אז מה אכלתם בסוף השבוע?

prizman

New member
כנראה שלא יהיה סוף על כמה שאלמד על תאילנדים.

אתמול פתחתי את המקרר וגיליתי שאין ביצים.
לגמרי בתום לב שאלתי את בת הזוג לאן הן נעלמו והיא ענתה שהן לא היו טובות.
התשובה לא הייתה ממש ברורה לי כי קנינו אותן רק לפני שבועיים אבל זה לא ממש נושא שאטרח לברר.
 

mereng

New member
יום כייף בת"א, או "ככה חוגגים יום הולדת!"


&nbsp
לרגל יום ההולדת שלי ושל הבחור (הפרש של 10 ימים, חוגגים יחד), לקחנו יום חופש. התיכנון המקורי היה סיור קולינרי בירושלים ועוד שלל תוכניות, אבל המצב הבטחוני המעורער בשבועיים האחרונים גרמו לנו להסס ולהחליט לשנות כיוון, די ברגע האחרון, לכיוון תל אביב הלחה והלוהטת.
אחרי פיזור הילדים בבוקר, עצרנו ב"קפה ציונה" האהוב עלינו לארוחת בוקר זריזה של קפה וכריך. חלקנו 2 כריכים - קרואסון עם גבינת עיזים (מעולה!) ובייגל חיטה מלאה סביח סטייל שהיה טעים מאוד אבל טיפה מלוח מידי.
המשכנו לנמל ת"א, שם נהננו מאוד ממסאג' בבית דרך חיים (125 ש"ח לעיסוי של 50 דקות, לבעלי כללית מושלם). אח"כ שוטטנו קצת בנמל וחלקנו שייק של תותים ופירות יער בקופי סטיישן, תוך רגיעה מול הים- תענוג !
&nbsp
לארוחת הצהריים נבחרה מסעדת פאסטל. מצאנו חניה בקלות בחניון גולדה הסמוך. המסעדה - קרירה, בהירה ומוארת, מעוצבת נעים מאוד. השירות היה ללא רבב- ענייני, ידעני וידידותי אך לא מתנחמד או מעושה.
לקחנו 2 מנות ראשונות מהתפריט העיסקי ומנה ראשונה מהתפריט הרגיל.
* בוראטה מחוות "בופאלו", ויניגרט עגבניות,תרד חם בחמאה, שום וקראמבל אדמה בוערת - מנה גאונית ונהדרת! הבוראטה היתה עם תוך שמנתי ועשיר, והקראמבל המעושן החמיא לה מאוד והיה נפלא בזכות עצמו.
* עגבניה צלויה, מוצרלה בופאלו, שמנת מוקצפת, קרם שרי וזרעי בזיליקום וגרמולטה- הוגשה עם מקל גריסיני שהיה מיותר לטעמי, ובכל זאת המנה היתה נהדרת! הרטבים השתלבו נהדר עם קרעי המוצרלה, הרגשנו שאין ברירה אלא להזמין את סלסילת לחם הבית ולנגב את הרטבים המופלאים האלה עד תומם, בידיעה שנשלם על זה בחוסר מקום בבטן. מנה קלילה ומצויינת!
*מרק יוגורט צונן, טרטר דג, פריקי, שעועית ירוקה, לימון כבוש,מלפפון קריספי- זו היתה המנה שלו, לא טעמתי אבל הוא חיסל אותה עד תומה. המנה הגיעה עם קרקר גדול דקיק ופריך, ודי טעים.
&nbsp
לעיקריות-
* ניוקי תפו"א, קרם "תירס גילי", חמאה חומה, תרד, פלפל טינקרבל מתוק וגבינת “קדוש” מלוחה- מנה מדהימה! הניוקי קלילים ומאוד אווריריים, קרם התירס היה דליל ממה שציפיתי אבל היה טעים מאוד. הביקורת היחידה על המנה היא הגבינה המלוחה שהיה עדיף לדעתי לגרר על המנה ולא להגיש בפרוסות שיצרו איים של מליחות.
* פפרדלה ראגו, אונטריב, ירקות שורש, "פסאטה"עגבניות, פטרוזיליה ופרמז'ן רג’יאנו- מנה מצוינת לדברי הבחור, אמר שמורגש הבישול הארוך כי הבשר מתפורר ונימוח והוא נהנה מכל ביס.
&nbsp
התלבטנו לגבי קינוח, ובסוף בחרנו במשהו קליל - עוגת גבינה (פרוסה ממש קטנטנה, במחיר הזה לטעמי יכלו לתת משהו קצת יותר גדול ומפנק), עם סורבה תות ופאטיסייר פיסטוק ומעט קראמבל. קינוח טעים ומרענן, שלא הכביד. הצילום קטוע כי בדיוק נגמרה לי הסוללה בנייד

&nbsp
כשסיימנו את הארוחה צעדנו כמה דקות לחדר בריחה בשם "הבונקר" שנמצא ממש קרוב, והוא מומלץ לחובבי הז'אנר

כדי לסיים את היום בנחת עצרנו בדרך הביתה בחוף הים של ראשון, ישבנו בחוף עם ברד פסיפלורה וברד לימונענע ובהינו מעט בים.....
כשהגענו הביתה גילינו שהצאצאים המתוקים הכינו לי מסיבת הפתעה יחד עם הבייביסיטר, היה מוי כייף!







 

oreldi

New member
נראה שעשית חיים...ונתת לי רעיונות ליומולדת שלי


 

החתולית

New member
באמתככה חוגגים יום הולדת

במיוחד עם אקורד הסיום שבטח העלה חיוך מאוזן לאוזן

&nbsp
 

ricka

New member
ערב שישי ב״לה אוטרה״

חיפשנו בספונטניות מקום לארוחת שישי בערב ובסוף הגענו לשם במקרה. לקחנו טאקו אחד עם דגים ואחד עם בשר. שניהם היו מעולים, הבשר ממש טוב מתקתק ונמס בפה, יותר קלאסי ומה שציפיתי.. והדג מין משהו לא ממש מקסיקני אבל טעים. הייתה גם קסדייה עם אמנטל ובייקון שהייתה טיפה מוזרה ובעיקר מושחתת, כמו טוסט מוגזם בטירוף..מאוד מלוח ושומני. בנוסף לקחנו מנה של סטייק על קרם בטטה, שהתברר שהוא חתיכות בטטה, אבל הסטייק היה טוב. הוספנו נאצ׳וס שהיו טובים אבל מכוסים ברוטב מתוק מדי שהרס אותם לדעתי. היו גם קוקטיילים, והגענו להאפי האוויר למרות שהיה יום שישי אז הם היו בחצי מחיר, לא מדהימים אבל מעניינים בטעמים. סך הכל רמה ממש טובה, בעיקר הטאקו, אבל שום דבר לא היה חריף או חמוץ ורוב המנות קצת נפלו במלכודת של לעשות את הכל מתוק מדי. המלצר היה ממש נחמד ולא הציק והאווירה נעימה. בהחלט נחזור שוב.











 

מיתר44

New member
פיצה ושקיעה באגם גרדה

סופסוף החום התפוגג אתמול עם סופת גשם
קצרה. אפשר להינות מ 22 מעלות ומשמש מלטפת.
רצינו לראות שקיעה אל ההרים המקיפים את האגם.
ניסינו בגרדה העיירה אך לא היה מקום אחד לחנות בו
את המכונית. כולם היו שם.
המשכנו ומצאנו חנייה בהמשך, ישר על הטיילת וצפינו
ביפי הבריאה.
את הרעב החלטנו לשבור בפיצה.
קיבלנו מה שנקרא בארץ משפחתית בשם פרמה
11 יורו עמוסה בפרושוטו ועוד מיני נקניקים וגבינות
כולל כדורון של מוצרלה ועלי בזיל. אחלה.
הבצק, קשה להאמין, אבל עובדה: מחמצת.
ליד לקחנו סלט שחיקה את היווני. ירקות טריים.
אחד שפריץ ואחד סודה גדול חתמו. סהכ 20 יורו.
ישבנו קרוב קרוב עד כדי רסיסי מים בגלל הרוח.
אהבנו.
צהריים אכלנו קלב במסעדה ביתית בה המאמא
מכינה פסטה וניוקי וזה מה שהיה לנו:
פסטה עם כמהין שחורה וניוקי ברוטב גורגונזולה.
מטעמים בלי כסף (כמעט).וגם שתי מנות ראשונות מעולות.וקינוח מתחייב: טירמיסו. שתינו שפריץ וגם
אדום מקומי. וכמובן סודה בבקבוק גדול. נשוב
על בטוח ל Cross שבגרדה.









 

מיתר44

New member
פיצה ושקיעה באגם גרדה

סופסוף החום התפוגג אתמול עם סופת גשם
קצרה. אפשר להינות מ 22 מעלות ומשמש מלטפת.
רצינו לראות שקיעה אל ההרים המקיפים את האגם.
ניסינו בגרדה העיירה אך לא היה מקום אחד לחנות בו
את המכונית. כולם היו שם.
המשכנו ומצאנו חנייה בהמשך, ישר על הטיילת וצפינו
ביפי הבריאה.
את הרעב החלטנו לשבור בפיצה.
קיבלנו מה שנקרא בארץ משפחתית בשם פרמה
11 יורו עמוסה בפרושוטו ועוד מיני נקניקים וגבינות
כולל כדורון של מוצרלה ועלי בזיל. אחלה.
הבצק, קשה להאמין, אבל עובדה: מחמצת.
ליד לקחנו סלט שחיקה את היווני. ירקות טריים.
אחד שפריץ ואחד סודה גדול חתמו. סהכ 20 יורו.
ישבנו קרוב קרוב עד כדי רסיסי מים בגלל הרוח.
אהבנו.
צהריים אכלנו קלב במסעדה ביתית בה המאמא
מכינה פסטה וניוקי וזה מה שהיה לנו:
פסטה עם כמהין שחורה וניוקי ברוטב גורגונזולה.
מטעמים בלי כסף (כמעט).וגם שתי מנות ראשונות מעולות.וקינוח מתחייב: טירמיסו. שתינו שפריץ וגם
אדום מקומי. וכמובן סודה בבקבוק גדול. נשוב
על בטוח ל Cross שבגרדה.
 

החתולית

New member
חוות צוק ואוכל מוכן הביתה

בחמישי לקחתי את ושתי לאכול צהריים בחוות צוק. לא היה מקום על הבר, כמו שאני אוהבת, אבל גם כשיושבים לשולחן (כמו אנשים מתורבתים), אפשר לתת לשף לבחור מה אנחנו אוכלות.
חלקנו את כל המנות, מלבד הפתיח שהוגש אישית לכל אחת:
  • פתיח: צלחת ובה פרח קישוא ממולא בגבינה צ'רקסית שנעשית במקום. המלצרית מזגה לצלחת גספצ'ו קישואים על בסיס יוגורט עם שמץ טעם של נענע. הפרח הקישוא הממולא היה בטמפרטורת החדר, הגבינה היתה מצויינת עם מליחות עדינה, והגספצ'ו הקר איזן את הכל עם חמיצות עדינה. פתיחה מצויינת קטנה ורעננה לארוחת צהריים של יום קיץ חם ולח (38 ש"ח).
  • סלט אסייתי צבעוני ועשיר, שהיה מעט חרפרף לטעמי, לכן ושתי זכתה לאכול את מרביתו. היו שם פרוסות צנונית, רצועות דלעת, בצל סגול, שעועית ירוקה פריכה, כוסברה, בוטנים ורוטב מעקצץ (48 ש"ח).
  • צלחת של פלפלי פדרון מוחמצים עם גילוחי פרמז'ן מיושנת עליהם. ביצעתי חיסול ממוקד לפלפלים וטבלתי לחם בשמן שלהם. (28 ש"ח).
  • עברנו לבשרים עם אנטריקוט עשוי M ולצידו תפוחי אדמה נפלאים (90 ש"ח). הבשר היה משוייש היטב עם כמות שומן שהיתה בדיוק נכונה, ונמסה על הלשון. פרוסות תפוחי האדמה כנראה נחלטות עם קליפתן ואחר כך מטוגנות כך שהחלק החיצוני שלהן פריך והתוך רך. התאפקתי מלהזמין מנה של תפוחי אדמה.
  • עדיין היה לנו מקום לכן קיבלנו גם מנת טי-בון טלה עם סלט טאבולה רענן ולוביה חלוטה ופריכה (78 ש"ח). שוב, חומר גלם מצויין שהוכן בצורה הפשוטה והנכונה ביותר.
  • לקינוח קיבלנו קערת סברס ופרוסות אבטיח על קרח (36) - כמה פשוט ובנאלי, ככה טעים. אלה היו הסברס הראשונים שאכלתי השנה, והם היו פשוט מצויינים. מה יכול להיות בסברס בשלים שנקטפו באותו בוקר? ליד קערת הפירות, קיבלנו צלחת טראפלס שעושים במקום (32).
בגלל שעת הצהריים החמה והנהיגה שהיתה צפויה לנו, ויתרנו על אלכוהול ושתינו רק מים.
חוות צוק ממשיכה להיות מסעדה שאני אוהבת לאכול בה, בגלל חומרי הגלם המצויינים והטיפול הנכון בהם.

בחמישי הבחור הודיע שחזרתו מנסיעת העבודה שלו נדחה לשבת בבוקר. לכן בשישי, לא התחשק לי לבשל, ונסעתי לחנות של קייטרינג טעם וצבע באזור התעשייה עמק חפר. כרגיל, קניתי יותר מדי אוכל, ואחרי שאכלתי ארוחת ערב בשישי, ואכלנו יחד ארוחת צהריים בשבת, עדיין נשאר לי אוכל לעבודה ביום ראשון.
קניתי:
  • ממולאים (88 ש"ח לקילו. שילמתי 34.76) - קישוא, גזר וכרוב ממולאים. עשויים היטב, היה מעט מדי בשר במילוי לטעמי.
  • תפוחי אדמה (45 ש"ח לקילו. שילמתי 24.75) - לקחתי שני סוגים: - סירות תפוחי אדמה בתנור, ותפוחי אדמה בסגנון איטלקי. הראשונים היו פשוטים וטובים ורק היה חסר בהם מעט מלח; השניים היו קוביות תפוחי אדמה עם בצל, זיתים, ופלפל אדום. הם היו רכים מדי, דייסתיים משהו, והתיבול שלהם לא מצא חן בעינינו.
  • קובה מטוגן (10 ש"ח ליחידה) - הקובות היו גדולות מדי, חלקן עשויות מדי וחלקן עשויות יותר מדי. המילוי היה טעים, ועשוי היטב.
  • בייבי בק ריבס (145 ש"ח לקילו. שילמתי 60.90) - צלעות מהחלק שקרוב לגב, עשויות בבישול ארוך ברוטב מתקתק עם שזיפים מיובשים שנעלמו לגמרי בבישול הארוך. המנה הטובה ביותר במנות החמות שקניתי. הרוטב היה מאוזן ולא מתוק מדי, והבשר היה עשוי היטב.
  • כרובית בטחינה (69 ש"ח לקילו. שילמתי 13.80) - מנה קרה לא מאד מוצלחת. ראשית התחבאו בה פרוסות צ'ילי אדום שלא ידעתי שיהיו שם. שנית, הכרובית היתה רכה מדי.
  • סלט עדשים ובטטה (55 ש"ח לקילו. שילמתי 15.13) - סלט מצויין של עדשים שחורות עם קוביות בטטה קטנטנות. לקחתי אותו ביום ראשון לעבודה, והוא עדיין היה טוב.
  • עלי גפן (69 ש"ח לקילו. שילמתי 15.87) - עלי הגפן היו טובים, המילוי היה עשוי היטב ומתובל נכון. הבעיה היתה הרוטב המתקתק משהו שבו נמכרו (איני יודעת אם בושלו בו). לא היה שום קשר בין עלי הגפן לרוטב.
שילמתי 239.37 ש"ח עבור אוכל שהספיק לפחות ל- 3 ארוחות. לא מאד יקר.
החנות מסודרת יפה, האוכל מוצג בצורה אסטטית, והעובדים מסייעים בתשובות על שאלות והצעות הגשה. בסך הכל, מקום נחמד ונוח מאד למי שגרים באיזור ולא רוצים לבשל.











 

inבאלי

New member
גם אני אוהבת את חוות צוק

הארוחה האחרונה של הדוק ושלי שם לפני כמה חודשים היתה מצוינת.
כתבת שקנית ממולאים כולל גזר ממולא - זו טעות או שאכן יש כזה דבר? מעולם לא נתקלתי בגזר ממולא...
 

החתולית

New member
גם אני לא נתקלתי בגזר ממולא בעבר

אבל בטעם וצבע אכן היה גזר ממולא.
 

החתולית

New member
לא מדוייק

אהבנו את הבייבי בק ריבס, את תפוחי האדמה, את סלט העדשים, וגם שני סוגים של ירקות בתנור / חלוטים ששכחתי לכתוב עליהם.
&nbsp
המגוון גדול מאד, ואני לא פוסלת חזרה לנסיונות נוספים.
 
למעלה