סנטה קתרינה - ביקור ראשון

yyyggg

New member
סנטה קתרינה - ביקור ראשון

הזמנו לשישי ב 3 אחה"צ - אחרי הלחץ של הצהריים ולפני ההפסקה שלפני סרוויס ערב. ואכן היה נעים ולא לחוץ (אם כי היו די הרבה שולחנות מלאים).
העדפנו לשבת בחוץ וארגנו לנו בזריזות "פטריית" חימום נגד הצינה, היה אפקטיבי ונעים. הסידור בחוץ מאורגן היטב ואפילו אפשר לשכוח שאתה יושב סנטימטר ממגרש חניה (להבדיל מפורט סעיד הסמוכה שאנשים אשכרה יושבים בג'יפה של הרחוב)
קיבלנו תפריט של "שישי בצהריים" שלפי השוואה לתפריט בפייסבוק יש בו פחות הצע מאשר בערב, אבל לנו מאוד התאים. המון מנות נראו מצויין והיה קשה לבחור.
מה הזמנו:
סביצ'ה ערבית - נתחי טונה שמנמנה עם מלח גס, בורגול, ורוטב צ'זיקי מיוגורט מעולה, המון פטרוזיליה (אולי עוד עשבים), והשיחוק - המון קוביות לימון קטנטנות (כולל הקליפה). בצד מעט חריסה כך שאפשר להחלט כמה חריף רוצים. מנה מעלפת.
מרק חציל מעושן - עדין וטעים, עם גרגרי רימון בפנים, ובטח עוד דברים. מבחינתי המנה הפחות מיוחדת אבל אשתי מאוד אהבה.
ספגטי קלמארי בציר סרטנים וחמאת לימון - במבט ראשון נראית מנה קצת מאכזבת - ספגטי דק ברוטב דליל עם פיסות קלמארי - אבל הרושם הראשון מוטעה. הרוטב פשוט מעולה - מלא עומק (מהציר) חמיצות (מהלימון) וטיפה חריפות (פלפל שיפקה). קשה להסביר כמה המנה הזו טעימה. רק הצטערתי שלא הזמנו לחם לספוג את הרוטב שנשאר. מנה שעושה כבוד לאוכל איטלקי.
ג'ירוס טלה על פיתה קלויה עם צ'זיקי וירקות צלויים - גם מנה נהדרת, הבשר מעט חרוך אבל טעמו מלא עומק ומשתלב נהדר עם מה שמסביב. מנה לא גדולה אבל מאוד משביעה.
בסבוסה עם כדור גלידה לקינוח (בעקבות המלצת חבר) - עוד מנה שקשה להסביר עד כמה היא טובה - כל אחד מהמרכיבים לכאורה ממש פשוט אבל השילוב עובד מעולה.
השלמנו עם כוס יין הבית, קוקטייל "בלאדי מירי" (נדמה לי שהם מסובסדים בצהריים), ואספרסו כפול (שמוגש בכוס של קפה טורקי כדי להטעות את האויב). סה"כ כ 370 לפני שירות.
השירות ענייני ויעיל, לא אישי או מתנחמד, אין טענות. קצת הופתענו מהמהירות שהכל קרה - אחרי שעה בערך כבר יכולנו ללכת.
לסיכום: מאוד (מאוד) נהנינו. ידוע לנו שזה מוסד תל אביבי ושמחנו לראות שהמוניטין מוצדקים. נשמח לחזור.
 

oreldi

New member
נקרא מעולה

הרבה מנות מעניינות שהייתי רוצה לאכול.
רק דבר אחד מפריע לי- שכתבת שהארוחה הסתיימה אחרי שעה
כל המנות הוגשו ביחד?זו מסעדה מהז'אנר של מה שמוכן יוצא?
 

yyyggg

New member
בגדול כן

הם שאלו אם זה בסדר ש"מה שמוכן יוצא" וזרמנו עם זה.
בפועל, שתי הראשונות הגיעו לשולחן ביחד תוך דקות ספורות. ה"עיקריות" הגיעו כמה דקות אחרי שסיימנו את הראשונות, גם פחות או יותר ביחד, לא היתה בעיה מיוחדת. אם היינו יותר אנשים או מנות אחרות, אולי זה היה אחרת, אין לי דרך לדעת.
 

oreldi

New member
אני לא אוהב את זה

שיטת מה שמוכן יוצא זו בעיני עצלנות של המטבח. יש דרך להתמודד עם זה- להזמין קודם ראשונות ורק אחרי שמסיימים להזמין עיקריות, אבל זה מעצבן
 

יויו13

New member
אנחנו בכל מסעדה בארץ ובעולם מודיעים מראש

באיזה סדר להוציא את המנות ובאיזה תיזמון ,פה ושם מתעקמים קלות עלינו
אבל כמעט תמיד בסוף הארוחה מקבלים מחמאות (בדרך כלל מהשף או מנהלים פחות מהמלצרים )על צורת האכילה שלנו ,למעשה אחי ואני התחלנו את צורת האכילה בשרינג לפני למעלה מ 20 שנה ודי זוקפים את הפופולריות שזה זכה בחלקה לזכותנו .
 
אחרי 3 חודשים בארה"ב

המסעדה שאני הכי מתגעגע אליה היא סנטה קתרינה.
זה פרמטר מאוד מדויק שלא ניתן לערער עליו ומגלים אותו רק אחרי שאתה מתרחק ממקור קולינריה סביר.
 
למעלה