אז מה אכלתם בסוף השבוע?

John the Savage

New member
סין היא מדינה ענקית, ובאזורים שונים יש מאכלים שונים

וכאמור יש גם גירסאות טאיווניות שהן קצת שונות, ושם המילוי לא נמצא בתוך הלחמניה.
 

prizman

New member
כן, זה מסבך לגמרי.

הייתה לי לאחרונה שיחה עם חבר שגר בטיוואן ןסינגפור,
הכל משתנה ממקום למקום.
 

החתולית

New member
וואו, אם עד עכשיו הייתי מבולבלת

אחרי הדברים האלה, כבר הלכתי לאיבוד
 

Nרב

New member
אגב באנז הם בהרצל 17. הרצל 16 זה מוסד שמתהווה ממול


 
ארוחת סטודנטים בדירה

הכנתי קנלוני ממולאים ברגו של עדשים ברוטב רוזה ומלא פרמז'ן
סלט של כוסברה, סלרי, נענע ורימונים
סלא תפו"א בחרדל
סלט חסה, אגסים וגבינה כחולה
חלה של טלר
פרוסקו
קריניאן של ויתקין
ולקינוח הביאו מעין טארטים אישיים של שוקולד וקרמל מלוח שהיו מצויינים!!!
&nbsp
היה טעים
 

החתולית

New member
יפה לך

ארוחה נהדרת.
&nbsp
דרך אגב, הייתי ביקב ויתקין בשבוע שעבר, באירוע טעימות פתוח שפתחו בו בקבוקים מ- 2008.
&nbsp
אני לא אוהבת קריניאן בדרך כלל, אבל מהקריניאן 2008 די נהניתי.
 

dani666

New member
גארדן (בן גוריון חיפה), לפליטי עלה גפן

צהרי שישי ירדנו אשתי ואני לגארדן בעיר התחתית, לראות האם אכן עומר אלוואן (שהצטרף אליה אחרי שעלה גפן נסגרה) עדין מפליא לעשות.

למזלנו, רכב יצא איך שהגענו קצת מתחת למסעדה כך שחנייה לא היינו צריכים לחפש.

במסעדה עצמה אין אזכור ישיר לעומר, אך מי שמסתכל בתמונות בתפריט (האלקטרוני. אין תפריט באתר ד.א.) יזהה את פועלו. ומכיוון שגם ראינו אותו מגיע למסעדה - אז אכן, יש עוד תקווה. התפריט עצמו עמוס מכל הכיוונים : עומר, ובשרים על האש, ואיטלקי ....

התיישבנו מתחת לאחד העצים והזמנו :

ראשונות -
קובה מקלאייה (42), בוראטה חלבית (59) ופטריות ממולאות (49). שתיים מהן אנחנו זוכרים מעלה גפן. בכל מקרה שלושתן היו מעולות. עומר לתפארת.

החלק הבא היה ... בעייתי. עוד בזמן הראשונות הודיעו לנו שיש בעייה בתנור והעיקרית תתעכב. היא לא התעכבה הרבה אבל כשהגיע (טיבון בקר 500גר (157)) היתה בעייתית - עסיסית ליד העצם וככל שהתרחקת, התיבשת.
כתוספת קיבלנו פריקי וירקות על האש. הפריקי היה טוב. הירקות... אכן היו טובים. אבל גזר קטן ויפהפה ותרמיל אפונה - נראה לי שקצת מוגזם לקרוא לזה "ירקות על האש".

סה'כ כולל בירה (שהגיע עם קערית בוטנים מלוחים טובים) - 328 ש'ח.

טוב : המנות הראשונות (מעולה אפילו).
נפילה : המנה העיקרית.

האם נגיע שוב ? לא. ולא בגלל האוכל.
הבעייה היא שבחצר בה ישבנו גם מעשנים - נרגילות מסופקות למי שמבקש. למזלנו - במקרה שלנו זה קרה רק בסוף הארוחה אבל זו היתה הסיבה שאפילו לא דגמנו את המנות האחרונות.

אני מאד מקווה שעומר אלוואן ינטה אוהלו בעתיד במסעדה אחרת שתאפשר לנו להנות מבישוליו.
 

החתולית

New member
הבנתי שהם מתכננים לשנות את הקונפיגורציה של המסעדה

אולי אז המעשנים יופרדו טוב יותר מהלא מעשנים.
&nbsp
אם רוצים לעשות שינוי במיתוג של המסעדה, ובשביל זה הביאו את עומאר עילוואן, הם צריכים לעשות עוד שינויים כאלה.
 
שבת בצהריים מפגש נוסף של חבורת ה"פודיז"

נפגשנו שוב להנות מאוכל משובח חברותא נהדרת ויין טוב
הנושא שנבחר הפעם היה "ממולאים" לסוגיהם השונים וזה מה שהיה לנו
כמתאנים פטריות ממולאות וביקון ממולא בגבינת עיזים
קלצונה עם גבינת סנט מור מיושנת ומילויים נוספים
מבחר גיוזות נהדרות
2 סוגי קלמארי ממולאים אחד ברוטב עגבניות וליד פולנטה
מרק עם קובה במילוי ירקות קצוצים
בף וולינגטון ממולא בכבד אווז ולצידו סלט שקדים ירוקים
לקינוח
אגסים ביין עם מילוי מרציפן
אקלרים במילוי מחית מנגו
ומכיוון שחזרנו מפריז אז גם גבינות ולחמים נהדרים
היין ששתינו לבנים: מגרמניה צרפת וישראל
אדומים מארה"ב ספרד וישראל
מצ"ב בזה כמה תמונות





















 

החתולית

New member
פונדק ורדה בצומת מסמיה ויקב מרקוס.

בדרך למשחק כדורגל בקרית גת (0:0 אחרי משחק גרוע ב- 37 מעלות), עצרנו בפונדק ורדה בצומת מסמיה העצוב. שטח ענק, שיכול היה להיות בית לפונדקי דרכים, ובמקום זה הוא חצי נטוש).
&nbsp
המסעדה היתה די ריקה. 2 שולחנות הזמינו מנות בבאגט או בפיתה, ושולחן אחד היה של בני משפחת בעלות או עובדות המסעדה. יש במקום אוכל מוכן לקחת הביתה.
התפריט מציע מרקים (שעועית, ירקות, תימני ורגל), חומוס בתצורות שונות, שקשוקה, ומנות בשריות שמגיעות עם 2 תוספות.
&nbsp
הזמנתי מנת ריאות ולצידה אורז וירקות מבושלים. הריאות ברוטב שתובל בהרבה חווייג', היו צמיגיות, מלוחות מדי ועם טעם לוואי של אבקת מרק. הרוטב היה כמו בוץ חווייג' דליל.
המנה לא הזכירה בשום צורה את הריאות שסבתי ואבי היו מכינים עם רוטב של עגבניות וכוזברה.
התוספת היתה צלוחית אורז לבן ועליה 3-4 חתיכות של ירקות שבושלו למוות. גם להם היה טעם של אבקת מרק.
בשקשוקה שמולי, הביצים היו קשות ואפורות מרוב בישול. החומוס לא נראה לי טוב במיוחד, אבל לא שמעתי טענות.
&nbsp
עם 4 בקבוקי שתיה, שילמנו משהו כמו 120-130 ש"ח.
&nbsp
החברים דיברו על העצירות בפונדק ורדה כשהיו בצבא ובמילואים, ואני לא הבנתי את ההמלצות של הדוד שלי על המקום. לא שחשבתי שנאכל שם ארוחה משובחת, אבל ציפיתי לאוכל פשוט וטוב.
&nbsp
בערב בבית, ארוחה פשוטה ומצויינת של פרוסות נתח קצבים על מחבת לוהטת ולצידם סלט עגבניות שרי מצויינות, עם שמן זית וכוזברה. לצידם סוביניון בלאן 2017 של יקב כישור - יין מצויין, ארומטי ורענן, עם חומציות נהדרת.
&nbsp
בשבת קפצתי ליקב מרקוס שלא רחוק ממני. טעמתי פטיט ורדו שעדיין נמצא במיכל נירוסטה, לפני מעבר לחבית, ויש למה לצפות.
&nbsp
קברנה פרנק 2012 היה גם הוא מצויין. יין קליל יחסית, מתובל ומפולפל משהו כצפוי מקברנה פרנק. קניתי לי בקבוק.
 

prizman

New member
חבל לשמוע על פונדק ורדה.

גם אני מכיר את המקום מתקופת הצבא וזה היה מזמן.
מעניין יהיה לראות איך המקום הזה נראה.
שנים, אבל הרבה שנים שלא הייתי בו.
זה לא בדרך שלי לשום מקום כשאני מגיע עכשיו כך
שלא חושב שחלפתי שם כבר 15 שנים.
 

Sanchez

Member
פונדק ורדה היה ידוע בזמנו...
בחביתת ירק בשם "פופאי".
&nbsp
פעם, לפני המון שנים, ניסיתי את הפופאי וביס אחד הספיק לי בהחלט.
מאז לא חזרתי לשם.
כן שמעתי שהמקום נשרף לא מעט פעמים. לא ברור אם זה היה בגלל לקוחות שהתאכזבו ממנת הפופאי הלא מוצלחת.
 

gastro101

New member
מינה טומי רח הארבעה תל אביב

ששי שעה רבע לשש, שתי עלמות הגיעו מירושלים ושמנו פעמינו לארוחת ערב מוקדמת
למרות השעה, היה די מלא. השרות היה טוב מאד, מיד הביאו קנקן מים ובהמשך מילאו לבקשתנו שוב ושוב
האורחת מברזיל (תענוג, אוכלת הכל ) לקחה לחמניה מאודה עם שרימפס לראשונה וביבאפ (בשר טחון עם אורז וביצת עין מעל ) - הכל היה לה טעים , התבשיל קצת חריף אבל הזהירו אותה , הצמחונית לקחה מלאי כופתה לראשונה ומוקפץ כל שהוא עם ירקות ,נדמה לי וחיסלה הכל
בעלי לקח סלט שהיה מעולה ואטריות אודון עם ירקות= לא סיים את המנה היות ואכל את הגיוזה פטריות שהזמנתי ולא היה לי טעים
לקחתי מנה של קוביות אורז פריך עליו טרטר סלמון ואבוקדו- אבוקדו היתה פיסה זעירה , היה המון רוטב שהסתיר את הטעם -לא ממליצה , גיוזה שלא ערב לחיכי ומרק טום ים עם חזה עוף שהיה חרפרף וערב לחייך
החשבון סביב 420 שח לא כולל שרות - בקשו אותו במזומן - אחרי תקופה ארוכה שבכל מסעדה אומרים שלא משנה

סך הכל במינה טומי היה מוצלח לרב הסועדים , התפריט עשיר מאד ויש מה לקחת בבקור הבא

קינחנו בגלידה בבוזה-לקחנו מנת טעימות- 4 כדורים גלידה על מצע שברי ואפל קינמוני, גם הטעמים החמוצים שלהם לא מספיק חמוצים לטעמי ושוקולד בוזה היה מתוק מדי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
קינוח בהופעה בזאפה (חיפה)

האוכל בזאפה סביר, אבל לא זול ולא מוצלח דיו כדי שבאמת נרצה לאכול שם... בהופעות שבהן לא כ"כ משנה לנו היכן נשב אנחנו אוכלים בבית כמו שצריך ומגיעים רק לקראת ההופעה. הפעם עוד הרגשתי טיפה רעבה והתאים לי קינוח. המבחר לא גדול אבל סביר (כחמישה קינוחים כמדומני, ביניהם עוגת גבינה, עוגת תפוחים... לא מצאתי את תפריט הקינוחים באתר). כולם עולים כ-₪40.
&nbsp
בעבר אכלנו את התפוחים והיה נחמד; החלטתי לנסות משהו שונה ובחרתי במאפה שמרים עם חמוציות וגלידת שוקולד לבן (זה היה התיאור פחות או יותר, למיטב זיכרוני). מאפה בסדר, מחומם, כמובן; החמוציות לא הורגשו במיוחד. הוא נחצה ועל חלקו התחתון הונח כדור גלידה (בטעם וניל סטנדרטי, עד כמה שיכולתי לשפוט). ליד פינקו בכמות נדיבה של קצפת (מתוקה להפליא כמובן...) וזילפו קצת רוטב פירות יער, כנראה (לא ממש טעמתי, לא אוהב את כל הסירופים האלה). בסה"כ סביר למדי, לא ציפיתי ליותר מדי. שילוב של בצק, שומן ומתיקות לריפוד סופי של הקיבה
.
&nbsp
לעומת זאת הזוג שלידנו הזמינו את אותו קינוח קצת אחרינו, והם לא היו מרוצים. קיבלו פחות קצפת (בערך חצי; לא ברור חוסר האחידות במטבח, אלא אם יצא להם הרבה בטעות או בדיוק נגמר להם) אבל מלבד זאת המנה הייתה זהה לחלוטין. זה לא לעניין, אבל אם חשקו כ"כ בקצפת יכלו פשוט לבקש עוד וחסל (אנחנו לא גמרנו אותה, אגב; המרקם היה עדין, ועדיין קצפת זה כבד והיא כ"כ מתוקה שאי אפשר לאכול ממנה הרבה). הם העדיפו להחזיר את המנה כי לטענתם היא ממש לא מרשימה והמנה שאנחנו קיבלנו הרבה יותר שווה, ומה פתאום מגישים לאותו שולחן שתי מנות זהות באופן כ"כ שונה... ניסינו להסביר להם שההבדל הוא בסה"כ ביותר קצפת, אבל לא היה עם מי לדבר. נו טוב, אנשים אוכלים עם העיניים (ולפעמים עם עיניים גדולות...), הדשא של השכן ירוק יותר, הישראלים לא אוהבים להרגיש שיצאו "פראיירים" וכו'. הזמינו עוגת גבינה וקיבלו מנה לא יותר גדולה (סתם משולש בלי כלום) אבל העיקר שיצאו מרוצים ולא הרגישו מקופחים...
&nbsp
ואילו אני הגעתי למסקנה שאני צריכה להגיע אפילו עוד יותר שבעה ולוותר גם על הקינוח (זה בד"כ מה שאני עושה, הפעם לא הצליח לי).

 

gastro101

New member
הבעיה בזאפה שצריך להגיע מוקדם כדי להשיג מקום טוב

אנחנו לרב לוקחים סלט (נידמה לי שיש להם סלט עדשים חביב )או מנת פסטה וזה בסדר גמור
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לכן כתבתי "בהופעות שבהן לא כ"כ משנה לנו היכן נשב"

אם כי זה גם תלוי מה נחשב מבחינתך ל"טוב". אני בד"כ אוהבת לשבת קרוב, ואלה מקומות שדווקא נשארים בד"כ כי אנשים לא אוהבים לשבת כ"כ קרוב. הפעם ישבנו רחוק אבל ממש מול הבמה וגם היה אחלה, והגענו בסה"כ כ-25 דקות לפני תחילת ההופעה. לפני שבועיים הלכתי באמצע השבוע להופעה שלא הייתה מלאה ב-100%, הגעתי ממש ברגע האחרון (בערך עשר דקות לפני) וישבתי במקום מצוין מבחינתי, נהניתי מאוד.
&nbsp
הסלטים שלהם זכורים לי כיקרים ללא סיבה. זכור לי שניסיתי בעבר איזשהו סלט עם קינואה והתאכזבתי ממנו. בעבר הזמנתי גם את הניוקי, אבל הם מטגנים אותו וזה סתם גורם למנה להיות יותר שמנונית וכבדה בלי סיבה
.
 
למעלה