סיור בשוק תלפיות ואוכל בבית
ביום רביעי יצאנו לסיור בשוק תלפיות בחיפה בהדרכת נורית פורן ואוסאמה דלל. נורית מדריכה סיורים קולינריים באיזור הצפון (עכו, תרשיחא) ומדי פעם פותחת תאריכים להרשמה חופשית ולא רק לקבוצות סגורות ומוזמנות מראש.
 
נפגשנו ב- 10 בבוקר ליד מאפיית אריאל, ומשם התחלנו לטייל בשוק. תוך כדי הסיור השוק, שמענו על תולדות השכונה, על הבניינים שבה, על השוק המקורה, על השינוי שהשוק עובר ועל מה שלדעת נורית ואוסאמה צפוי להתרחש באזור.
 
מהצד הקולינארי של הסיור ביקרנו בלא מעט מקומות, ובכולם אכלנו:
התחלנו דגי כמאל עודה - כאן אוסאמה דיבר על מצב הדיג והדגה בישראל, דיבר על הדגים בויטרינה, נתן מתכונים והכין סביצ'ה מצויינת מדג שצעק טריות.
 
התחנה הבאה היתה דוכן החמוצים של משפחת אזולי במרתף השוק הותיק. צילמתי את הדוכן, אבל לא הספקתי לצלם את צלחת החמוצים הגדולה שהגישו לנו.
 
עברנו לדוכן פירות וירקות של וויסאם - שם טעמנו פירות שונים, וביניהם תמרים צהובים בשלים ומצויינים.
.
מאפיית אריאל סניף תלפיות - טעמנו פוגאס ולחם אגוזים (שהיה לטעמי לבן, תפל ורך מדי). הסניף הזה ייחודי משום שאופים ומוכרים בו גם לחמי מחמצת (לא קנינו מחמת הדיאטה).
 
בדוכן הירוקים של יואל התימני קניתי ארגולה, רשאד ושמיר בר.
 
עצרנו גם בדוכן רוסי שמוכר פירושקי וסלטים. רציתי דגים מלוחים, אבל לא היו. הבחור קנה שני פירושקי ממולאים בשר, והגישו לנו טעימות של פירושקי ממולא כרוב, בשר ותפוחי אדמה. הבצק היה בצק שמרים זהה לבצד של סופגניה. שונה לגמרי מהבצק שאנחנו מכירים מבית הבחור. לטעמנו הבצד השתלט על המאפים והיה בהם מעט מדי מילוי.
 
עצרנו גם בחנות תבלינים, ממתקים וקטניות של דוד - סוף סוף מצאתי עדשים שחורות עגולות (לא יודעת למה קניתי רק חצי קילו). טעמנו חלבה שערות טובה, הרחנו תבלינים, קיבלנו טיפים על שימוש בהל, משייה וקינמון. קניתי גם ראס אל חנות, שהריח מעניין מאד, וננסה אותו כבר מחר בקציצות בקר.
 
בארטישוק מעדנייה טבעונית הגישו שלל מטבלים, ביניהם סלט ביצים ללא ביצים, גבינה ללא חלב. לא טעמתי.
המבשלה של אריק - מבשלת בירה מקומית שמכינים בה 3-4 סוגי בירה ומגישים בה רק את הבירה המקומית. בחורף מגישים תבשילים שונים לצד הבירה. אנחנו טעמנו חומוס חמים ולא רע, ו3 סוגי בירה.
 
סיימנו במסעדת תלפיות של אילן פירון - המסעדה הראשונה שסימנה את השינוי בשוק תלפיות. מסעדה שמתרכזת בירקות, דגים ופירות ים, יש בה מנות מהמטבח הגרוזיני ומנות שמתבססות על מה שנמכר בשוק. אכלנו סרדינים כבושים מצויינים, חציל עם אגוזים, סלט ירקות טרי וטוב, מולים מוחמצות וורניקי שהיו קצת תפלים.
 
בסך הכל ארבע שעות של סיור מעניין וטעים שלמדנו בו קצת על השוק, והרבה על אוכל.
ממליצה על הסיור אם ייפתחו עוד סיורים.
 
בחמישי ובסוף השבוע, אכלנו אוכל ביתי די פשוט. בשישי הכנתי מג'דרה עם העדשים השחורות, והוספנו ארוגולה ורשאד לסלט העגבניות הקבוע שלנו.
במוצ"ש הכנו חביתות ירק ענקיות, שהכילו בזיליקום ואורגנו מהגינה שלנו, ורשאד ושמיר בר מהשוק. הן היו לא פחות ממצויינות.