אז מה אכלתם בסוף השבוע?

gastro101

New member
מסעדת תל יצחק וארוחה ביתית משובחת

בששי בערב ארוחה ביתית- מרק עגבניות גזר וחלב קוקוס (מאתר על השולחן, פעם שלישית שאני מכינה אותו, תוספת תבול של אבקת קארי שנקנתה בחנות תבלינים במנהטן משדרגת אותו פלאים) - כל כך מדויק שהחמאתי לעצמי (נדיר)עם פוקאצ'ה מלחם ליאור. לזניה עם פטריות פורטובלו (חשוב להכין יום קדם שתתיצב) סלט רב ירקות . לקינוח עוגת פרג שמרים מליאור- מופלאה.

בשבת התכנסנו לחגוג יום הולדת לשתים מבנות המשפחה. הפור נפל על תל יצחק לארוחת ערב מוקדמת בשעה 17.30. המסעדה נפתחת בשעה 17 . שוכנת צמוד לתחנת דלק של דלק ממש בכניסה לקבוץ תל יצחק .
מסעדה מרווחת חלונות גדולים, הרבה עץ. היינו חמישה ופעוט. קבלנו שולחן ל 4 עם כסא בראש השולחן ואופציה להזיז את השולחן מהקיר למקום נוסף .צפוף. התרעמתי ואז העבירונו לשולחן עגול - גם עליו לא היה מספיק מקום. את המגש עם שמן זית מלח פלפל צריך היה להסיר.
תמהתני. מסעדה שמיועדת למשפחות -שולחנות כל כך קטנים . חוץ מזה בשעה שש וקצת עמעמו את האורות, אף אחד לא ניזקק לרומנטיקה כשהוא עם כל הילדים. מרבית השולחנות היו של משפחות
ומה אכלנו? היינו כולם רעבים כי לצהרים נישנשו משהוא מינימלי והוזמנו-
2 פוקאצ'ות- 28 האחת . גדולות יחסית עם 2 מתבלים- טחינה שחורה, סלסלת עגבניות וצלוחית זיתים. חלקנו מנות ראשונות -
אנטי פסטי מהטבון- 44 שח- כנראה כשהמקרר שם מתפקד כטבון כי הוגשו ירקות קרים מאד (אפילו הפעוט אמר קר על פלח בטטה שקבל) קצת קישואים פלחי חציל, פלפלים אדומים , כרשה. מנה שנאכלה ברובה עי אב הבית הרעב - ממש לא מומלצת
פולנטה עם אספרגוס ומעט פטריות שימג'י- 54 שח, טעימה מאד
סלט פנצנלה שהכיל גם פרחי כרובית טריים , שלל ירקות בחתוך גס וגושי מוצרלה- 46 שח- חביב

עיקריות- פפרדלה שחורה עם פטריות (69שח) נלקחה פעמים הוכרזה כ"מעולה" עי הסועדים
ריזוטו פטריות (72שח) הסועדת אמרה שטעים מאד, השאירה כשליש בצלחת -עזרו לה לסיים
לפעוט לקחנו חזה עוף עם פירה (75שח -יקררר) הוגש נתח ממש קטן פחות מחצי חזה עם תבול מפולפל- הסבא עזר לפעוט שנהנה יותר מקצת המבורגר שקבל ממני
הוגש עם פירה שנרה לי מהצד די מיימי . רובו נשאר בקערית
אני לקחתי המבורגר (חשקתי בקצת בשר) המלצרית התריעה שאין לחמניה. נעזרתי בפוקאצ'ה שהוזמנה בנדיבות במקום. ההמבורגר היה טעים, הצ'יפס ליד דק יבש טעים. התעקשתי לקבל את האיולי צ'יפוטלה שרשום במנה ואכן הוא היה חרפרף ושידרג את המנה .לא התיחסו בחשבון לחסר הלחמניה
הארוחה התנהלה בעצלתים, למנות העיקריות לקח המון זמן לצאת. הגענו בחמש וחצי בשעה שבע פינו את צלחות המנות העיקריות. הפעוט היה עייף -ויתרנו על קינוח למרות שפאי לימון מפורק מופיע שם.
מים בטמפ החדר הוגשו בבקבוק עם מילוי חוזר לבקשתנו
עוד בתפריט פיצות,סוגי פסטה , דגים. תפריט מזכיר את נונו , גם המחירים דומים
החשבון 553 לא כולל דמי שרות שהיה משתדל אך חובבני מעט .
נחזור- אין הרבה אופציות באזור .
 

passioneta

New member
בקיצור - פעם הבאה יונס ממול
עשית לי חשק להודי...אז ככה:

ארוחה משפחתית בשישי עם דגש טבעוני - חזרתי לבשל אחרי המון זמן - קורמה ירקות (רוטב עגבניות וקשיו), סמוסות מפילו במילוי תפא ואפונה, ראיטה מלפפון ונענע, צ'אטני מנגו מצנצנת, ונאן. עוף על הפאלנצ'ה למי שרצה.
קינחנו בעוגת שוקולד טבעונית שהיתה לא רעה, ותותים מתוקים להפליא.
&nbsp
בשבוע שעבר - ארוחת בוקר מצוינת בדאדאדא - בוצים עלומות על בריוש, סלמון כבוש מצוין מלמטה ורוטב הולנדייז מלמעלה - הוגשו עם סלסלת לחם ומיני-קרואסונים + ריבה וחמאה. מואי כיף.
 

gastro101

New member
אכלתי פעם אחת ביונס - על שיפודים וקצת סלטים שילמתי מעל 70 שח

החומוס תומחר בניפרד. יצאתי עםחשבון של 100 שח לארוחה קלה...
 

gastro101

New member
לעומת זאת הארוחה ההודית כלבבי- יש מתכונים?

בעיקר לקורמה...
 
משלוח בלתי אכיל בעליל מסינג לונג

סופשבוע של צינון והתקררות. רציתי מרק לחימום המערכת. חבר הזכיר את סינג לונג הסינית בדרום ת"א. הזמנו משלוח, עדיין אותה עסקית מפעם רק ב-20 שקלים יותר (59/69/79 לפי סוג הבשר).
&nbsp
מרק תירס היה ג'לטיני ולא טעים. סלט סיני היה כמות ענקית של צנון לא טעים. בקר בצ'ילי יבש היה בלתי אכיל וכל הטעם היה מפלפל סצ'ואן בכמות לא סבירה.
&nbsp
אני באמת לא מבין איך יכול להיות שאנשים מקבלים את מה שאני קיבלתי לאכול והמסעדה עדיין פתוחה. אין לי אפילו טענות למקום, כי זה כל כך לא טעים שההסבר היחיד שיכול להיות שככה הם מעוניינים שזה יהיה.
&nbsp
&nbsp
 
TA מדלי אסייתי והטאקריה, סלטה ברעננה ובישולים

ימים עמוסים בסידורים, נסיעות ונסיונות לקנות עגלה ושאר ירקות אז בעיקר מבשלים ולוקחים משהו על הדרך.
בשישי בצהרים עצרתי אצל בני לטעום מהחביות של פולר'ס שהגיעו באופן חד-פעמי, מבשלה גדולה אבל עם בירות מעולות bengal lancer ipa הוא דוגמא לבירה כזו עם טעמים מיוחדים ומומלצים, אחרי שיטוט בתל אביב ומעבר בשרונה ( 3 סלסלות תותים ב-10 ש"ח, שרי ליקופן ב-10 ש"ח לקילו ועוד קצת) עצרנו בדלי אסייתי ולקחנו TA באו צמחוני, קומבינצית סושי צמחונית ורול חם שהרכבנו, הסושי מתאים להריוניות והיה מוצלח ובכמות מספקת ויופי של פיתרון לארוחה זריזה.
בישלתי מרק עגבניות קרמי ומרק עדשים, עשיתי נסינות בשעועית אזוקי והכנתי ממנה ממרח מתוק שגילגלתי אחר כך לעודיות כרוכות מלאות תבלינים- אבל מסוג הדברים שרק אני אוכל.
בשבת נפגשנו עם חברים ולחיזוק האוכל הזמנו מהטאקרייה 2 נאצ'וס, המנה מגיעה עם הוראות חימום פשוטות וכל הרטבים בצד ונחטפה מהר.
בראשון בצהרים היינו ברעננה ונכנסו לסלטה, קפה-מסעדה חלבית קצת נסתר עם אווירת שוק פשפשים וצוות חמוד להפליא, אכלנו ארוחת בוקר אחת עם סופלה גבינות קטן שהיה מעט אנמי, כיכר לחם חמימה וטובה ומתבלים לא רעים- חציל ומסקרפונה מוצלח, טחינה מעולה וסלט סלק ואטריות אורז אסייתי. במקביל לקחנו גם לזניה גדולה ומוקרמת כהלכתה, ביחד עם כוס יין לבן ושייק חביב יצאנו עם 140 ש"ח סבירים בהחלט ומרוצים
 
אני הייתי ליד...

...ליד בני, זאת אומרת. מקווה לבקר במוסד עצמו בקרוב, ברגע שיחזור חבר חובב בירה אוטוטו מחו"ל.
אכלנו צהריים בקפה מדרחוב טרום שינוי התפריט המיועד, עם השקשוקה הלבנה החביבה עלינו וכריך רוסטביף שדווקא הפעם היה פחות מוצלח - אבל עם עוגת הגבינה-שוקולד לבן המדהימה שלהם הכל נסלח :)

מעבר לזה, סופ"ש של אוכל ביתי: פילה חזיר בתנור ברוטב מתקתק, עם סלט אפונה סינית מהגינה של אחותי, עוגת תפוזים ומי ורדים ואוזני המן צ'אי במילוי שוקולד לבן ושקדים; למחרת חמין והמון סלטים. יותר מדי אוכל... מזל שעכשיו המקרר מלא המון ירוקים בריאים מהגינה.
 

החתולית

New member
קרקס על גחלים 20174

הקרקס על גחלים של חוות צוק ומסעדת ברוט התקיים ביום שישי האחרון בפעם הרביעית. הפעם הקרקס התארח ביקב טוליפ.
&nbsp
את האוכל ליוו יינות של טוליפ - ווייט טוליפ, ווייט פרנק וג'אסט קברנה; ויינות של יקב מאיה - מארה ווייט ומארה רד.
&nbsp
שילמנו 290 ש"ח לאדם עבור חגיגה ענקית של אוכל ויין שנמשכה מ- 11 בבוקר עד שש בערב (אנחנו הלכנו, אחרים עוד המשיכו לרקוד ולאכול).
&nbsp
הקרקס בנוי מדוכנים, כאשר בכל דוכן יש כמה טבחיות וטבחים, אופות ואופים שעובדים בשיתו, פעולה, ומקבלים יד חופשית להשתמש בחומרי הגלם השונים: בשר בקר וטלה, ירקות מחוות צוק, עופות, דגים, עשבים ותבלינים טריים. הכל עונתי וטרי.
&nbsp
אכלנו עוף שמולא בבשר טלה והוכנס למעשנה, מאפים ממולאים בבשר של נקניקיות, מאפים אחרים ממולאים בגבינה כחולה עם פירות, שקדים שניצלו וצורפו לחצילים שנקלו בתוך מדורה, חוט שדרה עם לימון כבוש, שריפס שנצלו שלמים על המנגל (הרבה עבודה לפרק אותם), סרטנים שלמים שבושלו בפויקה, ועוד ועוד.
&nbsp
מחכים כבר לקרקס הבא.
&nbsp
 
למעלה