ניני האצ'י (בן יהודה 228 ת"א) – אסיאתית כשרה שווה

trilliane

Well-known member
מנהל
ניני האצ'י (בן יהודה 228 ת"א) – אסיאתית כשרה שווה

לפני כשנתיים ביקשתי המלצות למסעדה כשרה מוצלחת באזור ת"א וזאת הייתה אחת מהן. לצערי זה לא יצא לפועל בשל וטו של אחד הסועדים שלא אוכל כלל מזון ימי בפרט ו"אסיאתי" (כלומר מה"מזרח הרחוק") בכלל (עם הודי דווקא אין לו בעיה). הפעם הוא לא הצרף אלינו ולכן ביקרתי שם סוף סוף.

ההמלצות הוכיחו את עצמן: המסעדה עצמה פשוטה למראה אבל המזון בהחלט הרשים את הסועדים והם ציינו לטובה את איכותו ואת האסתטיקה שלו.

לא צילמתי את המנות למעט זו שהזמנתי – "בנטו צבעונית – 2 ניגירי סלמון, מאקי ילוטייל ובצל ירוק, טטאקי טונה אדומה, סשימי ניני סלמון ובס" (מוגשת בתפריט העסקי, אם כי ללא מרק מיסו; אולי הוא לא מעודכן כי נדמה לי שגם המחיר היה מעט גבוה יותר). המנה לא רק יפה ומרשימה אלא גם טעימה להפליא, חגיגה של דגים נאים (תרתי משמע). הדגים היו מהטריים שאכלתי בארץ (סוף סוף טונה טעימה! כבר הפסקתי להזמין טונה אדומה כי אני תמיד מתאכזבת) והשארתי את הרטבים בצד כדי שלא יאפילו על טעמם הנהדר.

אחרי שטעמתי מ"סלט מלפפונים ואצות" ("אצות וואקמה ומלפפונים חתוכים דק" מכיל גם טמאגו, שיטאקי וג'ינג'ר שמשום מה לא מצוינים בתפריט העסקי) של אחד הסועדים הזמנתי כזאת מנה גם בעצמי. סלט קר, כיפי ומרענן מאוד, מושלם ליום קיץ חם. לא צילמתי, אבל התמונה מהביקורת של אבי אפרתי בוואלה זהה לחלוטין למנה המגשת במסעדה.

השירות היה נעים ואדיב, המחירים שפויים והמנות מכובדות (יש תמורה לאגרה). החיסרון היחיד הוא המיקום (בן יהודה פינת נורדאו, עמוק בתוך ת"א באזור מוכה חניה). עם זאת אין לי ספק שנתאמץ ועוד נשוב (לפחות אם זה תלוי בי).

trilliane

Well-known member
מנהל
ובכל זאת קצת אווירה אסיאתית, דווקא בשירותים

trilliane

Well-known member
מנהל
מפיות המסעדה מדריכות כיצד להשתמש (ולהיזהר) בסויה ובווסאבי

החתולית

New member
על הדיווח

ניני האצ'י היא מסעדה טובה לטעמי. אני ממליצה עליה גם למי שלא שומרים כשרות, פשוט מפני שהאוכל שם טוב, כולל הסושי.
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
כשמדובר בדגים הכשרות לא פוגעת באיכות, רק מצמצמת את המבחר

לא נורא, יש די מקומות לאכול בהם שרימפים ושאר חרקי ים
(ובכל מקרה לא הייתי עושה זאת מול שומרי כשרות...).

מה שכן, מכיוון שהם מגישים גם בשר, אין חלב במסעדה. אבל הקינוחים דווקא היו חמודים (ובאופן מתבקש מבוססים בעיקר על שוקולד מריר ורכיבי פרווה אחרים כמו מרנג, בוטנים ופירות). הזכרת לי שחלקנו קינוח של "מבחר קינוחונים":
קראנצ' נוגט– פאט סבלה, קרם נוגט וגנאש שוקולד מריר
חטיף ליים על סבלה שוקולד
חטיף פטל על סבלה שוקוחלד
פונדנט – עוגת שוקולד חמה וקקאו הולנד
קרמל תפוז , שוקלד מריר ואבקת זהב
קראנץ בוטנים – אצבע קרמל ובוטנים על פאט סבלה

זה היה חמוד, כאמור, אבל אף אחד מהקינוחונים הקטנטנים לא היה wow. זה לא מפריע לי כי אני באה למסעדות עבור האוכל ולא עבור הקינוחים. לא זכורה לי מסעדה בישראל שהקינוחים שלה הפילו אותי, ובד"כ אני מעדיפה לוותר כליל על קינוח ואם ממש בא לי משהו מתוק, לאכול אותו בהמשך במקום אחר (למשל בגלידרייה).

למעלה