מזמן לא דיברנו כאן על חומוס

oreldi

New member
מזמן לא דיברנו כאן על חומוס

המאכל האהוב עליי...הגיע הזמן.
 

oreldi

New member
חיפה- אבו שאקר

בפסח הייתי שני לילות בחיפה, וגם לפני 3 חודשים הייתי שם לילה.
אחת המטרות שהצבתי לעצמי זה להתחיל להכיר את החומוס החיפאי.
סקירה קצרה העלתה כמה מקומות נחשבים- פרג', אבו שאקר, אבו מרואן, פאדי, ברדיצ'ב.
עקב אילוצי זמן נדגמו אבו שאקר, פרג' ואבו מרואן

נתחיל עם אבו שאקר.
באבו שאקר הזמנתי חומוס גרגירים. החומוס היה חמים, מתקתק קצת. הוא היה לא רע, הייתי מוסיף לו חמצמצות מסוימת אבל בסך הכל הוא היה טעים. הבעיה שהיה לו חיסרון אחד בולט- הוא היה כבד. כשהייתי בערך באמצע המנה התחלתי להרגיש כבדות בגוף ועצרתי. גם שעות אחר כך הרגשתי כבדות מהחומוס. חומוס כבד, טעים ככל שיהיה- זה חיסרו גדול בעיניי. קשה לי לאכול את זה.

בנוסף ע"ח הבית מקבלים מג'דרה ותבשיל שולבטו- בורגול עם עגבניות ופפריקה. המגדרה היתה רגילה לגמרי, אפילו אנמית קצת, והתבשיל היה חביב, רק חבל שהוגש בטמפ' החדר ולא חם יותר.
הזמנו גם סלט שהיה טרי וטוב.
בסך הכל אבו שאקר, למי שיכול להתמודד עם כבדות, יכול להוות אופציה טובה. אני פחות התלהבתי מהחומוס.
 

oreldi

New member
תמונות





 
לטעמי בברדיצ'ב מוכרים חומוס גרוע, לא ברור למה בעיר עם שפע

חומוסיות טובות מישהו אוכל שם בכלל...
 

xfwind

New member
חומוס ממפלגת ה"מישחתיים" שאינו אהוב עלי + כמון

אבל יש להם סלטים וחמוצים מצויינים.
 

oreldi

New member
כמון זו עוד עבירה חמורה על חוקי החומוס

אף אחד לא צריך את הכמון השתלטני הזה אם החומוס טוב. אבל כנראה מי ששם כמון בחומוס מבין שהחומוס שלו לא מספיק טוב אז הוא חייב לחזק אותו עם כל מיני תבלינים.
אם כבר כמון, אז למה לא חוויאג', בהרט וקימל? אולי קצת רוטב פירות יער מעל שיהיה מתוק
 

John the Savage

New member
מקווה שמשטרת החומוס לא תבוא לאסור אותי בקרוב...

כמון הוא שתלטני רק אם מוסיפים הרבה מידי. אני לא מוסיף הרבה כמון לחומוס שאני מכין אלא רק קמצוץ. לדעתי זה לא משתלט אלא רק מוסיף, אבל זה כניראה עניין של טעם ...
 

prizman

New member
בהחלט עניין של טעם.

גם אני מוסיף מעט כמון לחומוס כאשר אני מכין.
 

oreldi

New member
אני אחדד

התכוונתי לחומוסיות שמוסיפים הרבה כמון. אם מוסיפים מעט (אבל ממש מעט) זה בטח לא נורא, אני אישית מעדיף שלא אבל מעט כמון לא משתלט. אבל יש מקומות שמוסיפים הרבה כמון וזה משתלטלחלוטין על הטעם של החומוס.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
עניין של טעם; אנחנו אוהבים אותו יותר מהחומוס בעיר

בעיניי הוא הרבה יותר מוצלח מפרג' או אבו שאקר. הגרגירים שלהם רכים אך לא דייסתיים, ויש להם חציל קלוי מצוין ופיתות בשרניות כיפיות (לא הפיתות הדקות והמבאסות בעיר). העובדה שהוא קרוב יותר היא רק בונוס; החיסרון היחיד הוא שהם (כמובן) לא פתוחים בשבת (והכיסאות לא נוחים, אבל אנחנו לא יושבים שם לפרקי זמן ארוכים).
 

חיפאית88

New member
טעמתי פעם אחת את החומוס שלהם וממש לא היה לי טעים

עכשיו כשאמרת כמון אז גם ברור לי למה.
&nbsp
חוץ מזה שנכנסתי לשם עם ילד קטן, היה ריק ו4 עובדים ואף אחד לא טרח אפילו להסכל עלי שלא לדבר על לשאול מה אני רוצה וכו'...
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני דווקא לא אוהבת כמון וכן אוהבת את חומוס ברדיצ'ב

לא הרגשתי בו כמון. מניסיוני השירות שם מהיר ויעיל, לא אדיב ומוקפד. האווירה משוחררת ולא מחייבת; זו בסה"כ חומוסייה של חבר'ה ברסלבים (אם זיהיתי נכון את הזרם) לא מסעדת שף עם מלצרים מעונבים... מסוג המקומות שבהם אם לא טורחים לדבר איתך את פשוט צועקת להם "היי!"
והכול בסדר
.
 

prizman

New member
אם כך הטעות כשהתייחסתי אליהם בזמנו כשכתבת על המקום

לא מזמן כברסלב נכונה בעצם?

גם אני לא יודע לזהות את ההבדל בין ברדצ'יבאים לברסלבים.
למעשה אני מאוד בספק אם ה"מתחזקים" בעצמם מכירים את
ההבדל.
די בטוח שלא.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הא? המקום נקרא "חומוס ברדיצ'ב", לקרוא לו בשם אחר זו טעות

על "ברדצ'יבאים" לא שמעתי, וגם גוגל לא.
 

prizman

New member
גוגל יודע היטב גם על ברדיצ'ב וגם על ברסלב.

החיפוש שלך היה מוטעה.
שתי ערים באוקראינה.
לא מצפה ממך שתכירי את תולדות החסידות היהודית, מיותר לגמרי לדעתי,
אבל משם זה מתחיל.
מעט ענווה והודאה בחוסר ידע מעולם לא הזיקו לאיש.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
העיר מוכרת, אבל זה לא מה שכתבת וזה לא מה שהתייחסתי אליו.

אגב, גם "חסידות ברדיצ'ב" מניבה בקושי 4 תוצאות בגוגל (שזה כלום בריבוע).
 

prizman

New member
טרילי, בבקשה לא ננסה להתווכח על זה.

מעולם לא הייתי באוקראינה וכל הידע שלי על חסידויות למיניהן נובע רק מהרקע הדתי שלי
שנטשתי לפני עשרות שנים.
סביר שאני יודע על התחום הנ"ל יותר מאשר מי שכותב בויקי אבל זה לא תחום
עניין מבחינתי כיום. פעם זה כן היה משהו שהייתי מקושר אליו.
אז נעזוב את הנושא. בסדר?
 

oreldi

New member
אם אחת כמוך לא אוהבת את החומוס שלהם

אז כנראה שהחומוס שלהם טוב
 

oreldi

New member
חיפה- פרג'

פרג', השכן של אבו שאקר, ישב לו בכניסה למסעדה בעת שהגעתי וגלגל קובה בשר.
היה בזה בעיניי משהו יפה בלראות איש, לא צעיר במיוחד, מגיע למסעדה שהיא בין המפורסמות בארץ ועובד ומכין קובה. הכי רחוק משפי האינסטגרם של היום.
לענייננו- נכנסתי, התיישבתי, גם כאן הזמנתי חומוס גרגירים עם סלט.
החומוס הגיע חיש מהר. טעימה ראשונה חשפה לצערי עבירה קשה על חוקי החומוס - הוא היה קר. בין טמפ' החדר לטמפ' של מקרר, יותר קרוב לכייוון המקרר.
הטעם שלו היה חביב, במרקם חלק, עם הרבה טחינה. טעם לא רע, אבל די סטנדרטי. קצת הופתעתי לקבל חומוס כזה פה, שהוא לא מעבר לנחמד.
מה שהיה שוס זה מג'דרה שהוגשה בנוסף- היא היתה מעולה. אין לי מושג מה שמו שם אבל מג'דרה כזו לא טעמתי. בנוסף הוגש שולבטו חביב.
בסך הכל, על סמך הביקור, ולמרות הרצון לפרגן- לפרג' יש חומוס טוב אבל לא יותר מזה. חומוס שמהווה אופציה למי שבסביבה, הוא לא שווה הגעה במיוחד
 
למעלה