אז מה אכלתם בסוף השבוע?

ארוחת חברים ה"פודיז" בסימן אביב

נפגשנו שוב אותה חבורה נפלאה של בשלנים, אופים ואלה שאוהבים לאכול ולשתות יין טוב (גם יינן בחבורה)לארוחה חברותית והפעם בסימן אביב עם נגיעות צרפתיות
זה החל בכבד אווז (שהובא מפריז) צרוב קלות שהונח על בריוש ולצידו ריבת רובארב ותפו"ע סמיט
המשכו ב"איגלו" של אבוקדו ובתוכו סביצ'ה דג
ניוקי תפו"א על מצע אפונה ירוקה ואספרגוס
סקאלופס צרובים במחבת עם אנדיב אפוי קלות בתנור ווינגרט
חבושים ממולאים בבשר טלה וצנוברים
טלה "24 שעות" על פירה בנוסח רובשון ובלסמי מצומצם
סלט שקדים ירוקים פול אפונת שלג וכוסברה
סלט אפרסמונים
פאי רובארב - שסגר את מעגל המנות
האלכוהול כלל קוקטייל על בסיס קמפארי וודקה
3 סוגי "גוורץ" הראשון מתוק מאלזס עם כבד האווז ואח"כ של צ'ילאג ואחריו אלזסי נוסף של יקב ווינבאך (שהאפיל על זה של צ'ילאג) שרדונה ישראלי מהיקב של אחד המשתתפים והאדומים ספרדי נהדר וקברנה סובניון / שיראז ישראלי
בטח שכחתי כמה מנות בדרך שהעמיתים לארוחה ייטיבו לתאר















 

מיתר44

New member
היין עשה עבודה טובה, אריה. השלמות:

מרק פול ירוק טרי עם ״קרוטוני״ חלומי שהוגש בכוסות אספרסו. (מתכון שהביא בזמנו לאורט ישראל אהרוני).
סלט ירוקים ותותים ברוטב ויניגרט
מנת קינוח נוספת: כריות גבינה
מנת הקס״ז ישבה על קרם משובח ולצידה פסטו זעתר.
היו בנוסף לבריוש עתיר החמאה גם שני לחמי מחמצת מעולים שבמעולים (מקמח שנטחן, כמו פולי קפה, ממש לפני הכנת הבצק מגרעיני ארצנו).

המפגש הבא: ראשית חודש אוגוסט בסימן: קייץ והחופש הגדול.
 
אכלנו טוב

בחמשישי יצאנו לטיול זוגי בטבע.אזור בת שלמה.לאחר מכן ערנו דרך משמרות-אלחנן תרבות של לחם.
סקרתי את הויטרינה, שפחות מרשימה משישי בבוקר, וליקטתי שקית עם לחמניות עגולות ובבקת שוקולד.
משם המשכנו לארוחת צהריים על " המרפסת" בכרכור.שני כריכים מלחם דגים, האחד עם צ'יקן מסאללה במרינדת קפה, והשני פיטריות צלויות וגבינת טום.בנוסף צלחת מרק שעועית ומיצי ירקות סחוטים-טעים.
בשישי ארוחת שבת משפחתית-עוגה חדשה מהבלוג ביסים.פאי שוקולד עם קלתית פריכה ומילוי של בראוניז-מומלץ!!
בשבת בצהריים לאחר שהצלחנו לברוח בחדר בריחה, נסענו למסעדת "המשפחה" ליד מחנה נפתלי(מול אילניה, לפני צומת גולני).מסעדה מזרחית טעימה.היינו 6. הזמנו:
כרובית בטחינה, סלט פטוש, חצילים בטחינה,פלאפל על מצע טחינה, ציפס ושיפודי קבב כבש ופרגית.הגיעו עוד 3 סלטים של פיטריות, כרובית וחצילים
קפה ובקלואה ע"ח הבית.שלמנו על כול הטוב הטעים הזה 450 ש"ח כולל הטיפ.מומלץ
 

CherryBlini

New member
לימאני ביסטרו בקיסריה

אחרי צלילה משעממת למדי עם חברים בנמל העתיק בקיסריה בחרנו לאכול צהריים בלימאני ביסטרו שממוקם ממש על הים ובערך שני מטר ממועדון הצלילה.
&nbsp
חלקנו למנות ראשונות טרטר דג ים (58 ש"ח), סביצ'ה דג עם אבוקדו וכרובית מטוגנת (39 ש"ח).
הכרובית הייתה חביבה, הסביצ'ה הייתה די סתמית עם נוכחות לא מורגשת של הדג ובעיקר המון אבוקדו. הטרטר היה מעולה, טרי וטעים.
&nbsp
למנות עיקריות כל אחד בחר לעצמו, אני אכלתי סלמון מוצלח שהוגש עם ירקות קלויים ופירה טעים שקושט בבצל מטוגן (98 ש"ח). מנה טובה.
משאר השולחן לא נשמעו תלונות חוץ מהכריך הצמחוני (56 ש"ח) שהכיל פטריית פורטבלו שהוגשה בלחמניית המבורגר גדולה מידי עם קצת גבינת עיזים (תוספת של 8 ש"ח) וצ'יפס והיה מאוד לא מאוזן ודי משעמם.
&nbsp
השירות היה איטי למדי, לקח הרבה זמן להוציא את המנות. המחירים מעט גבוהים אבל בגבול הסביר והנוף הנשקף מהמסעדה מעולה.
&nbsp
סה"כ היה נחמד, אופציה לא רעה אם כבר נמצאים בנמל ואין כח לנסוע למקום אחר.
&nbsp
 
הרבה התרוצצות ומעט אוכל

סוף שבוע עמוס מאוד בהתרוצצות, שירטוטים של הבית, הובלות למינהם ושאר ירקות ובאמצע נשאר מעט מדי זמן לאכול.
בבישולים- קציצות ירק עם תפוחי אדמה- בצל-גזר והמון ירק שהלכו מעולה בתור כריך פועלים או עם אורז פשוט, שעועית שחורה ברוטב עגבניות עם תיבול הודי קליל ומרק עדשים שהפך לקבוע שלנו.
באוכל- בשבת בבוקר פיקניק עם חברים בדובנוב , חשבנו להזמין פיצה בסוף קנינו ג'חנונים די חיוורים, חריף לא חריף אבל טעים, רסק עגבניות סביר וג'חנון שחלקם היו קשים וקרים וחלקם רכים וחביבים, כרגיל העיקר היה כמויות ציוד הג'אגלינג ובועות הסבון שהבאנו שהפכו לאטרקציה כללית של רוב ילדי הפארק.
בצהרים הצטרפנו בספונטניות לחברים שישבו בלפורנטין בשניצל-בר החדש בשדרות וושינגטון, התמחור הוגן והמנות גדולות, אכלתי שניצל בג'בטה שהיה גדול, טרי וטעים והעיקר במחיר יוצא דופן של 25 ש"ח למנה גדולה עם ציפס VFM בהחלט, השאר אכלו דליים אישים של שניצלים שהיו בהם המון המון שניצלים, סלט ירוק רענן ודלי ציפס במחיר של 35 ש"ח, גם כן שווה. בנוסף אכלו סלט ירקות עם שניצל , פירה חביב עם תוספת פטריות ובצל סטנדרטים וציפס עם פרמז'ן שהיה פיספוס כי הגבינה לא נמסה, הבירות ב-19 ש"ח לחצי ליטר והשירות זרוק קצת אבל חביב, מקום נחמד לארוחה מהירה , משביעה וזולה.
 

gastro101

New member
האחים וחוות צוק

חדש מרץ עתיר ימי הולדת . ביום ששי שעה 18.30 התכנסנו במסעדת האחים רח אבן גבירול תל אביב לחגוג לאב המשפחה
הזמנו הרבה מנות, רובן צמחוניות- סלטים שונים , סניה ירקות , המון המון אוכל טעים לכולם. מים קבלנו בבקבוקי זכוכית יפים , לחם- פיתות טריות וחלה טריה- ללא חיוב עם מילוי חוזר. עם קוקטייל אחד ופעמים קפה- סביב 650 שח ל 6 מבוגרים ובן שנתים שאכל דוקא קבב ונהנה מאד.
קינחנו בגלידה באייסברג הסמוך . רק אני לקחתי טארט לימון ופסיפלורה באחים שהיה טוב מאד במחיר שפוי של 37שח

בשבת בבקר פונקתי במאפה שמרים וחלווה טרי מ BUY THE WAY , במחיר 14 שח בלבד . טעים מאד ופחות מתוק מאחיו במילו השוקולד. מומלץ

אחרי תערוכת צבע טרי הגענו לחוות צוק. הגענו ב 12 בדיוק ובכל זאת שאלו אם נרצה ארוחת בקר(לפי התפריט מוגשת עד 12)
המקום נעים מאד לישיבה- קבלנו שולחן זוגי מעט חבוי במרפסת המקורה .
לי -ארוחת בקר קלסית הוגשה עם סלט ירקות חתוך טרי (בלי מלפפון, לבקשתי) -עגבניות שרי צנונית גזר פרוסות קישוא או אולי פקוס . חביתה. מגוון ממרחים
רק הלחם- סוג אחד ודי פשוט -קצת קצת פגם . 56 שח כולל משקה אחד- מיץ תפוז -רימון מעולה
לו מגש גבינות עם ירקות חתוכים גס, שפע מתבלים. יופי של מגש עם 3 סוגי גבינה בכמות מכובדת
עם מקיאטו מושלם עבורו סביב 120שח לזוג שיצא שמח ושבע . נחזור לבשר וגם לארוחת בקר
רק חניה בעיה למצוא שם (רמת אביב החדשה)
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הכנתי צלי/תבשיל/קדרת בשר


עברו שנים מהפעם האחרונה ולא הייתי בטוחה איך ומה; אחרי התייעצות עם חבר בשלן, זרמתי, ניסיתי ויצא כמו שרציתי.


 

החתולית

New member
יין, הרבה יין

בשישי ביקרנו בהשקות בשלושה יקבים: יזרעאל, טוליפ ומרקוס. אכלנו כריכים חביבים ביקב יזרעאל.
סיימנו די רעבים ביקב מרקוס בכפר מונאש בסביבות ארבע. החלטנו על B12 בביתן אהרון. שנינו אכלנו נתח קצבים בצלחת (69) עם תפוח אדמה אפוי (12). שתינו מים, כי היה לנו מספיק אלכוהול בדם

&nbsp
אל מנה הכילה כ- 320 גרם בשר, מעט חרדל מצויין ובועט ואיולי כלשהו. משהו בטעם ובמרקם של הבשר היה לנו מוזר. רק כששמענו את אחת המלצריות מסבירה לזוג בשולחן לידנו, שנתח הקצבים שלהם הוא לא הסרעפת אלא נתח אחר, הבנו למה. אין לי מושג למה לא קיבלנו את המידע הזה כשהזמנו.
&nbsp
הבשר היה עשוי בצורה לא אחידה. בצלחת שלי היו כמה נתחים שהיו WD וקשה היה לאכול אותם. לא משהו אני מצפה לו ממסעדה כמו B12.
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, זה קבוע אצלם... אבל זה בד"כ נתח מוצלח. מצער לקרוא שפישלו

אולי אי-המקצועיות של הסניף התל-אביבי הדביקה בסוף גם את ביתן אהרון?
 

נופרי1997

New member
אכלתי בלנדוור ביום חמישי בערב

נפגשתי עם חברה שלא ראיתי הרבה זמן, התגעגעתי אליה ממש
היא בבסיס סגור, אז לא יוצא לנו הרבה להפגש.
ישבנו בלנדוור, מסעדה מהממת. המלצרים אדיבים וחייכנים
אני הזמנתי פאי תפוחים ותה נענע. המנה מורכבת מפאי תפוחים, תפוח עץ ירוק חתוך קטן, וגלידת וניל. התה הוא תה רגיל כמו ששותים בבית, עם הצמח נענע.
חברה שלי הזמינה עוגת גבינה עם פירות יער, אבל היא לא אהבה. היא החליפה את המנה שלה לפאי תפוחים, אז אכלנו אותו הדבר. היא שתתה ספרייט מוגז.
זאת מסעדה לדעתי ממש טובה וטעימה. מומלצת.
 
למעלה