אז מה אכלתם בסוף השבוע ?

החתולית

New member
בראנץ' בבסטה

בשבת תכננו בראנץ' וסרט.
&nbsp
הבסטה היתה מלאה כמו תמיד בשבתות בצהריים, ביקשו מאתנו להמתין לשולחן, ואז בדחילו ורחימו הציעו לנו לשבת על הבר. ברור ששמחנו לשבת על הבר, הרי בפנים יש מזגן

&nbsp
הבראנץ' של הבסטה כולל צלחת לחם, צלחת ירקות חתוכים, וצלחות מאזטים קטנות, במחיר המנה העיקרית.
&nbsp
הצלחות הקטנות כללו, איקרא שהיתה מלוחה מדי לטעמי, דג מלוח מצויין, סלט ביצים מעט תפל לטעמנו, פרוסות של מה שאני טענתי שהוא טונה מעושנת (לא שאלנו) וסלט תורכי לא חריף. צלחת הלחמים כללה כרגיל, פרוסות עבות של חלה, פרוסת עוגת שמרים שוקולד, סוג של אינגליש מאפין, שליכטה (אין לי מילה אחרת) של חמאה וצלוחית ריבה.
&nbsp
כשסיימנו צלוחית מסויימת, קיבלנו מהברמן צלוחית חדשה, מבלי שהיינו צריכים לבקש.
&nbsp
הוא הזמין סטייק אנד אגז (110) ואני הזמנתי רושטי, ציר וביצים עלומות (89).
&nbsp
ראוי לציין את הברמנים שנתנו לנו זמן לשתות קוקטייל ולהנות מהצלוחיות הקטנות, ולא מיהרו להגיש את המנות העיקריות.
&nbsp
הביצים היו מצויינות, עם חלמון כתום ועשויות היטב.
אבל שנינו חשבנו שהמנות העיקריות לא הצטיינו. הוא אמר שהסטייק היה עשוי מדי, ושלטעמו חומר הגלם לא היה מספיק טוב. אני מצאתי שהרושטי ספג יותר מדי שמן, ושאולי הייתי צריכה להזמין מנה אחרת.
&nbsp
הוא שתה ערק רמאללה, ואני שתיתי אפרול שפריץ וכוס שבלי (החשבון אצלו לכן איני יודעת כמה עלו המשקאות).
&nbsp
אחרי שני אספרסו, ויתרנו על הסרט, ונסענו הביתה לנוח. מסקנה: בפעם הבאה, קודם הולכים לסרט ואחר כך לאכול

&nbsp
נחזור, בטח שנחזור, אבל נזמין מנות אחרות.
&nbsp
גילוי נאות: התמונות שלו. אני לא יודעת לצלם כמוהו.
&nbsp





 

gastro101

New member
שוב כנס במלון דן אילת

האוכל שם מעולה, מגוון מאד - ארוחת ששי בערב- סושי מצוין עם סלמון או טונה משומרת או צמחוני (דלעת וגזר) , אכלתי מהסלמון עד בלי די
בין מנות הבשר- ברווז ברוטב תפוזים , פרוסות אנטרקוט עם רוטב דובדבנים בצד
קינוחים- לא מרגישים שהם פרווה. מקינוחי ששי הצטיין פטיפור של שוקולד ודובדבנים , אבל היו גם שפע עוגות מרוקאיות, בקלוואה , קינוח בטעם קפה ועוד ועוד .
ארוחת בקר בשבת עם הג'חנון, כמובן סלמון כבוש שלהם שאני מתרכזת בו מגוון עוגות , טירמיסו, בלינצ'ס גבינה עם משמש- אליפות . ישבנו עם חברים- אכלנו ואכלנו ונישנשנו (חדר האוכל פתוח עד 12) - דבר לא בא אל פי עד הבקר .
החברים אמרו שהיו בכנס במלון הגושרים - גם שם האוכל מצוין , פחות מיגוון אבל
הכל עשוי מצוין.
 

mereng

New member
אבו גוש בשבת בצהריים

לאחר טיול עם הילדים בעין עוזי, נסענו לאבו גוש למסעדת קראוון שנמצאת בדרך השלום 27. ביקור שני במסעדה, שהיתה מלאה לחלוטין.
&nbsp
השירות היה תחת קריסה. לקח המון זמן להוציא את המנות, שמענו תלונות דומות גם מהשולחנות האחרים.
&nbsp
היינו 3 מבוגרים + 5 ילדים, כולם רעבים מאוד. תמורת 100 שקל כולנו קיבלנו סלטים - חומוס משחתי מאוד, פלאפל, חצילים בטחינה, דלעת, סלק ועוד. ביקשנו גם סלט ירקות קצוץ שנטרף ע"י הילדים והוכנס ללא תוספת עלות.
בנוסף הזמנו שניצלים, שיפודי פרגיות וחזה עוף, כשבכל המנות התוספת היתה צ'יפס, וקנקן לימונדה אחד לכולנו. צלוחית של מג'דרה טעימה מאוד הגיעה ללא תוספת חיוב.
&nbsp
סכה"כ 400 שקל, לפני טיפ. האוכל היה בסדר גמור, לא מדהים אבל לחלוטין עונה על הצרכים וכולם יצאו מרוצים.
&nbsp
לקינוח צעדנו לבניין הסמוך, אל ממתקי השוק. בוודאות יש שם את הכנאפה הטובה בארץ, וגם הבאקלאווה פשוט מעולה- הקפדתי לקחת רק עם פיסטוק (זה מה שאוהבים אצלנו), והכל היה נהדר ולא מתוק מידי. גם הילדון בן השבע וחצי טעם והתלהב מאוד.
זכינו לטעום גם עטאייף לכבוד הראמדן- אחד עם אגוזים וקינמון (מוצלח מאוד), ואחד עם גבינה שפחות אהבנו.
&nbsp
קנינו שם גם תערובת זעתר מופלאה. ממליצה בחום!
 

mereng

New member
ורוצה לפרגן למשק קירשנר, במושב קדרון

הייתי שם ביום חמישי וקניתי המון ירקות ופירות נפלאים במחירים זולים.
3 ארגזים גדולים מלאים, עלו לי 250 ש"ח וכללו המון פינוקים כגון פטל שחור טרי (10 שקלים), תותים (!!!), אספרגוס ועוד.

הספקתי כבר להכין צנצנת ענקית של מלפפונים חמוצים, צזיקי, חצילים ממולאים בפטריות עם שמנת וקשקבל, קארי ירוק עם זוקיני, ברוקולי, פאקצ'וי ואטריות אורז רחבות, קלחי תירס, גראטן בטטה ותפ"א, סלט כרוב ירוק, חצי קופסת עגבניות שרי זעירות נאכלה כבר וגם הענבים כמעט נגמרו, בקיצור סחורה מעולה!

 

Joy

New member
גם אנחנו מהמתמידים. שימו לב שהם עוברים דירה

 

שרוצקי

New member
מסעדת אל דיעה בג'לג'וליה

מסעדת הבית שלנו - מסעדה נהדרת ששייכת לאטליז המצוין שנמצא ממש ממול.
לצערי לא ממש מצליח להם כנראה, כי בשבת בצהריים היה ריק

אכלנו מבחר סלטים למנות הראשונות שמולאו בנדיבות, חומוס מצוין ופיתות חמות
לעיקריות הזמנו פילה בקר (התחשק לי...) והגיעה מנה נדיבה ביותר של 3 טבעות שהיו עשויות במדויק והיו מצוינות
הבחור הזמין שיפוד קבב ושיפוד פרגית. הקבב היה נהדר כרגיל ואת הפרגית הוא לא הספיק לטעום כי הילדים פירקו אותה

צלחת צ'יפס הגיעה יחד עם המנות הראשונות עבור הילדים וגם קשים שהוגשו יחד עם השתיה והמלצר המקסים אפילו שאל את הילדים איזה צבע יעדיפו...
בוואריה לקינוח כי התחשק לי משהו מתוק שהייתה סטנדרטית למדי.
כל זה בתוספת קנקן לימונדה טעימה ופחית קולה עלה 230 ש"ח
שירות אדיב ומחוייך, מקום נעים לישיבה...
לא ברור לי למה לא מצליח להם אבל אני ממליצה בחום
אגב, גם השווארמה, המנה הקבועה שלי לרוב, נהדרת ולדעתי השווארמה הכי טובה שטעמתי באזור השרון
 

gastro101

New member
זו המסעדה ממש בכניסה מימין? עשית לי חשק לפילה בקר- נלך !

 
עסקית שישי ביפו תל אביב

שישי ב-2 אחה״צ המסעדה ברובה מלאה, נחמד לראות.
לראשונה שישברק לבנה ותרד, מנה בגודל מכובד - 5 כיסונים גדולים בדמות רביולי במעין מרק יוגורט עם מעט גבינה מלוחה למעלה. שילוב טעמים מלוח, הפוקצ׳ה שמוגשת חינם סייעה לניגוב שאריות.
לעיקרית חזה ברווז בציר בקר ויין אדום. המלצר הזהיר כי ״זאת לא המנה הכי גדולה שלנו״ אבל הגיעו 7 נתחים ובסה״כ המנה בהחלט לא הייתה קטנה. יחד עם הברווז הוגשו גם אגסים מבושלים ופירה. מן הסתם המנה לקחה לכיוון המתקתק - השילוב של בשר הברווז שטופל כראוי ומתיקות האגסים היתה מצויינת.
על תקן הקינוח הקליל (יחסית) היה מילפיי אננס - עם הרבה קרם ווניל בין לבין וגם כמה פרוסות של אננס. הקרם היה מצויין, האננס לא הורגש מידי - סה״כ קינוח נחמד.
מחיר הארוחה לפי העיקרית, במקרה הזה 106 לברווז, פלוס 45 לקינוח שלא כלול. דיל מוצלח במיוחד לסופ״ש (תקף גם בשבת).
 

gastro101

New member
מנת הברווז בתפריט הרגיל או במיוחדים ?

מאז הפתיחה- תפריט העיסקית כמעט ולא השתנה ומיצינו את הקבב של מרים ...
 
סרט בלב מנדרין וצהריים בטורקיז

הקומבינציה המושלמת לצהריים בקיץ
אז אחרי סרט חביב נסיעה קצרה לטורקיז (זה הסדר הנכון לביצוע)
לשבת במרפסת (לא מעשנים) ליד החלון הגדול הפתוח להרגיש את הבריזה לנשום את ריח המלוח ולראות את הכחול העמוק מנוקד בסירות מפרש לבנות כל זה הבונוס
טורקיז מעולם לא איכזבה אותנו מבחר מנות קיציות שכללו סלט קצוץ דק דק וטרי טרי
יחד עם פנכת טחינה מצויינת קרם חצילים שרופים עם עלי מנגולד וסלסלת לחמים
של 4 פרוסות טריות וטעימות (אמנם 20 ש"ח) ופנכה עם שמ"ז מצויין וסלסת עגבניות
סביצה דג חרפרף נהדר שני שפודי נתח קצבים שהיו נימוחים ומדממים
וברבוניות מטוגנות בשמן עמוק
הקינוח קרם מסקרפונה עם פירות קיץ שהיה נהד ולא מתוק
ולאורך כל הארוחה בקבוק "גשם" של שאטו גולן היין הנהדר הזה התאים בדיוק לארוחה למקום ולזמן נלגם עד תום ואח"כ נסיעה לשנ"צ



 
האוכל כ450 ש"ח בקבוק היין 200

בסוף הארוחה הגיעו גם צ'ייסרים OTH (כאילו שחסר היה לנו אלכוהול) של לימונצ'לו מצויין גראפה טובה וקוניאק הנסי
 
למעלה