בתמונה: אתיאיסט מתפלל לצ'ארלס דארווין

BravoMan

Active member
אז, אתה שקרן וצבוע?

1. לא דיברתי על הפיכת הסביבה שלך לטובה!
שאלתי מדוע אתה לא מחליף סביבה?
&nbsp
גם לא אמרתי לך להתנתק מהחשמל, אבל בארץ יש קהילה די גדולה שחיה מצוין בלי אינטרנט. גם הם חושבים שהוא מזיק, אם כי מסיבות קצת אחרות.
&nbsp
זה האתר שלך?
http://feanor75.weebly.com
&nbsp
למה בתור מי שחושב שמחשבים מזיקים ועדיף להימנע משימוש ממושך בהם אתה משתמש דווקא בהם ליצירות שלך?
מה רע בבד ומכחול?
או 1001 דרכים אחרות בהם אומנים אמתיים משתמשים עד היום כדי ליצור בעולם האמתי?
&nbsp
חיפוש ב-Google על שם המשתמש שלך חושף פעילות ענפה ברשתות חברתיות רבות.
&nbsp
בתור אחד שכתב כמה ישיבה מול מחשב כל היום מזיקה, נראה שאתה מבלה לא מעט זמן מול הקופסה הזו...
&nbsp
2. מה הקשר לאשרת שהייה מוגבלת?
אם אתה באמת חושב שתמצא אושר באיזה חור נידח, פשוט תמצא חור כזה ותעבור לחיות שם קבוע.
מי שרוצה עושה את זה. צפיתי בתיעוד של לא מעט אנשים, שעזבו סביבה אירונית והלכו לחיות באמצע שום מקום - ממש, בלי חשמל, בלי טכנולוגיה, בלי עוד אנשים במרחק של קילומטרים, כי זה עשה אותם מאושרים.
&nbsp
מי שבאמת רוצה ובאמת מאמין - מוצא דרך.
לא סתם קונה כרטיס לטיול תרמילים.
&nbsp
3. שמח לשמוע.
אז אני מניח שאתה גם לא הולך להתחסן לפני הטיול שלך להודות?
נו, בוא נראה איך זה ילך, אולי יהיה מעצבן אחד פחות בפורום שקובע עבור אנשים שהוא לא מכיר כלל אם הם מאושרים וכמה זמן הם צריכים לחיות.
&nbsp
4. אתה אמרת לי.
אתה תיארת שוב ושוב את אורח החיים שלך ככזה שגורם רק סבל.
בנקודה הזו אני יודע עליך יותר ממה שכתבת כאן בפורום ממה שאתה יודע עלי.
&nbsp
מה שמביא אותי לשאלות שלך:
הלכה למעשה, אתה אדם מגעיל, אחד הגרועים שפגשתי כאן, למעט אולי כמה אהבלים ילדותיים שפשוט ירדו לקללות ישירות.
&nbsp
ראשית, אתה מרשה לעצמך לקבוע מי מאושר ומי סובל בלי לדעת כלום על אנשים.
שנית, אתה מחליט כמה זמן מותר לי ולבני משפחתי לחיות.
שלישית, קבעת מראש, עוד בתחילת השרשור, שמי שלא יקבל את הטענות שלך ויעז לפקפק בהן הוא בהכרח מסומם, ואתה ממשיך להגיב לכל ביקורת עניינית על דבריך בירידות אישיות על המבקר.
&nbsp
אני מאושר. החיים שלי טובים.
האם הם יכלו להיות יותר טובים? תאורטית כן, תמיד יש למה לשאוף, אבל בניגוד אליך אני לא חושב שאני חי תחת איזו כללה וממתין למות ולהגיע לעולם הבא.
&nbsp
יש לי לא רק את מה שצריך כדי לחיות, אלא גם מעבר - את מה שצריך כדי להנות.
אני צורך את התרבות שאני רוצה ובכמויות שאני רוצה, אני יכול לצאת לטבע ולבלות, וכן - יש לי את החפצים שאני מקבל מהם הנעה גשמית גדולה מאוד!
כמו המחשב הסופר חזק הזה שאני כותב ממנו היום, או האוטו האהוב שלי.
&nbsp
אז כן - לבעלי החברה שבה אני עובד יש יותר כסף ממני.
רוב הסיכויים שאף פעם לא ארשה לעצמי רכב פאר כמו שלו, ואין לי מושג היכן הוא גר, אבל אני בטוח שזה מפואר.
&nbsp
אז מה?
מה זה משנה לי בעצם?
&nbsp
אף פעם לא היית לי בעיה לקחת חופש, ובטח שלא כשהייתי חולה.
תמיד זכיתי ליחס מצוין והרבה התחשבות במצב אישי.
&nbsp
נכון - יש בעולם הזה מעסיקים רעים, ואולי מה שתיארת נכון לאחד או שניים בהם נתקלת, אבל זה רחוק מלהיות נכון לכולם ואם תמשיך לטעון כך, אתה רק מוכיח שוב ושוב שאתה שקרן!
&nbsp
בתור אדם שמתיימר להיות רוחני, אתה דואג יותר מידי למה שיש לאחרים עליך.
נניח שהחברה בה אני עובד מנצלת אותי, אתה חושב שהייתי מעדיף לחיות בלי מנהלים על אי בודד ולגרוף כל בוקר חרה של פרות כדי שיהיה לי מה לאכול?
&nbsp
אז התשובה היא - לא!!!!
זה היה בשבילי סבל אמתי. לא סובל להתעסק בחרה. הספיקה לי תורנות שירותים בצבא

&nbsp
אז קח את השטויות המתנשאות שלך ודחוף אותן לאן שהשמש לא זורחת.
אתה סתם צבוע מתבכיין שיושב על התחת, מתלונן על החיים שלו, מכתיב לאחרים איך לחיות, אבל לא עשית דבר וחצי דבר כדי לקיים את מה שאתה מטיף לו!

Feanor75

New member
אוי טיפש מטופש

וגם שקרן
&nbsp
אם כבר עשית מחקר עליי לפחות תעשה אותו רציני ואל תפיץ שקרים.
&nbsp
קודם כל כמו שכתוב באתר שלי אם היית טורח לקרוא, אני מצייר עם מכחול על בד ולא במחשב. אדרבא פעם יצרתי באמצעות המחשב וזה רק עיכב אותי מלהתפתח בציור אמיתי.
&nbsp
אני משתמש במחשב כפיצוי על נזקי הקידמה, למשל שיחה עם אנשים, הייתי שמח לפגוש במציאות אבל היום כולם עבדים ואין להם זמן אז עברו לאינטרנט. ואני משתמש הרבה פחות מאדם ממוצע, גם בתקופות כמו עכשיו שיחסית אליי זה הרבה. אני לא רוצה לדמיין איך אתה נראה מול המחשב שלך, יושב ושוקע לתוך פחדים, מתרחק מהטבע.
&nbsp
כבר הסברתי למה אני לא הולך בינתיים לגור בהודו.
&nbsp
וחוץ מזה כבר אמרתי לך שהקידמה נחוצה להתפתחות האנושות בעידן הנוכחי, למרות שהורידה את רמת החיים. זה מעל להבנה שלך אני כבר לא אבזבז את זמני להסביר למוח אטום, ראש אבטיח.
&nbsp

BravoMan

Active member
יפה!

האמת היא, שציפיתי שפשוט תיעלב ותגיד שאתה לא מוכן להתכתב איתי, אבל בחרת באלגנטיות להתחמק מהשאלות הקשות באמת, ולהמשיך עם הקשקושים שלך.
&nbsp
לא עשיתי מחקר עליך. גיגלתי את שם המשתמש שלך בתפוז כדי לראות אלו עוד שטויות כתבת בפורומים, אבל Google, מעלה הכל ברשתו.
&nbsp
אתה צודק - לא השקעתי בקריאת האתר שלך, יצא לי פדיחה, אני רואה שהמשפט "ציור אקרילי על בד" מופיע כבר בעמוד הראשון.
&nbsp
אבל לפי הצורה שבה אתה כותב פה על מחשבים, המשפט "אני משתמש במחשב כפיצוי על נזקי הקידמה" שקול ערך לאדם רגיל שיכתוב - "אני מרביץ לעצמי עם אלת בייסבול כפיצוי על נזקי תואנת רכב שהייתי מעורב בה".
&nbsp
לא אנסה להסביר לחולה נפש כמוך שעבורי מחשב שקול לבד ומכחול עבורך. זה יהיה בזבוז זמן.
&nbsp
אציין רק, שבתור אדם שפרטיותו חשובה לו, איני משתמש ברשתות חברתיות. לא פייסבוק, לא טוויטר, לא אינסטגרם, לא ווטסאפ - לא סבל אף אחד מאלה.
&nbsp
ונחש מה - כל החברים שלי שכן משתמשים באלה?
עדיין מוצאים זמן לשוחח איתי בדרכים אחרות, כולל פנים מול פנים, וכן - גם הם עובדים, אבל כשיש חברים טובים אז מוצאים זמן.
&nbsp
לא הסברת דבר לגבי למה אתה לא הולך לגור בהודו. לפחות לא בשרשור הזה.
התלוננת על בעיית אשרת שהייה, ועל זה שלהיות תייר זה לא כמו להיות אחד מבני הכפר, אבל הגבתי לך על זה.
&nbsp
ולבסוף המשפט הסתום שלך "הקידמה נחוצה להתפתחות האנושות בעידן הנוכחי, למרות שהורידה את רמת החיים" שוב מראה על צביעות מצידך.
&nbsp
אם אתה מאמין שהקדמה נחוצה, למה אתה מטיף כנגדה ומנסה להרחיק אנשים ממנה?
אתה מנסה לפגוע באנושות? למנוע ממנה להתפתח לאיזו מתרה נשגבת שבעצמך הצבת לה?
&nbsp
כי אם לא, זה אומר שלאור כל ההטפות שלך פה אתה לא באמת מאמין במשפט הזה, ורק משתמש בו כדי לתרץ את העצלנות שלך עצמך להיפתר מהנוחות המודרנית.
&nbsp
אין לי בעיה להודות שאני בטטת ספה.
כל החברים שלי יודעים זאת. אני לא אוהב טיולים בטבע. אני מתקשה לכפות על עצמי לעשות ספורט.
אני גם מודע שאורח החיים שלי לא בריא במיוחד, אבל אני כלל לא בונה סביב זה סיפורי אלף לילה ולילה הזויים, ולא מאשים אף אחד חוץ מעצמי.
&nbsp
אני מודע למהות הבעיה והצעדים הנחוצים לפתרונה מה ששם אותי צעד אחד משמעותי קרוב יותר לחיים בריאים ממה שאתה נמצא.

חנוך25

New member
תפקידם של החידקים זה לרקוד סלסה.

אם תסתכל במיקרוסקופ תוכל לראות זאת מיד.
כל הקטע של פרוק תאים זה סיפור כיסוי...שלא יגידו שהם סתם נהנים...
החידקים עבדו עליך :)

Feanor75

New member
באמת רוקדים?

אז אתה מבלבל במושגים. הם ממלאים את תפקידם ליקום, וכך הם מרוויחים את זכותם ליהנות ולרקוד.
האם ידוע לך על משתמש אתיאיסט בפורום הזה שחזר בתשובה או הפך למאמין?

חנוך25

New member
באמת יפה שאתה לא רק מחלק תפקידים

אלא גם דואג לזכויות...כל הכבוד

Hameln

New member
אולי כדאי לברר לפני כן אם 'בריאה' קיימת בכלל

ואם לצורות חיים יש "תפקידים" קבועים מראש ביקום, או שלצורת חיים אחת יש נטייה לבלבל בין תפקוד לבין תפקיד. Just saying...

Hameln

New member
אין בה שום ברור על הדברים שהעליתי

אלא קבלה שלהם מראש. במילים אחרות, תשובתך לשפיפון ים סינגפורי לא רלוונטית להודעתי.

dude101

New member
לא נכון

לא יודע אם זה רק שאני הבוק היחיד פה שלא היה לו ברור מאליו שהתמונה שההודעה היא מטאפורה או משהו (למקרה שכן - זאת מטאפורה נוראית), אבל עשיתי חיפוש הפוך בגוגל תמונות, והתמונה הזאת כמעט תמיד מקושרת לכתבות נוצריות על ריפוי באמצעות תפילה.
זאת גם הכריכה לספר שעוסק בתפילה (שוב, נוצרית) עבור צד ג' (intercessory prayer, אם מישהו מכיר את המושג).

Feanor75

New member
ממש הלכת ובדקת

כמובן שהתמונה היא להמחשה בלבד ואין למצולם קשר עם הכותרת, זה היה ברור.

dude101

New member
הבדיקה לקחה פחות מדקה...

אם כבר הגבתי, אני מדגיש את ההערה הקודמת שלי:
&nbsp
זאת מטאפורה נוראית. נוראית, נוראית, נוראית.
נוראית.

אתאיסטים מתפללים כל יום למדענים הם מערצים את המדע....

במקום ללמוד תורה ......

oren399

New member
אני לא חסיד של האתאיזם של המאה העשרים ואחת

וגם לא של סוף המאה העשרים. האתאיזם הפך להיות צבוע ובעיקר כלי שמתשמשות בו נשים פמיניסטיות בשביל לקדם את סירוס הגברים. אם תשים לב מאז שהופיעו נשים במחקר (בעיקר במדעי החברה והרוח - סוציולוגיות, פסיכולוגיות ופילוסופיות) האתאיזם הפך לאג'נדה פמיניסטית והתעוות.
&nbsp
&nbsp

אתאיזם איננו אג'נדה. פתח מילון.

אתאיסט הוא בסך הכל מי שלא מאמין שקיימים אלים.
&nbsp
אתאיסט יכול להיות פמיניסט, שוביניסט, גזען, הומניסט, הדוניסט, רציונאליסט, ואפילו מאמין באמונות תפלות. הדבר היחיד שאתאיסט לא יכול להיות זה תאיסט.

oren399

New member
אתה מפספס את הנקודה

אתאיזם היה זרם רציונאלי בראשית דרכו המדעית (לא הפילוסופית), הוא חיפש הסברים שלא קשורים לרגש. מאז שצצו תנועות פמיניסטיות נעשה האתאיזם שינה את פניו והפך לגישה חומרית-רגשית. נשים פמיניסטיות החדירו בו רגשות ואתאיסטים רבים החלו להיות פחות מבוססים ויותר רגשניים: ''אלוהים לא קיים משום שזה לא מתיישב עם אסונות טבע/אונס נשים/מלחמות/התעללות בילדים/פדופיליה/שואה.''
&nbsp
שים לב שנשים אתאיסטיות הן כמעט תמיד פמיניסטיות.
&nbsp
פמיניזם מבזה פעמים רבות את האבולוציה והביולוגיה. חוקרות רבות (פרופסוריות) פוסלות בכל תוקף הבדלים מגדריים מולדים ונטיות אבלוציוניות כשהן טוענות שמגדר תלוי רק בחינוך. כלומר מבחינתן גבר היה יכול להיות אישה מוחלטת ואישה הייתה יכולה להיות גבר מוחלט אילו החינוך המגדרי היה הפוך או מטושטש יותר. שים לב שהעבודות שלהן מוכרות ע''י אוניברסיטאות עם שם עולמי.
גישה עם כוונות טובות יכולה להגיע למקומות רעים ולהתבזות וזה מה שקורה עם אתאיזם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה