אז מה אכלתם בסוף השבוע?

החתולית

New member
יין ואוכל ביתי

התכוונו לנוח בסוף השבוע. אז התכוונו...
&nbsp
התחלנו את סוף השבוע בפגישה עם חברים מקנדה ביקב ויתקין. מרכז המבקרים שלהם פתוח לקהל הרחב, והם מציעים טעימה של כמה יינות, או רכישת בקבוק ושתיה במקום עם פלטת גבינות נחמדה.
קנינו בקבוק גראנש נואר 2014. יין רענן ועשיר, פירותי ומתובל. הם אהבו אותו עד כדי כך שקנו בקבוק נוסף לארוחת הערב.
&nbsp
ארוחת הערב היתה אצל אמו של החבר. הפעם היינו מעט מאד אנשים, רק שבעה.
ארוחה ללא בשר, כשהמנה העיקרית היא נתחי סלמון שהושרו במרינדה של שמן זית, המון ג'ינג'ר מגורר, שום כתוש, גאראם מסאלה ומעט תבלין דגים (זה המתכון שקיבלתי) - תענוג אמיתי.
ליד הדגים, תבשיל חצילים, עלי גפן ממולאים (נרכשו בשוק רמלה), תבשיל ירקות וחומוסים פרסי, סלט ירקות, סלט ארוגולה, שלט שומר, טחינה ירוקה, וחלות תוצרת בית.
לקינוח, עוגת שמרים שוקולד חלבה ותה.
&nbsp
התגלגלנו הביתה, ובשבת... באמת נחנו, אכלנו מה שהיה בבית, וקראנו המון.
 

dani666

New member
בשבת - צהריים בעלה גפן. ולשאלה "מתי סוגרים" אין תשובה ...

חציל משאווי נפלא וקוקי סאן זאק מקוריים טעימים ומהנים לראשונות.
&nbsp
צוואר טלה כמנה עיקרית לשנינו. הבשר מדהים. רק לשים לב שהמנה מתוארת כזוגית והיא לא כזו... 3 יאכלו וישבעו לדעתנו
.
&nbsp
לאחרונה חלקנו ברולה חלבה והל. ברולה מעולה ההל היה עדין ושערות החלבה הוסיפו.
&nbsp
סה'כ כולל בקבוק נגב - 40 ש'ח שווים לפני טיפ.
 
בירות , טבע האוכל, פלוגי ועוד קצת

נתחיל מיום רביעי, בארבי תל אביב חוזר לשנות התשעים עם הגינגיות באיחוד נהדר שהחזיר אותי עשרים וקצת שנה אחורה והכין אותי לסוף שבוע ארוך.
בשישי בבוקר טבע האוכל בכפר סבא (המסעדה הטבעונית) ארוחת בוקר אחת של חביתת חומוס גדושה בעשבים, גבינת קשיו שום-שמיר מעולה, ריבה ביתית סמיכה וטובה, סלט כרוב פריך וחמוצים מעולים, בשבילי חומוס פול עמוס בכל טוב, צלחת ציפס מעולים וכדורי פלאפל חביבים, אספרסו מדוייק ואשכוליות אדומות סיימו ארוחת בוקר עצומה בפחות ממאה שקל, לקחנו הביתה גם תבשיל שעועית שחורה וגבינה קשיו, מומלץ.
בצהרים אצל בני חגגו את סט. פטריק, מבשלת פשה בלום הכינו בירות ירוקות עם תמצית ספרולינה ובירת חיטה עם מאצה, החיטה הייתה מרירה מדי אז הסתקתי בפייל אייל של שפירא שהייתה מרווה וקלילה וישיבה על המדרגות בשמש החורפית הנעימה.
בשבת מסע לבדיקת הבית החדש והתקדמות הבנייה ואחריו צהרים בפלוגי בבנימינה, מסעדה איטלקית חביבה ונעימה- היינו ארבעה כולל אטילקי אחד, אכלנו פוקאצה מוצלחת עם טחינה סמיכה וטאפנד מריר וטוב (הגיע בטעות זוג פוקאצות ושניהם חוסלו) טורטליני סלק מוצקים וטובים ברוטב חמאה נדיב עם חתיכות יפות של גבינה מסריחה שהעניקה טעם נוסף, ארנציני חביבים שהאיטקי לא הבין מדוע הם מוגשים על רוטב עגבניות ופסטו אבל נזללו בכיף, לעיקריות פיצה אחת חביבה שביקשנו בלי ארטישוק והגיע עם, סלט גדול עם גבינה שהיה חביב ולזנייה תרד נדיבה וטעימה. סה"כ כ-300 ש"ח לארבעה אנשים שאכלו טוב ונהנו.
ובבית בישולים כרגיל- ספגטי בחמאה ולימון, קוסקוס שהתלווה לתבשיל השעועית מטבע האוכל, הרבה טחינה מלאה בלימון והרבה שייקים על בסיס חלב שקדים שהתחלתי להכין בבית.
 

mereng

New member
שאפו לשירות ב"קקאו" בפארק הלאומי ר"ג

היינו שולחן ענק שהוזמן מראש, מעל 20 איש, בערך 6 משפחות עם ילדים קטנים. האוכל היה סטנדרטי, כצפוי מרשת של בתי קפה, אבל השירות היה מדהים!
כל בקשה נענתה בחיוך ובהבנה, כל פעם שהזמנו משהו שאלו ע"ש מי לרשום את המנה כך שבסוף קיבלנו חשבון מסודר לפי משפחות והיה ממש נוח לשלם כך.
&nbsp
לא כל מקום מצליח לארח בכזו נינוחות קבוצה כ"כ גדולה, ועוד בשבת בבוקר- בהחלט נחזור בגלל השירות !
&nbsp
&nbsp
הייתי בחתונה בשישי בערב ב &HIGH בת"א- המקום מקסים והאוכל היה נפלא, גם פה היה שירות עילאי וכששמעו שאני צמחונים טרחו לספר לי איזה מנות מתאימות וליתר ביטחון הוציאו מנת פסטה מיוחדת. תענוג !
&nbsp
 

prizman

New member
דווקא לא רע.

בשישי אני בישלתי כך שלקחתי סטייקים מצוואר חזיר שאני מעדיף אותו על צלעות,
חתכתי לפיסות, מרינדה וטיגון.
יחד עם פסטה, רוטב המרינדה ועוד רוטב צדפות+סלט ליד היה נחמד.
אבל אתמול לא בא לי לבשל והזוגה חזרה מאוחר מהעבודה אז גם לה לא בא.
למזלי היא מנהלת מסעדה כאן (לא בעלים ולא שפית, מנהלת בלבד), אז היא
דאגה לרכוש תבשיל קלמרי ברוטב קארי ירוק שהיה מדהים והיא סיפרה לי בזעזוע
שהוא עלה 50 ש"ח ולא הבינה למה אני לא מתרגש מזה, עוד דג על הגריל אבל
ממקום אחר, משובח כתמיד, סי באס, ואיזשהו מרק בשר ממקום שלישי.
אבל רק אתמול חשבתי על נקודה מעניינת.
כולם כאן, או לפחות הרוב מכירים את המטבח הפרסי אני מניח.
נהוג בו להניח על השולחן כמובן מאליו צלחת עם עשבים ירוקים שונים, בזיליקום,
כוסברה ועוד.
אז בתאילנד זה גם כך. לא בכל מסעדה אבל כן בבתים ובחלק מהמסעדות.
רק אתמול עליתי על הדמיון הזה למרות שכבר שנים אני אוכל בהנאה את
העשבים האלו ובמסעדות פרסיות בישראל גם אכלתי עשרות פעמים לפחות.
 

gastro101

New member
האנוי ובתא קפה

בששי בערב "קפצנו" להאנוי . צמחונית המשפחה אכלה שם עם חברים והתלהבה
מסעדה צפופה . למזלנו קבלנו שולחן של ארבעה לשלושה . מעבר לזכוכית ראינו שלושה מצטופפים בשולחן לשנים
חלקנו סלט רענן של נבטים אטריות שעועית חסות אשכולית אדומה - בפעם הבאה אקח מנה שלמה לעצמי. היה מוצלח מאד . אני לקחתי ממיוחדי היום נתחון דג עטוף בעלה בננה ואפוי כנראה- חביב
עיקריות מרק פו לצמחונית - הסכימה איתי שזו מנה לחלוק , אבא שלה לקח תבשיל טופו ברוטב אדום ואורז ואני לקחתי באן מי- בגט קטן עם ממרח כבד עוף ובשר - קצת מאכזב, הטעם השולט היה של גזיזי הגזר הלא מתובל אבל שבעתי
לקינוח פניני טפיוקה בצבע ירוק זהור- ממאצ'ה עם כדור סורבה קוקוס- מנה מיוחדת מאד טעימה ובהחלט לחלוק
השרות היה טוב מאד , מים קבלנו בבקבוק . החשבון עם קולה זירו אחד 274 שח
הגענו בשעה 18.30 לוקה ולינו הסמוכה היתה ריקה ודאגנו, בדרך חזרה למכונית היה שם מלא והומה .
להאנוי נחזור לנסות מנות אחרות ולאכול שוב את הסלט עם אשכולית אדומה .

בשבת בערב הלכנו להופעה באולם סמולרש באוניברסיטה. החלטנו לאכול ארוחת ערב קלה בבתא קפה . למסעדה יש חל קבנוי- חמים מעוצב בסגנון רטרו נעים מאדג לשבת ומרפסת מקורה שנראה קרה ולא מזמינה. ישבנו בפנים
הוא לקח תבשיל כדורי בשר בקר על פריקי שהיה נחמד , הוגש עם סלט של גזר וצנונית שהיה רענן אך דל תבול , אני לקחתי חזה עוף במרינדה של דבש וסויה הוגש על אורז ופריקי עם קערית סלט עגבניות ובצל ירוק -טעים טעים
לשתי המנות היה טויסט קטן שעשה אותן מיוחדות
היות ואני אוהבת לאכול בשר עם לחם הוזמן מנה שעלותה היתה מוגזמת 19 שח לפרנה עגולה בגודל פיתה מקמח מלא, נראה שוחממה. עם 3 כוסיות מיונז לימוני חמאה וממרח ירוק חרפרף . המנות העיקריות היו סביב 60שח
מים קבלנו בבקבוק - צוננים
סך הכל אוכל לא מורכב עשוי טוב. נחזור .
 

Nרב

New member
להבא תנסו בהאנוי את הפאד-סי-יו, זאת מנה שאנחנו חולמים עליה

מדי פעם ומגיעים להשביע את הקרייבינג, אחת המנות המצטיינות. ותנסו גם את הלאקסה. אני מאד אוהבת את המקום שהצפיפות שם לדעתי מתוך הגדרה כמסעדת רחוב...
 

gastro101

New member
זו המנה שהבת שלי אכלה שם בבקור קדם

והתלבטה האם לקחת שוב או לנסות את מרק הפו. תאוותה נשארה בידה ומחר תלך לשם לאכול שוב פאד סיו

רשמתי את הלקסה כי נחזור
 
אסיה ביפו

הגענו 4, ישבנו בחוץ, היה יום קר אבל ליד כל שולחן היה תנור חימום והם התגלו כאפקטיבים
האווירה מסביב ממש נחמדה, זה איזור רגוע יותר של שוק הפשפשים שנותן תחושה של אירופה.
לקחנו:
וון טון פרגיות- מנה קצת פחות מוצלחת, לא רעה אבל סטנדרטית. מטוגן, פרגית. סבבה.
כריות טופו חומוס- ממזריות ומקוריות, אהבתי.
נתח קצבים עם חסה וירקות- לא מה שהייתם מצפים, נתח קצבים שהופך לסנדוויץ' חסה, כיפי סך הכול.
מרק וון טון שרימפס- חריף בול במידה (כלומר חריף למדי), עם הרבה ירוקים מעלפים וכיסונים מושלמים. מנה מנצחת.
ספייריבס מקורמלים- מעט יותר מדי שומן לטעמי (אני אף פעם לא יודע בחזיר מה כמות השומן המתקבלת על הדעת. 30-40% מהמנה זה הגיוני?), אבל האמת שהבשר עצמו והקרמל היו פשוט נפלאים. התמוגגתי מכל ביס.
סלט אורז- הגיע מוקף במגוון ירקות אסייתיים לא מבושלים. מנה מאוד מקורית ומפתיעה, טעמים פרשיים. נייס.
דלעת בחלב קוקוס- מנה פחות מוצלחת- כמו שהיא נשמעת.
עוף בקארי - לא טעמתי אבל העוף היה נראה עסיסי ברמות לא סבירות והסועד התלהב מהמנה.
&nbsp
לקינוח:
לחמניות יפו בנגקוק- שתי לחמניות מאוד (מאוד) קטנות, אחת ממולאת בקרם שומשום שחור, השנייה ב.. וואלה לא זוכר, משהו מרציפני. מנה מאוד קטנה אבל מדהימה. מרקם של סופגנייה, רק קריספית, ומילוי שזורק אותך לחלק אחר בעולם.
קפה וייטנאם- כל מיני שכבות של קפה עם שוקולד לבן וגלידת חיטה. מוצלח ביותר.
&nbsp
&nbsp
סך הכול היה מעולה! לא בטופ של הטופ בארץ אבל בהחלט מסעדה מצויינת.
 
למעלה