סוף שבוע של נסיעות, טיולים ואוכל בית
בשישי נסענו למחלבת עברי במושב עזריה. ישבנו בכיף בשמש האביבית המחממת, אכלנו פלטת גבינות נדיבה (65) וקנינו הביתה בוראטה, ריקוטה 9%, צפתית 9%, קממבר, ג'יבנה עירקית מלוחה ועוקצת ופקורינו. שילמנו משהו כמו 105 ש"ח על כל הכבודה.
חבר שפגשנו במחלבה, סיפר לנו על משק טוויג במושב עזריה, ואמר שיש להם ירקות מצויינים במחירים טובים. "תמהרו", הוא אמר, "כי כבר כמעט אחת ובטח לא נשארו ירקות" נסענו אליהם ובאמת, בסככה גדולה מצאנו את בעלת המשק. היא התנצלה על כך שכבר מאוחר והרבה מהתוצרת כבר נגמרה.
קנינו מלפפונים דקים ונהדרים שהם מגדלים בעצמם, כרובית אלמוגים יפה, חצילים, קולרבי, ארטישוק ירושלמי, כמה אבוקדו, צרור יפה של ראשד ו- 2 ראשי חסה. שילמנו 45 ש"ח וחזרנו הביתה דרך מושב גן יאשיה שם קנינו עגבניות שרי מצויינות (כמו בכל יום שישי).
בערב אכלנו מרק כתום עתיר ג'ינג'ר ושום שהכנתי (כן, אני) מירקות ירקות שנקנו עוד ביום חמישי), פרוסות חצילים שנקלו בתנור, ברוקולי שנחלט לדקותיים, כרובית אלמוגים שנאפתה בתנור, קוביות ארטישוק ירושלמי ונחלטו והוקפצו עם שמן זית, וסלט עגבניות עם טחינה.
בשבת בבוקר נסענו לגן הלאומי חוף השרון, לשוטטות נעימה וארוכה על רכס הכורכר. רצינו להיפגש עם הנוער לארוחה בבנדיקט הרצליה, אבל נדרשה המתנה של שעה בערך, לכן ויתרנו וחזרנו הביתה.
הבוראטה שודכה שודכה לערימה של עגבניות שרי, גילופי אבוקדו וקצת רשאד ועל הכל זילפתי שמן זית מצויין של סג'רה. הוספנו לחם טוב, ואת שאר הגבינות ולקינוח, יוגורט כבשים עם פירות (אנחנו בכל זאת משתדלים לרזות).
בערב, הקפצתי את הברוקולי החלוט וקצת פטריות טריות בשמן זית וקצת סויה, הכנתי סלט חסה עם צנוניות וקצת מלפפונים מתקתקים ותיבלתי בויניגרט פשוט. ליד הירקות אכלנו המבורגרים שהבחור הכין.
סוף שבוע של אוכל בית מצויין לטעמי