בודפשט- באיחור קל

oreldi

New member
בודפשט- באיחור קל

לפני 5 חודשים הייתי בבודפשט. כל פעם רציתי לכתוב על זה אבל איכשהו לא יצא עד עכשיו. לא ראיתי הרבה דיווחים על העיר המקסימה הזו ולכן אני מעלה כאן דיווח לטובת המטיילים העתידיים מהפורום

כמה דברים כלליים על העיר:
1. מזגנים- בקיץ חם שם. לא כמו בישראל אבל חם. ומזגנים זה לא הצד החזק של ההונגרים. בעיקר הבעיה היתה באוטובוסים, שם המזגן בקושי קירר. גם בבית המלון (מלון sofitel על גדות הדנובה) המזגן לא הצטיין. במסעדות המצב היה יותר טוב והיה נעים. יחד עם זאת בודפשט זה לא אמבטיית הזיעה של תל אביב אז זה די נסבל

2. יותר מדי ישראלים יש שם בקיץ. רציתי קצת מפלט מהארץ וגיליתי מושבה ישראלית בבודפשט.
3. התניידות- כמו בכל אירופה כדאי להתנייד במטרו או באוטובוסים ולהמנע ממוניות, במוניות המחירים הם שחיטה. נסיעה של פחות מ-10 דקות מהאי מרגיט למלון עלתה 13 אירו.
ועכשיו לאוכל
 

oreldi

New member
מלון sofitel

התאכסנו במלון sofitel chain bridge שנמצא ממש על גדות הדנובה, סמוך מאוד לרחוב vaci ucha המפורסם.
מבחינת האוכל, ארוחת הבוקר כבמלון כללה כמה סוגי גבינות, בשרים, פנקייקים שונים, יוגורטים, פירות, מיצים טבעיים, תבשילים צמחונים (שעועית, פטריות ועוד) ותבשילים עם בשר, ניתן גם היה להזמין חביתה לכל סועד, בסך הכל מגוון יפה, אבל דווקא בשני הדברים היותר חביבים עלי בארוחת בוקר במלונות- סלטים ומאפים מתוקים, הם היו חלשים. ארוחות הבוקר שלי במלונות אילת כוללת בדרך כלל הרבה סלטים, גבינות ומאפים מתוקים. כאן מצאתי את עצמי מתגעגע למלונות אילת. לא היו בכלל סלטים אלא ירקות חתוכים, והמאפים היו סתמיים. דונאטס יבש ואולי עוד משהו. ציפיתי שבמלון כזה יהיו מאפים ומתוקים הונגריים.
בסך הכל ארוחת הבוקר היתה סבירה ומשביעה עם (מעט) דברים מיוחדים וראויים לציון.
מעבר לארוחת הבוקר המלון היה מצוין, עם שירות נהדר ומיקום מעולה. שילמנו כ-3,000 שקל ל-3 לילות.
 

oreldi

New member
קונדיטוריית gerbaud

הקונדיטוריה אולי הכי מפורסמת בבודפשט.
אכלתי שם בלינצ'ס במילוי אגוזים.
המילוי כלל אגוזים שונים וקינמון והזכיר לי מילוי של קטאייף , הגלידה היתה מעולה. בנוסף לקחתי בטייק אווי עוגת טורט דובוש ופס של עוגת פרג.
עוגת הטורט היתה מצוינת, ודווקא עוגת הפרג היתה מאכזבת. הבצק היה קצת קשה והעוגה היתה יחסית יבשה. בארץ, בביסקוטי, טאטי ומקומות אחרים אכלתי עוגות פרג טובות יותר.
בכל מקרה ביקור שם הוא חובה, גם בזכות האווירה הצעירה והמגניבה במקום

ג'רבו





 

oreldi

New member
מסעדת sir lancelot

מסעדת אבירים נחמדה שמדמה את ימי הביניים, העיצוב מאוד אפלולי (יש שני חללים ואותי הושיבו בחלל פנימי שהוא מרתף). הרעיון הוא סגנון ימי הביניים- אוכלים בידיים, ויש מופע של גברים בבגדי אבירים שנלחמים עם חרבות, ועוד כל מיני דברים יפים ומגניבים שהם עושים. מקום חביב ביותר

מבחינת האוכל, התפריט עמוס לעייפה, המנה העיקרית בשולחנות לידי היתה פלטה ענקית שכוללת המון בשרים, עופות, תוספות שונות, ירקות, פירות ומי יודע מה עוד. פלטה שמספיקה בקלות ל5-6 אנשים.
לא הייתי רעב במיוחד אז הסתפקתי במרק גולש שהיה די סתמי, דליל וחסר עומק.
בנוסף לקחתי פנקייק תפוחי אדמה שאין לי הרבה מה לכתוב עליו. כמו לביבה בחנוכה.
כולל פעמיים אלכוהול שילמנו 70 שקל. למרות שהאוכל ככה ככה, זה מחיר מצחיק.
בגדול, האוכל כאן די משני והאווירה היא העיקר.

sir lancelot



 

oreldi

New member
מסעדת onyx

רציתי מאוד לאכול סוף סוף במסעדת מישלן. שיטוט נרחב באינטרנט (אחד הדברים האהובים עלי לפני טיול לחו"ל הוא לחפור על מסעדות במקום) הוליד מצאי של 2 מסעדות כאלו בבודפשט, onyx ועוד אחת, הלכתי על onyx. הזמנתי מקום לצהריים.

המסעדה מפוארת ויוקרתית אבל יחד עם זאת לא מנקרת עיניים, חמים, נעים, לא צפוף, פשוט כיף.
המקום היה מלא ברובו אווירה לא מעונבת מדי. השירות כיאה למסעדת מישלן היה לעילא ולעילא, כל מנה הגיעה עם הסבר מפורט של מרכיביה, סכו"ם הוחלף בין כל מנה וכו'.
בצהרים מוגש כאן תפריט מיוחד של 3, 4 או 6 מנות. החלטתי על 4 מנות, כולל ראשונה, מרק, עיקרית וקינוח. ישנה בחירה בין 2 מנות מכל קטגוריה.

ראשית הגיע לחם מכמה סוגים, כלל בוגצ'ה חביבה עם רוזמרין ופרמזן, ועוד כמה לחמים, לא משהו מיוחד

מהראשונות הזמנו פטה כבד אווז וקרפצ'יו דג קוד.
כבד האווז היה שומני וטעים. הקרפצ'יו היה פנטסטי עם דג טרי שבטריים ורוטב ירקרק נפלא. בתור אכלן לא גדול של דגים (רק בשנים האחרונות התחלתי לאכול) התמוגגתי מהטעם המופלא.

המרקים
בשביל האישה קונסומה זנב שור ובשבילי מרק פטריות. הקונסומה היה חביב, טעמים טובים, היה שם ג'ינגר ועוד תיבול נוסף די מעודן, היה חביב אבל לא יותר.
מרק הפטריות היה א-ד-י-ר, עם עומק בלתי נגמר של טעמים. קשה להעביר במילים את הטעם של יצירת המופת הזו. מרק הפטריות הטוב ביותר שאכלתי בחיי.

למנה עיקרית לקחנו אותה מנה לשנינו – חזה בקר (בריסקט) עם פירה גזר, קולורבי וברוקולי.
הבשר היה מסחרר, ברמה אחרת לגמרי. הטעם מתפוצץ בתוך הפה. חבל רק שהמנה היתה קטנה יחסית, משהו כמו 100-120 גרם בשר. מה שמסביב היה מאכזב, לא התחברתי לא לפירה לא לקולורבי ולא לברוקולי. אבל הבשר, גולת הכותרת, היה מדהים

הקינוחים כללו :

* מוס שוקולד בכמה שכבות (חלב, מריר)ומעליו קצפת – מוס זה מוס וקצפת זה קצפת.
* טארט מרנג, לימון, גלידת משמש וקרם וניל. קינוח אדיר, עם קרם נפלא וגלידת משמש מעולה. שלוב מושלם של חמצמצות ומתקתקות. מעולה
* שוקולד במילוי פסיפלורה- הפסיפלורה היתה דומיננטית מדי , ובכלל אני לא מת על פסיפלורה.

שורה תחתונה:
אם אני צריך לקטלג את המסעדה, אז האוכל כאן הוא בעיניי יותר מהסוג של "חומרי הגלם הכי טובים בביצוע הכי טוב" מאשר "האוכל הכי מיוחד ומפתיע שיש". חששתי שאולי לא אתחבר לאוכל, קראתי לא מעט על חוויות בינוניות של אנשים במסעדות מישלן, אבל החשש התבדה. רוב האוכל היה מופלא. הרבה מנות שישארו חקוקות לעוד הרבה זמן.
מבחינת המחיר- 48,000 פורינט כולל טיפ שהיה כלול (650 שקל). לא זול אבל שווה כל שקל

אתר onyx









 
תודה על כל הדיווחים!

אני שואלת את עצמי מאיפה מדינה בלי מוצא לים מקבלת דגי קוד טריים כל כך. כבד אווז הונגריה מייצרת [יש גם יבוא לארץ משם]. אבל דגים שם חייבים להגיע מיבוא.
סה"כ נשמע נחמד אבל לא 'מפיל'.
 

oreldi

New member
שאלה מעניינת

הייתי גם שמח לדעת. אני לא מת על דגים נאים אבל כשזה טרי כל כך, זה מעדן
בסך הכל האוכל היה מצוין, לא יודע אם מפיל, יתכן שגם הראשוניות הוסיפה לחוויה. אני זוכר מאכלים מסוימים שטעמתי לראשונה והחוויה היתה מדהימה, הרבה יותר מאשר הפעמים שבאו לאחר מכן. אני כן חושב שמי שרוצה להתנסות במסעדת מישלן אבל חושש מדברים מוזרים בצלחת יכול בשקט ללכת למסעדה הזו, מבחינתי הארוחה היתה מצוינת אמנם חלק היה רק טוב, אבל היו גם כמה מאכלים בלתי נשכחים
 

lriemann

New member
ONYX - עלה להם המישלן לראש

אכלתי שם לפני כמה שנים, כשעסקית הצהריים עלתה פחות מ-7000 פורינט.
היה טוב מאוד- בעיקר סלסלת הלחמים שהיו בעצם מאפים מלוחים חמים ונהדרים.
הקינוחים היו יפים אבל לא טעימים.
&nbsp
היום הם הקפיצו מחירים ללא כל הצדקה.
יש מסעדות לא פחות טובות בעיר, בחצי מחיר ופחות.
 

oreldi

New member
קשקוש

אני מניח שאפשר גם לאכול שם מנה פלאפל ב500 פורינט (6 שקל)
 

lriemann

New member
פלאפל וקשקוש אמא שלך, בכל הכבוד

אין קשר בין מה שכתבתי למחיר הפלאפל.
אני מדבר על מסעדות עם אוכל לא פחות טוב.
&nbsp
מבט קצר בטריפאדוויזור יראה לך שהמחיר של שלוש מנות לצהריים היה כ-5000 פורינט לפני 4 שנים.
היום זה 17,900 פורינט!
וזה לא שהם שינו משהו במנות- גם אז היה להם כוכב.
&nbsp
כל אחד רשאי להחזיק בדעות משלו, אבל לא בעובדות משלו.
לכן קיבלת "נכשל" בלוגיקה וידע מקומי.
לא נורא.
מתגברים.
 

oreldi

New member
למה לבלבל טוקבקיסט קטן ופתטי כמוך עם עובדות?

ההיגיון הפשוט שאין לך היה קודם כל אמור לגרום לך לבדוק מה המחירים במסעדות אחרות בבודפשט ולא מה היה לפני 200 שנה.
לדוגמא במסעדה הנוספת שכתבתי עליה aszu מנה עיקרית בשרית עולה 6000-8000 פורינט
או בחיפוש פשוט בטריפאדוויזר הגעתי למסעדה בשם טיגריס שם תשלם 6000 פורינט למנה עיקרית ו-9000 פורינט אם תחשוק בסטייק. מנות ראשונות וקינוחים יעלו סביב 2000-3000 פורינט למנה.


אז מה היה לנו:
1. במסעדות אחרות בבודפשט מחיר לאדם של ארוחה מלאה כמו זו באוניקס (ראשונה, מרק עיקרית וקינוח) יעלה במקרה הטוב 2000+2000+6000+2000=12,000 לאדם, ובמקרה הרע 3000+3000+9000+3000=18,000 לאדם.
כלומר 24000-36,000 פורינט לזוג.

2. במסעדת אוניקס, מסעדת מישלן מעולה עם אוכל שאין מה להשוות אותו למסעדות אחרות וגינונים של מסעדת מישלן, המחיר 40,000 לזוג. ולא הזכרתי סלסלת לחמים ופתיח שמקבלים בנוסף
3. כלומר: 4000-16000 יותר עולה באוניקס ממסעדות אחרות. בשקלים: 50-200 שקל. אתה מוזמן לחסוך אותם בביקור הבא בבודפשט ולסעוד בשלל מסעדות אחרות, לא נראה לי שבאוניקס ירצו לקוחות קטנים כמוך שאחר כך יטנפו עליהם בלי בסיס.
3. מטיעונים 1+2+3 ברור מי מקשקש בזנב כמו אחרון הטוקבקיסטים הלא אינטליגנטים (יש לנו ראש ממשלה טוקבקיסט אז לא הכל אבוד לך).

נסיים במילותיך שלך: dismissed
 

lriemann

New member
זה בסדר, לא לכולם יש גדלות רוח להודות בטעויות

1. 4 שנים זה לא 200 שנה, פיגורי.
המחיר קפץ פי 3 ב-4 שנים. עובדה.
קוראים לזה היפרבולה.
&nbsp
2. מסעדת TIGRIS היא מסעדה לא רעה.
יש להם מקבץ כבד אווז נחמד מאוד.
לקחת את המנות הכי יקרות בעיר, שזה לרוב סטייקים בגודל של יותר מהארוחה באוניקס, בתור השוואה.
אתה, הפרייאר, כתבת בעצמך שקיבלת 100 גרם בשר.
100 גרם בשר זה עלוב.
קוראים לזה דמגוגיה.
בכל זאת, יש מספר מכובד של מסעדות בעיר, שלא אנקוב בשמם כי אני לא עוזר לאנשים שאיני חפץ ביקרם, בהן ניתן לאכול לא פחות טוב (יותר טוב, כנראה) ובחצי מחיר.
מעדיף אותן על אוניקס בכל מקרה.
&nbsp
3. למה אי אפשר להשוות מישלן למסעדות אחרות?
בגלל הטקס בישבן?
בגלל העובדה שסוף סוף אכלת במסעדה עם כוכב וזה פוגע לך באגו?
מישלן זה כמו כל הפרסים- לפעמים זה טוב, לפעמים ממוצע ולפעמים נפילה.
פלאפל הזקנים, לדוגמה, עולה על חלק גדול מהמנות שאכלתי בממושלנות ברחבי העולם.
קוראים לזה קרתנות.
&nbsp
הביקור הבא שלי בבודפשט (ביקור חמישי? לא סגור על זה) הוא בחודש הבא.
אני בהחלט אסעד בו טוב ממך ובמחירים משתלמים יותר, גם אם לא במסעדת המישלן שנפשך נקשרה אליה.
&nbsp
ולסיום בנימה אופטימית:
אני בהחלט מקווה לתרום לפוליטיקה בארצנו.
תודה על האמון שנתת בי!
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

oreldi

New member
עם הכותרת אני מסכים. עם המודעות העצמית שלך-פחות

1. לא רלוונטי.

2. נתתי טווח מחירים אם לא שמת לב, לא רק את הכי יקר. קוראים לזה דמגוגיה.
נכון, הסטייק היה קטן יחסית, אבל הוא היה מדהים. מעדיף סטייק יותר קטן ומדהים מאשר סטייק גדול וטוב/בינוני

3. כן, בגלל הטקס בישבן. או מה שלא תגיד. אני מאוד מאושר שפלאפל הזקנים עולה על חלק מהממושלנות שאכלת. מדליה ידידי?
אני לא אטרח כמוך לציין (בגאווה די עלובה למען האמת), שהחומוס שאכלתי בנצרת, בגליל או באבו מרוואן עולים על חלק מהמנות שאכלתי במסעדות שף בארץ ובחו"ל. אני סתם פלצן מתנשא שאוכל רק במסעדות מישלן ולא אוכל של פשוטי העם כמו חומוס, פלאפל, שווארמה וסביח.

4. טיסה נעימה. תשתדל רק לא להרוס את יחסינו עם ההונגרים. אני מצפה לבקר שם גם בהמשך.

אני מוכן להקדיש לך מזמני עוד תגובה אחת. אחר כך הדיון המלבב הזה יסתיים
 

oreldi

New member
מסעדת aszu etterem

ביסטרו הונגרי במרכז העיר, לא רחוק מ vaci, אוכל שכולל הרבה בשר, עוף, תפוחי אדמה במגוון וריאציות וכו'.
במסעדה יש נגנים, לעתים מנגנים גם בעברית
אכלנו

לראונה- מרק גולש, זו היתה הפעם השלישית שכבר ניסיתי אותו בבודפשט, אחרי sir lancelot ועוד מקום, אז לא התלהבתי במיוחד, הפעם זה היה חביב, עם המון פפריקה, קצת חריף אבל בכללי לא משהו לכתוב עליו. משהו התפספס לי עם מרקי הגולש בבודפשט. אולי הייתי צריך ללכת על תבשיל ולא מרק. (בגרמניה,ביער השחור אני זוכר שאכלתי תבשילי גולאש מעולים)

עיקריות:
* חזה עוף עם קרם תירס מתוק- העוף היה עסיסי. הקרם היה מעולה. זה הזכיר קצת פולנטה אבל היה טעם קצת אחר.
* כתף בקר עם פירה (feather)- הבשר היה רך, נימוח ועסיסי. הפירה היה דליל מאוד, תועפות חמאה וחלב היו בו, זה היה על גבול המרק. בכל אופן זה היה טעים מאוד אם כי הייתי מעדיף את הפירה יותר מוצק

* קינוח - החלטתי ללכת על מרק דובדבנים קר שהופיע בראשונות. פעם ראשונה שלי עם המרק הזה. מילה אחת- א-ל-ו-ה-י. השילוב של השמנת החמצמצה עם הטעם הנפלא של דובדבנים המתוקים, יצר סינרגיה של טעמים שמפוצצים את החך. גם קינמון היה שם קצת, גם דובדבני אמרנה , פירורים של בצק. מסוג הדברים שאוכלים לאט לאט כדי שלא יגמר. יחד עם הגשת הקינוח הנגנים עשו מחווה חביבה וניגנו היום יומולדת לאישה, שחגגה יומולדת

שורה תחתונה- מסעדה מעולה. כולל פעמיים שתיה וטיפ שהיה כלול במחיר - 17,000 פורינט (230 שקל). מומלצת מאוד לביקור

אתר aszu





 
אפשר להימנע מהבעיות הנ"ל

הייתי בבודפשט בסתיו, אחרי החגים. הרבה פחות ישראלים (טוב, גם לנתי באכסניית תרמילאים, אז לא נתקלתי כמעט בכלל בישראלים), ואין שום בעיית חום כי קר - וחימום יש תמיד. אחלה עונה לטייל בעיר, עם צבעים של שלכת נהדרת.
 

oreldi

New member
אני יודע שעדיף לא בקיץ אבל לא הסתדר לי

חוץ מזה האישה חוגגת יומולדת בקיץ ולא רציתי לתת לה לחכות כמה חודשים..
 
למעלה