אל וסינו - ארוחת טעימות

אור2221

New member
אל וסינו - ארוחת טעימות

חיפשנו אירוע לחגוג לחברה שלי אירוסין, אל וסינו היא מסעדה אהובה עם אווירה מצויינת וגילינו שיש ארוחת טעימות. 7 מנות. 200 ש"ח, כולל יין משתנה שמלווה את הארוחה. עסקה שווה מאוד.

להלן הפרסום: "רגל השקת תפריט היינות החדש, אל וסינו מזמין אתכם לערב ייחודי עם מנהל היקב הספרדי Beronia, מר׳ פרננדו קארדסה קבררה"

אני כבר אומר, שהאוכל היה מצויין אבל הביצוע והארגון לקה בחסר בעיני.

התבקשנו להגיע בשעה 20:15, בפועל רשמית הסתבר ששעת ההתחלה הייתה 08:30. המנה הראשונה הוגשה בשעה 20:53. זו הייתה המנה הכי פושרת בעיני בארוחה טובה מאוד. סשימי טונה אדומה ברוטב סלק ומלפפונים. השילוב של המלפפונים והסלק לא עבד בעיני, למרות שאחת החברות שלי מאוד נהנתה מהמנה. המנה הוגשה עם קוקטייל טוניק שהיה פחות לטעמי, בניגוד ליינות שהוגשו אח"כ שהייתי שמחה לשתות מהם.

מכאן הייתה עליה חדה ברמת האוכל אבל קצת בלגן.
בתפריט המצורף הוצעו שתי אפשרויות לבחירה, סאשימי בלאדי עם סלט טאבולה וקרם אבוקדו או בורקס טולום. בפועל, במקום לשאול אותנו מה אנחנו רוצים המלצר אמר שיש בורקס ואם לא רוצים יש סאשימי. זה גרם לנו להרגיש שהסאשימי הוא האלטרנטיבה הפחות מוצלחת. האמת, שלמרות שהיססתי האם לקחת בורקס. הוא היה פשוט מצויין. רך, גבינה ותרד במינון נכון. נפלא.
החסרון - הוא הוגש בשעה 21:15. 23 דקות אחרי הסאשימי.
הלאה, הייתה אלטרנטיבה בתפריט בין ברוקסטת שייטל ובין ברוקסטת סלמון, אבל הוצע רק הסלמון. כששאלתי על השייטל המלצר נראה קלולס, הלך לשאול וקיבל תשובה חיובית. קיבלתי ברוקסטה יפה בגודלה עם מנה נחמדה של שייטל, המטבל, הפריכות של הברוקסטה הפכו את המנה לכיפית ממש. חסרון? הוגשה ב-21:34. עוד 20 דקות קדימה.

הלאה - גבינת קממבר עם ריבת שום שהוגשה בשעה 21:54.
לא מנה שהייתי מזמינה בדרך כלל, ונחמד להחשף למנות שלא מזמינים בדרך כלל בארוחות כאלה אין ספק שטעימה, ריבת השום הייתה שיחוק והיה צריך יותר ממנה כדי לאזן את הקממבר, כי היא קצת נמאסת קצת בפה.

הלאה - סוכריות פסטה במילוי דלעת, ציר ירקות וכמהין. טעים מאוד, לא הוגש מספיק חם. אולי כי היא הוגשה בשעה 22:33, 40 דקות אחרי המנה הקודמת.

הגענו ל"עיקרית" - סטייק סינטה או מוסר ים ברוטב נישואז.
הפעם התכוננתי מראש, אמרתי למלצר "אתה נותן לנו לבחור, נכון". אז הוא נתן. התחושה הייתה שרק בגלל שאמרתי לו, שאלו את השולחן (ישבנו בשולחן קבוצתי גדול) מה המנה המועדפת עליהם.
לגבי המנות - אין לי שום טענה. טעמתי את הסינטה של חברה שלי, מצויינת. מדיום רייר, עסיסית. מוכנה לעילא ולעילא. אני אכלתי מוסר ים עם ניוקי ברוטב ניסואז שגם היה מוצלח (למרות שהסינטה הייתה עדיפה בעיני).

לקינוח לא נשארנו. הסינטה והמוסר הוגשו בשעה 23:09 ועוד המתנה לקינוח הייתה מעבר לכוחותינו אחרי יום עבודה שהתחיל בשעה 08:00 בבוקר וכולנו באנו ישר מהעבודה.
היינו הצעירות יחסית בחבורה ותהיתי האם לאנשים אחרים יש יותר כוחות, או שהם לא עובדים או מה, אבל ארוחה של שלוש שעות בשעה הזו הייתה מעבר לכוחותי.
היה מצויין, אבל המרווחים בין המנות היו גדולים יותר, בטח עבור שעה זו של הלילה.

אני אתן לכם להתרשם מהיינות בתפריט, כפי שציינתי - הם היו טעימים מאוד בעיני.





 

prizman

New member
את באמת מודדת זמנים?

יש לי שעון חכם, טלפון מתקדם, ובחיים לא ידעתי באיזו רגע הגיעה אלי
איזו מנה.
 

אור2221

New member
חחחח. אני לא כזו מתוחכמת

צילמתי את התמונות בזמן אמת ובפרטים של התמונות יש את השעה :)
&nbsp
האמת, שהארוחה הייתה באמת מצוינת ורק נושא התזמון הרג אותנו, אולי זה אופייני לארוחות טעימות בדר"כ, מעולם לא הייתי בעבר, אבל לשלושתנו זה היה ארוך מדי ופשוט מאוחר מדי לתוך הלילה אחרי ולפני יום עבודה, במיוחד ביחד עם משהו כמו 4-5 כוסות יין....
אם הארוחה הייתה מתחילה בשמונה ולא כמה דקות לפני 9, אני חושבת שזה היה עדיף.
 

מיתר44

New member
על הרגלי שעות אכילה (ועבודה)

אמש סעדנו ב Regalade (ביסטרו פריזאי). התחלנו בסביבות 20:30 ולקראת סיום, בסביבות 23:00 עדיין
נכנסו אנשים לסעוד ארוחת ערב. המסעדה הייתה מלאה כל הזמן. ולא היו סבבים כמקובל אצלנו. ישבנו
בנחת כמה שרק חפצנו.
להזכיר, יומי שישי הם ימי עבודה לכל דבר.
גם בספרד אוכלים ארוחת ערב מאוחר. מאוחר מאוד. מסעדות נפתחות בשמונה, תשע בערב והציבור
אוכל ושותה עד מאוחר.
באשר לעבודה, אין לי מושג מתי הולכים לישון מי שעושה אותה באירופה אבל דוחות ה OCD מדברים
בעד עצמם.

 

אור2221

New member
זו לא הייתה רק שעת הסיום

אלא התמשכות הארוחה עצמה. בארוחת טעימות לא הגיוני בעיני להמתין 20 + דקות בין הפתיח למנה הראשונה ובאמצע להמתין עוד 40 דקות. זו המתנה ארוכה מדי גם בין מנה ראשונה ועיקרית בארוחה "קלאסית"
&nbsp
אבל אני לא שוללת את האפשרות שהיינו עייפות במיוחד באותו יום ולא היינו בסייאסטה באמצע.
&nbsp
 
ההשוואה לא כל כך נכונה

יצא לי לשבת במסעדה או בית קפה שלוש שעות (לא אגיד מה השיא שלי, זה די מטורף - בואו נאמר שזה היה מקום שישבנו בו כל כך הרבה שחלק מהלקוחות חשבו שאנחנו מבעלי המקום, וכשהבעלים יצאו לחופשה לשבוע הם אשכרה השאירו לנו מפתחות ופתחנו את המקום במקומם...). אבל לרוב זה כי נסחפים עם הזמן, מדברים, נהנים... לשבת רעבים ולחכות בכל פעם 30 דקות למנה זעירה אחת זה משהו אחר, וזה מייגע, מניסיון. בטח ובטח כשמבקשים ממך להגיע בשעה X, אבל האוכל מתחיל להגיע לכיוון רק כ-40 דקות אחרי - בשביל מה ההמתנה הזו? ובשביל מה הסחבת?
זה היה מעצבן גם אם זה היה קורה בארוחת צהריים, לדעתי.

לגבי שעות, שוב - בקוריאה היתה מסעדה שהיו בה אנשים גם כשנכנסתי אליה בשתיים בלילה. זו הבחירה שלך להתחיל לאכול מאוחר, כמו שזו הבחירה של הרבה אחרים להגיע לאותה מסעדה בשבע בערב. אבל אם המסעדה בעצמה הודיעה לך על שעה X, הגעת, ועכשיו אתה פשוט יושב ומחכה, ומחכה, ומחכה, ועברו שלוש שעות והקינוח עוד לא באופק... זה סיפור אחר.
 

מיתר44

New member
על הרגלי שעות אכילה (ועבודה)

אמש סעדנו ב Regalade (ביסטרו פריזאי). התחלנו בסביבות 20:30 ולקראת סיום, בסביבות 23:00 עדיין
נכנסו אנשים לסעוד ארוחת ערב. המסעדה הייתה מלאה כל הזמן. ולא היו סבבים כמקובל אצלנו. ישבנו
בנחת כמה שרק חפצנו.
להזכיר, יומי שישי הם ימי עבודה לכל דבר.
גם בספרד אוכלים ארוחת ערב מאוחר. מאוחר מאוד. מסעדות נפתחות בשמונה, תשע בערב והציבור
אוכל ושותה עד מאוחר.
באשר לעבודה, אין לי מושג מתי הולכים לישון מי שעושה אותה באירופה אבל דוחות ה OCD מדברים
בעד עצמם.
 

החתולית

New member
מסעדה צריכה להתארגן לאירועים כאלה

ולא פשוט להוציא כמות גדולה של מנות בבת אחת. יכול להיות שלא התארגנו נכון במקרה הזה.
&nbsp
המתנה של 20 דקות מסיום מנה עד להגשת המנה שאחריה, היא ארוכה מדי. האם מנהל היקב דיבר איתכם? הסביר על היינות, וזה מה שגרם להמתנה הארוכה בין מנה למנה?
 
למעלה