דוגמא לאיוולת המדע- אלרגיה

Feanor75

New member
איפה מצאת סתירה?

אולי לא קראת מספיק בעיון. לאף חיה אין נשמה משלה כמו שלאדם יש, אלא רק נפש משלה. לקבוצת חיות כמו להקת זאבים יש תודעת-אני אחת משותפת, כלומר נשמה אחת לכל הקבוצה, והתודעה הזאת לא נמצאת כאן בעולם הפיסי אלא במישור גבוה יותר – מישור הנפש. ז"א שלאף חיה אין נשמה משלה, בדיוק כמו שלאף תא בגוף שלך אין נשמה משלו.

בקשר להתאבלות מדובר ברגש, כלומר משהו שפועל בנפש, לכן חיות מפותחות יחסית כמו היונקים גם כן מסוגלות לחוש סוג של אבל. וגם שמחה, כמו כלב ששמח לקראת בעליו.
 
אוקי, אני אזרום איתך בנושא הזה.

כתבת: " מוזיקה, השראה מנוף יפה, אומנות- זה דברים שלא קשורים לתשוקות, המוזיקה למשל פועלת עליך בצורה אחרת ואפשר להרגיש את זה, אין לך תשוקה למוזיקה. לכן לחיות אין שום עניין בהאזנה למוזיקה והתבוננות בציור או בנוף, זה לא מעורר בהן שום דבר כי אין להן נשמה שתקלוט את הרשמים האלה."

מה דעתך על זה?
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1629&messageid=115975711#116028189
 

Feanor75

New member
זה נחמד אבל לא באמת משנה

קודם כל צריך להפריד בין מוזיקה לסתם מקצב.
אני מאמין למחקרים להובאו שם, ויכול להיות שמוזיקה עובדת לא רק על הנשמה אלא גם על הנפש ברמה מסוימת? במיוחד כשמדובר בפרות ברפת שנמצאות בתנאים של מחנה ריכוז, וכל דבר אולי יכול לעזור להן.
עוד לא שמעתי על חיה שנהנתה מיצירת אומנות, או חיה שישבה והתבוננה ממושכות בנוף (שמעתי פעם על גורילה או שימפנזה שנצפתה מביטה רבע שעה בשקיעה, וזאת עדות מאוד מעניינת, אבל לא מייצגת דבר).
בקיצור כמו שאומרים, סנונית אחת אינה מבשרת את בוא האביב. בכל תורה ותאוריה יש מקדם סטיה לגיטימי.
 

Feanor75

New member
מעבר למה שכבר הוסבר

נשמה-תודעת אני, החלק שלנו שקשור למימד הרוח- הגבוה ביותר. הוא המרכיב האחרון שהתווסף לאדם במהלך התפתחותו ולכן הוא עדיין "תינוק" ורדום אצל הרבה אנשים. רוב האנשים, אלה שהולכים בתלם או לפי חוקי דת וזה מספק אותם, הנשמה שלהם עדיין רדומה. כשהיא מתעוררת האדם שואל שאלות-בדיוק כמו זאת שאתה שואל פה, הוא שואף להיות יותר חופשי ולשלוט בחייו במקום שיכתיבו לו מבחוץ. הוא פועל להרחיב את תודעתו ולהתפתח הלאה. יש הבדל גדול בין מישהו שהכל אצלו מעשי, לעומת מי שנוגע ברוח, לומד היסטוריה, מדע, ספרות- הנשמה זקוקה לזה כדי להתרחב.
 
אתה כותב הרבה אבל מסביר מעט.

כמו שידעת לכתוב שאישה לבנה מפותחת מגבר שחור בדיוק ב 1.35% (או מספר אחר כלשהו שנקבת בו, אני לא זוכר בדיוק), אני ציפיתי שתדע להגדיר בדיוק מתימטי מה זו נשמה, במה היא מתבטאת, איך מודדים אותה (ובאיזה יחידות) וכיוצא בזה.
 

Feanor75

New member
אתה מסרב להבין

הכל מצביע על קיומה של נשמה, כל ההתנהגות ואפילו המראה החיצוני של כל אדם הם ביטוי לנשמה שלו ולרמת ההתפתחות שלה. אבל אם תמשיך לנסות למדוד אותה במושגים פיסיים כמו שאתה מתעקש משום מזה, לא תגיע רחוק ותמשיך לדמיין שהיא לא קיימת.
 
נהפוך הוא, אתה מסרב להסביר.

לא אכפת לי באיזה מושגים למדוד את הנשמה, אבל אני כן רוצה לקבל הסבר מדויק ומניח את הדעת מהי בכלל נשמה ובמה היא מתבטאת.
 

ItsikH

Member
...ולכן יושבי המערות מתו בגיל 40? הם חיו חיים טבעיים לגמרי, מתו מכל חיידק אקראי, חשופים תמידית לטורפים, מחלות ואסונות טבע, חסרי כל יכולת להגיע ממקום למקום או להתקשר בינם לבין עצמם, ואבדו בממוצע כמחצית מילדיהם סמוך ללידתם. הזקנה עצמה אינה טבעית, גם החיים לא ממש.
 

ItsikH

Member
אילו היית כנה היית זורק את המחשב במקום לכתוב כאן. חיה חיים טבעיים ובריאים במערה ולא בבית מלאכותי שבנו בני אדם עבורך.
 

Feanor75

New member
קודם כל

אני לא איש מערות, אני מדבר על חיי כפר ולא על שחר האנושות. חוץ מזה לא שואלים אותי איך אני רוצה לחיות במדינה. והכי חשוב זה הטבע שהרסו פה, כי טבע נותן כל מה שצריך גם למצב רוח, ואף אחד לא יכול לחיות בטבע בישראל כי אין טבע. ולהגר זה אומר להיות זר שזה לא אידיאלי. אני משתמש במחשב כי אם עוד אנשים יתעוררו מהאשליה שאתה וחבריך מצויים כ"כ עמוק בתוכה, אחרי הרבה זמן החיים יכולים להשתפר, יש כבר מגמה כזאת שהיא יותר בולטת במדינות שמפותחות יותר מישראל.
 

deathcaster

New member
אוי ואבוי

"לא אמורות להיות הרבה מחלות"- בוודאי שלא, רוב בעלי החיים מתים מהמחלות שלהן לפני שאתה מספיק להגיד ג'ק רובינזון, אצלם אין חיסונים, אין אשפוזים ואין גירעון ב"הדסה".

"כל הדוגמאות שהבאת הן בעיקר פיצוי לנזקי המדע"- באמת?
איך מיקרוסקופ אלקטרונים, מטוסים, מכשיר אדים קרים, מחשב, ואינטרנט הם פיצוי לנזק כלשהו?

"אפילו בבעיות כמו שהזכרת יש לי סיכוי טוב יותר להירפא בשיטות הטבעיות"- ואם כן תחלה במחלה מסוימת (שים לב שהטחת כאן באחרים שהם אינם יודעים מהי מחלה... אך עדיין לא הסברת בעצמך מהי מחלה, למרות שנתבקשת יותר מפעם אחת) מה תגיד אז?
 

Feanor75

New member
מהי מחלה

מחלה היא פעולה שבה הגוף מרפא את עצמו מבעיה שנגרמת כתוצאה מאורח חיים לא תקין ורעלים שמצטברים בגוף. אנחנו לא מדברים פה על מחלות מולדות אלא על הנפוצות יותר שאנחנו רואים, כמו שפעת למשל או מה שקוראים התקררות, נזלת או אלרגיה. בשפעת, דלקת ריאות או כל דבר כזה, החיידקים אינם הגורם לסימפטומים! את זאת חשוב לזכור. חיידקים רק באים לפרק רקמות מתות, להפוך אותן למינרלים ולהחזיר אותם לטבע- זה כשלעצמו עדות לשלימות של הטבע, לכך שמישהו חשב פה על הכל. הרי החיידקים היו יכולים להפוך את מזונם למשהו אחר, ובכל זאת הם הופכים אותו בדיוק למה שהטבע צריך לשמור על האיזון שבו.

מחלות חמורות יותר כמו סרטן מייצגות את הדרגה החמורה ביותר של נזק לגוף, מצב של ניוון שממנו כבר קשה להחלים או בלתי אפשרי. לא אמורים להגיע למצב כזה.

זה פשוט לא נכון שהחיות בטבע ישר מתות. הן פשוט לא חולות! למה שאין תחלנה אם הן חיות בדיוק כמו שהן צריכות ואוכלות בדיוק מה שהן צריכות? אותו דבר גם האדם. לכן אנשים שחיים ואוכלים נכון אינם חולים, זאת עובדה מדעית.

הפורום הזה שאנחנו כותבים בו הוא תחליף עלוב למפגש אמיתי בין אנשים, שגם יש בו אווירה הרבה יותר טובה כשרואים פנים אל פנים. זאת רק דוגמא אחת. אתה מוזמן לראות בנושא הזה את תגובתי למשתמש שקרא לעצמו SHEFF2K1 כאן קצת למטה

אני צריך ללמד אותך הרבה דברים על החיים כדי שתגיע להבנה טובה יותר של משמעותם
 

Hameln

New member
מה נעשה עם מחלות מולדות?

נפנה את החולים לתזונה נכונה וקרבה לטבע\חיים בכפר שלא יעזרו להם במאום?
 

Feanor75

New member
אין תשובה

אולי המדע יכול לעזור במקרים כאלה, שהם פחות נפוצים. ואולי זאת התערבות בוטה בחוקי הקארמה. לא בידי התשובה
 

Hameln

New member
כלומר אין לך פתרון

טוב שהמדע (המשתמע מדבריך כמיותר) והרפואה המודרנית סוברים אחרת ומנסים למצוא פתרונות, ללא התחשבות ב"חוקי הקארמה" (Whatever that means) שזאת אמונה, אין לה ראיות במציאות ולכן אינה מהווה שיקול.
 
החיידקים אינם הגורם למחלות?

ספר את זה לחיידק Vibrio Cholerae, שגרם לאחת המגיפות הגדולות שידע המין האנושי ועדיין לא הצלחנו למגר. קרא קצת על מגיפות הכולרה.

חיות בטבע אינן חולות? שטויות במיץ. שמעת על כלבת? על מחלת הפה והטלפיים? על קוליק בסוסי פרא?

אין ספק שאתה בדרך לעקוף כאן כמה אנשים במירוץ לגביע "ההזוי של הפורום 2014".
 

Feanor75

New member
הדוגמאות שלך לא מייצגות שום דבר

חיות אני מתכוון לחיות בר ולא לחיות בית שאצלן כבר יש הפרה של אורח החיים הטבעי להן וזה מתבטא במחלות. חיות בר כמעט בכלל לא חולות.
גם אצל האדם בטבע כמו חיות הבר, אולי יש פה ושם מחלות, אולי 1% מהמחלות של האדם המודרני.
 
למעלה