אז מה אכלתם בסוף השבוע?

בעיקר בישולים ובירות

סוף שבוע ארוך של ארוחות ויצירתיות במטבח.
התחלתי בחמישי אצל בני בשעה מוקדמת עם IPA של מבשלת השיטה מערד, בירה מרירה עם טעמים כשותיים נהדרים .
לאחר מכן נכנסתי למטבח והתחלתי לבשל- קארי חומוס וברוקלי , מרק ברוקולי עם חלב קוקוס ועוגיות טחינה-שוקולד טבעוניות ללא גלוטן שיצאו מעולה.
בשישי בצהרים קצתי לבני בשנית ליום הולדת של מבשלת השכן, בעל השמחה הביא המון נקיקים , כבד קצוץ וחמין וביחד עם ה-Black matter שלו שהיא בירת IPA שחורה ומרווה הכבודה ירדה בקלות, קינחתי בעוד כוס של סיידר מתפוחי חרמון מתוק שבני מכין בפאב- תענוג.
המשכתי לבישולים עם ניוק אה לה רומנה שהוגש בערב עם רוטב עגבניות ורוטב שמנת-פטריות, ותפוחי אדמה אורגניים נהדרים שבישלתי במטרה לעשות משהם תפוחי אדמה ממולאים בגבינות אבל היו כל כך חמאתיים ונהדרים שהם הפכו לפירה קטיפתי עם שמנת חמוצה וחרדל.
בשבת ארוחת צהרים על גג בפלורנטין ויום הולדת לחברה, הכנתי מרק ברוקולי עם חלב קוקוס- היה המון ברוקולי נהדר שקניתי ממקום בשם "הירקניה האורגנית" מכפר סבא שעושים משלוחים חינם בשרון ויש להם סחורה נהדרת.
לקינוח השבת הופעה של סא"ל חרדלי בבארבי- להקה צעירה ופרועה שיודעת להופיע ונתנה שעה גדושה של רעש נהדר...
 

gastro101

New member
איפה איפה איפה הירקניה בכפס? ואשמח למתכון תבשיל

הברוקולי וקארי
המסעדה של האוכל הטבעוני עליה המלצת בעבר הרחוק, עברו מיקום העלו מאד את המחירים והמבחר פחת. חבל
 
הירקנייה היא רק ברשת אבל משלוחים חינם

הכתובת היא http://hayarkaniya.co.il, הם מאוד נחמדים והתוצרת נהדרת, כמו שאמרתי המשלוח ללא תשלום.
המתכון לקארי די ארוך, אבל בכללי הוא מבוסס על מתכון הבסיס מששת עם התאמות-
אני מתחיל בקלייה של תבלינים יבשים (כוכב אניס, ציפורן, הל הודי, זרעי כוסברה וחרדל, עלי קארי) מעביר למכתש וכותש דק דק לאבקה.
מחממים בסיר רחב שמן עד שהוא רותח, שמים את התבלינים הכתושים ביחד עם מקל קינמון לחצי דקה, במקביל אני קוצץ ביחד במעבד מזון 2-3 בלים, 5-6 שיני שום, כמה פלפלונים חריפים יבשים, 2-3 ס"מ גינג'ר. את העיסה מוסיפים לשמן החם ומטגנים כמה דקות, מוסיפים 2 גזרים מגוררים דק וממשיכים לאדות, ואז מוסיפחם 4-5 עגבניות קצוצות או פחית עגבניות מרוסקות וקצת מים, מתבלים בכמון ומלח ופלפל ונותנים לרוטב להתבשל.
זה הבסיס של כל קארי כמעט ופה אפשר להתחיל לשחק- אני הוספתי גרגרי חומוס מבושלים וברוקולי תרי וקצת עלי תרד ובישלתי 10-15 דקות ואז הוספתי בערך חצי כוס קשיו שהשרתי במים וטחנתי.

בקשר למסעדה הצמחונית- חייב לציין שמאז שהם עברו לדאון טאון כפר סבא (אזור התחנה המרכזית) לא יצא לי להגיע לשם בכלל, למזלי טבעלה זה ממש מעבר לפינה ולהם יש עדיין יופי של אוכל צמחוני/טבעוני יותר קליל אבל מוצלח
 

gastro101

New member
תודה רבה ! ועם בעניני תבול הודי עסקינן- המלצה חמה על

תערובת הגרמסאלה של חבשוש מלוינסקי (רח חלוצים, דלת מתכת ירוקה ניסתרת )
מעולה למרקים (גם אותה אני מטגת קדם בשמן) , לצ'אנה מסאלה ועוד

בטבעלה בקרתי פעם אחת - אתן צ'אנס נוסף
 
מכיר את התערבות אבל מעדיף להכין לבד

זה מאוד פשוט וכיף להכין גראם מאסלה בבית , וזה נהדר כי כל פעם היא יוצאת קצת שונה
 

prizman

New member
היום נחשב לסופ"ש?

אצלנו כן.
כי רק מקודם חזרנו מאחת ממסעדות הדים סאם החביבות עלינו.
צילמתי קצת באיחור כך שחלק כבר נעלם


 

amirline

New member
מיסטר קומאר - חמישי בערב

ישבנו על הבר, אווירה כיפית ונעימה.
&nbsp
הוזמנו לשולחן:
סלט עם פפאיה ופורל - מנה קלילה וטעימה, פחות מזכירה טעמים הודים אבל פתיחה מצוינת
כדורי גבינה מצופים במשהו על רוטב מעולה (אותו רוטב שיש בקפטן קארי) - מנה מעולה, שקלנו להזמין עוד מנה כזאת
צ'יקן טנדורי (עוף בקארי על מצע אורז)- טעמים הודים עזים וטובים, כל ביס מרגיש עוצמתי וסוחף, ממש טעים.
ברווז על מצע אורז ועוד כל מיני דברים טעימים - הברווז היה נימוח וטעים, האורז היה מתקתק בזכות הרוטב, סה"כ מנה מעולה וטעימה.
קוקטייל - היה בינוני מינוס
כוס יין אדום (כרם שבו)
&nbsp
דיברתי עם מנהל המסעדה והוא אמר שבסוך החודש עוברים לקונספט הסיני, אמרתי שלא עברו 3 חודשים והוא אמר שזה היה רק בשביל ההתחלה, ההודית זה משחק ילדים לעומת מה שיהיה בסינית, השאיר אותי סקרן, כמובן שאגיע גם לסינית של רושפלד.
 
הרבה בישולים ובית

בשישי בבוקר כרגיל קניות בשוק לאחריהן הכנסנו נתחים למעשנה - פיקניה שקיבלה טיפול של חרדל ודבש, שייטל שקיבל הרבה תבלינים וחזה הודו שהפך לפסטרמה. זרקנו גם למעשנה קישוא, בטטות וחצילים והכנו טחינה. הבחור קפץ להביא מסבאחה וחומוס מאבו חסאן וחברים הצטרפו לארוחת שישי בצהריים.

בערב קפצנו לפורטר אנד סאנס בו אנחנו קבועים ולכן אפרט, אציין שהיה מצוין כרגיל.

בשבת בבוקר הבחור הכין מלאווחים תוצרת בית, צרפנו טחינה, רסק, חריף ביתי וביצים קשות. אבא של הבחור אכל עם ריבה ודבש.

בצהריים קפצנו להורים לארוחת צהריים שגולת הכותרת שלה הם הממולאים של אבא שלי.

בערב כבר לא היה לנו כח לכלום.

תכננו לנוח בסוף השבוע הזה, לא עבד.
 
חזרנו לימי המצור על ירושלים

כבר שנים אבי אומר לי בעונה הזו "יש מלא חוביזה בכל מקום, למה את לא קוטפת ומבשלת?" - אז החלטתי להרים את הכפפה.
קפצתי לאחד השדות בהוד השרון, ואספנו מכל הבא ליד: שומר בר האהוב עליי מאוד, עלי חרצית, חרדל, תפוזים שמצאנו ועלי חוביזה.
החרצית והחרדל עם קצת שומר עורבבו עם ערימות העלים מהגינה האורגנית שגיסי מטפח (עלי ברוקולי, רוקט, חסה, סלק ועוד), סלרי, נענע, כוסברה, גרעיני חמנייה קלויים, כרוב סגול, אטריות שומשום (קצת כי זה בריא) ושאר מרכיבים לסלט ירוק. ליד אכלנו לחם שאפיתי, שברגע של אי שפיות שמתי בו מעט כורכום וכולו נצבע צהוב עז, לצד שילוב של מכל הבא ליד - חתיכות סלרי עלים, שלל אגוזים שונים, קוואר, בצל מקורמל ועוד. כן, החלטות רגעיות משונות, אבל יצא טעים.

השומר נועד לתיבול של סלט עדשים שחורות, חם ולימוני, עם אגוזי מלך, צימוקים, גבינת פטה ובצל מטוגן.
מהחוביזה הכנתי מרק ו... נו, אני יכולה להבין איך הצמח הזה יצא מהאופנה שנייה אחרי שחרור ירושלים... מרק הסרפדים (שלוקטו מהחצר שבועיים קודם) היה הרבה יותר מוצלח.

לקינוח עוגת תפוזים עם מי ורדים וחתיכות ג'ינג'ר מסוכר. מסוג הדברים שמערבבים בקערה, דוחפים לתנור ושלום עליכם - ככה אני אוהבת את האפייה שלי :)
 
צהרי שישי בירושלים ועוד..

צהרי שישי בירושלים עם הבחור, סיבוב קצר בשוק, הוא רצה לשבת ברחמו שהיה מלא והחלטנו להמשיך הלאה...בסוף הלכנו לקוביה ברחוב הלל (בגוגל משום מה מופיע בבית יעקב), מקום קטן שמגיש קובה ותבשילים, המקום היה ריק מאדם אבל היינו רעבים אז ישבנו,קובה סלק טבעוני לי ואורז ותבשיל שעועית לו. היה בסדר, לא משהו לספר עליו בבית, מרק סלק די אנמי עם 3 קובות במילוי לא ברור כ"כ בסופו של יום הקובה של אחותי הקטנה מוצלח יותר, האורז והשעועית הוגדרו כ"בסדר". כנראה שלא נחזור (לעומת הקובה סלק הטבעוני של בר בהר שאליו אסע גם שעה וחצי בלי למצמץ).
כשסיימנו התחשק לנו משהו שוקולדי ומושחת בתוספת אווירה, לאחר קצת שוטטות הוחלט לשבת בתמול שלשום, מקום שלאורך השנים לא איבד מהקסם שלו, אווירה נעימה ומלצריות חמות, הזמנו פאי שוקולד חם ונשפך עם בצק פריך מושלם שבפה אחד הסכמנו שהוא אחד הטובים שאכלנו. ליווינו אותו בהפול לו ושוקו חם על בסיס חלב שקדים לי. אציין לטובה את העירנות של המלצרית ששירתה אותנו, שכאשר הזמנתי את השוקו עם חלב שקדים התעניינה אם אני טבעונית והסבה את תשומת ליבי שהפרלינים בשוקו חלבייים וניתן להחליף אותם בפרלינים של שוקולד מריר.
בקיצור, סגר לנו את הצהריים במתוק ונעים וכנראה שעוד נשוב :)

במוצ"ש בביקור ספונטני אצל ההורים הוחלט להזמין פיצה מדומינוס ברחובות, עבור 5 מבוגרים הזמנו 3 פיצות של אסף גרניט: פיצת פולנטה(פיצה לבנה עם פולנטה, בייבי מוצרלה, פרמז'ן, פטריות טריות ושמן כמהין), פיצת בקרנה(רוטב עגבניות, פרוסות בקר, עלי אורוגולה) ופיצת 4 מחבתות( רוטב עגבניות, ארטישוק, קונפי שום, עגבניות שרי ובצל בתוספת בזיליקום טרי וצנוברים).
פיצת הפולנטה הוכרזה כהצלחה ופה אחד הוכרזה כטובה ביותר וחוסלה קליל. פיצה 4 מחבתות היתה טעימה גם כן, סבלה מעודף רוטב, אבל עברה בהצלחה וזכתה במקום השני.
פיצת הבקרנה לה חיכו אוכלי הבשר קיבלה הכי פחות, דווח שסבלה גם כן מעודף רוטב אהדה וחצי ממנה נשאר למחר.
קיבלנו עם קופון אצבעות גבינה בליווי רוטב שום שהיו בזבוז קלוריות סתמי ומיותר לצד הפיצות המוצלחות...
 

gastro101

New member
ירושלים על ראש שמחנו

גם אנחנו עלינו לעיר הקדש לבקר את הסטודנטית . למרות שהיא טבעונית, במתוקים האג'נדה אחרת וקבלה בשמחה עוגת בננה מאפה ידי (עוגת הבית ) , עוגת שוקולד עם איי חמאת בוטנים (מתכון חדש שמצאתי ברשת ) עוגת שמרים קינמון ואגוזים ממאפית ליאור בכפר סבא, לחם זיתים ועגבניות שלו ועוד

אין הרבה אפשרויות לאכול בירושלים בששי בערב עם אופציה לטבעונים. מנזה ברח בצלאל עונה על הדרישה
שולחן הוזמן לשש וחצי, בעלי ואני הקדמנו בשמונה דקות- השולחן שנועד לנו עדין היה תפוס, הם התנצלו, הציעו שתיה וחובב האספרסו שמח לקבל ספלון -מחווה נאה מצידם.
ומה אכלנו ? חלקנו פוקאצ'ה שהיתה מוצלחת (הוגשה עם 3מתבלים) , הצמחונית אכלה סלט קפרזה ששפע עגבניות שרי , מוצרלה על טוסטים של לחם לבן עבה- סיימה ואמרה שהיא כבר שבעה ובכל זאת אכלה חלק מהלזניה שהיתה ככה ככה לדבריה
הטבעונית אכלה עגבניות שרי מאחותה וגם מהמנה שלי ולעיקרית לקחה קציצות טבעוניות- הוגשו עם ..עגבניות שרי טחינה גולמית. 3 קציצות עבות , אכלה שתים ואמרה טעימות ואחותה הצמחונית טעמה ואישרה
בעלי לקח סלט עדשים שחורות עם גבינה בולגרית ו...עגבניות שרי - היה מוצלח וככר קטנה של קממבר אפויה מוקפת כדורי סלק, בהחלט מנה מיוחדת ולא שיגרתית -לאוהבי הסלק
אני לקחתי 3 מנות - סשימי טונה ופלמידה על גואקמולי- התבול של סלט האבוקדו השתלט על טעם הדגים , המנה הוגשה עם צ'יפס בטטה שהטבעונית אכלה . מנה של שרימפס מוקפץ שהוגש בתוך סלט גדול וקר של ..עגבניות שרי ובצל סגול
על חצי פיתה קלויה. תוך אכלה ניזכרתי שאכלתי את המנה בפעם קודמת שסעדנו שם (לפני למעלה משנה) - שרימפס לא גדולים ולא ממש מוצלחים . לזכור לא להזמין שוב
וממיוחדי היום רביולי במילוי חצילים וגבינה ברוטב חמאת עגבניות .אכלתי וחשבתי על הפסטה של בינדלה ...הבצק של הרביולי היה די גס, הרוטב היה חמאה עם קוביות עגבניה. רק גילופי הפרמזן שיפרו את המצב
השרות היה נעים וידידותי. מים הוגשו בקנקן זכוכית עם כוס קרח לבקשתנו. בהתלבטות איזו בירה להזמין,הביאו צייסר לטעום. הפור נפל על הרצל מתקתקה-אותה חלקו שתי הצעירות. אהבתי שהמסעדה מוארת ומוסיקת הרקע שקטה. תל אביב זה לא .
הקינוחים אותם דיקלמה המלצרית היו בנלים -ויתרנו
החשבון 520 או 540 שח לא כולל שרות
לסכום-המנות שלי היו ככה ככה, היתר נהנו ממנותיהם , אוירה נעימה, שרות טוב.נראה שנחזור בפעם הבאה שנצטרך מסעדה בסופש בבירה עם אופציה טבעונית

בשבת שוב שמירטפנו בקבוץ בדרום (השכמה ב5.20) , הנכד טרף את פשטידת הברוקולי שהבאתי לו ואמר- "סבתא ,הפשטידה טעימה" . נמסתי

בחזור עצרנו במסעדת השיפודים בג'לג'וליה - הפעם קבלנו גם צ'יפס וגם אורז בנוסף לסלטים. אבל חזה העוף היה קצת פחות עסיסי . הציפס היה קצת חיוור אבל עם טעם של צ'יפס ביתי . 137 שח כולל שני משקאות קלים לזוג שנכנס מת מרעב ןיצא שבע.
 

החתולית

New member
כיכר הקממבר של מנזה מוצלחת

במיוחד אם יושבים בפנים כך שהמנה לא מתקררת תוך דקותיים. מעניין אם אח שלי היה במטבח בשישי בערב :)
 

אור2221

New member
טייגר לילי בשרונה מרקט + כל מיני

פגשתי את ההורים בשרונה ולפני שנפגשנו עשיתי סיבוב בשוק (האמת, בפעם הראשונה). היו אנשים, אבל בשביל שישי בצהריים, היה אמור להיות מפוצץ ולא היה. היה לי חבל כי המקום יפה.
&nbsp
נשנשתי ברוסקטה עם דג, קניתי קלמארי בשוק (ונתתי לאמא שלי שתיקח הביתה להורים כדי שאכין אותם כשאגיע למחרת בערב, רק כדי לגלות שהיא תקעה אותם בפריזר! גרר! למה קניתי קלמארי טריים? כדי שיסיימו בפריזר?!), קניתי ספגטי עם בזיליקום, קניתי במזרח ומערב למון גראס, רוטב סאטה ורוטב שעועית שחורה ושום החביב עלי.
קניתי גם תה חמאם במחיר מופרז כדי שיעלים לי את כאב הגרון.
&nbsp
בהמשך המשכנו לטייגר לילי. המנות נראות יפה ושונות זו מזו, אבל נראה לי שאף אחד מאיתנו לא נפל מהתלהבות.
נתחי ספריבס לבן במנה ראשונה היו קשים מדי.
מנת הנודלס פירות ים של אמא שלי הייתה ככל הנראה לא רעה, אבל אבא שלי התלונן שקדירת פירות הים שלו ברוטב קארי שסומנה בשני פלפלים לא הייתה חריפה מספיק.
אחי נהנה דווקא, נראה לי, ממנת הקארי שלו. התפריט באתר שונה אז קשה לי לשחזר.
אני אכלתי מרק טום יאם. לא הייתי מזמינה בשנית - היו מעט מדי פירות ים והרבה יותר מדי עגבניות שרי, אבל יתכן שבאופן בסיסי המנה היא לא כוס התה שלי.
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
הרבה מעבר לתכנון: גריג ועלה גפן

בשישי נסענו לתל-אביב, חנינו בחניון רידינג וקפצנו לשוק נמל לקנות קצת ירקות שהיו יפים ומאד מאד יקרים.

קנינו שני מאפים מצויינים של פיקה - מאפייה שוודית שכרגע מוכרת רק לפי הזמנה או בדוכן בשוק הנמל. בעלי המקום אמרו שהם מחפשים מקום לשכור, כדי לפתוח חנות קבועה.
שווה לעקוב אחריהם בפייסבוק ובאינסטגרם.

במסעדת גריג ערכו אירוע חגיגות סיום פסטיבל סירה. חשבנו שנגיע לאירוע "פרי סטייל" של יין ואוכל, אבל הסתבר לנו שהמסעדה נפתחה לארוחת צהריים עם תפריט מיוחד.

תפריט היין הציע יינות סירה מיובאים ולא זולים, תפריט האוכל הציע מנות שהוכנו במיוחד כדי להתאים ליין.

הזמנו פטה דה קמפן (40), קסולה צמחוני שהכיל שעועית, כרובית וגזר ברוטב מבוסס עגבניות ולידו פרעצל מצויין (55) שוקרוט (55). האוכל היה טעים. לשנינו היתה תחושה שבכל המנות היה חסר משהו, אולי קצת מלח בפטה ואולי טיפת תיבול בקסולה. הפטה הוגש עם חרדל מצויין שהוסיף לו.

הוא שתה כוס של סירה 2013 של Ampodium, Cote Rotie, Rene Rostaing, Rhone (העתקתי מתוך התפריט) שעלה 85 ש"ח ואמר שהיין מצויין, אבל יקר מאד.
אני שתיתי כוס של בלנד 2013 Esprit Rouge של Domaine L'Horizon שעלה 40 ש"ח.
המלצר אמר שזהו בלנד של סירה וקברנה פרנק, אבל בבדיקה באינטרנט מסתבר שהבלנד הוא של סירה וקריניאן, מה שהסביר את החמיצות הגבוהה והנעימה, ואת טעם הזיתים שטעמתי ביין.

בשבת נסענו לביקור משפחתי בקריות. הביקור הסתיים בארוחה בעלה גפן, וגם היא היתה גדולה משתכננו.
נהננו מכל המנות שאכלנו, הן היו מדוייקות, לא הרגשנו צורך להוסיף להן דבר, ואילו יכולנו היינו לוקחים מהן הביתה.

חלקנו את כל המנות:
  • שדה הגליל - סלט של שקדים קלויים וחמוציות, עם שמיר ונענע, שמן בזיליקום ולימון (41). אני מוכנה לאכול את הסלט הזה כל יום.
  • פרחי כרובית מטוגנים על מצע של טחינה, עמבה ואבקת טחינה (41). אני ממש לא אוהבת עמבה, ואיכשהו נהניתי מהמנה הזאת, אולי בגלל השילוב עם הטחינה והלימון.
  • פאטה סורייה (58) - מנה שאכלנו כמה פעמים בעבר. נתחי פילה בקר בשמן זית וחמאה מזוגגת, על מצע גרגרי חומוס חמים וטחינה, עם צנוברים ופטרוזיליה.
  • סינטה חאלבית (63) - נתח סינטה שנעטף בתערובת תבלינים ופיסטוק ונצלה על פלנצ'ה. המנה היחידה שהיתה פחות טובה לטעמנו, כי נתח הסינטה היה עשוי מדי. היינו צריכים לבקש אותו עשוי רייר.
  • שקדי עגל (63) - צרובים בגריל, על מצע חציל קלוי ונגיעות לבנה ביתית וסילאן. מנה שהבחור אכל בארוחה בלעדי, ומאד אהב, לכן התעקש שנזמין אותה שוב. השקדים היו עשויים היטב, והחציל החמצמץ החמיא להם מאד, והיה ניגוד לשומניות של הנתח.
קינחנו בתה עם נענע ואספרסו, ועם מפרוקה חאלבית (52) שתי דסקיות עשויות ממרציפן פיסטוק ביתי, ממולאות בקרם מסקרפונה ושברי פיסטוק. קינוח מצויין, לא מתוק מדי, וטעם שולט של פיסטוק.

חזרנו הביתה עייפים, ולא אכלנו יומיים אחרי סוף השבוע הזה.
בשישי הבא הולכים לקרקס על גחלים של חוות צוק ביקב טוליפ.







 
למעלה