אבל עניתי על השאלה עוד לפני ששאלת אותה... מה הבעיה?
אתה צריך שאכתוב את זה שוב? אין בעיה:

אני יודע* שהארוע שמכונה "הנס של השמש", שדווח ב 13 באוקטובר 1917 בפורטוגל,
לא קרה מפני ש:

1. אם המקרה הזה אכן היה קורה כמו שתואר, היו עדים לו כל האנשים ששהו בחוץ בחצי הכדור שבו היה יום באותו הזמן. אוכלוסיית העולם באותה שנה הוערכה בכמליארד ושבע מאות חמישים מליון איש. גם אם נניח שרק עשירית מהכמות הזו חייתה בחצי הכדור הרלוונטי, ורק עשירית מהכמות הזו היתה בחוץ באותה השעה, עדיין מדובר על למעלה מ 17 מליון איש. כלומר - מתוך 17 מליון איש, רק 100,000 אנשים ראו את התזוזה הבלתי אפשרית של השמש בשמים.
2. ההשפעות של ארוע כזה על החיים בכדור הארץ היו הרסניות - ובכל זאת, לא נרשמה שום השפעה בשום תחום, למעט ה "עדות" של אותם 30-100 אלף איש.
3. תיאור המקרה נוגד את כל הידוע לנו בתחום הפיזיקה בכלל והאסטרונומיה בפרט.
4. הפער העצום בין ההערכות של כמות המשתתפים (ההערכה הגבוהה גדולה יותר מפי שלוש מהנמוכה!) כשלעצמו מרמז על דיווח לא אמין, ולמרות שזה כשלעצמו לא מספיק בכדי לפסול את הדיווח לחלוטין, כאשר לוקחים בחשבון גם את שלושת הסעיפים הקודמים - אין מנוס אלא להודות שהסיכוי שהארוע הנ"ל אכן התרחש במציאות הוא אפסי.

* אלא אם כן מדובר בנס שנעשה ע"י ישות על טבעית כלשהי - להזכירך, נקודת המוצא של הדיון הקודם שלנו היתה שיש אלוהים והוא כל יכול - זו לא נקודת המוצא בדיון הנוכחי ולכן אני יכול להרשות לעצמי לומר שאני יודע.