חזרנו מפריז, היה משגע, חוויה מדהימה ב Balagan

amirline

New member
חזרנו מפריז, היה משגע, חוויה מדהימה ב Balagan

הגענו למסעדה אחרי הליכה של דקה ורבע (המסעדה הייתה ברחוב של המלון שלנו), בכניסה היה מארח ישראלי שאמר שהמקומות שהזמנתי משום מה נשמרו על הבר, קצת התבאסנו כי היינו 4 ולא כיף לשבת 4 על הבר, הציע שנחכה בבר הפנימי ונשתה משהו והוא יוציא לנו מנות לשם עד שיתפנה שולחן, כמו כן הציע שנראה אם בא לנו על הבר כי זה הבר "השווה", ממש מול הפס שעליו עובדים אסף גרניט ודן יושע המקסים, הנשים הלכו לראות והחליטו שהן רוצות (למזלנו)....

מכאן הכיף רק הלך והתגבר, דן יושע המקסים קיבל אותנו בברכה (בניגוד לאסף שהיה קר לאורך כל הערב), כמובן שהוציאו לנו המון דברים אקסטרה והמון צ'ייסרים, היה מדהים לראות איך מתנהל הפס במסעדה שצורה מופתית תוך כדיי שהמסעדה מפוצצת, בשעה 22:30 בערך כשהייתה רגיעה אסף ביקש שכל אחד יכין את הפס כי יש עוד 67 אורחים שאמורים להגיע, המסעדה נראית מצליחה מאוד ואפשר רק להוריד את הכובע בפניו...

אז מה אכלנו?, כמעט הכל

קובנה ופרנה בגיזרת הלחמים, פולנטה, שקשוקית וסלט פטוש בראשונות
ריזוטו, נתח קצבים ושישברק לעיקריות
עוגת גבינה ומלבי לקינוח

סה"כ בערך אותו אוכל של מחניודה ופאלומר אבל הרמה עדיין גבוהה, האווירה כיפית והחוויה הכוללת מדהימה.
 

amirline

New member
היינו עם עוד זוג שלא מכיר את המנה

מסכים שלאכול בפריז דברים שיש בארץ זה לא להיט אבל היינו עם עוד זוג שלא מכיר את המסעדה ועדיין מאוד נהנינו.
 

passioneta

New member
אנסח מחדש: לא ברור לי למה ללכת למסעדה ישראלית בביקור קצר בחו

מילא מי שחייב לאכול במסעדות כשרות או מי שחי בחול זמן ארוך. אבל כמה ימים בפריז - למה לבזבז ארוחה על אוכל שיש פה?
 

amirline

New member
למי שאוהב את סגנון האוכל והאווירה זה יהיה באנקר

יש משהו בדברייך אבל אני לא חושב שזה בזבוז, היה ערב מהנה וטעים מאוד
 

amirline

New member
אכלנו גם בבודהה בר ובעוד כמה פטיסרי טעימים

אפילו נכנסנו למסעדת תיירים מובהקת בשאנז אליזה כי כבר היינו עייפים ורעבים והופתענו מפסטה ופיצה לא רעים בכלל...
אדווח בהמשך,פשוט החוויה ב balagan הייתה ממש טובה.
 

החתולית

New member
אני מופתעת משום שעם ההיצע הנפלא של מסעדות בפריז

קצת מוזר שחובב אוכל הולך דווקא למסעדה ישראלית, שאפשר לאכול בארץ חלק ניכר (אם לא את כל) מהמנות המוגשות בה.
&nbsp
אין לי ספק שנהניתם מהארוחה בבאלאגן, אבל באותו ערב פיספסתם הזדמנות להכיר אוכל אחר שלא תהיה לכם הזדמנות לאכול בירושלים.
 

amirline

New member
נכון, פשוט היינו עם עוד זוג שפחות מתחבר לאוכל שאני אוהב

אז בלאגן הייתה מכנה משותף (וגם בודהה בר).
&nbsp
רציתי ללכת שוב ל pomze (הייתי לפני 7 שנים ומאוד נהניתי) אבל הם פחות מתחברים אז ויתרנו.
 

amirline

New member
בבודהה בר היה ממש כיף וטעים

חששתי שהמקום לא באותה רמה שהיה לפני 7 שנים אבל המקום שמר על רמה גבוהה ואפילו השתפר .
&nbsp
כשהגענו היו 8-10 אנשים ליד המארחת וזה מצב שאני לא אוהב כי לא נעים לך להידחף בין כולם ומצד שני אתה לא יודע מי הזמין ומי לא, המארחת חמושה במכשיר קשר תוך 2 דקות פיזרה את כולם והסיבה למהירות הזאת היא שיש מארחות נוספות למטה שמקבלות את האורחים ומושיבות אותם, יעיל להפליא.
&nbsp
המקום היה מלא ומלא זה אומר למעלה מ 250 אנשים לפחות והאווירה כיפית מאוד.
&nbsp
ראשונות הוזמנו סלט עוף מעניין וטעים, רולים של סלמון אבוקדו שהיה טוב אבל בארץ יש סושי לא פחות טוב ואפילו יותר טוב (קיסו, פו), גיוזה כמהין שהייתה מעולה ועוד מנה ששכחתי ...
&nbsp
לעיקריות הוזמנו מנת סלמון ברוטב יפני- מנה בינונית .
נתחי בשר ברוטב מתקתק - מנה מעולה
פילה בקר קוריאני - מנה טובה, לא עפתי ממנה אבל בהחלט טובה.
שוב מנה ששכחתי ...
&nbsp
לקינוח הוזמנה עוגת גבינה עם רוטב טעים- העוגה מעולה.
קינוח שוקולד כלשהו שהיה גם טעים מאוד , לא קשור ליפן אבל טעים

&nbsp
סה״כ מקום ברמה עם שירות וחומרי גלם מעולים .
&nbsp
החשבון יצא 315 יורו ל 4 אנשים.
 

Nרב

New member
המזנון של אייל שני נהדר
הוא היה לנו אופציה נהדרת

בטיול עם הילדות כשלא רצינו להכנס לאיזה בראסרי ולהוציא את המינימום של 100 אירו כדי להשביע את כולם בצהרים.... וגם לא רצינו את האופציה של סטייק וציפס או פירות ים או עוף רוטיסרי מהשוק או מאכלים רווי שומן אחרים בבראסרי'ז....
בשביל לאכול טוב ואיכותי בפריז צריך כיסים עמוקים, ולא לכולם יש. המזנון מציע cheap eats איכותי ביותר, VFM אמיתי.
 
בפריז, אופציה יותר נהדרת לארוחה זולה וטובה זה סנדוויץ' מבגט

טרי עם גבינה טובה או פטה או נקניק...פיתות ו'מזנון' יש גם בארץ.
אבל כל אחד וטעמו.
 

Nרב

New member
הבגט - מלא לחם, הגבינה - מלאת שומן, נקניק אינני אוכלת

ואני לא יכולה לקיים משפחה 3-4 ימים על בגטים, עם כל הכבוד להצעה :)

במזנון העיקר זה לא הפיתות אלא המילוי שלהם - minute steak לבנות, דג טרי מקומי, רטטוי ירקות, הכרובית השלמה- בהחלט פיוזן וטאצ' צרפתי למטבח העברי, ובמחיר שווה לכל נפש, ראי כאן:
https://www.facebook.com/miznonpari...7854027664096/706359912813505/?type=3&theater

עדיף על תפריט כדוגמת:
http://www.petitbofingerbastille.com/#tab_meal_209
(סתם משהו שמצאתי מהזכרון, אבל המחיר מייצג למיטב זכרוני)
 
והפיתה היא ירק ולא לחם....באמת. ופיתה במילוי תפ"א, בכלל.

אבל, העיקר הבריאות והכי הכי - טוב שנהניתם מהתפריט הזה. אותי הוא לא שכנע.
 
למעלה