גואל רצון...תגידו זה רק אני?

חנוך25

New member
גואל רצון...תגידו זה רק אני?

בית המשפט המחוזי ועכשו אחריו העליון, נתנו 30 שנה לבן אדם על אישומים של בעילה אסורה בהסכמה. על רצח בכוונה תחילה בדם קר מקבלים פחות.

ואיפה כל הנשים שאיפשרו מעשים מגונים בבנותיהן? אף אחת לא הועמדה לדין.
יש כאן למעשה מסר שובניסטי מאוד חמור. שנשים הן יצורים לא עצמאיים חסרות שיקול דעת וחסרות אחריות למעשיהן.
הייתי מצפה שאירגוני הנשים יגנו בחריפות את גזר הדין הזה. אבל לא שמעתי כלום.
יש כאן חוסר סבירות קיצוני בעיני. אני לא מבין משהו?

nightjar

New member
בהחלט ייתכן שהנשים בהרמון של רצון

הן יצורים לא עצמאיים חסרות שיקול דעת וחסרות אחריות למעשיהן. אני לא חושב שבית המשפט טוען זאת לגבי כלל הנשים...

חנוך25

New member
הן לא נשמעות כך בכלי התקשורת,

אבל אולי בית המשפט חשב כמו שאתה אומר.
ואז המסר הוא - שאם כמה נשים מחליטות לחיות עם גבר אחד הן בהכרח חסרות שיקול דעת ובלתי אחראיות למעשיהן...

וחוץ מזה חומרת העונש. יש כאן איזה רוע מתחסד שמאוד מטריד אותי...

nightjar

New member
נראה לי שההכללה -

"נשים שרוצות לחיות עם גואל רצון קצת מסובבות" נכונה

חנוך25

New member
נגיד. אז למי מגיע עונש? לו או להן?

אם יש להן הגנה של "מסובבות" (ולכן הן לא הועמדו לדין), למה לו אין את אותה הגנה?

nightjar

New member
שהנשים שהיו איתו לא היו בריאות בנפשן, בשלב זה או אחר

של היחסים

nightjar

New member
אין לי מושג,

אבל יכול להיות שזה אחד השיקולים של המשטרה והפרקליטות שלא להגיש כתב אישום נגד הנשים.

oren399

New member
וכמה נשים באמת אתה מכיר בעולם המערבי

ששמחות לחלוק גבר אחד בדירה אחת עם עוד עשרות נשים? לא מדובר פה בנשים שהבן זוג שלהן מרמה אותן והן לא יודעות שהוא מסובב רומנים עם עוד עשרות אחרות. כאן מדובר בחלוקה של גבר אחד ביודעין. לא נשמע לך הזוי? איזו אישה נורמלית תסכים לזה?

חנוך25

New member
מה זה משנה כמה? עובדה שיש נשים כאלה.

אם הם לא עושים לך שום רע מי אתה שתשפוט את שפיותן?

oren399

New member
גם גנבים שמרמים אנשים וגונבים את כספם לי לא עשו שום דבר

רע. לא גנבו ממני כסף. גם מי שעושה עבירות תנועה ודורס אנשים, לי לא עשו שום דבר רע. לא נדרסתי. להמשיך? גם גואל רצון לא עשה לי רע. לא הייתי האישה שלו
זה אומר שלא צריך להיות לי אכפת? שאני צריך לעצום עיניים על דברים איומים שמתרחשים בחברה שאני חלק ממנה?

חנוך25

New member
על איזה דברים איומים אתה מדבר?

אתה מדבר על עברות מין כלפי קטינים, או על היחסים עם הנשים?

oren399

New member
על עבירות מין עם קטינות ואינוס נשותיו

שזו גם עבירת מין.

oren399

New member
פסדר, פה מדובר באנשים מאמינים

עזוב עכשיו שטויות. אני מדבר על בחורות בנות 22 23 24 25 26 27... (צעירות ולא כונפות בסך הכל שיכולות למצוא לעצמן מחזרים רבים) שגדלו בסביבה חילונית מלידתן. מה יכול להכריח נשים כאלה לחלוק גבר אחד עם עשרות נשים אחרות? (כדרך חיים לא כניסיון מיני חד פעמי). כמה נשים יסכימו לזה בעצמן? בלי שמישהו שטף להן את המוח?

BravoMan

Active member
כן, אתה מפספס משהו:

מדובר כאן על מנהיג כת.
אדם מסוכן בעל יכולת לכופף אחרים לרצונו.
&nbsp
לצערנו, אין חוק ספציפי נגד זה, וכנראה שגם תהיה בעיה לייצר אחד.
איך תאפיין יכולות שטיפת מוח וכריזמה מוגזמת?
&nbsp
בכל מקרה, מגיע לנבל הזה כל יום שהוא יקבל בפנים.
&nbsp
זה שלרוצחים בדם קר נותנים פחות, זו בעיה מהכיוון השני. זה רק אומר שצריך לתת יותר על רצח, לא שצריך לתת פחות לכל נבלה שמוצא דרך לערבב אנשים לרמת שיעבוד.
&nbsp
לארגוני נשים אין סיבה לגנות את גזר הדין: הוא לא אומר דבר על כלל הנשים, הוא כן מייצג יפה את העובדה שהנשים הספציפיות האלה נשבו בידי אדם מניפולטיבי.
זה יכול לקרות גם לגברים, ויש מספיק דוגמאות מארה"ב בהן כתות כלאה הגיעו לידי התאבדויות המוניות או מלחמה מול הרשויות.
&nbsp
"למזלנו" (שים לב למירכאות) הנבלה הספציפי הזה לא תכנן להקים צבא פרטי משלו ולא להביא איזו "אחרית הימים". הוא רק חיפש לבנות הארם, ולכן קרבנותיו היו נשים בלבד, ולא נוצר אימות אלים עם נשק חם.
&nbsp
לו כוונותיו היו שונות, המצב היה יכול להיות חמור יותר.

חנוך25

New member
לצערך? מה, היית רוצה חוק

שמגביל כריזמה ויכולת שכנוע והשפעה של אנשים?
יש חוקים כאלה לרוב. רק שזה במדינות שלא היית רוצה לחיות בהן.

לא היה שיעבוד והוא לא הורשע בשיעבוד.
זה היה הרעיון ההזוי של הפרקליטות למציא פשע חדש שנקרא "שיעבוד רוחני", ובית המשפט דחה את זה.

יכול להיות שכל הסקלה של הענישה צריכה לזוז, אבל לא יכול להיות שאתה מקבל עונש על סקס עם בחורה בת 16 כאילו רצחת אותה.

בהחלט יש פה אמירה על כלל הנשים, כי לא נאמר שהנשים הספציפיות האלה היו לא שפויות.
לכל הפחות משתמע מזה שנשים שבוחרות במערכת יחסים פוליאמורית הן לא שפויות בהגדרה.

BravoMan

Active member
אתה יודע שאל קפונה הורשה על העלמת מס?

מערכת המשפט שלנו היא כלי אנושי, וכמו כל כלי אנושי היא אינה מושלמת.
&nbsp
נכון - אני לא רוצה חוק נגד כריזמה, אני כן הייתי רוצה לנסות ליצור חוק שיאסור על כתות, אבל, כפי שכתבתי, יש בעיה לנסח חוק כזה.
&nbsp
בגלל פגמים במערכת הצדק שלנו, לא תמיד אפשר להעניש פושע בדיוק על העברה שעשה בצורה הראויה.
כפי שלא הצליחו לבנות נגד אל קפונה תיק על רצח, למרות שמדובר באחד המפיונרים האכזריים בהיסטוריה שהיה אחראי על רצח של עשרות או מאות אנשים (אין לי כוח לגגל מספרים מדויקים), כך לא הצליחו לבנות נגד רצון תיק על מה שהוא באמת עשה לנשים הללו.
&nbsp
אז האשימו אתו במה שאפשר היה להוכיח בבית משפט, והעיקר שיורחק מהחברה לכמה שיותר זמן, וגם יקבל עונש למען יראו ויראו.
&nbsp
אם אתה חושב שמה שהוא קיבל זה על "סקס עם בחורה בת 16", יש לך בעיה רצינית הן בהבנת המקרה הספציפי הזה, והן בהבנת הצורה בה עובדת מערכת המשפט!

חנוך25

New member
נו, אז מה באמת הוא עשה לנשים הללו?

השוואה לאלקפונה? נובאמת...רצון קיבל הגנה מהסנגוריה הציבורית, נדמה לי.
אני מתקשה למצוא במה הוא הורשע בדיוק בעניין הקטינות והקטינים,
אבל לשיטתך הוא צריך לשבת בכלא גם אם הוא לא נגע באף קטינה. נכון?

למעלה