פריז

passioneta

New member
ארוחת צהריים, טעימות ביאמצ'ה

ללא ספק גולת הכותרת של הביקור בפריז.
כדי להתרשם מהמסעדה שווה לצפות בפרק השלישי של chaf's tabke France.
חיבורים מופלאים של בישול צרפתי עם חומרים סינים, ולהיפך.
הארוחה נפתחה עם צלחת טעימות סיניות - טופו בציר יסמין - כף שהעיפה אותי חזרה להונגקונג, זלט מלפפונים ובוטינים חרפרף, טונה נמסה בפה וכיסון מטוגן. הכל עשוי לעילא ועילא, וכל ביס מוצדק.
המנה השניה - קוקיות ברוטב לימוני - הדגימה מצוין את היד של השפית (שהיתה במטבח, ראיתי). - לכאורה רוטב לימון תוקפני אבל הוא אוזן היטב עם מתיקות הצדפות.
הפרק הבא - מרק גראם מסאלה תוקפני שאוזן עם המון בשר קינג קראב ודלעת מתקתקה, מדגים שוב את האיזונים הנפלאים.
על צלחת אדומה הוגש דג נמס בפה, עם רוטב פואה גרא ופטריות, וגילוחי כמהין לבנות. מנה נהדרת שמראה שגם דג יכול להצטוות לטעמי יער.
בחרתי לא להזמין טעימות תה (שמוגשות עם כל מנה) אבל למה הזו ביקשתי וקיבלתי תה עם טעם יערי חזק.
(המשך יבוא)









 
טוב עשית שלא הזמנת טעימות תה

זה היה הדבר הכי פחות מעניין הארוחה שהיינו בה אין ספק שיאמצ'ה היא אחד המקומות המעניינים בפריס
 

passioneta

New member
יאמצ,ה המשך

בנקודה הזו שבעתי אבל נאלצתי להמשיך...מנת ברווז בפלפלים אדומים וחומץ סיני שחור היתה טובה ומדויקת. אחריה - הביס המדהים של באו ממולא בסטילטון ואמרנה - וואוו - מנה שאשחזר בקרוב.
הקינוחים - משהוא עם קוקוס ומנגו ומרק חמציץ - לא היו לטעמי.







 

passioneta

New member
רובושון - כבד אווז, כבד

אחרי שגסטרו סיפרה לי על צהריים במחיר סביר באטלייה של רובושון, החלטתי להוסיף את המקום לרשימה. מסתבר שבסניף ברובע השביעי אין דיל צהריים, והבחירה היא בין ארוחת טעימות ב-180 יורו לבחירה מהתפריט. החלטתי להסתפק בשתי מנות פתיחה מהתפריט - אחת מופלאה, הביס (שני ביסים למעשה) המוצלח ביותר בנסיעה - רביולי לנגוסטין ברוטב כבד אווז. השניה - כבד אווז חם עם תאנים - היתה גם היא מוצלחת. כל סועד מקבל קערית של הפירה המפורסם - שהוא אכן נהדר, קצת כמו לאכול חמאה חמה בכפית.
שני, ששוחחתי עם המלצרים היפנית וסיפרתי לה על le clos y ואף נתתי לה את כרטיס הביקור של השף, קיבלתי בנוסף "פרזנטו" - מתנה - מרק ערמונים עם...כבד אווז. זה כבר היה יותר מדי בשבילי. את המדליינס שנתנו בסוף כבר לא יכולתי לאכול (המלצרית היפנית ארזה לי אותן, והן היו ארוחת הערב שלי...)
בקיצור - טעים מאוד אך שווה לבעלי תקציב.









 

passioneta

New member
le clos y - צרפתית ביפנית

כשקראתי על המסעדה כאן בפורום היה לי ברור שאני חייבת להגיע. מסעדה קטנה עם מעט סועדים, צוות שהוא כולו יפני עם אנגלית מוגבלת - אני הסתדרתי עם שילוב של צרפתית ויפנית.
המנות - עדינות ומחושבות מאוד, עשויות היטב, מורכבות טעמים. ניכרת השקעה בחומרים איכותיים ויקרים.
בארוחה (הטלפון שלי עייף במחציתה ולכן חסרות תמונות) - פתחנו באוייסטר עם מחית אוייסטר - אויסטר ענק ואיכותי מאוד.
דג נא היה מרענן, וקלמארי עם לפתות היה מעניין וטעים, ועשוי מצוין. מנת השרימפס -
עם רוטב שרימפס נהדר - היתה מתוחכמת וטובה מאוד. מנה של דג על ריזוטו היתה פחות מוצלחת - הדג היה עשוי מדי ווהאורז פחות מדי. טורנדו רוסיני - בר משובח עם נתח נאה של פואה גרא ורוטב עשיר סיים את פרק המנות המלוחות. הקינוח - מונט בלאן - היה טעים. גם כאן היה יותר מדי אוכל עבורי.





 

gastro101

New member
מזכירה לי שטרם דיווחתי, ביושבי שם הזמנתי מקום לזוג חברים

שהתעתדו להגיע שבועים אחכ . הם מאד מאד נהנו , השף הצעיר ניהל איתם שיחה ערה לכל אורך הארוחה- מתברר שכבר היה בארץ, אהב את ים המלח. יש לו חבר טבח ממוצא ערבי שהיתה לו מסעדה ביפו . בקיצור- שכונה...הוא זכר אותי היטב ולסיום הצטלם איתם ..
הקינוח שלהם היה דמוי ביצה, החלמון היה מנגו - אהבו כל ביס
רק אני התבאסתי מהקינוח- מקוה לדווח
 
זו היתה ארוחת הסיום שלנו למסע הקולינארי

חזרנו באותו היום (למעשה בערב) אחרי נסיעה רצופה מסאן סבסטיאן
ולמרות שפע המסעדות שחווינו החלטנו לא לוותר על ההזדמנות לאכול שם
היינו יום אחריך והשף זכר אותך ואמר לי שלדעתו נהנית מהארוחה
אנחנו מאד נהנינו והיתה שיחה ארוכה ומעניינת עם השף על המסעדות שבהן היינו
 

passioneta

New member
Bistrotters - a la recherche du pain perdu

"בחיפוש אחרי הלחם האבוד"
מסעדה קטנה ונעימה - ביסטרו - עם מנות טובות וצוות דובר אנגלית. האוכל - צרפתי קלאסי כמעט - כבד אווז, עגל עם פטריות - עשוי היטב אך מעט "בנאלי".
המנה האחרונה - פרנץ' טוסט (לחם אבוד בצרפתית) עם קרמל מלוח ושוקולד מריר היתה מופלאה. מומלץ עבור מי שמעוניינים בארוחה צרפתית מבושלת היטב.





 

passioneta

New member
VERJUS

המסעדה חמודה, האוכל מוצלח אבל במקום האחרון מכל המסעדות: ניכר שהשף משתדל, אין שגיאות במנות אבל ברובן גם אין "וואוו" - הרגע הזה של הביס המרגש. אולי מרוב שהם מכינים הכל לבד לא נשאר להם זמן להגיע לביס הזה?
הארוחה נפתחה במגון פתיחים שמגיעים ביחד: מלון כבוש עם קרם פרש וביצי סלמון, טארט בצל וענבים, גבינה עם דלעת שטובלים בה מקלות מלוחים, פיסת טרין ארנבת, ולביבות תירס קטנות עם איולי מתובל. המלון היה מיוחד, הטארט היה עשוי נהדר - בצק משובח, השאר היה טעים אך סתמי משהו.
הארוחה נמשכה עם מעין פסטה עשויה מסלק, שהוגשה עם יוגורט וקוויאר. מנה לא שיגרתית.
לחם (עשוי במקום) וחמאה מלוחה (עשויה במקום) היו נפלאים...
טרטר של בשר מעושן היה המנה הטובה מבין המנות המלוחות - כמות נאה של בשר נא עם טעמים עדינים של עישון, שהגיע מכוסה בעלה תרד בר. יופי.
המנה העיקרית היתה...כרובית. נתח גדול של כרובית צלויה עם לימון וצלפים+רוטב חמאה חומה (שלא היה אגוזי מספיק לדעתי), הוגש עם תרד מאודה, ומחבת של ברנדאד (תערובת תפ"א ודג) עם שכבת תפ"א פריכים מעל. הכרובית היתה טעימה מאוד, וגם הברנדאד היה חביב, אבל לא הבנתי מה הרעיון של המנה (או בעברית: למה התכוון המשורר)
הקינוח היה המנה הנהדרת בארוחה: פירורי מאפה תירס עם קרם תירס חם, פטל טרי וסורבה פטל. פנטסטי.
האם אשוב? לא נראה לי. יש דברים מעניינים ומרגשים יותר בעיר האורות.
&nbsp
&nbsp













 

החתולית

New member
תענוג לקרוא. יש עוד?

יש לנו 3.5 ימים בפריז בחודש הבא, ובדיוק מתכננת לאן ללכת לאכול
 

Gרר

New member
תודה על הפרוייקט!

אנחנו לא הצלחנו לפצח את פריז בביקור היחיד שלנו בה לפני כמה שנים...
 

passioneta

New member
פטיסרי וסלון השוקולד

ללא כל ספק - פייר ארמה הוא המלך. אבל גם אצלו גיליתי שעוגות, לרוב, לא ממש מרגשות אותי. אבל אם עוגה - 2000 עלים פרלינה שלו.
טעמתי גם פריז ברסט של פטיסרי דה רב (החלומות), ופרי לימון-בזיל של ג'נין. בסדר, אבל אני מעדיפה שוקולד. או קרואסון חמאה פשוט.
סלון השוקולד לדעתי פחות שווה ממש שמספרים עליו - מלא דוכני שוקולד - לדעתי טיול בפריז עם ביקור אצל שוקולטיירים מובילים שווה באותה מידה.
השוקולד המוצלח ממה שטעמתי - פרט לארמה המלך - חצאי הגולות של רוג'ר (הפרלינים הרגילים שלו לא הרשימו), והפרלינים של Hevin.





 
למעלה