אז מה אכלתם בסוף השבוע?

החתולית

New member
כי הם יכולים?

מזכיר לי את המוסיקה בקולי קולות בהרברט סמואל, מרבית הלקוחות היו מבקשים להנמיך אותה, כי היא לא איפשרה ניהול שיחה.
בכל פעם היו מנמיכים, ואחרי מספר דקות מגבירים שוב. פעמיים ביקשתי הסבר ופעמיים קיבלתי אותה תשובה: ככה רושפלד אוהב.
 

erezavn

New member
לתחושתי הקטינו קצת את המנות בקפטן קארי בשרונה. מעצבן.

גם השירות נהיה מחופף יותר.
 

Gרר

New member
אירוע יום הולדת בפיש מרקט (בחדר הפרטי)


יום הולדת עגול שלי שחגגנו במסגרת משפחתית (26 איש). עקב מגבלת כשרות בחרנו בפיש מרקט ששייך לקבוצת המיתוס ונמצא בשאול המלך/ויצמן בתל אביב. האישה אכלה שם במסגרת העבודה והמליצה על המקום.

סגרנו איתם על החדר הפרטי שזו כמעט הכמות המקסימלית שאפשר לצופף שם, אבל הבעלים של המקום הבטיח שהוא יארגן שולחנות שמתאימים לכמות כזאת של אנשים ואכן אירגן את החדר בהתאם.

יש להם שלושה תפריטים לאירועים שכאלה. אנחנו בחרנו בתפריט של 220 ש"ח לאדם. הוא כולל ראשונות וקינוחים משותפים ועיקרית לבחירה.

מהראשונות הוגש מבחר ממש גדול, אני אפילו לא בטוח שיצא לי לטעום את הכל. זוכר לטובה פוקאצ'ות לוהטות מהתנור שכולם טרפו ורצו עוד. סלט עשבים ופיצוחים מאד מזכיר משהו שהאישה עושה בבית - טעים מאד. קרפצ'ו חציל בטחינה - טעים. קציצות כרישה עם ציזיקי - הקציצות היו מעולות ודווקא הציזיקי לא היה משהו, אבל ממילא לא הזדקקתי לו.

מה שכתבתי היה אולי חצי ממה שהוגש (האישה בטח תוסיף עוד) ועוד היתה שם קערת מאזטים שממנה טעמתי רק את האיקרה. בקיצור - כל מה שטעמתי למעט הציזיקי שנראה לי שסתם התפנצ'ר להם היה מצויין.

מהעיקריות התחלקתי עם האישה בשתי מנות. פילה דניס בחמאת טימין שהוגש על פירה כמהין והשניה ניוקי ערמונים ופטריות בשמנת. הניוקי הגיעו ראשונים. הם נמסו בפה ועם השילוב של ערמונים בשמנת קשה לפספס. מנה מנחמת לעילא. את הדניס כמעט לא אכלתי, כי כבר הבטן היתה מלאה מהראשונות והניוקי. האישה טעמה ממנו יותר אז נשאיר לה.

קינוחים. שוב, לא טעמתי הכל. יש גבול ליכולות הבטן. הסתפקתי בעוגת שוקולד חמה עם נהרות שוקולד מומס מעליה ופבלובה. שניהם סגרו לי טוב מאד את הפינה המתוקה.

שתיה קלה הוגשה ללא הגבלה, ובנוסף כל אחד קיבל כוס יין אדום/לבן או בירה. בסוף גם הוצעה שתיה חמה לבחירה (כלול).

מעבר לאוכל שהיה מאד מוצלח, יש לציין לטובה את התנהלות המסעדה לכל אורך הערב. למרות שהמסעדה היתה מלאה + אירוע נוסף שנחגג באותו ערב - כל המנות תוקתקו בזמן סביר, ותוך תיאום מלא איתנו.

הם אמרו לנו מראש שבמנות הראשונות והאחרונות הם תמיד מתחילים בלהוציא קצת פחות מהמקסימום שמגיע, כדי שלא סתם חצי ייזרק בסוף (מה שבמיוחד נכון לגבי הקינוחים שכבר הגענו אליהם במצב צבירה עמוס) ושנגיד לאנשים שלא יתביישו לבקש תוספת מכל מה שהם ירצו. השיטה הוכיחה את עצמה מעולה. הם כל הזמן שאלו ממה נרצה עוד, וכל מה שביקשנו הביאו, וזה באמת נתן לאנשים להרגיש שמפנקים אותם, ושבסופו של דבר הם יכולים לאכול אקסטרה מהמנות שמצאו חן בעיניהם ולא כאילו שסתם "דוחפים" להם מנות.

לגבי מנות ילדים - סיכמו איתנו מראש על פיש אנד צ'יפס, והקטנה שלנו כרגיל גנבה לנו את הניוקי מהצלחת...

בחשבון לא היו שום הפתעות.

לסיכום - אם אתם זקוקים לחדר של עד 25 איש - הפיש מרקט מומלצים במיוחד. אנחנו הגענו לשם בעיקר מסיבות הכשרות, אבל בתכלס למעט דברים שלא יוגשו שם (פירות ים וכו') במה שכן הוגש לא היה שום ויתור (שהרי המקום חלבי) כך שהם מומלצים בלי קשר לכשרות. כל מי שהיה הודה לנו גם על השפע וגם על הטעם.
 
מוסיפה עוד מנות

עוד מנות ראשונות שלא נרשמו:
סלט עגבניות מעולה שכלל כמה סוגים של עגבניות שרי (צהובות, אדומות, מנומרות)- וגם עגבניות מיובשות מדהימות- וגבינת בוראטה...היה טעים ביותר..
סלט קיסר- שלא אכלתי- אבל מי שכן אכל מאוד אהב..
קרפצ'ו פלפל..שהיה נראה בהתחלה כמו קרפצ'ו טונה...גם כן טעים
במזטים היו גם עלי גפן וצזיקי ועוד כמה קעריות שלצערי לא זכור לי טיבן..

אני בטוחה שעדיין שכחתי משהו במנות הראשונות- אבל באמת שהמבחר היה עצום והיה מאוד טעים..

בקינוחים פבלובה, עוגת שוקולד חמה, קינוח לוטוס, מלבי, עוגת גבינה אפויה ועוד בטוחה ששכחתי עוד משהו...

תמיד בארועים כאלה גדולים משהו תמיד מתפספס- מישהו לא מקבל את המנה שלו בזמן, מרגישים שצריך להילחם עם הסועדים האחרים כדיי לזכות לטעום במנה..מחכים המון זמן בין לבין- יש אי סדר ולבלאגן..
כאן אני חייבת לציין לטובה שהכל תקתק ..
השרות היה באמת מעולה.
והאוכל מצויין..
שמחה שבחרנו את המסעדה הזאת- וכן..בחרנו אותה בגלל הכשרות- אבל אחזור אליה בגלל האוכל והשרות.
 

החתולית

New member
מול בית המשפט ברחוב ויצמן

בבניין של מיתוס, הכניסה למסעדה היא משדרות שאול המלך.
 

Gרר

New member
או אסיה או אירופה לא הסתכלתי בוודאות

יש שם בניין לכל יבשת חוץ מאשר לאנטרקטיקה...
 

gastro101

New member
שוב נח ביסטרו ובראנץ בגריג

יום ששי לא עבדתי (!) , אחרי סידורים שהסתימו בהרצליה פתוח התלבטנו היכן לאכול-דקות ספורות על האיילון והיינו בנח . שוב היה די ריק
הוא אכל את הגספצ'ו שהיה לו טעים מאד ומנה של אספרגוס פטריות וגבינת המאירי על קרם תירס- היה שפע של גבינה והמנה היתה לו טעימה
אני לקחתי ברוסקטה עם דג נא , אבוקדו , צנונית, הברוסקטה יכלה להיות קצת פחות שרופה אבל סך הכל מנה מרעננת טובה
עיקרית- רביולי במילוי מנגולד , נתחי פילה בקר ו..גבינת המאירי (קבלו קופסה גדולה?) - הבצק של הרביולי היה נפלא, עדין (נראה שהוכן מבצק רבוך) . מה שהיה בשפע במנה ולא צוין בתפריט- המון עלי רוקט או ארוגולה- אני לא סובלת אותם ועסקתי בשליפה נמרצת, המלצרית הציעה מנה אחרת אבל לאחר העישוב המנה היתה טובה
לקינוח - מיוחד היום- טראט עם קרם שקדים ודובדבנים . מנה מעולה - הוגשה בגודל ענק יחסית - חלק ארזתי והיה טעים מאד גם למחרת
החשבון סביב 250 שח , כמובן שנחזור

בשבת - בראנץ בגריג. היה קצת מאכזב . תמורת 30 שח לסועד מקבלים סלטים ולחם- פלפלים קלויים - טובים, סלט חסות- עלים ענקיים של חסה אדומה עם וינגרט כלשהוא , סלט שעועית בובס- עם גבעולי רוברב ולסרי. השעועית היתה טעימה . גרבדלקס- מלא שמיר לצערי (גם מאיר אדוני לא אוהב שמיר
) - הוגש עם בצל וצנוניות בחמץ- לא התחבר לי הדג עם החומץ .
סלסלה של לחמנית סלק- כהה מאד טעימה, מספר פרוסות קטנות של לחם שיפון, גריסיני סלק וקרקר אצות - חסתי על השינים שלי
מנה עיקרית לפי מחירה- הרבה מנות מבוסוסת על ביצים רכות- אני לא אוכלת , כברירת מחדל הזמנתי סליידר בשר עגל - לאחר שחיכינו המון זמן - הגיעו המנות העיקריות- שלי- שתי לחמניות קטנות עם קרום קשה- חצויות- מחצית אחת מרוחה בחרדל , על המחצית השניה פרוסות דקיקות של בשר בקר קר וליד- שוב הבצל בחומץ וקורנישונים . המחיר 60שח לשתי לחמניות עם פסטרמה ...
הוא הזמין מנת ירקות- על קרם דלעת היה כרוב אפוי פרחי כרובית זוקיני . מיוחד

גם מהשולחן ליד הבנו שמחכים הרבה זמן למנות (הם קבלו פיצוי קינוח נוסף) כך שמיהרתי להזמין קינוח בעוד הוא עדין אוכל את מנתו.
לקחתי עוגת גלידה- ממיוחדי היום- שכבות של טורט בטעם פסיפלורה וקרם שמנתי קפוא. חשבתי שיהיה קינוח קליל מתאים ליום החם אבל זה היה קינוח כבד וחלקו נשאר בצלחת -45 שח

החשבון עם בקבוק באדואה- 32 שח ואספרסו כפול 278 שח לפני שרות שהיה חביב אבל כאמור- חיכינו המון זמן לכל דבר
יצאנו בתחושה מעורבת - מנות הפתיחה נחמדות אבל לא גורמות געגוע , והעיקריות שלנו היה ככה ככה . לא נחזור
 

מיתר44

New member
בעודכם מזיעים בחום הכבד

אנו על חמשת נכדינו וכן 7 מבוגרים, חלקנו
הגענו מהארץ ואחרים מסין, ערכנו אתמול
פיקניק על שפת אגם קאיוגה, אחד מהפינגר
לייקס, אפ סטייט ניו יורק.
על גריל הפחמים המוצב בפארק לטובת הציבור,
הושמו תירסים, קבב תוצרת בית, נקניקיות
שאותם אכלנו כולנו בהנאה רבה עם סלטים
קנויים, חומוס קנוי, לחמניות להוט דוגס קנויות,
ובירה שאותה שותים בהיחבא בכוסות אטומות.
את סטייקי הפריים ריב לא הספקנו לאכול.
לפתע קדרו השמיים וגשם חם זלעפות הרטיב
את כולנו תוך ריצת אמוק למכוניות.
היום כבר נאה לחלוטין, מתכוננים לזיקוקי ערב
יום העצמאות ומחר יהיה מצעד. ככה זה באיתקה,
מזה דורות רבים. יהיו דוכני אוכל,אבל אני לא ככ
רעב אחר ארוחת הצהריים בדיינר.





 

החתולית

New member
קרקס על גחלים בחוות קנאטיר, חומוס בנצרת

ביום שישי האחרון נערך קרקס על גחלים השני לשנת 2017. הפעם היה זה קרקס לילה בחוות קנאטיר, סמוך לנאטור שבגולן. הקרקס התחיל בחמש אחר הצהריים, והגיעו אליו מאות אנשים, כולל משפחות עם ילדים שלנו בשטח החווה באוהלים.
&nbsp
אנחנו לנו בפרידום גסטהאוס בחד-נס - בית הארחה קטן, נעים ובסיסי.
&nbsp
גם הפעם הקרקס היה מזמין, מרגש, טעים, מעניין, משמח ומגרה חושים. שפע של חומרי גלם טריים הוכנו על האש, בתוך אש, מעל ומתחת לגחלים, וגם הוגשו טריים (מי אמר טרטר ולא קיבל?)
גם הפעם לא שכחו בקרקס את הקינוחים, והגישו פירות טריים וקרירים, כנאפה, עוגות שמרים שנאפו במקום, מוס שוקולד עם שברי מרנג, מלאבי עם דובדבנים טריים, עוגת גבינה קרה, וקפה מבושל.
&nbsp
בסך הכל אכלנו פחות מאשר בקרקס שהתקיים לאור יום. כנראה שאנחנו לא אנשים של ארוחות ליליות.
&nbsp
היינות של קנאטיר היו פחות לטעמי:
שנין בלאן 2016 - יין תינוק, חוסר איזון בין ניחוח מבטיח לטעם מאכזב. בזהירות אני אומרת שהיין היה כמעט תפל.
רוזה 2016 מענבי גרנש - עוד יין תינוק לא מאוזן, ודי מאכזב.
בלנד סירה-פטיטי ורדו 2015 - הוגש מקורר, כמו שצריך בחום הישראלי והיה טוב מאחיו הלבנים. הוא היה מתובל ובעל נוכחות, אבל לא מאד לטעמי.
אחרי כמה טעימות של היינות, החלפתי את היין בקמפרי וסודה.
&nbsp
יצאנו משטח החווה בערך בחצות הלומי אוכל, ונסענו לישון.
&nbsp
בשבת נסענו בעקבות חברים שהיו קרקס לנצרת. עצרנו בחומוס עימאד, ושילמנו 80 ש"ח בלתי מוצדקים בעליל עבור חומוס עם שווארמה שהיתה זקוקה למלח כדי לעורר אותה, מסאבחה דלילה ודלת טעם, 4 פלאפלים חיוורים ועצובים, ופיתות לא טריות.
&nbsp
קנינו בדרך דובדבנים מצויינים, וחזרנו הביתה לנוח.
&nbsp
אם אתם אוהבי אוכל, אל תפספסו את הקרקס הבא.













 

oreldi

New member
פעם ראשונה שאני שומע על הקרקס

חיפוש בגוגל הפנה אותי לחוות צוק. אני מבין שהבשר הוא שלהם? כמה עולה השתתפות?
לגבי עימאד- מאוד מאכזב, גם כשאני הייתי השווארמה שלהם גיתה גרועה אבל החומוס היה מעולה.
 

החתולית

New member
זה אירוע שמתקיים פעמיים בשנה

בכל פעם ליד יקב אחר. היזמים הם תומר צוק מחוות צוק, ואסף שינער מהמסעדה של חוות צוק.
&nbsp
&nbsp
 

prizman

New member
שמח שהיה טעים.

גם במסעדה של חוות צוק הספקתי להיות, היה מעט מבלבל. האיכות לא הייתה אחידה
אבל השרות היה מצוין.
למרבה ההפתעה סטייק האנטריקוט היה בינוני לגמרי וסטייק הסינטה היה לא פחות ממצוין.
כל הצוות, גם במעדניה וגם נותני השרות היו נחמדים לגמרי, מה שהשאיר לי וגם לנוכחים איתי
זיכרון טוב מהמקום, כולל לצימחונית שביננו שהסתפקה בסלט שהיה מוצלח מאוד.
 
למעלה