מספר דיווחים מהתקופה האחרונה

מ צ ד ה

New member
מספר דיווחים מהתקופה האחרונה


חופשת הלידה המוארכת תמה לה, פעוט הבית
נכנס למסגרת, מה שהותיר לי זמן פנוי למעט חופש ומפגש עם חברות
לפני החזרה לעבודה.


ביסטרו אנונה באשקלון
לאחר שוטטות ושופינג מהנה בחנות מקסימה בשם "בחצר" במושב גיאה שליד אשקלון נסענו לאכול ב"אנונה".
המקום נמצא בסוג של פסאז' בשכונה מקומית, עם חניה בסמוך.
ישבנו בחוץ והיות וזו הייתה הפעם הראשונה שלנו במקום התעמקנו בתפריט.
לקחנו:
מחבת שקשוקה עם חציל ופטה ולחם צד. מה יכול להיות רע? במיוחד שהביצים הגיעו עשויות כהלכה - עם חלבון מוצק וחלמון נוזלי
!
סלט בשם "בחוף של פאלחורה" שהכיל ירקות טריים (מלפפון ועגבניה) חתוכים גס, זיתים, שמן זית, בצל ושתי פרוסות נדיבות של גבינה בולגרית.
דאל הודי: תבשיל עדשים, צ'אטני, אורז בסמטי וניחוחות של הודו עם צ'פאטי ליד – זו פעם ראשונה שאנחנו אוכלות דאל הודי וממש אהבנו! האורז הגיע לחוד וכששאלתי את המלצרית איך אוכלים את המנה היא המליצה שבכל ביס יהיה מהכל. על העדשים היה "סבך" של כל מיני עלים גדולים ומטוגנים. אין לי מושג מה הטעמים אותם טעמנו אבל הכל השתלב מעולה ונאכל עד תום
!

בעיני, המחירים קצת גבוהים לגודל המנות. אבל זה משהו שאנ יכולה לומר כמעט על כל מקום.

------------------------------------------------------------------------------------------

אייל מאפים טובים ברחובות

מה לא עושים כדי להיפגש עם חברה טובה וותיקה שכבר לא גרה ליד
? נפגשים "באמצע"
.
באיזה "מדרחוב" קטון ונחבא בין הכלים (והבתים) אך צמוד לרחוב הראשי והסואן של רחובות (רחוב הרצל) ומיני חניות מסביב (היה לי מזל וגם מצאתי אחת בבוקר שישי
) נמצא המקום הפיצפון הזה.
מספר קטן של שולחנות פיצים בפנים ועוד כמה שולחנות פיצים בחוץ, שמשיות שמתעלמות לסירוגין מתנועת כדוה"א סביב השמש ושירותים נקיים מאוד
– זהו המקום הנ"ל.
לקחנו בוקר פינוק זוגי עם "עיניים" לי (אני יודעת, מוטיב חוזר – זה אופן עשיית הביצים החביב עליי אם לא מגישים במקום ביצים עלומות), סלט השוק, 8 מטבלי בית סטנדרטיים שיש בכל מקום, גבינות בוטיק שהיו בכמות נאה וטעימות, מגש לחמי הבית שהיו מעולים והכילו גם בורקיטס ובורקס תפו"א – (דווקא שני האחרונים נראו ונטעמו כקנויים
), מוזלי אישי ושתייה קרה וחמה.
השתייה החמה לוותה בעוגית חמאה שוקולד פיצית ומעולה שניכר כי הוכנה במקום.
הכל היה טעים, השירות היה יעיל ורק השולחן בקושי הכיל את המעט שהיה עליו.
מעבר לכביש שוכנת החנות של המעצבת "נעמה בצלאל"
אז קפצתי גם לשם והתחדשתי לי בשתי חולצות
.

-----------------------------------------------------------------------------------------
BBB בביג באר שבע

פגישה ספונטנית לחלוטין בצהרי היום עם חברה. רצינו לאכול בקמפאי האסייתית אבל המוסד לא פותח את שעריו לפני 12 (ונותרו עוד 15 דק' עד אז) אז סרנו ל – BBB.
הזמנו עסקית שכללה ראשונה, תוספת ושתייה במחיר העיקרית. לצערי ההמבורגרים בתפריט העסקית לא קרצו לי והייתה נוכחות ממש דלה לבחירה אז לקחתי חזה עוף עם צ'ימיצ'ורי מעל. החברה לקחה שלישית מיני המבורגרים.
לפתיחה לקחנו כרובית בטחינה וסלט אסייתי שהוחזר כי לא התחברנו לטעם הרוטב (לדברי האחמ"שית זה טעם נרכש).
כתוספת טבעות בצל קריספיות המוכנות במקום (כך נאמר) ושעועית ירוקה עדינה עם יותר מדיי ריחן קצוץ מעל.
לקחנו 2 הפוך וקינוח מתפריטי העסקית שהגיעו בגודל נאה ומספיק בעיניי בעלות של 12 שח
פרופיטרול במילוי גלידת וניל מוגש עם גנאש שוקולד חם ווופל בלגי עם גלידת שוקולד - שניהם היו חביבים אך הגלידה לא הייתה משהו בכלל והקרם היה זהה בשניהם.
לסיכום, היה כייף, רגוע וטעים.

-----------------------------------------------------------------------------------------
קפה גרג בגרנד קניון באר שבע

את הסניף הזה ספציפית אני "מחרימה" כבר זמן רב בגלל חווית שירות של פעם אחת שהייתי שם וקמתי והלכתי בלי להזמין. אבל החברה איתה נפגשתי קשה באוכל וביקשה שנשב ב"גרג". לאחר הפעם הזו גם היא לא תחזור.
השעה שעת כמעט צהריים, המקום רחב ידיים, יש הרבה צוות והרבה שולחנות פנויים. התיישבנו איפה שהתיישבנו וחיכינו וחיכינו עד שהגיעה מלצרית שהודיעה (ולא בנחמדות) שהתיישבנו באיזור שלא ניתן בו שירות ושעלינו לעבור מקום. למה?! מה זה משנה איפה יושבים? ולמה אין שילוט בנושא?!
כבר פה התחלתי לתעצבן ולהתחרט שהשכנעתי לשבת פה.
אז עשינו רילוקשיין ושוב המתנו להגעת התפריטים (העמוסים לעייפה במנות חלביות).
חברתי כבר ידעה מה היא רוצה - מוקפץ נודלס סלמון ואני לקחתי סלט סביח מחוזק שעל אף כל הפירוט בתפריט מדובר היה בסלט עגבניה, בצל ומלפפון קצוצים עם לימון ושמ"ז כשמעל הכל מונחים ביצה קשה, מס' גרגירי חומוס, קצת קוביות חציל מטוגנות ועוד קצת קוביות תפו"א, מבושלים ומעל 3 כדורי פלאפל קצת נאים בפנים וטחינה מעל. עירבבתי את הכל אז זה הפך לאכילוחביב אך די תפל/משעמם בפה. ניגשתי לקופה (כי זה מהר יותר מלחכות שייגשו אלינו) לשאול אם יש אולי לימון כבוש (אני עדיין מחכה לתשובה
).
המוקפץ הגיע ללא הבוטנים הגרוסים שאמורים להיות מעל וחברתי מתה על המנה די בגללם וציינה שגם בפעם הקודמת היא הזכירה להם. אז הביאו פנכה עם בוטנים גרוסים. אם היו קלויים זה היה מוסיף למנה המון. אבל ככה? כלום.
המלצרית שלנו הייתה חמוצה מאוד ולא זכינו לחיוך אחד ממנה. כששולחן ליד ביקש חשבון אנחנו ביקשנו גם.
כשחזרה עם החשבון החלטנו להזמין קפה ולשלם עליו לחוד ובמזומן, וזה ממש סיבך את המלצרית הזו כך שקראנו לאחת אחרת לוודא שאכן נשלחה בקשה לקפה לפני רבע שעה. אז לא... לא נשלחה.
כשהגיע הקפה ביקשנו לארוז את השאריות ולשלם את הקפה אבל המנות נשארו על השולחן גם לאחר ששתינו את הקפה ונאלצנו להזכיר זאת עוד פעמיים וגם אז ביקשנו עוד מס' פעמים שקית נוספת.

בקיצור... קפה גרג.... הפעם גם חברתי השתכנעה שאין בשביל מה לחזור. לא מבחינת שירות ובטח לא מבחינת אוכל. ושוב, בעיני, תמחור מוגזם (הסלט שלי עלה 60 שח')!
 

inבאלי

New member
קפה גרג היא בעיני אחת הרשתות הגרועות

לפני כמה שבועות בשל אילוצי כשרות העתקנו לצערי לסניף שלהם בכפר סבא ארוחת יומולדת מחלקתית והמנות היו בעיני תפלות וסתמיות. השירות היה יחסית סביר ולא כמו במקרה שלכם.

תודה על הדיווחים.
 

pix37

New member
מעניין , כי בעיני היא אחת הטובות

השף / יועץ קולינארי שלהם יודע מה הוא עושה והמנות שנמכרות ברשת מצוינות ועשויות מחומרי גלם טובים.

יתכן כי כמו במרבית הרשתות זה תלוי בסניף הספציפי ובניהולו וכמו האגדה לפיה גיניס טעימה פחות ככל שמתרחקים מדבלין כך סניפי הרשת מאבדים פוקוס ככל שמתרחקים מבסיס האם בחיפה.
 

inבאלי

New member
סיפור קטן על הסניף שלהם בקניון רננים ברעננה

חברה סיפרה לי שלפני כמה שבועות הם ישבו שם לארוחה משפחתית 6 מבוגרים. אבא שלה הזמין מנת דג שהגיעה...ללא הדג!
במטבח הוציאו צלחת עם התוספת ללא הדג והמלצרית הגישה אותה כך.
אף אחד במטבח לא שם לב שמוציאים מנה ללא המרכיב העיקרי וגם המלצרית לא שמה לב. לדבריה, התפוסה במקום היתה בסביבות שליש בסך הכל כך שלא מדובר בזמן עמוס במיוחד או לחץ במטבח.
סיפור קטן על התנהלות הזויה/משעשעת.
לי אישית עוד לא יצא לאכול בקפה גרג ארוחה מוצלחת.
 

sweetdreams

New member
חחח אוקיי, זה באמת מצחיק

תכלס, רק בשביל החוויה הזו היה שווה לשבת לאכול שם.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
בחיפה הם לא רעים בכלל... ולי עדיין מוזר לשמוע על סניפים

מרחבי הארץ, אני עוד זוכרת את הסניף הקטן והצפוף שהיה במרכז הכרמל (שהתרחב מעט בהמשך ואז נסגר; כיום יש בו קופיקס מרווח).

סניף הקפה שהיה ליד כיכר ספר עבר לצד אחר והחליף את פסטו (שהחליפו את שני במוריה, ונדמה לי שמאז לא כ"כ הולך להם) ועכשיו הוא "גרג קיטשן", יותר מסעדה ופחות בית קפה, ודווקא די חביב בסה"כ (אם כי אהבתי יותר את עיצוב החלל הפנימי של פסטו; הבר האורכי תופס יותר מדי מקום בעיניי).
 

החתולית

New member
גם בעיני

ארוחה זריזה וקלה בסניף בנתניה, הפכה לסאגה מיותר. הסלט שהזמנתי היה תפל, חסר השראה ומרושל.
&nbsp
אם פיקס הזכיר גינס. הבירה מיוצרת בשלושה מקומות בעולם: אירלנד, אנגליה וניגריה. למה ניגריה? כי זהו המקום השני בעולם בצריכת גינס. אחת הבירות היחידות שלא מייצרים מקומית במדינות שונות.
 

sweetdreams

New member
מסכימה עם מה שפיקס אמר, ואני גם אוסיף..

.. שאני לא מכירה אמנם את הסניף המדובר הספציפי, אבל הניחוש שלי הוא שיש גם הבדל בין סניף הממוקם באמצע קניון לבין סניף במקום סגור משלו, שמעבר למנות עצמן והשירות לשולחן, אמור גם לספק את האווירה המצופה מישיבה במסעדה.
למרות שגם בקניון יכול להיות שהמקום סגור, אבל התיאור שלה עם תקרית השולחנות (״פה לא מקבלים שירות כרגע״) גורם לי לחשוב שזה בית קפה פתוח כזה, ואילו תמיד נראים לי מהנחותים יותר.
 

החתולית

New member
לא חושבת שיש קשר

התפריטים זהים, יש שף רשתי ואמור להטמיע סטנדרטים של מנות, וכאן הם לא היו קיימים.
&nbsp
גם אם נניח בצד את השירות הלא מקצועי, האוכל היה לא משהו לפי התיאור.
 

sweetdreams

New member
לפי דעתי יכולים להיות הבדלים גדולים בין אותן מנות..

.. בסניפים שונים.
כי חסרים בוטנים, כי חסר תיבול, כי אין אותה הקפדה על טריות חומרי גלם ועל מינונים. אלה דברים שקשורים יותר למי שעובד בסניף עצמו, ולא לשף הרשתי.
ובכל מקרה, להבנתי עיקר התלונה בפוסט הוא השירות, שלזה למען האמת התייחסתי, וזה כבר בפרט תלוי סניף.
 

החתולית

New member
התייחסתי לעניין האוכל

ואת חושבת כמוני. אבל אין קשר בין ההקפדה במטבח למבנה הפיזי של הסניף.
 

sweetdreams

New member
על פניו אין קשר, בפועל אני חושבת שגם זה משנה

כלומר, זה כמובן לא קשור באופן ישיר למבנה הפיזי של הסניף, אלא יותר מי הקהל שיושב בסניף ומה הוא מצפה לקבל.
בסה״כ נראה לי שהיחס לקהל הלקוחות בקניון הוא יותר כקהל שבוי, בעוד שאם מדובר בסניף במרכז העיר, שמתחרה לא עם בתי אוכל אחרים בקניון, אלא גם עם מסעדות ומקומות בילוי לעילא, אז ההקפדה בהם על כל הפרטים צריכה להיות גבוהה יותר על מנת שלקוחות יעידפו אותם על פני האופציות האחרות.
אבל כאמור, זוהי רק התרשמות, והמדגם שלי הוא מאוד מאוד מצומצם.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הסניף בגרנד קניון מצליח והיה די סבבה בכל הפעמים שישבתי בו

למעט פעם אחת שלא הייתי מרוצה ממנה (שכבר לא בתפריט, אני חושבת). אבל לא ישבתי בו בשנים האחרונות.
 
זה בהחלט תלוי אצלם באיזה סניף

כבר ישבתי בכמה סניפים נהדרים שלהם, שנהנינו מכל רגע ומכל ביס,
ויש, לעומת זאת, סניף אחר שניסיתי כמה פעמים, ובכל פעם היה יותר גרוע, עד שהפסקתי לפקוד אותו.
(הסניף בקניון פ"ת, למשל, מעולה.)
 

foofoo77

New member
אני חושבת שהכי נורמלי הוא בשבעת הכוכבים

היה אחד ברמת השרון. אכלתי צהרים וביקשתי סלט ירקות עם טחינה.
הגיע סלט ענק עם פנכת טחינה קטנטונת. ביקשתי נוספת.
התחלתי לאכול את הסלט ומצאתי בתוכו שערה ג'ינג'ית ענקית. ביקשתי להחזיר את הסלט והיות והתאבון שלי התפוגג ביחד עם השערה ביקשתי שיזכו אותי עליו ואשלם על המים.
המלצרית הלכה וחזרה שמכינים לי סלט חדש. אמרתי תודה, אני ממהרת לאסוף את הגמד מהגן.
נארוז לך אותו. אני לא מעוניינת בסלט שיארז ואני אוכל או שבטוח לא אוכל אותו בערב.
בקיצור אחרי דין ודברים בא המנהל ושלח אותי לדרכי.
 

צנצנת26

New member
ואם כבר גרג...

אחרי שופינג בקניון איילון, שמנו פעמינו, בתי ואני לגרג. המקום היה בחצי תפוסה.
השעה:21:20. להזכירכם: בשעה 22:00 נסגר הקניון. מה עשו עובדי גרג החביבים? שמו על 10(!) שולחנות שלט "שמור". במילים פשוטות: אל תתקעו לנו עכשיו דקה לפני שהולכים הביתה. שאלנו את המלצרית אם באמת ה-כ-ל שמור, והיא בלי למצמץ בכלל ענתה שכן, אנשים צריכים להגיע. כן, ממש.
סתם רשת בינונית ויקרנית.
 
למעלה