אז מה אכלתם בסוף השבוע?

Nרב

New member
פעם ראשונה בשישקו (מתחם הר סיני)

הגענו בספונטני למצוא מקום, כיוונו לסנטה קתרינה אבל נחתנו לבסוף בשישקו :)
חלקנו - חלה זוגית מצוינת שניגבה מאזט פלפלים ומאזט איקרה מעולים
יש לציין שגודל המאזטים גדול והיינו בהחלט יכולים להסתפק בהם בנשנוש אבל בכל זאת עיניינו הגדולות גרמו לנו להזמין גם כדורי קצ'קבל מטוגנים שנגמרו בצ'יק. הם לוו במטבל פלפלים זהה למאזט הנ"ל...
לבסוף הזמנו גם קלאמרי מטוגן שהיה סטנדרטי לגזרתו אך טעים.
לייווינו במגוון אלכוהול - בירה לו, כוס גוורץ ואז נגרוני לי, וגם צ'ייסרים שהגיעו מכיוון הברמן הנחמד (למרות שלא ישבנו ליד הבר)
קינחנו במלבי שהיה מצוין :)

תמונות באינסטוש
https://www.instagram.com/meravbr/
 

החתולית

New member
תמיד מחלקים צ'ייסרים בשישקו

כמו בסרווסריה. חלק מהתרבות של המקום.
 

Nרב

New member
ובראנץ' בבראסרי


בפעם המליון אבל למי אכפת. תאכלס היינו בטוחים שברוטשילד 12 (שהבנות מעדיפות) סגור ערב יוה"כפ אבל אחר כך עברנו ליד וראינו שפתוח...
אני הזמנתי את הגבדלקס על הבליני שאני אוהבת מאז הפתיחה ולא יכולה לותר עליה.
הגדולה הזמינה בנדיקט נורבגי - ביצים עלומות עם סלמון ותרד על לחם קלוי וביקשה שיוותרו על התרד
הוא הזמין סלט של פירות העונה עם דבש, יוגורט וגרנולה
והקטנה הזמינה את מנת הפנקיקים השמנמנים שכללו שלישית פנקייקים, בננה פרוסה קצת אוכמניות טריות וצנצנת מייפל. כמובן שכולנו קינחנו בפנקייקים

כל מנה מלווה בשני סוגי שתיה, הזומנו מיצים (לא סחוטים במקום) וקפה.
מוגשת גם סלסלת עם מגוון לחמניות שחלקן היו קשיחות מהחימום, ושני מאפינז גזר/דלעת
התפריט המלא כאן:
http://www.brasserie.co.il/assets/menus/MR_Brunch.pdf
היה מצוין כרגיל, המחירים התיישרו לקצה היקר של ארוחות הבוקר בעיר.....
 

Nרב

New member
ודייגו סאן לקינוח החג


גם פה בכלל התכוונו להגיע לרומנו אבל הם החליטו שלא לפתוח במוצאי החג (התדר היה פתוח אבל שם יש רק פיצה, בירה ו
אז ויתרנו
)

אני מאד מחבבת את המקום שיש בו תפריט חצי מקסיקני חצי אסיאתי עם ראמן די טוב בימי החורף הקרים.... אתמול חלקנו:
סלט פפאפיה (סום טאם) שהיה פרשי ונחמד, למרות שהפאפאיה היתה קשוחה מדי עבורי;
נאמז מטוגנים עם שרימפס בפנים שהגיעו שמנמנים ועטופים בחסה והיו חטיף בר בהחלט מהנה;
צמד באנים עם דג מטוגן (לא ביררתי איזה, מן הסתם במוצאי כיפור הוא היה מופשר והתלבטתי ארוכות אם כדאי...) שהיה נשנוש נחמד. הם שאלו אם לצרף צי'פס למנה, אמרנו שכן, חשבתי שיגיע בצד, אך הגיע מעל הבאנים. לא הבנתי איך זה מסתדר... בכל מקרה היה מהסוג הפריך :)
אני ליוויתי בקוקטייל ג'ין עם טעמי סלרי שהיה מעניין, הוא הלך על בירה קוריאנית.
היה נחמד בהחלט :)

התפריט כאן:
https://www.facebook.com/diegosantlv/menu/
 

erezavn

New member
שישי צהריים - בבי בר אוכל שכונתי

בבי (Babi) - בר אוכל שכונתי.
בר-מסעדה שכונתי חדש למדי (מיולי) בבן יהודה 106 בת"א שנפתח במיקום של הויינברג. השף הוא אסי לוי שהיה גם בויינברג. האוכל - מזרח תיכון-ים תיכון- ישראל. קצת מרוקו. קצת תימן.

ישבתי בשישי צהריים, ערב יום כיפור. לא התפריט הרגיל אלא תפריט של שישבת שמחולק לכמה מנות ראשונות וכמה עיקריות תחת הכותרת מטעמי שבת.

אכלתי ראשונה של בייבי בטטה, חמאת פקאן ובהרט ושמנת חמוצה. 26 ש"ח. מנה חביבה וטעימה.

בנוסף הזמנתי את הדג המרוקאי של שבת על חלה. 62 ש"ח. הדג היה בורי. המנה הייתה פיקנטית וטעימה אבל מאד סטנדרטית. לא הרגשתי שום טאץ' שפי. אפשר במחיר של מעל 60 ש"ח לתת כמות דג יותר נדיבה, ודאי אם מדובר בבורי.

בין לבין לגמתי קוקטייל בלאדי מריים. הגרסה שלהם לבלאדי מרי. 39 ש"ח. קוקטייל סביר ולא יותר.

המקום עצמו והצוות נחמדים מאד. בסה"כ בר-מסעדה שכונתי חביב, נעים וטעים. נראה לי שבאמצע השבוע, קצת יותר מעניין ומגוון כאן מבחינה קולינרית.
בקיצור - אופציה נחמדה למי שעובר בסביבה, עובד בסביבה או גר בסביבה.











 

prizman

New member
אם יותר לי לשאול, מדוע האסי הנ"ל

זכה מצידך לכינוי שף?
בהחלט ייתכן שהוא מבשל טוב אבל שף?
 

erezavn

New member
לא באופן מודע

קראתי באחד האתרים על המקום ושם הוא כונה שף אז זה כנראה נקלט.
חוץ מזה היום הרי כל טבח הוא שף...
 

מיתר44

New member
רוז׳נה - ארוחת סיום לביקורנו בוורשה.

בצהרי יום א׳ חיכה לנו שולחן ב Rojana המומלצת והחביבה על תיירי העיר. גם במלון, כשהזמינו עבורנו
את השולחן, המליצו וציינו שהיא יקרה. מאוד. תשפטו אתם.
המסעדה מאכלסת בית מגורים בן שתי קומות - וילה. והיא כמובטח מאוד מהודרת בסגנון הישן, חיפויי עץ
רהיטים, תמונות וריהוט וגם (חזון נפרץ) הצוות כולל המלצרים לבושים כמו בחתונה - כולל פפיונים.
אכלנו ארוחה בת 3 מנות לסועד + כוס יין + בקבוק סודה גדול.
מה היה לנו:
חלקנו מנת פירוגי במילוי בשר עם פטריות, מרק בורשט עם כיסונים לי ומרק קרופניק לה.
לעיקריות: מנת צבי Venison צייד לי ומנת הליבוט לה
לקינוח עוגת מרנג לה ועוגת תפוחים חמצמצים עם רוטב וניל לי.
השירות, האוכל והאווירה היו למופת.
המסעדה על 2 קודמותיה היתה מלאה בסועדים, נראה שהיא חביבה על משפחות וורשה לחגוג בה אירועים
משפחתיים.
מומלץ
והמחיר? 350 ₪ (זלוטי = ₪)









 

מיתר44

New member
הבשר שאכלתי

הוכן בדרגת מדיום עפי המלצת המסעדה, מרקמו דומה במשהו לזה של נתח קצבים. זא הוא
לעיס במובן הטוב של שם התואר. טעמו בשרי וכולל טעם של כבד. הבשר חף משומן או גידים.
רוטב עשיר הוסיף הנאה למנה.
 

מיתר44

New member
בצילום: סלט סלק מתקתק, ניוקי פולני, פטריות ומלפפון כבושים

תוצרת בית וכמובן 3 נתחי בשר.
 

החתולית

New member
לא מכירה שפיות ושפים שאינם טבחיות וטבחים

מכירה הרבה טבחים (פחות טבחיות) שבטוחים שהם שפים, ולא ניהלו אפילו משמרת במטבח.
 
למעלה