לא , לא, לא
ראשית אינך צריך לפרט על דבר, שאלתי מסקרנות.
אני לא חושבת שאני עיוורת בנוגע לדת - אני לא חושבת שצריך וחשוב שלא צריך לקחת אותה כמקשה אחת , כי אחת הדרך היחידה להצביע ולהקרין על שינוי במבנים קלוקלים לא יתאפשר.
"
בעניין "רוחני":
המקור היחיד שלי לדעת מה זה לדעתך "רוחני" זה ממה שכתבת בפורום.
אם אתה שונאת פסיכולוגיה ופסיכיאטריה, זו בעיה שלך.
במקרה, אני יודע ממקור ראשון שמדובר בדיסציפלינות רפואיות שלמרות שהן עדיין בחיתולים יחסית, עוזרות להרבה אנשים."
זאת ממש לא בעיה שלי- זאת בעיה של הרבה הרבה אנשים שנופלים תחת הקטגוריות האלה ואני מתעבת פסיכואנליזה , ממש ככה.
הכרתי אנשים שאושפזו בכפיה ושוב ושוב אתה שומע את אותם סיפורי אימה ואנשים שמפוצצים אותם בכדורים וכן היחס שלי ממש אחר לזה , ממש ממש ממש.
יש לי ידיד שבגלל שהוגדר כאוטיסט אושפז בניסיון "לתקן" אותו לנורמה
אני פשוט שונאת את הענף הזה, הוא חתיכת שקרים ארורים לאנשים שהם פשוט שונים ממה שיכולים לשאת על בסיס קיטרוג של תועלת כספית , היררכית ושטחית עד רמה של טימטום למה צריך להיות .
שונאת את זה ,בדיוק- אחותי גם אוטיסטית ומאז שפשוט התחלתי לנסות להבין את צורת מחשבתה שהפלא ופלא דומה מאוד לשלי (גם לי החשיבה לא "סטנדרטית") אנחנו מתקשרות הרבה יותר טוב והאמת ...
אני מבינה חלקים בתקשורת שלי .
וכן יש לי פתרונות וכן אני ממש מתנגדת למקלטים האלה שמלאים חולי נפש עם תעודות ואני ממש כל יום ויום קוראת עוד ועוד עדויות מפי "חולי הנפש" עצמם על היחס ועל "הריפוי" ועל ההחמרה ועל היכולת שלהם בקהילות משלהם להרכיב את זה אחרת - ממש אחרת.
והאם אני נשמעת לך כמו אדם שיאשש ויאשר חור בראש? אני ?
מי לדעתך עשה את זה אם לא הפסיכיאטריה בעברה?
https://he.wikipedia.org/wiki/לובוטומיה
שד-
demon (n.) [Look up demon at Dictionary.com]
c. 1200, from Latin daemon
"spirit," from Greek daimon "deity, divine power; lesser god; guiding spirit, tutelary deity" (sometimes including souls of the dead); "
one's genius, lot, or fortune;" from PIE *dai-mon- "divider, provider" (of fortunes or destinies), from root *da- "to divide" (see tide (n.)).
Used (with daimonion) in Christian Greek translations and Vulgate for "god of the heathen" and "unclean spirit." Jewish authors earlier had employed the Greek word in this sense, using it to render shedim "lords, idols" in the Septuagint, and Matt. viii:31 has daimones, translated as deofol in Old English,feend or deuil in Middle English. Another Old English word for this was hellcniht, literally "hell-knight."
The original mythological sense is sometimes written daemon for purposes of distinction. The Demon of Socrates was a daimonion, a "divine principle or inward oracle." His accusers, and later the Church Fathers, however, represented this otherwise. The Demon Star (1895) is Algol.
מאמינה שמדובר בדבר פנימי והדברים שמייחסים לו הם שגויים , הן להזיות , הן למחשבות שווא, הן לתפיסות הזר לנורמה כמו אוטיזם -
וזה לא רוחני במובן שאתה רגיל לייחס לו . יש לי טורט למשל ושמתי לב שהטיקים עוזרים לי לפרוק מתח וכשאני לא שלמה עם משהו ואפילו לא מודה בכך בפני עצמי הטיקים מתגברים וכשהדברים עולים לפני השטח ואני מתמודדת הם יורדים.
זה כמו מין נורה מהבהבת או מפה לעולמי הפנימי.
האם זה רוחני בעיניך ? במובן השגור?
וכן לחלוטין גם בדברים שאתה מאמין שהם קיצוניים יש לי רעיונות וחלקם כבר מנוסים ברחבי העולם ויש תוצאות מעודדות.
הפסיכיאטרים - הם חולי נפש מבחינתי כי הם מקבעים מראש מצב סטגנטיבי ופתולוגי של מוות חתום אלא אם , ועל סמך זה הורסים יופי ומגוון אנושי ואני מכירה רבים שעברו את המערכות האלה והיחס שלי מאוד חד- להתרחק כמה שיותר.
ודווקא אני מגלה עניין במקורות - אשמח לקרוא כתבים אבל רק לשם הבנתי שלי ולעולם לא ככלי שרת לפילוסופיה שמניחה קבוע את המגבלות שלך , התפקוד שלך ובעצם מנציחה אותך לעולם אלא אם אינך עצמך כנחות וחולה. לא מקבלת את זה.
"
דת היא לא דבר שצץ מהאוויר - היא מנצלת צורך התפתחותי: היא משחקת על הצורך של האדם לבנות מודלים של העולם סביבו כדי לחזות מה הולך לקרות ולהחליט כיצד לנהוג.
"
בדיוק הסיבה שאני חושבת שאפשר למצוא בה יופי ואור- ולא רק שררה אלימה והליכה עיוורת אחרי מנהיג ניסי.
הממסד להלכה היום בעייתי מאוד- הוא משרת בעיני רעה חולה של האנושות
לכן אני מאמינה במצבי אנרכיה שצומחים ממנו- התארגנויות רצוניות ללא חוקים מוכתבים , אחריות אישית וכן הלאה. לדעתי כל מפגן כזה אם כמובן בעל מבנה לא אפשרי (אנרכיה) הוא חיובי.
אתה מתכנת נכון?
יש היררכיה גם בשפות קוד אבל מושגיה אחרים שם למשל SLAVE יקבל מושג אחר לגמרי כך שיכול להיות לתחושתי משטר שמתקרב לראות ערכים אחרים שמנהיגים אותו ואלה...
בדיוק כמו ביחס שלי לדת
יכולים להיות דברים טובים מאוד.
יש לי עוד הרבה לומר אבל אני חושבת שאפרוש ביינתים,
אני כן בודקת ומשווה - קוראת הרבה
בטח על דתות ותמיד קראתי
וגם במדע פופלרי ופילוסופיה
והרבה בביולוגיה
אני חושבת בהחלט שאני כן משווה ובודקת דברים
אבל שוב כאן קם ונופל הסובייקטיזם של אנשים -
כי פרספקטיבה משנה ומעניקה גוונים אחרים ועומקים אחרים לדברים
בכל מקרה בהקשר לפסיכיאטריה התגובה שלי רגשית אומנם - אבל אני חווה ויוצרת קשרים ככל שניתן להעמיק את הבסיס לדעתי זו ואני רואה בדיוק להפך שגשוג כאשר מתרחקים מאלה ולא אני לא מאלה שיאמרו לך לשתות "מיץ חיטה"
אלא שאני מחפשת דרכים אחרות אלטרנטיביות שלא מחייבות אותך לקרוא בקרביים של ציפור ולחזות את העתיד- למקום הזה
ואני מוצאת כל הזמן
וקשה לי ועצוב לי ונשבר לי לראות את הדברים שאני מתעוררת אליהם
באנשים
בקיבעונות
ובשגעונות של נורמה שכופה את עצמה על היחיד שדרך התמודדותו עם העולם
שונה
האידאל צריך להיות שאדם יהיה מאושר-
לא פרדוקטיבי ולא עוד גלגל שיניים במערכת ,
כמה הוא מרוויח , האם הוא "חברותי" בהגדרות מצמצמות (אחותי מאוד חברותית ואמפטית) , איך לדבר נכון ולהבין נכון את העולם וכן הלאה.