האם ברית מילה זהו תהליך טוב או רע מבחינה בריאותית?

nightjar

New member
אנחנו רוצים להתדיין לנצח, מה זה עניינך?

לא עמדת בפיתוי של הקישור בעמוד הראשי בתפוז? אולי אתם באמת צריכים חוקי צניעות מחמירים

דיברגנט חדש

Well-known member
בבקשה, זה לפחות הגיוני יותר מאשר פורום על חתיכת עור

העורלה היא הרבה יותר מאשר סתם "חתיכת עור".

למעשה, כפי שטוען מומחה לאנטומיה בשם קן מקגראת', העורלה היא אזור החישה העיקרי של איבר המין.
&nbsp
אתה מוזמן לקרוא על זה בפירוט כאן: http://www.gonnen.org/?p=405
&nbsp
&nbsp
&nbsp

רלוונטיים לשאלה שפתחה את השרשור,

ורלוונטיים להודעה שהגבתי לה.
&nbsp
אני מסכים (וגם כתבתי את זה בשרשור הזה לפחות פעמיים) שברית מילה בישראל לא נעשית משיקולים בריאותיים (ולכן גם ההודעה הראשונה שלי בשרשור נכתבה תוך התעלמות מהשיקולים הבריאותיים) - אבל זה לא נושא השרשור...

דיברגנט חדש

Well-known member
דעתך אינה נכונה

ראה את תגובתי המסומנת ב-
שמתחת לתגובה הנוכחית בעץ, שם מצוטט ד"ר נאמן שמסביר את היתרונו הרפואיים של ברית מילה בכל גיל.

דיברגנט חדש

Well-known member
מקבלים בונוס וזה גם מסיבות רפואיות

מתברר כי מחקרים כן מראים יתרון בריאותי בברית מילה. "בעיקר באספקט של הידבקויות במחלות מין, באיידס, והעברת מחלות מין לבנות הזוג", מוסיף ד"ר נאמן, "למשל וירוס ה-HPV, שיכול לגרום לסרטן צוואר הרחם אצל האישה, ואצל הגבר כשמדובר בסרטן הפין - מי שנימול מוגן יחסית. נדיר מאוד מקרה של סרטן פין בגבר נימול. לגבי סרטן צוואר הרחם - מסקירות גדולות של האוכלוסייה יודעים שלנשים יהודיות יש שיעור נמוך של סרטן צוואר הרחם ומשייכים את זה בין השאר לכך שבני הזוג נימולים".

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, לא ממש. מפסידים בונוס ענק לכל החיים תמורת כלום בריבוע

מחקרים לא מקרים יתרון בריאותי משמעותי לברית מילה.
&nbsp
המחקרים על איידס, לדוגמה, נעשו באפריקה, לא במדינה מערבית. ישראל היא המדינה המערבית היחידה שבה יותר מ-90% מהגברים נימולים, ולו זה היה נכון היית מצפה ששיעורי האיידס באוכלוסייה כאן יהיו אור לגויים, ו... לא.
&nbsp
בכל מקרה יש כיום תרופות נגד איידס ועובדים גם על חיסון, אז עוד מעט גם ה"יתרון"
הזה ייעלם. אתה יודע מה באמת מונע הידבקות מאיידס? מין בטוח. קונדום באמת מונע הידבקות במחלות מין (שקיימות בהחלט גם בישראל, הפחתת סיכון, גם אם קיימת, אינה מניעה), ולא צריך לחתוך שום דבר.
&nbsp
ערלה לא מגינה מפני נגיף הפפילומה, ולראיה, הוא קיים בישראל (שוב, מדינה עם יותר מ-90% נימולים). מה כן עוזר? החיסון. לא צריך ניתוח, יש חיסון שניתן חינם במסגרת סל הבריאות לכל בני הנוער, בנים ובנות. אז יתרון? קשקוש בלבוש.
&nbsp
סרטן הפין נדיר מאוד בכל הגברים, נקודה. יש סרטנים הרבה יותר נפוצים, אם הגישה שלך היא להסיר איבר כדי להימנע מסרטן, אין שום טעם להתחיל דווקא מהעורלה.
&nbsp
בשורה התחתונה, כל, אבל כל אגודות רופאי הילדים בעולם לא ממליצות על מילה שגרתית מסיבות רפואיות, כי היתרונות זניחים ולא מצדיקים את החסרונות. אז... שלא ימרחו אותך.

דיברגנט חדש

Well-known member
כמה זיבולי שכל ובורות בלתי מנוצחת בתגובה אחת

ברגע שאת שמה קונדום, כל התיאוריה שלך על עצבים בחתיכת עור שלך הולכים לטימיון, עזבי כל משפט שני שלך מותאם לצרכים שלך גם שהם סותרים אחת את השני

&nbsp
בנוסף, ממליצה על החיסון הכי שנוי במחלוקת שרופאים ממליצים לא להתחסן בו, רק בשביל לשמור על חתיכת עור.
&nbsp
עזבי, אל תטרחי להשיב לי, כי אני מרגיש שאני מתווכח מול ילדה קטנה.

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, תתעלם מכל התיקונים שלי... אתה לא באמת יודע להודות בטעותך

יש לי סימוכין לכל מה שכתבתי, ואין סתירה בדבריי.
&nbsp
בעניין קונדום, ראשית, זה ממש לא מדויק;
שנית, קונדום שמים במין מזדמן וכן, מוותרים קצת על הנוחות למען ההגנה מפני מחלות מין (שהיעדר עורלה לא מקנה לך; הוא לכל היותר מקטין את הסיכויים, וגם זה לא בהכרח).
&nbsp
במערכת יחסים קבועה, לאחר שבני הזוג נבדקים למחלות מין, הם יכולים לוותר על קונדום.
&nbsp
החיסון נגד פפילומה ממש אינו שנוי במחלוקת בקרב רופאים העוסקים בנושא. להפך, יש כבר נתונים מהשטח כמה הוא טוב ויעיל (ועל כן הוא בסל הבריאות. גם ככה קשה להכניס לסל דברים חדשים, לו באמת היה שנוי במחלוקת הוא לא היה נכנס). התחושה שהוא "שנוי במחלוקת" מתעוררת מהתקשורת שמביאה לא פעם דעות קיצוניות מגורמים לא מוסמכים, מתנגדי חיסונים וכו'.
&nbsp
מידע ומענה לשאלות נוספות באתר משרד הבריאות:
https://www.health.gov.il/Subjects/vaccines/HPV/Pages/default.aspx
החיסון נגד סרטן צוואר הרחם – עובדות לעומת מיתוסים
http://midaat.org.il/rumors/hpv_myths_and_facts/
עשור לכניסת החיסון נגד פפילומה – מה גילינו?
http://midaat.org.il/articles/health-and-sickness/hpv-10-years-results/
&nbsp
אבל יותר מכך, שוב, כמו הקונדום, החיסון אשכרה מגן מפני הנגיף, ואילו מילה לכל היותר מפחיתה את הסיכוי להידבק. לא לחינם עושים כאן בדיקות פאפ שגרתיות, כי יש כאן סרטן צוואר הרחם, וזה ממש לא עוזר לי שיש פחות לעומת שאר העולם. מה אכפת לי משאר העולם? מה יעזור לי שאר העולם אם אידבק? מבחינתי זה יהיה 100%. סקס עם נימולים אינו תעודת ביטוח, ולכן גם בתור אישה שחיה בישראל, אני לא מוכנה להמר בבריאות שלי. אני לא כותבת לך באוויר, אני מיישמת "נאה דורש נאה מקיים" – אף שאיני באוכלוסיית סיכון שילמתי מאות שקלים כדי להתחסן נגד פפילומה (לצערי כשהייתי בטווח הגיל הכלול בסל הבריאות עוד לא היה חיסון).
&nbsp
ואם אתה חושב שאני עצבנית כשמשקרים ומחרטטים בנושא מילה, אין לך מושג כמה אני רותחת כשמשקרים בעניין חיסונים. לא אתן לך להפיץ בורות ושקרים בפורום הזה, אל תנסה אותי בכלל.

&nbsp
אתה מתווכח עם ילדה? לא ולא, אתה מתווכח עם אישה בוגרת, משכילה ומבינה עניין.
וכן, גם דעתנית ולא מתביישת לומר את דבריה, אז לא תצליח לסתום לי את הפה. בניגוד אליך ולחבריך הטרולים כאן בפורום, אני לא מנפיצה חרטוטים; יש לי סימוכין לכל מה שאני כותבת. אני מבינה שזה מתסכל להתווכח עם מישהי שלא מורשמת מהחרטוטים שלך, אבל אין לי כוונה לאפשר לך להפיץ את הבורות שלך ללא מענה. לא בא לך להתווכח? אל תטרח לענות לי בעצמך.

דיברגנט חדש

Well-known member
לכי תתחסני בעצמך במה שאת רוצה, אך עזבי את הילדים בשקט

שוב, מזל שאין לך ילדים, כי לא מאחל לאף אחת להיות זאת שגרמה להן את זה
בנוסף, כפי שמפורט בקישור, הוא לא בהכרח מונע סרטן.

trilliane

Well-known member
מנהל
תעזוב אתה את הילדים בשקט ואל תחתוך להם חתיכות מאיברי המין

אני כאן להגן על הילדים, וזה אומר לא לבצע בהם ניתוחים מיותרים (שאינם מומלצים רפואית) וכן לתת להם רפואה מונעת חשובה ומומלצת ע"י כל גורמי הבריאות המובילים בעולם (הקישור שהבאת אינו אחד מהם, אין לי שום כוונה לכבד כתבה שמצטטת מאתר מתנגדי חיסונים בתגובה רצינית).
&nbsp
שוב מזל שאין לי ילדים? לא אמרתי שאין לי... אמרתי שזה לא עניינך.

דיברגנט חדש

Well-known member
ברור שאין לך, כי עדויות לא מעניינות אותך

לא של ילדי עולים מברה"מ ולא של נפגעי חיסון

trilliane

Well-known member
מנהל
ברור שחרטוטים של טרולים או שקרים של מתנגדי חיסונים

לא מעניינים אותי. אני מרחמת על ילדים של הורים שכן מקשיבים למתנגדי חיסונים או לטרולים באינטרנט.

למעלה