Feanor75, מתי תתחיל להתמודד עם שאלות ששואלים אותך?

Feanor75

New member
את מתעקשת להיצמד לפשט של כתבי הקודש במקום לדרש ולסוד

ככה קל לך לדחות אותם במקום להפיק מהם תועלת.
&nbsp
ישוע היה איש קדוש ברמה כזאת שאיפשר לרוח אלוהית בדרגה גבוהה, הקרייסט, לרדת ולשכון בתוכו במשך כמה שנים (זה נקרא אווטאר), ובזכות הקורבן של הקרייסט שהתקרב לכאן עולמות הרוח זמינים למי שמבקש אותם ללא צורך בתיווך של כוהנים ודתות כמו שהיה עד אז. הנוצרים לקחו וסילפו את המסר שלו, הברית החדשה מכילה שנאה, אבל מאז ישוע כל מי שרוצה ולא סוטה מהדרך יכול להתחבר לאלוהות, וזה אומר חופש ואושר. זה שרק מעט אנשים בוחרים לקחת את המתנות האלה זה כבר סיפור אחר.
אנשים נשארים מכורים לסמים למזון ממכר ולמחשב שמציפים אותם בכוחת מטריאליסטים, שמרחיקים מהם את האלוהות, אז החיים קשים.
&nbsp

oren399

New member
חביבי, נראה לי שאתה סובל משיגעון גדלות

בוא אני אסביר לך משהו: אם אתה לא שותה, לא מעשן, כובש את היצרים שלך, לא מכור למזון עם חומרים טעם וריח, לא מזיין בחורות אקראיות, זה מעיד על סגנון החיים שלך ועל החינוך שלך ולא על היותך אלוהי.

אולי במקום לציין בכל הודעה שנייה שלך שאנחנו מסכנים, חומריים ושטחיים, תוכיח לנו שאתה לא כזה? מה עשית כל כך אלוהי שאתה חושב שאתה יכול לבוא ולשפוט אחרים?
אם חומריות בעיניך זה כלום, למה שלא תתרום מהחסכונות שלך למשפחות חסרות יכולת? מה עם דוגמא אישית? הא שכחתי, האלוהות שלך מסתכמת רק במילים. כמה פעמים קראת למשתמשים פה צבועים ובעלי מוסר כפול? מתי בפעם האחרונה הסתכלת במראה?
האם יצאת פעם עם אישה מכוערת? ואני זוכר היטב שברברת על חשיבות היופי החיצוני. אתה עדיין חושב שאתה לא שטחי?

אני לא יודע מי אתה חושב שאתה - גורו או אדם עם רוח אלוהית - אבל ברור לי שאינך יודע דבר. אתה רואה בעצמך לא פחות מאיש שבא להושיט יד ולגאול את האנושות, למרות שאין לך שום ראיות לדברים שאתה מאמין בהם. בנוסף, למרות שלא מצאת הוכחות להשערות שלך, שאותן אתה תופס כאמת גמורה, אתה בא לבקר חולי, עוני, חללים ואת נספי השואה. אתה עדיין חושב שאתה אדם רוחני? אם היית קורא ביתר דיוק את הדברים שכתבה רוברסול92, היית מבין שהיא חותרת להטלת ספק, מה שאתה כמובן לא עושה, או ליתר דיוק עושה רק בכיוון אחד - מטיל ספק בטיב המדע, אבל לא בכוונות אלוהיות.

אז מה גורו, אתה עדיין חושב שאתה לא מקובע?

מדור 26

New member
ל"גורו"הזה יש סימנים מובהקים של מגלומניה (שיגעון גדלות)

מגלומניה מאופיינת בצורך בכוח ושליטה מוחלטת על אחרים, והיא נעדרת אמפתיה לכל מה שנתפס כחוסר האדרה עצמית. ההגדרה הקלינית של התופעה היא מחלת נפש הקשורה להפרעת אישיות נרקיסיסטית.
מקור המונח באגדה המספרת על נסיך יווני יפה תואר בשם נרקיסוס, שהתאהב בבבואתו הנשקפת ממי הביצה ולא יכול היה להינתק ממנה עד שגווע.
ה"גורו" הזה, התבטא, מספר פעמים בפורם, שהוא לא דתי, ואני חושב שהוא לא יהודי, אלא נוצרי, לא שאני גנד נוצרים, רק נגד גורואים. אבל הוא ראוי לרחמים בגלל נכותו הנפשית...

Feanor75

New member
אתה רק מנסה להכפיש אותי

איפה ראית סימנים לצורך בשליטה על אחרים?
אין לי שום עניין בשליטה על אחרים. מי שסובל פה מנכות נפשית זה לא אני.

מדור 26

New member
חלילה להפך ...

וכי למה שאכפיש אותך, הוד רוממותך, אתה שברוב טובך רוצה "להציל אותנו מהרפש" כהגדרתך...
רק אתה הצודק אתה הנביא שמראה לנו את הדרך "הנכונה"... מה אנחנו כבר מבינים, אנחנו הפרימיטיבים המטריאליסטים, כמה אנחנו מסכנים, אוי לנו...
אתה חלילה אינך שולט באחרים, אבל רק דעתך היא הנכונה הצודקת, והמציאותית...
למרות הכל, כתבתי את דעתי עליך, אני יודע שזה לא מצא חן בעינך, אבל אלה הסימנים שהצביעו על מהות האישיות שלך. לשיגעון גדלות יש כמה מאפינים. הרצון לשלוט על אחרים, הוא אחד מהם. לא לכל הלוקים בפגם זה, יש בהכרח את כל המאפיינים. ... האמת גם בעיני לא מצא חן כשפירסמת כאן את דעתך עלינו. בצורה משפילה...

Feanor75

New member
היגיון זה לא הצד החזק שלך

אני חי כמיטב יכולתי קרוב למה שאני מאמין ומדבר עליו פה. אין לי חסכונות, וגם אם היו לי, למה שאתרום אותם? ולמה שאבחר אישה מכוערת, אתה יכול להסביר ממה הסקת שאני אמור לבחור כזאת?
אתה מסכן, קשה לשוחח איתך כי אתה לא מבין שום דבר. אם לא היית מתבטא בכזאת שליליות הייתה לי הסבלנות להסביר, אבל זה חסר טעם עם התנהגות כזאת.

Critical Thinking

Well-known member
"אין לי חסכונות, וגם אם היו לי, למה שאתרום אותם?"?

לא את כל החסכונות, אולם לתרום משהו למי שחסר כל.

"למה שאבחר אישה מכוערת"?
...Beauty is only skin-deep
שקר החן והבל היופי - אשה יראת השם היא תתהלל (משלי לא ל).
אני נוהג לפי כלל פשוט: אינני נראה כמו אפולו, ולכן אין סיבה לדרוש שהיא תראה כמו אפרודיטה.

Feanor75

New member
צדקה זאת מצווה גדולה

עד עכשיו הייתי רק טיפש ורשע לפי חברי הפורום הזה, עכשיו אני גם מכוער? טוב.
מעניין איך אתה יכול לדעת אם מעולם לא ראית, יש לך רוח הקודש?
מקווה שבעולם הבא לפחות המצב ישתפר.

RubberSoul92

New member
התייחסות

טענותיך בדבר אופיו החד-משמעי של האל הן חסרות שחר. מִנַּיִן לך מיהו אלוהים? המילה "אלוהים" אינה קוהרנטית; אלוהים של היהודים, אלוהים של יוון העתיקה, אלוהים של הפילוסופים, אלוהים של רודולף שטיינר, אלוהים של חסידי הניו-אייג' אינם היינו הך. לפיכך, יש לייחס אותו לזמן ולמקום מסוימים, לאנשים ולכוונותיהם.

Feanor75

New member
אתה מועמד רציני לתואר

בתחרות הפורום לטימטום.
יש תשובות לכל שאלותיך אבל זה חסר טעם, אין טיפת שכל בצד השני..חלול.
:)

oren399

New member
ברור שזה חסר טעם

כי אין לך תשובה ואתה חייב לסיים את הדיון ברושם שיש לך תשובות להכל ולכולם. אז מה עושים במצב כזה? כועסים ואומרים: "יש לי תשובות אבל אתה לא ראוי לשמוע אותן".

dojee

New member
קשקשן מקלדת ווירטואלי, אינך ברמה לקבוע יכולתיו של המהנדס

מדור 26

New member
Feanor לא הצלחת לענות על הקונספט של האמונה באלוהים.

אם להסתמך על תיאורי מעשיו של אלוהים בתורה:
1. מעשי הסדיזם האכזריים שלו בהריגה המונית?
2. פעילותו האינטנסיבית, הגלויה, והדיברור הפרסונאלי עם אישים שונים, ואפילו הזמנתם של זקני העם לסעודה אצלו.
כיצד מתיישבים סיפורים אלה עם "טובו האין סופי" ועם הפסקת פעילותו הפומבית?
כל ייתר הטענות שלך להצדקת אמונתך, הם סיפורים בלתי מציאתיים האמורים כביכול לתת תשובה לשאלות אמוניות ועל תרחישים מציאותיים שאתה מייחס את כולם לרצונו של אלוהים.

מדור 26

New member
Feanor75 כאדם דתי היה צפוי ממך קצת יותר צניעות וענווה...

בכך שאתה מכנה אנשים, שאינם מסכימים לאמונתך, טפשים ומטומטמים, מראה
עד כמה אתה חושב את עצמך נעלה וחכם מאחרים, ויהיר בהתייחסותך לזולת, שלדעתך נמצאים ברפש... ולעומתם, אתה, הטהור והקדוש, העושה מאמצים "להחזיר אותנו בתשובה" במילים אחרות, "להוציא אותנו מהרפש"
אז, תודה רבה מוחל טובות, על המאמצים שלך אין לי צורך בהזיות הפרימיטיביות שלך (אני לא רוצה להתבטא בשם חברי בפורום) אבל נראה לי, שהגזמת במלל גס הרוח שלך, שאין לכך מקום בשיח תרבותי. אתה כנראה חושב שבחסות הדת שלך, הכל מותר, גם לנבל את פיך. אשמח להיפרד ממך באימרה מהיהדות: הפוסל, במומו פוסל...

Feanor75

New member
לא התכוונתי אליך

אני יודע שנסיבות החיים שלך הן שונות משל האחרים ואתה נקלעת למצב כזה.
אבל גם אתה לא משוחח בנימוס, לא ברור לי למה אנשים מתנצחים ומצפים שלא ינהגו איתם במידה כנגד מידה. הפוסל במומו פוסל- זה אתה, לא אני.
חוץ מזה אני לא דתי, גם לא קדוש. אתה מאוד מקובע בדעות שלך אז אתה אפילו לא שם לב שעונים לך ושאתה בכלל לא בכיוון עם ההערות שלך.
כל טוב.

dojee

New member
אתה תמים, רוב הגולשים מתחזים ווירטואליים

לחלק מהם חשפתי את ערוותם

למעלה