אז מה אכלתם בסוף השבוע ?

החתולית

New member
ביקור זריז בירושלים - עזורא, עזורה וקדוש

עלינו ירושלימה לרגל חגיגות העליה לליגה א' של בית"ר נורדיה ירושלים (כן, כן, אני אוהבת כדורגל וחברת עמותה).

התחלנו בעזורא של המיצים (להבדיל מעזורה המסעדה), בכוס של תמרהינדי. אנחנו יודעים שהמשקה עשוי מתמציות, ואנחנו יודעים שהוא לא הכי בריא, ולמרות זאת, אין מצב שנוותר על המסורת הזאת. בעידן בו מרבית החנויות שהכרתי בשוק, נעלמו ואינן, אני מקפידה לקיים את אלה שעדיין נמצאות שם.

המשכנו לשוק העירקי לעזורה של האוכל, ולהפתעתנו לא היה תור ארוך ונמצא לנו שולחן מיד. התכוונתי להזמין את הארוחה הקבועה שלי, אבל לא עשו ריאות ביום שישי, אז נאלצנו לאלתר.
הזמנו וחלקנו בינינו:
מרק חמוסטה - מרק חמצמץ אך מאוזן, כמעט נטול כורכום (במסעדות אחרות ממלאין אותו בכורכום כדי להעצים את הצבע הצהוב), עם שלוש קובות מצויינות. לטעמי, הקובה הטוב בירושלים, עם מילוי טחון דק ומעטפת לא עבה מדי.

אורז ופסוליה - האורז של עזורה עשוי עם איטריות מטוגנות, ופחות מתאים למנה המסורתית של שישי בצהריים שמשלבת בין אורז לשעועית לבנה מבושלת ברוטב עגבניות. אבל מסורת זו מסורת, והגעגועים למנה מבית סבתא ואמא, התגברו עלי.
אורז ופסוליה בחצי פיתה, עם קצת סלט וסחוג מעל - טעם של זכרונות.

סופריטו בקר - תבשיל בשר עם תפוחי אדמה שמתחיל בטיגון וממשיך בבישול איטי. תענוג. הבשר היה רך ומלא טעם, לתפוחי האדמה היתה "קליפה" פריכה והם נמסו על הלשון.

לצד המנות האלה אכלנו גם סלט ירקות קצוץ דק, כדי להוסיף קצת בריאות.

שתינו מים, ושילמנו 123 ש"ח לפני טיפ.

בדרך לחגיגה, עצרנו בבית קפה קדוש, ולקחנו לדרך מאפה דובדבנים ופיסטוקים. בסופו של דבר אכלנו אותו רק בבית, ואפילו אז הוא היה מצויין. הבצק היה פריך ומלא טעם של חמאה, המילוי עשיר ומאוזן, ושילוב הטעמים מאד נכון לטעמי.

שיהיה לנו שבוע טוב.



 

DANIAVNI

Well-known member
אני מחפש "טעם של זיכרון" בירושליים - אם תוכלי לעזור

מקומות שזכורים לטובה

1. הבורקס של מוסא שהיה מול העיריה בירושליים - העוד קיים ?
2. שיפודי הגפן - היינו אוכלים לאפה עם מעורב ( באגריפס( - האם קיים
3. מאפיית אביחייל - האם קיים באותה רמה ?
4. האם עוד מוכרים את הפאלאפלים הענקיים
5. חומוס לינא - האם באותה רמה
6. ואחרון - הלחם "המאם" לחמניה שמחודד בשני הקצוות - האם עוד קיים
 

החתולית

New member
אני לא ירושלמית

כך שקשה לי להתייחס למרבית הדברים שהזכרת.
&nbsp
נכון לפני שנתיים בערך, בורקס מוסא עדיין היה קיים. לא אכלתי שם מאז, כי הפסקתי לאכול בורקס.
&nbsp
שיפודי הגפן עדיין קיימת. לא אכלתי שם מעולם.
&nbsp
חומוס לינא לטעמי פחות טוב מאשר היה בעבר. אכלתי שם לפני כמה שנים, ודי התאכזבתי.
&nbsp
&nbsp
 

mereng

New member
בנדיקט ראשל"צ, חמישי בבוקר

הגעתי עם אחותי טבעונית, המקום היה חצי ריק.
היא הזמינה ארוחת בוקר טבעונית, ואני הזמנתי מהספיישלים אג בולס (כדורי חביתה) עם סלק, ברוטב גבינה כחולה. אני מאוד אוהבת את השילוב הזה בד"כ.
&nbsp
חביתת העדשים שלה הגיעה עם סלסה של עגבניות ופלפלים - היא לא אוהבת פלפלים וגרפה את הסלסה לידי הצלחת. הציעו לה להחליף מנה והיא סרבה, למרות שהתבאסה לגלות שיש פלפלים גם במנה עצמה.
המנה שלי היתה מלוחה. מאוד מאוד מלוחה. לא הצלחתי להחליט אם זה נובע מהגבינה הכחולה שהיתה עזת טעם במיוחד (ואני מאלו שאוכלים רוקפור ככה, נקי) או שהטבח מאוהב. אכלתי את האג בולס ופלחי הסלק כשהם עם כמה שפחות רוטב, וזה עזר. לא התלוננתי כי לא רציתי לחכות למנה חלופית.
&nbsp
סלסילת הלחמים היתה מפנקת כרגיל, הקפה טעים והשירות אדיב ונחמד.
 

Maldini Girl

New member
שוק מחנה יהודה וביקורים מוצלחים בעזה 40

אחת לכמה חודשים המשפחה שלי מגיעה לביקור מהצפון הרחוק ונשארים לסופ"ש.
את הביקור הם מתחילים ב"סיבוב קולינרי" במחנה יהודה:
-מתחילים תמיד בבורקס רמלה המצוין (בעיקר עם התרד. שלמות)
-אחריו בדר"כ נשנושי בירה במקומות שונים ופיש אנד צ'יפס +פסטה בסטה למתבגרת.
-לאחרונה הכרתי להם את האמפנדס החדש בשוק שהוא פשוט מופלא בעייני, אכלנו שם גם גספאצ'ו שהיה לא פחות ממצוין.

בערב הגענו לעזה 40. האמת שהם אוהבים מאד את פוקאצ'ה בר אבל אחרי הביקור האחרון שלנו שם הטלתי וטו וחיפשתי מקום אחר שיספק את הסחורה. הצעתי לנסות את עזה 40. היינו שישה (כולל פעוט)
לראשונות חלקנו כנפיים (הזמנו 2 מנות ברטבים שונים- שמנת צ'ילי שהיה מצוין וטריאקי שהיה טעים אבל פחות)
לעיקריות: ריזוטו קאריבי: עם פירות ים (לא זוכרת איזה), חזה אווז מעושן, אננס, צ'ילי וכוסברה. בעייני היה חסר לו הרבה מאד טעם ובעיקר מלח אבל הסועדת אהבה.
המבורגר רגיל אחד+ שני המבורגרים שאני לא זוכרת את שמם אבל ממולאים בגבינת צ'דר ועטופים בפירורי לחם. ההמבורגרים טובים, אבל קצת טעם/ מרקם של קציצה ולא של המבורגר. הגימיק של הצ'דר לכאורה נחמד, אבל אני העדפתי את ההמבורגר הרגיל. הגיעה עם תוספת של צ'יפס מוצלח.
בנוסף מנה של מיקס טמפורה (מהמנות הראשונות) שהסועד אהב מאד.
כמה הם נהנו? למחרת בצהריים הם רצו לחזור שוב.

אז בביקור החוזר היינו 7 (כולל הפעוט)
לראשונות חלקנו שוב את שתי מנות הכנפיים (כי סוס מנצח לא מחליפים) ועליהם הוספנו קלאמרי פריך (שהיה נפלא) ומיקס טמפורה.
לעיקריות- פסטה קרבונרה. הגיעה מנה עצומה. הסועדת אהבה ולא סיימה, ארזו לה לקחת.
ניוקי פירות ים- היה מפתיע מאד, קריספי וטעים במיוחד.
2 מנות של "מקלות שרימפס" (מהמנות הראשונות) שהסועדים אהבו אם כי לא נפלו.
המבורגר רגיל אחד בתוספת בצל מטוגן (מוצלח) עם צ'יפס טוב.
סלט אנדיב- מנה ענקית שהסועדת אהבה מאד.

שתי הארוחות היו סביב 500-600 ש"ח סה"כ, וכללו גם בירה.
שירות נעים, מקום נעים, אוכל שנע בין בסדר לטוב מאד, שום מנה לא הייתה לא טובה.
ואני קיבלתי ח"ח על זה שהצלחתי לגרום להם להאמין שיש עוד מקומות בירושלים ששווים ביקור חוץ מהפוקאצ'ה בר.
 

pix37

New member
מסעדת סמיר ברמלה - נחמד מאוד

מסעדת סמיר - רח' המסדר הפרנציסקני - ליד מסעדת ח'ליל

הגענו בשעה שאמורה להיות מתה (לקראת 17:00) אך התור בח'ליל הבריח אותנו לשכן ממול אשר גם אצלו היה תור אבל קצר יותר.

המסעדה עצמה יפיפיה ממוקמת בבניין עתיק עם קשתות וקימורים (שימו לב לראש כאשר נכנסים פנימה) והמשפחה שהפעילה אותה היתה נחמדה ואדיבה מאוד.

האוכל הוא מזרחי רגיל (לא ניסינו את המנות המיוחדות)

הזמנו משאוושה לפתיחה (25 ש"ח) שהיתה מוצלחת טעימה ונדיבה.
הילד המרכזי הזמין מנת לבבות עוף ונהנה ממנה מאוד
הגדול ניסה להזמין את המנות המיוחדות אך הן כולן אזלו באותו השלב ולכן הסתפק בסטייק פרגית שהיה טעים אך שגרתי (מה יכול להיות לא שגרתי בפרגית ישראלית נבצר מבינתי)
אישתתי ניסתה את המעורב הירושלמי אשר היה טעים ומתובל בעדינות שלא כמו המקבילה הירושלמית.

ואילו הקטן הסתפק בשיפוד פרגית אשר נטרף כולו (בגיל שנה ושמונה הוא עדיין לא איש של דיבורים ולכן לא ממש ניתן היה לקבל התרשמות מקיפה יותר).

מאחר וכל המנות הצמחוניות חוסלו אני הסתפקתי בצ'יפס המקומי שלטעמי היה ההצלחה של הארוחה - תחשבו על הפוטטו צ'יפס של מקדונלד'ס רק עשויים תוצרת בית עם פלחי תפוחי אדמה אמיתיים אשר בושלו חצי בישול ואז הועברו לטיגון ועליהם פוזרה תערובת תבלינים מוצלחת מאוד.

סלט ומג'דרה אשר הוגשו ביחד עם המנות הבשריות היו שגרתיים לא רעים אבל גם לא ראויים לציון מיוחד.

בסוף קיבלנו קפה ותה ע"ח הבית.

סה"כ 236 ש"ח מוצדקים לארוחה בסיסית פשוטה שהותקנה כראוי והוגשה עם חיוך - לפעמים לא צריך יותר מזה.
 
the bird בברלין

אני אכלתי המבורגר צימחוני מושלם לחלוטין, מושחת בכל צורה, עם שתי קציצות עדשים שחורות+זוקיני וצ'דר וצ'יפס מושחת בתיבול מעניין מאוד.
מי שטיילה איתי אכלה המבורגר בקר שלדעתה היה סביר וטיפה מעל.

עבורי החידוש המשמעותי באמת היה שההמבורגר הצימחוני מטוגן בצ'יפסר - ולכן לא נוגע בפלטה הבשרית (מה שעד היום מנע ממני לאכול קציצות צימחונית במהבורגריות)
וכמובן שכל דבר עם צ'דר הוא טעים יותר.

ברלין 3>
 
סנדויץ בסנדויציה של יום טוב בלוינסקי בחמישי

לחם אישי עם שלל ממרחים, ארטישוק וגבינה קשה כלשהי.
היה טעים אבל ממש לא מדוייק. הלחם היה עם צימוקים והיה מתוק מדי. בסנדויץ עם שלל מילויי הלחם צריך להיות יותר שקט לטעמי.
34 שקל

נ.ב
הם מגישים את זה בסלסלת פלסטיק פשוטה א-לה היפסטריאדה. לדעתי טעות. גם לא נעים, גם לא נוח(לאכול משם את מה שנופל מהסנדויץ) וגם עושה חשק לצ'יפס בצד.
 
למעלה