גוז' ודניאל - חוויות ורשמים

גוז' ודניאל - חוויות ורשמים

בעקבות המלצות החברים כאן חגגנו יום נישואים ביום חמישי בצהריים בגוז' ודניאל בבני ציון.
מכר המליץ לנו דווקא על ארוחת הבוקר אבל המקום היה מלא אז קבענו לצהריים במרפסת המקורה.
ואכן - הנוף בהחלט שווה.
קודם כל אתחיל ואפרגן - היינו בלא מעט מסעדות. חלקן אפילו מסעדות שף.
אבל בכזה שירות נפלא (של כל צוות המלצריות ששירת אותנו) לא נתקלנו מעולם.
כל כך שמחתי (חושבת שפעם ראשונה באמת בלב שלם) להשאיר טיפ

מגיע להן כל שקל.
ולארוחה עצמה:
הלכנו על עסקית חורף.
בעלי לקח לראשונה סביצ'ה ואמר שהיה מצוין.
אני לקחתי כבד קצוץ (מנה שכיכבה במסעדות ובשנים האחרונות כמעט ונעלמה ממחוזותינו לצערי) שהיה נחמד וטעים אבל לא "נפלנו".
הזמנו גם לחם שהיה מצוין.
לעיקריות הוא לקח סינטה 300 גרם בתוספת צ'יפס ארטישוק ירושלמי (פעם ראשונה שנתקלנו בארטישוק ירושלמי עשוי בצורה הזו)
אוווף.. הבשר היה טעים

אני לקחתי שוק אווז שהיה טעים לא פחות. בתוספת פירה וסלטון ארוגולה.
לקינוח חלקנו טורטה דה לה נונה - עוגת גבינה חמה וגלידת פיסטוק.
הקינוח היה לא מתוק מדי והגלידה היתה נהדרת.
קיבלנו מתנה מהצוות עוגית שוקולד צ'יפס ענקית עם גלידת וניל (את העוגית לקחנו לילדים. נרשמה התלהבות).
לסיכום - היתה חוויה מרנינה.
בוודאות נחזור שוב.
ממליצה בחום
 

gastro101

New member
תודה שחזרת לדווח , שמחה שנהנתם , כמדומני הייתי בין הממליצים

 

החתולית

New member
על הדיווח

מצנל"שת כדי לדווח על ארוחת בוקר עם שתי חברות בשבוע שעבר, ביום גשום וקר.
&nbsp
המסעדה היתה מלאה, ולמרות זאת השירות היה קשוב ומהיר. חברה אחת הזמינה ארוחה מלאה הכוללת מנת ביצים (78) ושתיים הזמנו ארוחה ללא ביצים (68). כולנו שתינו מיץ תפוזים סחוט במקום, ואני הזמנתי גם קוקטייל.
כמה דקות אחרי שהגישו לי את הקוקטייל, הגיע מלצר עם שלוש כוסיות עם קוקטייל כלשהו, ואמר שאם אחת מאתנו שותה, גם השתיים האחרות צריכות לשתות משהו. מחווה יפה שהעלתה חיוך.
&nbsp
המזנון די מגוון - סלט ירקות וירקות חיים עם רטבים בצד, סלטי דגנים שונים, סלט פסטה שלא אכלתי, אנטי פסטי של ירקות שונים, גבינה צהובה, פירות, ריבה, חלווה, גרנולה, עוגה בחושה.
חסרו לי עוד דברים מתוקים.
&nbsp
סלסלת לחם הונחה על השולחן כאשר ניגשנו לבופה. לטעמי היא יכולה להיות מגוונת יותר ולא להכיל סוג אחד של לחם, במיוחד כאשר אופים במקום לחמים מצויינים.
&nbsp
אחת החברות שכחה את הצעיף שלה במסעדה, וכשהיינו עדיין במגרש החניה התקשרו אלי להודיע על כך.
&nbsp
לדעת שלושתנו, הארוחה היתה מצויינת, האוכל טעים מאד והשירות מצויין.
 

Gרר

New member
אצלי ארוחת הבוקר שם פסולה מסיבה אחת

לחמים ומאפים
סורי אבל בשבילי זה עושה את ארוחת הבוקר וכמו שכתבת הם מגישים סוג אחד של לחם ובזה מסמנים וי על קטגוריית הלחמים לוכסן מאפים מבחינתי זה פוסל.

מעדיף להגיע לשם לצהרים.
 

sweetdreams

New member
צודק לגמרי. אני אמנם לא חזק על מאפים בארוחות בוקר, ..

.. אבל גם עבורי זה פוסל את הארוחה.
&nbsp
והאמת שגם בלי קשר, תפריט הצהרים שם בעיניי עדיף על הבוקר.
 

gastro101

New member
ב ד י ו ק ! מה גם שאת הלחם צריך לפרוס לבד , גם עובדים

בפריסה וגם השולחן מתמלא פרורים .....
 

החתולית

New member
לא עבדנו ולא היו פירורים על השולחן

הלחם היה טוב, פרוס חלקית, ורק היה צריך לבצוע אותו.
 

gastro101

New member
שמחה לשמוע שהשתפרו ..בארוחת ערב סלסלת הלחמים שלהם כה שופעת

כך שיש את הידע. חבל שלא בבקר
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לי דווקא לא משנה, אני לא טיפוס של לחם ומאפים, להפך

כל ארוחה שבה אני יכולה לשבוע וליהנות בלי לחם בכלל תקבל ממני ציון גבוה יותר. גדלתי בבית שבו לא היה לחם על השולחן בארוחות (רק לכריכים) וזה הרגל מצוין לכל החיים. באמת לא חסרות פחמימות... לא שאני לא נהנית מלחם איכותי, אבל הרבה יותר מדברים אחרים. בד"כ אני אוכלת לחם במסעדות רק כי הוא כבר שם או שאני רעבה וזה מה שיש לנשנש משהו עד שיגיע האוכל... (או שהמסעדה יקרה ואני לא אשבע אחרת).
&nbsp
ביצים, סלטים, מתבלים, יוגורט, פירות וכו' – כל אלה מבחינתי עושים את ארוחת הבוקר. אם היא עשירה וטובה דיה אני אוכל אולי פרוסה או שתיים לכל היותר
. אם יש סלט פסטה קל וחומר שלא אחפש עוד פחמימות, אלא אם יהיה איזה ממרח שווה. אבל (בעקבות שרשור האי הבודד) כבר הבנתי שאני במיעוט בפורום הזה...
 

Gרר

New member
מה שכתבת נכון אצלי לארוחת ערב

זה נחמד שיש לחם בארוחת ערב. לפעמים זה בא לי יותר טוב. לפעמים םחות. לפעמים אני מעדיף לוותר. אבל בבוקר????? ייהרג ובל יעבור. ומוכ
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מבחינתי זה נכון בכל שעה...
גם בבית אני לא אוכלת לחם בבוקר

למעשה אני לא אוכלת לחם יום יום, כל היום... אין לי איזו תשוקה יתרה לבצק. מאפה טרי (= בשלב שהוא עדיין חם/חמים מהאפייה) יכול להיות נהדר, אבל 95% מהזמן אני לא פוגשת מאפים או לחמים בשלב הזה של חייהם ואז הם כבר לא מפתים במיוחד.
 

superman1234

New member
לא , הפעם את לא לבד...


מסעדת גוז' ודניאל היא מסעדה מעולה לכל שעות היום. אני חושב שכבר העליתי כאן פוסט על יום ההולדת שערכנו לבני ולי (נולדנו באותו יום וחודש) בחדר הפרטי החמוד שלהם עם הנוף לחצר "הירוקה".
אני מנחש שאם מישהו היה מבקש סוג מסויים של לחם שלא נמצא בבופה, בסבירות גבוהה הוא היה מקבל אותו אם הוא היה בנמצא.
אני חושב שישנה הסכמה מלאה שאחד הדברים "החזקים" של המסעדה הזו , זה השירות שלהם. ד"א אני מנצל את ההזדמנות להמליץ גם על מסעדת "קופינאס" בצור משה. שם בבופה יהיו מספר סוגי לחמים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
רק הבהרה: כתבתי בכללי לגבי לחם; אני לא מכירה את המסעדה

 
מבחינתי זה תלוי

אם ארוחת הבוקר מאוד עשירה בסלטים, בירקות ושלל דברים שלא מצריכים לחם - אמעיט בלחם. כן אשמח למשהו מתוק לקינוח, פחממתי או לא. כשהייתי בבראנץ' של האחים, למשל, לפני כמה שנים טובות, לא נגעתי בלחם כי היו כל כך הרבה דברים שווים יותר.
הבעיה היא שארוחות בוקר רבות בארץ נותנות בעיקר ממרחים, ואז על מה נשים אותם בדיוק? לכן גם די נדיר שאשלם בבית קפה סטנדרטי על ארוחת בוקר, כי בשביל לחם וחביתה עם סלט ירקות וממרחים נראה לי טיפשי לצאת מהבית. אני מכינה בעצמי אוכל מושקע יותר.

מה שכן, בפריז טחנו פחמימות. הגבינות הרכות או החריפות שם קוראות לך לחתוך פרוסה לצדן (אם כי זו היתה פרוסה דקה של לחם ועבה מאוד של הגבינה), ומאפי הבוקר המתוקים ממש ממש מדהימים, ואיכשהו הגיעו אל המטבח שלנו (או התיק שלי) בכוחות עצמם כל בוקר... אח, מארחת צרפתיה ועוד בצמוד לבלה סוכרה זה נפלא.

בבית דווקא אני פחות צורכת לחם, וגם כשכבר כן זה לחם שאני מכינה, לרוב 100% מחיטה מלאה או כוסמין מלא ושלל תוספות (שרובו הולך לפריזר, לשעת הצורך).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן, פעמים רבות יש שלל ממרחים... אבל חלקם לא מלהיבים

חמאה יש גם בבית, ריבה לא עושה לי את זה... טפנד או עגבניות מיובשות זה נחמד, אבל בנאלי; ויש ממרחים שהם כמעט סלטים, אני יכולה לאכול אותם בכיף בלי כלום...
כנ"ל לגבי גבינות, אגב. ממש לא מרגישה צורך בלחם, להפך... בפריז באמת אכלתי קצת מאפים, כי הם היו מיוחדים ושווים, וזו הייתה הזדמנות להתנסות במשהו שונה, שאין כאן.
&nbsp
במקרים רבים אני יכולה להכין ארוחת בוקר שווה לא פחות במטבח שלי, אבל לשם כך אני צריכה להכין אותה... ובמקרים רבים יציאה היא חלק מפינוק, וארוחת בוקר היא פתרון זול ונחמד ומגוון לישיבה בבתי קפה, בעיקר אם אין איזה משהו מלהיב בתפריט או שפשוט זה מה שבא לי לאכול. באופן כללי אני טיפוס של "בופה" או טפאסים, כלומר אני אוהבת שיש מגוון ומבחר; פחות נחמד לי עם מנה בודדת בצלחת, כך שארוחות בוקר משרתות אצלי היטב גם את הצורך הזה.
 
למעלה