אז מה אכלתם בחג ובסוף השבוע?

קמפינג בערב החג, מתתיהו ביום שישי

בערב החג (רביעי-חמישי) הלכנו לקמפינג בבית ינאי, המזג אוויר מושלם ולמעט מוקדם מאוד בבוקר היה נעים וכיף, לארוחת הובקר הכנתי מבעוד מועד חומוס ביתי, ממרח עדשים שחורות עם אגוזי מלח, סלט עדשים וחתכתי סלט ירקות גדול וסלט כרוב, לא צריך יותר.
בשישי בבוקר הלכנו לאכול בממתיהו בכיכר מגדיאל בהוד השרון, התפריט ארוחות ובקר מקורי יחסית וממנו לקחתי קוראסון סנט מור עם תוספת בייקון (בתוספת תשלום) וזוג ביצי עין, מנה מושחתת ועמוסה בכל טוב ומאוד מבולגנת וטעימה, המנה מגיעה עם שתיה חמה ויצאה כולל תסופת הבייקוןו סביב 50 ש"ח.
היא לקחה בוקר פינוקים שכלל חביתה עם גבינות ועשבי תיבול, פלחי בטטה עם פיצוחים, סלט, לחם, פרוסות גבינה משובחת ושתיה חמה + שתיה טבעית שנסחטת במקום, המנה הייתה טובה וטעימה אבל עלתה סביב 60 ש"ח, קצת יקר מדי וחסר היה סלסלת מאפים שתעניק ערך פחממתי ריק מוצלח יותר.
בסך הכל חביב למדי, ארוחות בוקר לא רעות ,מגוונות וטעימות אך קצת יקר מדי.
 

erezavn

New member
אתונה בחג השני. 3 ימים של אוכל מעולה.

בימים ג'-ה' - 3 ימים באתונה.
3 מסעדות מישלן ועוד המון אוכל מעולה.
(פירוט מורחב יהיה בבלוג שלי. מקווה שבקרוב).

בין המסעדות שנדגמו:
ביום הראשון: O Kostas וקינוח ב-Lukumades בצהריים. בהמשך ארוחת ערב מצוינת ב-Hytra עם כוכב מישלן.
ביום השני: Ta Karamanlidika בצהריים. Funky Gourmet בערב. מסעדת 2 כוכבים. ארוחת טעימות מטורפת ומוטרפת עם אוכל יצירתי וטעים ביותר.
ביום השלישי: צהריים ב-Varoulko seaside בפיראוס. ארוחת הדגים/פירות ים הכי טובה שאכלתי עד היום.

היו עוד כמה מקומות, ברים, מתוקים וכו'. חזרתי מבסוט ושמנמן.
כל מה שניסיתי היה טעים. אתונה זה יעד קולינרי מעולה. וזה פחות משעתיים טיסה מכאן...

















 

mereng

New member
הפינה הירוקה, פארק הירקון תל אביב

&nbsp
בשישי בצהריים טיילנו בפארק עם הטף ועוד חברים, וכיוון שהילדים היו רעבים החלטנו לנסות את הפינה הירוקה שהיתה במרחק הליכה קצר.
המקום היה יחסית ריק אחרי שסיימו אירוע לא קטן. למרות זאת השירות היה מעט מבולבל, מלצרים התרוצצו אך היו נחמדים ואדיבים גם אם לא תמיד היה קל לקבל את תשומת ליבם.
&nbsp
היינו 8, מתוכם 4 ילדים.
2 ילדים הזמינו "פיציטת ילדים" - פיצה על בסיס טורטיה, בתוספת זיתים שחורים (אין ירוקים), בעלות מופרכת של 39 ש"ח. היה להם טעים וה"פיצה" חוסלה.
ילד אחד ביקש ספגטי ברוטב שמנת פטריות (48 ש"ח) - קיבל מנה נדיבה וטעימה והיה מרוצה (וגם ההורים שסחבו לו קצת).
ילדה אחרת ביקשה קאמפנלה (פעמוני פסטה) ברוטב חמאת לימון - הגיעה מנה נדיבה עם פסטה צבעונית, אולם המנה היתה גדושה בצורה חריגה בשמיר קצוץ, שלא הופיע כלל בתיאור המנה בתפריט. הילדה טעמה ולא אהבה, טעמתי גם אני והבנתי אותה- גם מי שמאוד אוהב שמיר, ואני מאלה, יתקשה לקבל כמויות כה אדירות של שמיר במנה.
לבקשתנו המנה הוחלפה בפיצטת ילדים ולא חוייבנו עליה.
&nbsp
אחד המבוגרים הזמין פפרדלה ארטישוק - מנה נחמדה מאוד, הפסטה טריה וכייפית אולם חלק ממנה היה נוקשה (כנראה לא עורבב בזמן הבישול והפסטה נדבקה לעצמה).
מבוגר אחר קיבל את אותה המנה בטעות למרות שהזמין רביולי ארטישוק אליו אוליו.
מבוגר נוסף הזמין סלט אגסים צלויים שהיה מצויין, ואני הזמנתי סלט חם של פטריות, אספרגוס וארטישוק ירושלמי- מנה נחמדה מאוד, הייתי מגישה אותה על מצע חסות כדי לתת לה יותר נפח.
&nbsp
השירות היה מבולבל אבל אדיב וחייכני.
&nbsp
לא נחזור במיוחד כי אין סיבה, אבל אם אתם בפארק ולא רוצים ללכת עד הנמל זו אופציה סבירה.
 
באקארו בא"ת רעננה

סיכום מנהלים: ארוחה חביבה וזולה. שירות יוצא מן הכלל מצד שתי מלצריות מקסימות.
אם אחזור למקום אז אבקש שכל הרטבים יוגשו בצד.

עם ההושבה הגישו לנו תפריט שהצד העליון היה עסקיות והתחתון תפריט ערב. נאמר שאפשר לבחור גם מתפריט הערב. אני בכלל הופתעתי שבערב חג מציעים עסקיות.

זממנו על חוויית הטעימות: 6 נתחים בתוספת כל מנות הצד בעלות 149 ש"ח לראש. אבל נאמר לנו שלזוג מגישים נתחים במשקל 350 גרם כל אחד. לא היינו מצליחות להתגבר על כמות כזאת של בשר אז פנינו לעסקיות.

העסקיות כוללות שתיה (גזוז שכולל רפיל, סודה, מיץ סחוט לא במקום), מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר העיקרית.
הזמנו מיץ תפוזים, סלט ירקות שורש והמבורגר במחיר 69 ש"ח.
וכן סודה, מרק היום שהיה מרק עגבניות וכריך פו'בוי במחיר 58 ש"ח.

השתיה הגיעה בכוסות בינוניות. לפי מצב הבועות העלוב אני חושדת שהשתיה נמזגה מבקבוקי ליטר וחצי.

מרק העגבניות שלי הגיע בטמפרטורת החדר. מנה קטנה של מרק סמיך וחביב אך קצת משעמם. כמו לשתות פחית עגבניות מרוסקות. בשעת ההזמנה נשאלתי אם אני מעוניינת בחלפיניו אך סרבתי.
מהצד השני עלתה תלונה שהרוטב של הסלט מעט חריף.

מנות עיקריות:

אני לקחתי כריך פו'בוי ניו אורלינס. בשר בקר מפורק בבישול ארוך, קולסלאו, בצל מוחמץ, איולי ורוטב BBQ
וכתוספת בחרתי בתפו"א מדורה.
הגיעה ג'בטה טריה מחולקת לשניים עם כמות נדיבה ביותר של בשר רך.
אך למרבה הצער טובעת ברוטב BBQ כבד ועגבנייתי.
הרוטב ממש הרס את הבשר. לקחתי את הלחמניה של ההמבורגר שלא נאכלה והעברתי אליה את הבשר. כך הבשר היה אכיל (בערך) ואפילו אפשר היה להרגיש מעט מהטעם הטוב שלו.
כשאני חושבת על זה, שכחו לשים בפנים איולי. בצל מוחמץ היה רק בשליש הקטן של הג'בטה. בחלק הגדול יותר לא היה בצל.
בשורה התחתונה, הטיפול בבשר היה טוב אבל מי שהרכיב את הכריך פישל.
סלט קולסלו קטן הגיע בצד והיה יוצא מן הכלל. לבקשתי הביאו לי תוספת שלא חוייבתי עליה.
תוספת של תפו"א היתה שלושה חצאים של תפו"א בינוניים שנצרבו על גריל פחמים. לטעמי הם היו יבשים כמו הסהרה אבל לאחר ששפכתי עליהם שמן שהגיע לבקשת חברתי אז נהניתי מהם.
הכל הוגש בטמפרטורת החדר.

חברתי הזמינה המבורגר 100% בשר טרי אנטריקוט ושפונדרה טחון במקום מדי יום ונצלה במעשנה.
לתוספת היא התלבטה בין תפו"א מדורה לבין שעועית ירוקה. המלצרית הציעה לה לקחת חצי-חצי.
החצי-חצי התגלה כשלושה חצאים של תפו"א ומנה ע-נ-ק-י-ת של שעועית ירוקה ופרוסת לימון.
היא התפלאה שהתלוננתי על היובש של תפוחי האדמה וחיסלה את התוספות.
היא קיבלה קציצה גדולה ושמנמנה ולחמניה בגודל תואם. אכלה את הקציצה שלה ללא הלחמניה (שאומצה על ידי) ומאוד נהנתה.
היא קיבלה בנוסף סלט בינוני של ירקות פרוסים לפרוסות גדולות וללא רוטב. היא ביקשה רוטב לסלט וקיבלה מעט שמן ומעט מיץ לימון. טעמה את הסלט, הוסיפה לו שמן, טעמה והחליטה לוותר על הסלט.

אני מאמינה שהטעויות במטבח היו מכיוון שעקב החג השאירו את המטבח בידי טבחים פחות משופשפים. סה"כ הבשרים היו טעימים וגילו נדיבות למרות המחיר הנמוך של העסקית. נקודת התורפה שלהם היתה הרטבים: יותר מדי, חסר, מתובל מדי...

ביציאה שמנו לב שבמתחם יש מספר בריכות עם דגים ושושני מים. נהנינו לעבור בין הבריכות ולצפות בהן.
 
באקרו נמצא מתחת לעבודה שלי, ישבתי שם פעם אחת

האוכל לא מספיק מענין ומוצלח, המחיר גבוה מדי בשביל צהרי הייטק.
לא ממש מבין איך הם שורדים למעט פסח שאז הם המקום היחיד שפתוח באזור.
ובריכות הדגים הם בהחלט כיף,
 

החתולית

New member
סיור בשוק תלפיות ואוכל בבית

ביום רביעי יצאנו לסיור בשוק תלפיות בחיפה בהדרכת נורית פורן ואוסאמה דלל. נורית מדריכה סיורים קולינריים באיזור הצפון (עכו, תרשיחא) ומדי פעם פותחת תאריכים להרשמה חופשית ולא רק לקבוצות סגורות ומוזמנות מראש.
&nbsp
נפגשנו ב- 10 בבוקר ליד מאפיית אריאל, ומשם התחלנו לטייל בשוק. תוך כדי הסיור השוק, שמענו על תולדות השכונה, על הבניינים שבה, על השוק המקורה, על השינוי שהשוק עובר ועל מה שלדעת נורית ואוסאמה צפוי להתרחש באזור.
&nbsp
מהצד הקולינארי של הסיור ביקרנו בלא מעט מקומות, ובכולם אכלנו:
התחלנו דגי כמאל עודה - כאן אוסאמה דיבר על מצב הדיג והדגה בישראל, דיבר על הדגים בויטרינה, נתן מתכונים והכין סביצ'ה מצויינת מדג שצעק טריות.
&nbsp
התחנה הבאה היתה דוכן החמוצים של משפחת אזולי במרתף השוק הותיק. צילמתי את הדוכן, אבל לא הספקתי לצלם את צלחת החמוצים הגדולה שהגישו לנו.
&nbsp
עברנו לדוכן פירות וירקות של וויסאם - שם טעמנו פירות שונים, וביניהם תמרים צהובים בשלים ומצויינים.
.
מאפיית אריאל סניף תלפיות - טעמנו פוגאס ולחם אגוזים (שהיה לטעמי לבן, תפל ורך מדי). הסניף הזה ייחודי משום שאופים ומוכרים בו גם לחמי מחמצת (לא קנינו מחמת הדיאטה).
&nbsp
בדוכן הירוקים של יואל התימני קניתי ארגולה, רשאד ושמיר בר.
&nbsp
עצרנו גם בדוכן רוסי שמוכר פירושקי וסלטים. רציתי דגים מלוחים, אבל לא היו. הבחור קנה שני פירושקי ממולאים בשר, והגישו לנו טעימות של פירושקי ממולא כרוב, בשר ותפוחי אדמה. הבצק היה בצק שמרים זהה לבצד של סופגניה. שונה לגמרי מהבצק שאנחנו מכירים מבית הבחור. לטעמנו הבצד השתלט על המאפים והיה בהם מעט מדי מילוי.
&nbsp
עצרנו גם בחנות תבלינים, ממתקים וקטניות של דוד - סוף סוף מצאתי עדשים שחורות עגולות (לא יודעת למה קניתי רק חצי קילו). טעמנו חלבה שערות טובה, הרחנו תבלינים, קיבלנו טיפים על שימוש בהל, משייה וקינמון. קניתי גם ראס אל חנות, שהריח מעניין מאד, וננסה אותו כבר מחר בקציצות בקר.
&nbsp
בארטישוק מעדנייה טבעונית הגישו שלל מטבלים, ביניהם סלט ביצים ללא ביצים, גבינה ללא חלב. לא טעמתי.
המבשלה של אריק - מבשלת בירה מקומית שמכינים בה 3-4 סוגי בירה ומגישים בה רק את הבירה המקומית. בחורף מגישים תבשילים שונים לצד הבירה. אנחנו טעמנו חומוס חמים ולא רע, ו3 סוגי בירה.
&nbsp
סיימנו במסעדת תלפיות של אילן פירון - המסעדה הראשונה שסימנה את השינוי בשוק תלפיות. מסעדה שמתרכזת בירקות, דגים ופירות ים, יש בה מנות מהמטבח הגרוזיני ומנות שמתבססות על מה שנמכר בשוק. אכלנו סרדינים כבושים מצויינים, חציל עם אגוזים, סלט ירקות טרי וטוב, מולים מוחמצות וורניקי שהיו קצת תפלים.
&nbsp
בסך הכל ארבע שעות של סיור מעניין וטעים שלמדנו בו קצת על השוק, והרבה על אוכל.
ממליצה על הסיור אם ייפתחו עוד סיורים.
&nbsp
בחמישי ובסוף השבוע, אכלנו אוכל ביתי די פשוט. בשישי הכנתי מג'דרה עם העדשים השחורות, והוספנו ארוגולה ורשאד לסלט העגבניות הקבוע שלנו.
במוצ"ש הכנו חביתות ירק ענקיות, שהכילו בזיליקום ואורגנו מהגינה שלנו, ורשאד ושמיר בר מהשוק. הן היו לא פחות ממצויינות.





 

gastro101

New member
בערב החג , נחתנו מפריז ישר לארוחת חג אצל חברים

היה מרענן לאכול דאל עם אורז (מתכון שאני העברתי לחברתי ושמחתי לתבשיל בצלחת ), סלט חסה סלט עגבניות שרי מעולות . קינחנו בעוגות שנקנו עבורנו במאפית ליאור כפר סבא- פרסבורגר פרג מעולה ושמרים שוקולד משובחת

ביום חמישי בצהרים הוא נסע לג'לג'וליה והביא חומוס, זיתים מצוינים , פיתות , עם סלט ירקות שהכנתי סגרנו ארוחה

בערב באו לבקר הילדים- 2 פיצות גדולות מפיאנו פיאנו, זו של ארבע גבינות טובה במיוחד

ששי בערב- קפה לואיז בשכונה הירוקה בכפר סבא. הודעה בפייסבוק- ארוחה עיסקית בחמישי ששי בערב. מחיר הארוחה - 59, 69 או 79 שח למנה ראשונה ועיקרית
רק התישבנו והמלצרית הביאה בקבוק מים די קרים, בהמשך מלאה שוב ושוב ללא שבקשנו . רק על זה זכתה בטיפ של 20%

ומה אכלנו ? היינו ארבעה- פעמים מרק היום שהיה מרק כרובית ותפוחי אדמה- טיפה חריף טעים מאד, הוגש עם חצי פרוסות לחם כהה
סירות בטטה- רבעי בטטה אפויים ברוטב צהבהב - לא נראה טוב לא אכלתי
וחציל עדשים- שילוב של סלט חתצילים קלויים ועדשים שחורות - מענין

עיקריות- פאד תאי טופו זכה לתשבחות רבות , פאיה טבעונית - בסדר גמור, סלט חם של אטריות קונג'אק עם ירקות - טוב והמנה שלי -סלט תיאלנדי קר היתה לטעמי הפחות מוצלחת- הכילה אטריות אורז שחורות אבל נדבקו זו לזו והיו גושי אטריות, מנה מאד גדולה. הרב נארז ונאכל היום בעבודה- לא על ידי
החשבון 256 שח. סכמנו שבסך הכל היה מוצלח ונחזור
קינחנו בגלידה בוניליה

בשבת נסענו לבקור משפחתי ברמת הגולן , בהלוך עצרנו לג'חנון ורסק שהביאה גיסתי ועוגה מהמקפיא שלי עם קפה מג'ו - מושלם
בחזור, הנהג הכי מקצועי בארץ,אחי , פספס את הפניה לצמת גולני . הנוסעות האחרות דיווחו על רעב, גיסתי שלפה אפליקציה בשם איזי ושם דיווחו על מסעדת שרכיב או שרביכ(מקווה שלא טועה) בראמה. נזכרתי שהיא בין 100 המומלצות של מאקו וחסרה לי לספירה

כצפוי בצהרי שבת היה מלא אבל למזלנו התפנה שולחן. מסעדה של בישולים, ככל הזכור לי
אכלנו- חומוס *2- מהסוג הגרגרי סמיך נחמד , כרובית מטוגנת עם טחינה*2- נפלא, קובה במלית צמחונית של גרגרי חומוס*6- מעולה, ציפוי דק מלית טעימה
חציל קלוי עם טחינה ופטל*2- המון גרעינים בחציל, ככה ככה , קישואים ביוגורט- סתמי, הרב נשאר בצלחת . קבב- יבש. ציפס- חלק טוב חלק לא מספיק עשוי
סלט ירקות רענן. ופרוסות חציל מטוגן - עם רימונים כתוב- לא היו, פיתות מהסוג הדק
יש במסעדה מתקן למים קרים , לקחונ גם בקבוק קולה משפחתי
לקינוח- קוביות חלבה על חשבון הבית וקפה מטרמוס
החשבון 260 שח ל 7 סועדים
בעל המקום היה חביב והציע לנו לחזור באמצע השבוע, אז יפנק אותנו
כישורי הנהג הוכיחו עצמם בתמרוני החניה שם
סך הכל יצאנו מרוצים ושבעים
 

החתולית

New member
שראביכ נפלאה לטעמי

לא אכלתי שם אף פעם קבב או צ'יפס, והתמקדתי במנות המיוחדות יותר. הקובה והפטאייר מצויינים תמיד, העשבים המוקפצים כשהם בעונה, החצילים עם הרטבים השונים שיעקב מכין מפירות טריים בעונתם.
&nbsp
ספרי איך היה בפריז.
 
שראביכ מדהימה

ותמרוני החניה שם באמת קשים. אנחנו שרטנו את הרכב שם. וכשאני אומר אנחנו זה לא אני...
תיכף יתחילו הגשמים(מקווה) ואיתם כל הירוקים הנפלאים ואז בכלל שווה להגיע לשם.
 

FiReBall

New member
בראנץ נהדר בקפה 65

חוויה חו"לית בקפה Xoho
ארוחה טובה באורנה ואלה - לביבות בטטה, גספאצ'ו, ארנצ'יני, וברוסקטה עם גבינה כחולה. קוסקוס (יקר - 78 ש"ח) ופאי תפוחים לא ריגשו.
צהרים מעולה (וסופר משתלמת) באמריקה
ארוחה טובה במגזינו - סלט, פיצה עם אורוגולה (עדיף בלי), פסטה וכמובן קראק פאי.
היו עוד - אבל מי זוכר
 
למעלה