אני בדיוק הדוגמא שההנחה שלך לא נכונה (לגביי לפחות)
אם לא היו משלוחים בכלל אז... לא היו. לא זוכרת מתי בשנים האחרונות הזמנתי משלוח, אם אני לא יוצאת לאכול עם חברים בחוץ אז אני כבר אכין לעצמי משהו. לפני איזה 4-5 שנים היה חבר שהיה מזמין פיצה כשהיינו נפגשים לערב טלוויזיה/סרטים. המטרה ממילא היתה להישאר בבית, אז אם לא היה משלוח, היינו פשוט מכינים אוכל לבד (מה שעשינו בהרבה מקרים) במקום לצאת, וממילא המשלוח לא היה ממסעדה שמפסידה לקוחות יושבים אלא מפיצריה שהמודל העסקי שלה בנוי כולו על משלוחים (ואגב, גם בהם משאירים טיפ) וטייקאוויי. לא אכלנו מ"תסכול" (?!) אלא כי אנחנו אוהבים פיצה והיינו רעבים.
מבחינתי הזמנת משלוח ואכילה במסעדה זה שני דברים שונים לגמרי, הם לא עומדים אחד מול השני. ולכן אם לא היו משלוחים זה לא היה משנה שום דבר עבורי. לדעתי אם כבר, משלוח הביתה עומד מול להכין לבד/לחמם במיקרו. אתה לרוב מזמין כשאין לך ממילא רצון או אפשרות לצאת החוצה לאכול, ולכן או שתזמין מהמסעדה או שלא. זה לא יגרום לך לצאת.
ממסעדה יקרה ממילא לא הייתי מזמינה משלוח. האוכל טעים יותר כשאוכלים אותו מיד כשהוא יוצא מהמטבח, נראה לי מוזר לשלם ביוקר בשביל אוכל לא מספיק חם בכלי פלסטיק...
ועם כל הכבוד לצד העסקי של מסעדות, זה לא העסק שלי. עליי לדאוג לחשבון הבנק שלי, לא לרוץ ולצרוך צריכת יתר כדי "להציל" עסקים - לא אקנה שמלה יקרה שאין לי צורך בה כי חברת ביגוד קורסת, ולא אקנה בסופרמרקט היותר יקר את אותו מוצר ביותר כסף כי גם הוא צריך להתפרנס. אם המודל העסקי של מסעדה לא עובד, מנהליה צריכים לחשוב איך לתקן את זה.