קצת יינות חדשים מתערוכת סומליה
בסוף ינואר נערכה תערוכת היין השנתית סומליה. התערוכה מיועדת לקהל המקצועי, ומגיעים אליה אנשי היקבים, מי שכותבים על יין במדיות שונות, קניינים, מסעדנים וצוותי מסעדות.
השנה השתתפו פחות יקבים גדולים ומוכרים בתערוכה, ולעומת זאת השתתפו יקבים קטנים רבים. היתה השתתפות רבה של יקבים כשרים. נעדרו יקבי כרמל וברקן, דוכן של חברת הכרם (בדרך כלל מציגה יינות מיובאים וישראלים בדוכן גדול ומכובד) ועוד.
היין הראשון ששתיתי בתערוכה היה בדוכן של יקב מוני מהרי יהודה. שסק לבן - בלנד מסדרת נחל של היקב. בלנד של שרדונה, סמיון וקולמבר. ריחות של תפוח עץ ירוק ודשא, הוא פירותי עם חמיצות מרעננת. פתיחה נחמדה לכמה שעות של טעימת יינות.
אחד המותגים החדשים שהציג יין הוא מותג קובננט (COVENANT), אשר מייצר יין ביקב יזרעל. היינן הוא ארי ארל, והיקב שמייצר יינות כשרים, הוקם על-ידי שני בעלי יקבים מעמק נאפה - ג'ף מורגן ולזלי רד.
השנה יוצרו כ- 20,000 בקבוקים של יין אדום, לבן ורוזה. המחירים לצרכן יחסית יקרים.
טעמתי BLUE C - ויוניה 2016 - זהו היין הלבן הראשון שיוצר ע"י המותג בישראל. יין שמצאתי שמתאים מאד לקיץ הישראלי, הוא רענן עם חמיצות נעימה, טעמים שמזכירים פירות קיץ כמו משמש. מחירו לצרכן: 110 ש"ח.
טעמתי גם את הרוזה 2016 - בלנד של ענבי סירה וקברנה (לא נכתב באילו אחוזים). את הויוניה אהבתי יותר, למרות שגם הרוזה הציע אלכוהול נמוך, וחמיצות טובה.
מחירו לצרכן: 89 ש"ח.
השתתפתי בטעימה של יקב מצודה - יקב חדש של שני חרדים ירושלמים. היקב מייצר ב- 30,000 בקבוקים ונמצא בהרי ירושלים. הם מייצרים רק יינות אדומים. טעמתי רק חלק מהיינות.
היינות שאהבתי מתוך אלה שטעמתי (לצערי מי שניהל את הטעימה, לא ידע את מחירי היינות לצרכן):
מרלו סטף 2013 - יין יחסית קליל, ריחות של פירות יער, וטעמים של שוקולד ועשבי תיבול. היינן.
בלנד הר איתן - בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, פטיט וורדו ושיראז. יין מלא וכבד יותר. לא פתחו אותו מספיק זמן לפני הטעימה, לכן הוא היה טאניני והתחושות של נגיסה באפרסמון לא בשל, השתלטו קצת על הפה. צבעו אדם עמוק, הוא מורכב, ומורגשים בו טעמים של דובדבן ושזיף, וגם של קינמון.
טעמתי גם יינות לבנים טובים המיובאים מסלובניה, אבל אפשר לרכוש אותם רק אצל היבואן ובעוד חנות אחת בתל-אביב, ולא היה שום חומר כתוב על היינות. חבל.
גם השנה היקבים הציגו הרבה יינות לבנים ורוזה, וגם השנה העדפתי לטעום יינות של יקבים פחות מוכרים.
המסקנה שלי היא שאפשר בקלות למצוא יינות ישראלים מצויינים, ברמות מחירים שונות. היינות שאהבתי הם אלה של היקבים שלא מנסים לעשות "בורדו ישראלי", או "בורגון ישראלי".