חמישי בערב - טוטומה. שישי צהריים - יריחו החדשה ביפו
בחמישי בערב 3 אנשים בטוטומה.
פעם שנייה במסעדה. בפעם הראשונה היה מעולה. הפעם היה טוב, אבל הרגיש פחות מוקפד מהפעם הקודמת (אולי כי דליה אלחדף לא נראתה בסביבה).
נדגמו לא מעט מנות: סביצ'ה ניקיי של טונה אדומה (ספיישל), קצ'פה, שיפוד שרימפס, 2 סוגי אמפנדס (גבינה ואסאדו), סלט צ'ילנה (עגבניות), 2 סוגי Arepa (קולומביאנה עם בשר בקור טחון, קוסטה עם דג). חוץ מסלט העגבניות שהיה בינוני מינוס, השאר היה טעים וטוב.
הקוקטיילים כאן ראויים לשבח.
קינחנו בגלידות ב-Creme של R2M ליד הבייקרי. גלידות טעימות, מעט מתוקות מדי, אבל במרקם מצטיין. מוגשות עם טופינג לבחירה של אחד מקינוחי הבייקרי. אני נשנשתי גלידה פיסטוק עם טארט לימון. טעים.
שישי צהריים - יריחו החדשה בשוק היווני ביפו.
המסעדה החדשה לגמרי (נפתחה רשמית ביום ב' שעבר) הייתה להפתעתי פתוחה בשישי צהריים, אז נכנסתי ספונטנית, כחלק מגיחה קצרה ליפו.
המסעדה היא שת"פ של תומר אגאי מסנטה קתרינה ושל עידן פרץ שהיה סו-שף בפופינה והוא השף בפועל. המקום מרווח עם תקרה גבוהה מאד, בר קטן ושולחנות בפנים ובחוץ. יש כמובן טאבון סנטה קתרינה סטייל. ישבתי על הבר.
נשנשתי למנה ראשונה כדור ים של מוסר נא עם פלפל, בורגול, לימון כתוש ויוגורט נענע (44 שקלים). בכתבות היח"צ נכתב שזה פלפל חריף שעוטף את הדג. בפועל זה היה פלפל שושקה קלוי שהיה ממש מתוק ודי השתלט על טעמי הדג והמילוי. מנה חביבה ולא יותר. היה חסר לי כאן אלמנט פיקנטי. (ואולי גם דג יותר מעניין ומשובח ממוסר).
מנה נוספת שטעמתי הייתה פיצה יפואית עם קרם כרובית, זיתי קלמטה וסרדינים (49 שקלים). לקח למנה לא מעט זמן להגיע, למרות שכשאני נכנסתי היה די ריק (הלך והתמלא בהמשך). הפיצה הייתה מאכזבת לצערי. יבשה מאד. הבצק אמנם היה דקיק וטעים, אבל כאמור הוא היה יבש מדי. (הפיצה לא הייתה חמה. נראה שעמדה וחיכתה זמן מה). הטופינג היה טעים אבל לא מספק. מעט מאד סרדינים, מעט זיתים וקרם כרובית שלא הורגש כלל. מנה מבטיחה שפוספסה לגמרי.
היות והם בשלבי הרצה מוקדמים, אני מקבל את זה שהעניינים עדיין לא מתפקדים כמו צריך. אני יכול להעריך שעם הזמן, זה יהיה מקום מוצלח, אם אני מסתמך על הרזומה של 2 השפים ועל המיקום המוצלח. אני מניח שאשוב בהמשך, אחרי שיצברו קצת קילומטרז'.
בין לבין - בישולים ביתיים בקטנה:
שישי בערב - קציצות בר-ים (שנרכש ביפו) על תבשיל פתיתים, תרד ועדשים שחורות בניחוח ליים.
שבת צהריים - קנלוני במילוי ריקוטה, תרד ופרמז'ן, ברוטב עגבניות.