תפאורה ומוסיקה (רועמת מדי) בהתאם לקונספט העכשוי, כדי להכניס את הסועדים לאוירה, והאוירה היתה רועשת מאוד גם בגלל המוסיקה וגם בגלל שהמסעדה היתה מלאה עד אפס מקום, כשלקראת שעת המעבר בין משמרות היתה התגודדות צפופה של האורחים שהגיעו למשמרת הבאה מייד במעלה המדרגות, באזור המארח/ת, מבלי שהיתה להם פינת ישיבה להמתנה, התגודדות שגם הפריעה למעבר המלצרים בין האגפים השונים של המסעדה.

התפריט שונה מתפריטים רגילים ובנוי כמו סיפור נחמד על מיסטר קומאר, כשאת חלק מהמנות ניתן לקבל מוקטנות ולכן תראו שני מחירים ליד מנות אלה בהתאם לגודל המוזמן:

"כשמגיעים למועדון של מיסטר קומאר הוא אוהב להגיש בהתחלה: דגים בקרח של כוסברה ומים של מלפפונים – 42/68

בכפר בו נולד היה נהוג לפנק את הזרים שהגיעו ללון בכופתאות כרובית ויוגורט, חציל, דבש ותבלינים ממדגסקר שהוגשו חמימות עם דג מים מתוקים מעושן קלות – 54/95

ברצועת ההרים בהם גדל היו מגישים בחגים: סלט קשמירי של טלה עם עלים מרירים ואבקת ציפורן הדרים חורפית – 38/65

כשיש לו חברים מצרפת הוא עושה רושם עם: כבד אווז בחציל ודבש תבלינים ממדגסקר – 62

ינואר 1987 במסע הדיג שלו באוקיאנוס כמעט טבע בעת שצד לוויתנים ליד חופיה של טנזניה, כשניצל הכין לצוותו על החוף קלאמרי בקוקוס בצלים מיובשים לוהטים – 62

כנפיים הן השעשוע החביב עליו ולכן הוא המציא את "קרמל פולי הקקאו שלו" – 32/48

ב-1973 כאשר הוזמן קומאר למרסיי לחתונתם של ג'וסף ומריאן הוא החליט להכין: מרק "דגים ים צהוב של חסילונים מיובשים בשמש" – 34/68

אמא של משפחת קומאר לעולם לא תוותר על המסורת אז כמחווה לזכרה הוא מקדיש את העוף טנדורי הצהוב משורש כורכום וסוכר דקלים – 38/82

למנות עיקריות קיבל מיסטר קומאר בקשה קטנה ממני: "תכין לי שאטו מפואר מפילה בקר" והוא הממזר לקח את זה בשתי ידיו והכין פילה 500 בנוסח טאג' מאהל עם פטריות אוזן פיל ברוטב פאלק וסלט ריחני – 168/290

בר ים מעושן תבלינים הוא מנת הדגל שלו ! אותה הוא משרה בחמאת עיזים ויוגורט לילה שלם וצולה לצבע עז. מממזר הקומאר הזה – מחיר ל-100 גרם – 45"

אז איך מתמודדת משפחת הגרגרנים (ואל תשכחו שהגרגרנית נולדה בהודו) עם תפריט כזה ? פשוט מאוד: מזמינים הההכל (!), כשהיכן שניתן – מנות מוקטנות.

על השולחן עלו צלחת עם פאפדם, שמולאה בהמשך בנוספים, שתי קעריות עם רטבים לטבילה, האחד פיקנטי על גבול חריפות עדינה על בסיס כוסברה והשני עדין (וטוב לכיבוי שריפות למי שרגיש לחריפות) על בסיס יוגורט. כמו כן הגיעה כוס ובה "פיצוחים הודיים" עם תבלינים.

המלצרית המאוד אינפורמטיבית עשתה עבודה מצוינת כל הערב. בין השאר הסבירה כל מנה ואת הקונספט שבו המנות יוצאות לשולחן כשהן מוכנות ולא בהכרח בסדר קבוע ולכן הזמנו בשלב ראשון רק את המנות שבעינינו היו "מנות ראשונות" ורק כשסיימנו עימן הזמנו את העיקריות.

כדי שלא ישעמם עד הגעת המנות, הזמנו גם קוקטלים לגרגרנית ולי ואילו הגרגרונת הזמינה לאסי (המשקה, לא הכלבה, למרות שהיא היתה בוחרת בחלופה השניה, אילו הייתי מרשה לה). אחד הקוקטלים שהזמנו הוגש בכוס דמויית ראש כריש והיה קרוי בהתאם: Shark Attack at Goa. הקוקטייל השני היה Mr. Kumer G&T.

הלאסי היה על בסיס יוגורט וחלב קוקוס עם נגיעה של גויאבה, שאפילו שונאת הגויאבות הזו לא חשה בהפרעה לטעמים העדינים של המשקה ולכן בהמשך הזמינה עוד כוס כזו. הגרגרנית (שדוקא כן אוהבת גויאבות) טעמה מהכוס של הגרגרונת והתמוגגה. כמעט גנבה לה את הכוס...

להפתעתנו וגם להפתעת המלצרית, המנות החלו לזרום אל שולחננו כמעט מייד ועוד לפני הגעת הקוקטלים.

חיש קל לא היה מקום על השולחן. מזל שהיינו שלושה בשולחן של ארבעה.

התרשמותנו מהמנות:

(המשך בהודעה הבאה)







 

הגרגרן

New member
המשך

דגים בקרח של כוסברה ומים של מלפפונים – מנה מעולה ומרעננת של נתחי אינטיאס, שזעקו: "רק לפני רגע היינו במים !" סהרוני מלפפונים, ברד של כוסברה וכמון (?) והכל מונח בתוך חצי אגוז קוקוס. רעיון אדיר לפתיחת ארוחה. כולנו התמוגגנו.

כופתאות כרובית ויוגורט, חציל, דבש ותבלינים ממדגסקר שהוגשו חמימות עם דג מים מתוקים מעושן קלות – הכרובית מוגשת בפנכה אחת והרוטב באחרת. היה טעים מאוד לכולנו.

סלט קשמירי של טלה עם עלים מרירים ואבקת ציפורן הדרים חורפית – אין לי מושג מה זה "ציפורן הדרים חורפית". הטלה הוגש כמעין סלט שווארמה של פיסות טלה. מבחינתי היה בסדר. הגרגרנית טענה שהיו מספר פיסות יבשות. יתכן שזה נבע מהסדר בה כל אחד מאיתנו הגיע לחלוק במנה הזו ואולי לא.

כבד אווז בחציל ודבש תבלינים ממדגסקר – טרין מעולה שהגשה יפהפיה מעוטר בטוויל עלה (עלים ?) עדין של פטרוזיליה (?) רוטב ומרקחת נהדרים. לשמחתי, הגרגרונת איננה אוכלת כבד ולגרגרנית כבד אווז שמן מדי וכך רוב המנה (וכאן זו איננה מנה מוקטנת) היתה שלי. יששששששששששששש !

קלאמרי בקוקוס בצלים מיובשים לוהטים – כיסי קלאמרי קטנטנים ברוטב יאממממי. למי שאיננו חולק מנות, אמליץ לקחת מנה זו בגודל שלם.

כנפיים ב"קרמל פולי הקקאו" – בשרן אמנם היה נימוח, אך הרוטב היה מתוק מדי עבורי ואם אינני טועה היה גם עתיר קינמון. לי זאת היתה המנה הפחות מוצלחת, לעומת זאת הגרגרנית אהבה אותה מאוד ואילו לגרגרונת היה פה משהו חריף לרגע, דבר שהיה מוזר בעיני, כי אני לא הרגשתי שום חריפות. בסופו של דבר, כנראה ענין של טעם אישי.

מרק "דגים ים צהוב של חסילונים מיובשים בשמש" – שחו בו להנאתם גם מולים באיכות נהדרת. לסכם את חוות דעתנו על המרק הזה במילה אחת ? WOW !!! אני מוכן לאכול ארוחה שכל כולה קערה ענקית ובלתי נגמרת של המרק הזה.

לצד ה"מנות הראשונות" הנ"ל היתה גם פנכה קטנה עם אורז בחלב קוקוס, שהגרגרנית אהבה ואני פחות.

ולעיקריות:

עוף טנדורי הצהוב משורש כורכום וסוכר דקלים – זו היתה המנה העיקרית של הגרגרונת והוזמנה כמנה מוקטנת. היו בה שיפודי עוף רך וטעים מאוד שלא דמה לא במראה ולא בטעם למה שלרוב מוגש במסעדות הודיות כ"עוף טנדורי". על העוף הוזלף יוגורט והוא עוטר בים של פרחים, עד שהגרגרונת הגדירה זאת: "הנה קיבלת זר ליום ההולדת".

פילה 500 בנוסח טאג' מאהל עם פטריות אוזן פיל ברוטב פאלק וסלט ריחני – גם הפילה הוזמן כמנה מוקטנת של 250 גרם. הוא הוטבל גראם מסאלה עשירה, נצלה ונחתך לפרוסות נאות אדמוניות, תרתי משמע. הוא הוגש על מצע אורז ברוטב שניסה להסתיר בתוכו ללא הצלחה אוצרות נהדרים כמו פטריות אוזן פיל פריכות גם פטריות בשרניות ועזות טעם אחרות – תענוג אמיתי !

בר ים מעושן תבלינים – לברק שלם (עם עור ועצמות) שנחתך במספר חתכי רוחב להספגת טעמים. ההשרייה הארוכה הורגשה היטב ויצרה תחושה שהדג ברובו עשוי מדי ודוקא מספר אזורים דקים יותר שלו, שככל הנראה לא ספגו את ההשרייה דיים, לא היו עשויים דיים. הפוטנציאל של המנה גדול, אך נראה לי שהיה פספוס מסוים לפחות בהכנת הדג המסוים הזה.

כאילו לא די באורז שהיה מצע לכל אחת מהמנות העיקריות, הגיעה בנוסף גם קערה של אורז, שנראה לנו זהה לקודמיו, אך ללא הרטבים שהיו במנות העיקריות.

במספר שולחנות סמוכים ראינו שהוגש לשולחן לחם שטוח גדול. מכיון שהזמנו למעשה את כל התפריט, הופתענו שאלינו לא הגיע. מצד שני, לא זכור לנו שראינו אותו בתפריט. מצד שלישי, היינו כל כך מלאים בסיום ארוחה, שתוספת לחם היתה הדבר האחרון שהיה רצוי לנו.

כמו-כן ראינו בשולחנות סמוכים, שקיבלו מקל עם שערות סבתא אותן טבלו ברוטב כלשהו. קינוח ? אנחנו כבר לא היינו מסוגלים אפילו להפוך את דף התפריט לצידו השני, שבו מופיעים הקינוחים.

ואם מישהו מהמסעדה קורא את זה: הזמן המוקצב לשולחן (שעתיים) איננו מספיק למי שיזמין כמונו וירצה אולי גם קינוח וקפה. ובכלל, אני שונא את קונספט המשמרות.

לסיכום: ארוחה נהדרת גדושת אוכל בטעמים עזים. לו רק המוסיקה ורעש הסועדים היו עזים פחות...

(תמונות נוספות בהודעה הבאה)















 

pix37

New member
מזל טוב ותודה על הביקורת המושקעת

נשמע מעניין וטעים. יש גם מנות צמחוניות ?
 

הגרגרן

New member


צמחוני ? כל התפריט מופיע בהודעה.
אם המנות שיש בהן דגים ופירות ים ומנת הכרובית עונות להגדרה, אז כן, אבל אם לבסס ארוחה רק עליהן, אז כדאי מנות בגודל מלא.
 

מיתר44

New member
תודה על הדיווח המהנה שבעקבותיו

אמצא את ההזדמנות להגיע לסעוד אצל יונתן קלאב.
ציינת שיש מגבלת זמן, האם סעדתם במשמרת הראשונה?
 

הגרגרן

New member
אכן במשמרת הראשונה

וקחו בחשבון, שהמסעדה (לפחות בינתיים) פתוחה לקהל רק בערבי רביעי וחמישי.
 

gastro101

New member
פתחת לי את התיאבון פעמים- גם לפרישה מהעבודה


וגם לאוכל ההודי המיוחד
חוץ מזה אהבתי את השנינויות שאף הקראתי בקול לבעלי
 

הגרגרן

New member


אם יש עצמאות כלכלית והגשמת את יעדיך המקצועיים, מדוע, כדי להגשים כל מיני "חלומות מתוייקים" אחרים, צריך לחכות לגיל שרירותי, שקבעו פוליטיקאים במו"מ ביניהם ?
 

erezavn

New member
נראה מצוין

חבל שהמסעדה פועלת רק יומיים בשבוע. עניין מאד מגביל.
זו נראית המסעדה הכי מעניינת שרושפלד פתח מאז הרברט סמואל. גם נדמה לי שהוא הפיק לקחים מהביקורות על הארוחות ערב למיניהן והוא אשכרה חזר ליצור מנות מעניינות ויצירתיות.
 

החתולית

New member
על הדיווח

נראה שמשפחת הגרגרנים פיצחה את השיטה לחיים הטובים.
&nbsp
נראה גם שיונתן רושפלד נדבק קצת מאיל שני בענייני כתיבת תפריטים

&nbsp
האוכל נראה ונקרא מעניין ומוצלח. יכול להיות שבהרברט סמואל פיצחו את השיטה לתחלופה מהירה של שולחנות - מוזיקה בקול רם, שלא מאפשרת ניהול שיחה. כך היה גם בגילגול הקודם של המסעדה.
 

הגרגרן

New member
חשבנו דומה בשתי נקודות

ענין עוצמת המוסיקה וענין התפריט הפיוטי, שאצל רושפלד נלקח לכיוון של סיפור נחמד.
נשאר לך לחשוב כמוני בעניין החיים הטובים (-; ממליץ בחום.

חבל באמת שיונתן אימץ מאייל שני את שיטת היומיים בשבוע.
 
למעלה