אז מה אכלתם בסוף השבוע?

מיתר44

New member
לארוחת הבוקר הכנתי לי חמגשית

את חתיכת השפק הנהדרת בטעם מעושן משכר הבאתי מהשוק שבגרדה



 

מיתר44

New member
ציפיתי ליותר - גראז׳ דה פאפא 2013 וגם קובלר סו ויד

היין לא עומד ברשימת המצויינים. יתכן שהקדמתי לפתוח?
הקובלר - כייף שכולל אפרסקים בשלים, פירות יער ופסיפלורה. מענג.





 
שום דבר מסודר+דלאל

בשישי קפצתי ל"יריד" תכשיטים בבית דלאל אז כבר נכנסתי למאפיה.
אני מצהירה בזאת שדניש הפטל שלהם זה המאפה הכי טעים שאי פעם אכלתי EVER !
זה אשכרה הוציא ממני קולות עונג בכל ביס. חמאתי חמצמץ ופשוט מושלם !

רכשתי לפני כשבועיים עוגיות שקדים בבר-לחם במחיר של 40 ש"ח שנראה לי מוגזם אז החלטתי לשחזר בבית. היה קל וכייף להכין ,יצא גם טעים אבל לא יותר זול מהקניה....

חוץ מזה לא התחשק לי אוכל חם אז לארוחת ערב בשישי מוזלי של יוגורט גבינות השומרון עם גרנולה מאוד טעימה שנרכשה במאפיית האחים בכורזין. טעימה יותר מאחרות שטעמתי, קריספית במיוחד.

בשבת אמא הביאה לי גיבץ כמו שרק היא יודעת להכין וזה היה עיקר האוכל שלי בשבת.



 

mereng

New member
הגראז' - תחנת דלק סונול, על גבול נס ציונה-ראשל"צ

&nbsp
הגענו למסעדה בשבת בצהריים- לא ניתן להזמין מקומות מראש, אבל כשהתקשרנו לפני כן אמרו שהמסעדה ריקה וכשהגענו נשאר רק מקום במרפסת (עם מאווררים). היינו 2 משפחות עם 5 ילדים רעבים מאוד, אז ישבנו במרפסת.
&nbsp
השירות היה מעולה!!! סבלני, רגוע, גם לנו וגם לילדים שישבו בשולחן הסמוך.
הוזמנו 5 ארוחות ילדים ב- 35 ש"ח לארוחה, כולן עם שניצלונים + צ'יפס \ סלט, וכללו גם כוס שתיה.
המבוגרים הזמינו 2 המבורגרים, חזה עוף מתובל, צ'יפס (עם ובלי בולגרית) וכרובית מטוגנת, וגם בירה, לימונענע גרוס ותותנענע (היה חום אימים).
&nbsp
האוכל היה טעים לכולם ! פריך וחם וטרי והגיע במהירות. הרטבים היו קרירים מהמקרר וזה שימח אותי מאוד. הוזמן גם קינוח אחד לכולם שכלל 3 כדורי גלידה עם עוגיות ביניהם ושפע של רוטב שוקולד, כולם חיבבו מאוד.
&nbsp
הדבר העיקרי שהפריע לנו, לגמרי לא באשמת המסעדה, היה תינוק שצרח בשולחן הסמוך. התינוק צרח וצרח ואבא שלו עשה כל מאמץ להתעלם ולסיים את הארוחה שלו. יש לי ילד עם צרכים מיוחדים שרגיש מאוד לבכי של תינוקות, והוא לא הצליח לשאת את זה ונאלצנו לצאת איתו להרגע ברכב הממוזג עד שדיווחו לנו שהאבא סיים לאכול והלך עם התינוק. לא הפסקתי לחשוב על הדיונים שהיו פה, על תינוקות בוכים והאם ראוי שישארו בחלל המסעדה או לא.
&nbsp
שורה תחתונה- מאמינה שנחזור.
 

inבאלי

New member
אירוע בצ'רלי ביהוד, ארוחה הודית במא פאו בחשמונאים ואפיה בבית

ביום שישי היינו באירוע משפחתי מצומצם במסעדת צ'רלי ביהוד והופתענו לטובה.

המנות היו לחלוקה –
תחילה היו פטריות טריות מצופות בפירורי לחם שהיו מצויינות: לוהטות מהשמן והציפוי היה פריך מאד, סלט ירקות גדול עם רוטב ויניגרט מוצלח שהיה גם נהדר בזכות הירקות שהיו טריים מאד ולא יכולתי להפסיק לאכול מהם, קרם חצילים טעים מאד וסלט קינואה ועשבי תיבול, שלא טעמתי אבל כולם אהבו. קיבלנו גם פוקצ'ה ולחמים אחרים טריים מהתנור. כל הזמן הזכירו לנו שיש מילוי חוזר ואכן קיבלנו סיבובים נוספים מהפטריות המצויינות.

לעיקריות הילדים קיבלו המבורגרים או שניצלונים מעולים עם צ'יפס פרוסות שהיה טוב מאד ולמבוגרים היה מבחר מנות אסייאתיות כמו פתאי, קארי ומוקפץ, הכל בשרי או צמחוני לפי בקשתנו. המנות העיקריות היו טעימות אבל בקושי נגענו בהן אחרי שנהננו מהראשונות.

קינחנו בסלט פירות וסורבה וכן בבראוניז מושחתים.

היינו בערך 25 אנשים והחדר הפרטי היה מרווח ונעים, השירות מצויין והשימוש במערכת האורקולית שלהם לצורך התכנית האמנותית המרגשת והמשעשעת היה נוח. אין לי מושג לגבי עלויות ולא מדובר במנות גורמה, אבל כאורחים כולנו חשבנו שהיה מאד מוצלח.



בשבת הדוק ואני צפינו בסרט פרנץ בסינמטק(מומלץ בחום אם כי קצת מדכדך) ומשם המשכנו לארוחת צהריים במא פאו ההודית בחשמונאים. הדוק מת על הודו בכלל ועל אוכל הודי בפרט, ואני...פחות(לא אוהבת חריף, לא אוהבת כוסברה וכולי), אבל שמחה להתנסות איתו.

תחילה קיבלנו מגש עם פנכות שונות כמו מרק עגבניות שהדוק אהב, תבשיל גרגירי חומוס עם כוסברה שגם אותו הוא אהב, ירקות בטמפורה הודית שהיו מצויינים, לביבות בצל הודיות טעימות, כדור תפוחי אדמה שהיה חביב ודאל עדשים שגם אותו הדוק אהב. הזמנו גם נאן שום קריספי וטעים במיוחד.

לעיקריות בחרנו בצ'קן טיקה שהיה נהדר – חתיכות העוף היו רכות ומתובלות במשרה מוצלח מאד. המנה השניה היתה ביריאני עוף שהיתה טעימה אבל בשבילי חריפה מדי ואת רובה ארזו לי והקפצתי להוריי.

קינחנו בבנופי שהיה בסדר ולא יותר – שכבת הבצק/ביסקוויטים היתה עבה מדי לטעמנו והקרמל לא מספיק הורגש. לטעמי הגרסא שהכנתי לפני כמה חודשים היתה מוצלחת יותר.
בסך הכל היה נחמד ואולי נשוב שוב לנסות עוד מנות.

בבית קיבלתי את אחייני הפעוט למשמרת והכנתי איתו בשביל אחייניתי המתבגרת מאפינס בננות ושוקולד צ'יפס ללא גלוטן, ולמי שאינו צליאקי עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד צ'יפס. על הדרך נשנשנו מנגו נפלא מעץ בגינה של הוריי שלא היה מסוג מאיה אבל בהחלט אחד הטובים שאכלתי.



 

אלולה145

New member
דלידה ופרונטו

שישי בצהריים - פרונטו עסקית. היה נחמד. לא הרבה מעבר. המאזטים היו סבירים אבל לא הרבה יותר. ביקשנו בקבוק מים וקיבלנו מים בטמפ' החדר, עדיין מבאס כשמענישים אותך כשאתה לא מזמין שתיה... לקחנו ממולאים שהיו טובים וsteak&egg מנה נחמדה אבל לדעתי לא הצדיקה את ה 148 שח שלה . קינוח השוקולד היה מעולה. שירות מצוין ומתקתק.
שישי ערב - דלידה. ארבע אנשים. הזמנו ל 2130 אבל השולחן שלפנינו עוד לא פינה, אז הושיבו אותנו בבר ונתנו לנו קנקן בירה על חשבון הבית. אחרי חצי שעה התישבנו ומיד "פיצו" אותנו בלי שום סיבה מצידנו (לא הבענו שום אי שביעות רצון כי היה לנו נחמד על הבר והבירה היתה יותר ממה שציפינו...) ונתנו לנו לחם, שעועית בובס, לבנה וסלט על חשבון הבית. מפתיע לטובה ביותר.
הזמנו הרבה מנות, חלקן היו טובות (קרם פלפלים חריפים, לחם מעולה, סלט, חציל סניה, סמבוסק אווזים) וחלקן נחמדות מאוד. פרט לסנגריה שקצת איכזבה הכל היה מצוין והשירות היה מעולה. בטוח שנחזור.
 

החתולית

New member
התנהלות נכונה של דלידה

רצו לתת לכם הרגשה טובה, וטיפלו נכון בעיכוב שנוצר. העניין בולט במיוחד לעומת ההתנהלות של מסעדה אחרת שתוארה כאן לפני כמה ימים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
נפל לי האסימון, ידעתי שנתקלתי בשם הזה... המסעדה על שם הזמרת?



 

החתולית

New member
המסעדה על-שם הזמרת

בין השאר משום שכמו דלידה, המטבח הוא שילוב ערבי-איטלקי-צרפתי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
יפה! לא שמעתי עליה (וגם לא אותה) עד עתה... אני צעירה מדי

אבל השם צלצל מוכר, כנראה כי שמעתי על המסעדה (ואולי היה גם מותג של גלידה דלת קלוריות...?
)
 

trilliane

Well-known member
מנהל
בעצם, אני מכירה את Paroles... Paroles... (לא ידעתי שזו היא)

 

מיתר44

New member
הפרסום שלה במקומותינו חל בתקופת האהבה ששררה

בישראל לכל מה שצרפתי. הטריגר היו עסקאות נשק מאסיביות שכללו את מטוסי המיראז'.
או אז הרווחנו טעימות כמעט יומיומיות של שאנסונים ושירים צרפתיים.
כל השפע פסק כשדה - גול החליט להטיל אמברגו (ספינות שרבורג). או אז הרדיו מירושלים אימץ
את הברוגז לכדי הדרת דלידה וחבריה. (מי אמר רדיו עצמאי?)
המעניין הוא שבאותה תקופה רוב רובנו לא חלמנו על המטבח הצרפתי העילי. פשוט - הוא לא היה בתודעה שלנו.

תראי איך הגלגל מסתובב לו: עכשיו יש לנו גם אוכל צרפתי (חלזונות וכאלו) וגם דלידה!
 

milk man

New member
יפו תל אביב

שישי בערב,פרידה מחברה קרובה שעוזבת ללונדון.ישבנו קרוב למטבח הפתוח,נחמד לראות את העבודה וההמולה,

פחות נעים הצעקות ,אבל כנראה שאנחנו הבעיה.בכל זאת באים מהפריפריה הרחוקה.השירות היה טוב מאד לכל

אורך הארוחה,מים קרים נמזגו בלי שנבקש.אני קצת חלש בזכרון ובפירוט,הכל מופיע באתר המסעדה.

חלקנו טונה צרובה על מצע של חצילים שרופים וסלט מוצרלה עם ירקות ותאנים.קבלנו פוקצ׳ה oth. שתי המנות מאד

טעימות. אח״כ אספרגוס צלוי בגריל שישברק,צלעות טלה וטורטליני טלה.גם פה נהנינו מאד.ליווה את הארוחה בקבוק

יין לבן מבורגון. סהכ1128,כולל שירות מוצדק

סיכום :תענוג ובשתי מילים,שיר השירים









 
למעלה