אתה טועה במספר נקודות:
1. "אבולוציה" אינה תהליך אחד, אלא אוסף של תהליכים.
יש מוטציות, יש ברירה טבעית, יש שילוב וערבוב של חומר גינטי בתהליך הרביה, וכנראה עוד כמה דברים שאני שוכח כי אני לא ביולוג.

תורת האבולוציה היא תורה די גדולה, שמסבירה מספר דברים בטבע, ודווקא ניסיונות הפשטה שלה משחקים לידיים של בריאתנים כמו פינוקי (outrigger), שהוכיח בעבר בפורום שהוא משקר ביודעין.

הכלי הכי חזק של בריאתנים נגד אבולוציה, בהיעדר ראיות ומחקרים מדעיים, הוא בנית אנשי קש שהם יכולים להרוס בקלות.

למשל, "נסיכה יכולה להתפתח מגוש צואה בחדר אטום אם ניתן לזה מליוני שנים".
זה כמובן לחלוטין לא מה שתורת האבולוציה אומרת.
ביטוי חביב אחר הוא "אבולוציה היא רק תאוריה".
לכן אני מעדיף להשתמש במילה העברית "תורה", כדי לא להיכנס בפעם ה-1000 להסבר על הבדל בין "תאוריה מדעית" ל-"תאוריה" בשפת רחוב.

לגבי "דטרמיניזם":
https://goo.gl/Oda0Wm

אנחנו יודעים היום ששום דבר בטבע אינו דטרמיניסטי.
היזנברג די שם קץ לרעיון הזה, אבל זה לא בהכרח דבר רע.

אם אתה מעודכן קצת במה שקורא בתחום הפיזיקה הקוונטית, אתה אולי יודע שיצאו מזה המון דברים מעניינים.

תהליך ההכלאה המלאכותי, ותהליך הברירה טבעי אינם דטרמיניסטים, כי איננו יכולים לשלוט במדויק או לחות במדויק את התוצאה, גם אם ידוע לנו רצף ה-DNA המלא של זוג הורים.

בהכלאת זנים תמיד נולדים פריטים שאינם מקיימים את התכונה הרצויה או מקיימים אותה בצורה "חלשה" מידי.

לכן, קיימת "ברירה מלאכותית", שבדומה לברירה הטבעית בוררת פריטים מתוך אוכלוסיה שיצאו "הכי" מוצלחים, וממשיכה איתם דור אחרי דור לקבלת התוצאה הרצויה.

אם התהליך היה דטרמיניסטי, היינו פשוט לוקחים אבא Y ואמא X ומקבלים צאצא Z לפי המפרט.
כאמור, אני לא ביולוג, אבל לפי מה שידוע לי, שום כמות של טכנולוגיה, למעט כזו שבונה כל תא ותא בצורה מלאכותית בלי להסתמך כלל על מנגנוני שכפול טבעיים, לא תאפשר לך דבר כזה.

אבל זה טוב - אותן טעויות שכפול שהופכות את תהליכי הריבוי הטבעיים ללא דטרמיניסטים, הם חלק חשוב מתורת האבולוציה שמאפשר את מגוון המינים וההסתגלות שלהם לתנאי סביבה.