דיון בנושא הוכחה לאמיתות התורה בין komson101 לביני.

דיון בנושא הוכחה לאמיתות התורה בין komson101 לביני.

קצת רקע - אני מתחייב לעשות דיון בעל פה עם מיכאל דהן (komson101) שבו אני אבחר את הנושא בתנאי שהוא יתחייב להמשיך את הדיון הזה בנושא שהוא בחר.
בנסיון לשמור על הדיון ברמה שמכבדת את שני הצדדים אשתדל להמנע מלכתוב את השם המפורש ואבחר בשם שמיכאל משתמש בו - "אלוקים".
הנושא, כאמור, הוא "הוכחה לאמיתות התורה". הנה מה שמיכאל כתב:
"בחכמה אי אפשר להמציא שקרים
התורה שבעל פה היא חכמה אלוקית לכן היא אמיתית
שאר הדתות הן לא חכמה אלוקית לכן הן שקר"

וזו תגובתי:

1. "בחכמה אי אפשר להמציא שקרים". אנא הגדר למה אתה מתכוון כאשר אתה כותב "חכמה". עד כמה שאני יודע, יש הרבה שקרים שהומצאו בחכמה כל כך רבה שלקח המון שנים והמון חכמה רק להבין שהם שקרים.

2. "התורה שבעל פה היא חכמה אלוקית לכן היא אמיתית". - אנא הגדר "חכמה אלוקית" ובמה היא שונה מסתם "חכמה". אנא הגדר "אלוקים".

3. "שאר הדתות הן לא חכמה אלוקית לכן הן שקר" - בנוסף למה שכתבתי לגבי סעיף 2, האם חקרת את שאר הדתות בעולם? יש המון דתות שונות בעולם, (זו רק רשימה חלקית) ולפחות בחלקן יש המון זרמים שונים. (כמדומני, כ 41,000 זרמים שונים בנצרות בלבד). האם אתה מכיר את כולם? אני טוען שמפאת הכמות הגדולה לבדה, לא סביר שאדם אחד יוכל להכיר את כולן לעומק. אם אתה מקבל דת אחת, אתה צריך להסביר (לעצמך, לא לי) מדוע אותה אתה מוכן לקבל כאמת בעוד את שאר הדתות אינך מוכן לקבל כאמת. במילים אחרות, מה הראיות שלך בבואך לקבוע איזו דת היא אמיתית ואיזה שקרית. זכור כי מכיון שהן רובן טוענות דברים מנוגדים, לא יכול להיות שכולן נכונות, אבל כן יכול להיות שכולן שגויות.

בנוסף לכל מה שכתבתי עד עכשיו - עד כמה שידוע לי התורה שבעל פה (וכך גם טוענים המאמינים) היא פירושים והרחבות אנושיים לתורה שבכתב. כלומר, רבנים בשר ודם שמפרשים את התורה שבכתב. מכיון שאנחנו יודעים שהתורה שבכתב אינה מתארת נכון את המציאות (ראה, למשל, את סיפור הבריאה, או את המבול של נח שלא היה ולא נברא), ובנוסף מכילה סתירות פנימיות (למשל, תיאור הבריאה שונה בין פרקים א' ו ב' בספר בראשית), מדוע עלינו לקבל את התורה שבעל פה, שמבוססת על דבר שמלכתחילה אנחנו יודעים שאינו אלוקי?

komson101

New member
אגיב רק לסעיף 1 ואחרי שנלבן אותו עד הסוף נעבור לסעיף 2 כו'

הערה: אם אנחנו מבינים על מה מדובר אין צורך להגדיר אלא להסביר (אם נתבלבל ונערבב מושגים דומים אבל שונים אז נכנס להגדרות אבל אם לא נתבלבל ולא נערבב מושגים אז אין צורך להגדיר מושגים אלא להסביר אותו בפשטות)
&nbsp
1. כל חכמה שהיא (מתמטיקה, פיזיקה, ביולוגיה, אסטרונומיה ועוד ועוד ועוד) עובדת לפי מנגנון קבוע ואי אפשר להגיד ולהמציא בה מה שעולה על רוחנו לכן אי אפשר להמציא שקר במתטיקה ואם גם יבוא איזה גאון וימציא איזשהו שקר (בזכות הגאונות שלו) אני מניח שבמוקדם או במאוחר השקר הזה יתגלה כוון שלא מספיקים לחקור את התחום הזה כל הזמן ובכל הדורות לכן קשה מאד להניח שלא יגלו את השקר הזה.
&nbsp
&nbsp

komson101

New member
נניח..

שוב אני לא מתעסק בהגדרות כי אז אצטרך לשאול אותך מה זה תחום ידע..?? ואז נכנס למכבסת מילים ולא יהיה לזה סוף.
&nbsp
אני מניח שאתה יודע מה זה מתמטיקה כו' כמו שהזכרתי כנ"ל ונראה לי שזה מספיק לא צריך לחפור בזה יותר מידי.
&nbsp
אם זה ברור לך אז נתקדם ואם לא אז תגיד במפורש מה לא ברור לך אבל אני מודיע מראש אני לא מתכוון להכנס למכבסת מילים.

אם לא נסכים על ההגדרות אנחנו עלולים להגיע למצב

שבו אתה כותב משהו אחד, אני מבין ממנו משהו אחר, ואז אני עונה לך תשובה שלא קשורה למה שכתבת ולהיפך.
אני לא אומר שעל זה צריך ליסוב כל הדיון, אבל אין טעם להשתמש במילים שהמשמעות שלהן אינה מוסכמת על שני הצדדים.
אני יודע מה זה מתימטיקה, פיזיקה, אסטרונומיה וכו'. אני יודע מה ההגדרה המקובלת למילה "חכמה", אבל מהמשפט שכתבת "בחכמה אי אפשר להמציא שקרים", אם משתמשים בהגדרה המקובלת לא מגיעים למשפט הגיוני. לכן אני מתעקש להתעכב על ההגדרה הזו כי נראה שכאשר אתה כותב "חכמה" אתה מתכוון למשהו אחר מאשר ההגדרה המקובלת.

komson101

New member
אני מסכים עם איך שתגדיר/תסביר את זה

העיקר שתקח בחשבון שאני מדבר גם על מדע שגם במדע אי אפשר להמציא שקרים
&nbsp
יאאלה בא נתקדם

מיכאל לחוץ שתקבע איתו שיחה ותמלא את חייו הריקים

הבן אדם מכור לפטפוטים, אפילו שאין שום תוכן וידע מאחורי הפטפוטים שלו.
&nbsp
4 שנים הפסיכי הזה מבזבז לכם את הזמן, מתי תקלטו עד כמה הוא חולה?

אני אחליט אם לקבוע איתו שיחה או לא בהתאם לתנאים שקבעתי.

אם יש לך משהו לתרום לדיון מעבר להעלבות אישיות אני אשמח. אם לא, אשמח אם לא תתרום את דעתך, מנומקת ככל שתהיה.

מסתבר שצדקת

אוקי.

אני רוצה להזכיר לך שאתה זה שאמרת שאתה מעדיף ללבן כל סעיף בנפרד. אני מסכים עם הגישה הזו ולכן אני מתעקש על ללבן את הסעיף הזה עד הסוף.
אם אנסח את המשפט הראשון שכתבת באופן הבא, האם תסכים שזהו ניסוח שקול?
"בתחום שבו ניתן להוכיח את הידע, מידע שיקרי לא יחזיק מעמד"

komson101

New member
אתה לא מגדיר/מסביר מהי חכמה

אלא אתה מתעסק בשלב ב' מהי אותה חכמה?? האם היא רק חכמה אנושית (שניתן להוכחה מוחשית) או גם חכמה אלוקית (שניתן להוכיח שכלית/לוגית) ??
&nbsp
הבנתי אותך נכון?
&nbsp

komson101

New member
לא הגדרתי עדיין ושוב אני לא רואה צורך להגדיר אלא אם כן

אתה לא מבין במה מדובר (מה שלא כל כך נראה לי.. ואם באמת אתה לא מבין מה זו חכמה אז אנחנו באמת בבעיה כי זה ידע בסיסי אבל שוב תשתף במה שאתה חושב במקום להכנס למכבסת מילים והגדרות על גבי הגדרות

הרשו לי להציע הגדרה פשוטה

שלדעתי תהיה מקובלת על שניכם:

1. ישנה מציאות מאוד מורכבת סביבנו והיא מוחלטת: למשל גלקסיות, כוכבים, כוכבי לכת, כדור הארץ, בעלי חיים ובני אדם, חומרים רבים שמשפיעים זה על זה (כימיה ופיזיקה) , כלומר כל מה שהוא אמיתי ונכון (בלי קשר לאם אנחנו יודעים אותו או לא).

2. ידע - כמה מהמציאות המורכבת הזו הצלחנו לגלות/לפענח, כלומר אם המציאות משולה לפאזל ענק/עצום מימדים, אז "ידע" הוא כל חתיכות הפאזל שהצלחנו למצוא ולשים אותן במקומן.

3. חוכמה אנושית - כל חתיכות הפאזל (פיסות הידע) שהצלחנו למצוא בכוחות עצמנו באמצעות התבוננות, ניסויים וכדומה.

4. חוכמה אלוקית - כל חתיכות הפאזל שאין סיכוי שיכולנו למצוא בעצמנו בתקופת התורה ללא כוח עליון שיגלה לנו אותן (מספר הכוכבים ביקום, מספר הכוכבים בצביר הכוכבים "כימה", העובדה שלכל יצור ימי בעל קשקשת חייב להיות גם סנפיר, ההצפנה של רצח רבין בתורה) ולכן כל פיסת ידע כזו מוכרחת להגיע מישות יודעת כל.

מה דעתכם ?

komson101

New member
שוב לא מתעסק בהגדרות אלא כשיש ממש צורך

לחזור על זה שוב?

GoghVV

New member
"לא מתעסק בהגדרות אבל בוא ניגש לדיון"

זה שקול ל"לא מתעסק באותיות אבל בוא נלמד לקרוא".
&nbsp
הרי ברור מדוע נוח לך להסתתר מאחורי מושגים מופשטים ומעורפלים, ומונחים שמשמעותם לא הובהרה עד די הצורך,
טז"ל בנו על זה קריירה, ועד היום שרלטנים שקוראים לעצמם "רבנים" משיגים כך כוח ושררה.

אין בעיה עם זה, רק שיש כאן ממש צורך.

כמו שכתבתי לך כמה הודעות מעל, במשפט הראשון שכתבת "בחכמה אי אפשר להמציא שקרים", אם משתמשים בהגדרה המקובלת של המילה חכמה לא מגיעים למשפט הגיוני.
כלומר, אתה משתמש במילה חכמה במשמעות שונה מהמשמעות המקובלת, ולכן יש צורך ללבן את ההגדרה של המילה הזו.
לו היית כותב "יושבים על השולחן ואוכלים מתוך מזלגות", כל מי שמכיר את השפה העברית היה מתקן אותך וכותב "יושבים ליד השולחן ואוכלים בעזרת מזלגות", או "יושבים על הכיסא ואוכלים מתוך צלחות" וכיוצא בזה.
כל עוד אתה כותב מילה כלשהי ומתייחס אליה במשמעות שונה מהמשמעות המקובלת, אנחנו פשוט לא מדברים באותה השפה. לא ניתן לקיים דיון בין דובר סינית לדובר צרפתית אם כל אחד מהם מתעקש לדבר ולהבין רק את השפה שלו.
&nbsp
זה אולי נראה לך קטנוני אבל אין לי שום כוונה להתקדם הלאה בדיון בלי שנבהיר את הנקודות האלו קודם. כרגע, מהצד שלי זה נראה שאתה עסוק בלנסות להבריח את המשפטים שלך כאמת ללא בדיקה מעמיקה שלהם. בדיון כזה אני לא מוכן להשתתף.

למעלה