היהודים זוכי פרסי נובל לא באו מתוך עולם הישיבות להפך

CANADA101010

New member
היהודים זוכי פרסי נובל לא באו מתוך עולם הישיבות להפך

במשך כ2000 שנה עסקו טובי המוחות היהודים בתורה ובהלכה. מכל הפעילות המאומצת הזאת לא צמח גילוי אחד!!!
היהודים זוכי פרסי נובל לא באו מתוך עולם הישיבות להפך- אלו שעזבו לעולם מתחרה מוסד שצמח בעולם הנוצרי - האוניברסיטה
המדע והטכנולוגיה המודרנים כולם קשורים לתהליך החילון
ברגע זה יושבים מאות אלפים הלומדים תורה ללא שום תגלית מדעית
עובדה

BravoMan

Active member
"לימוד תורה" היה מאז ומעולם תירוץ להתפרנס על גבם של אחרים

עוד מאז הכוהנים בבית מקדש.
&nbsp
השאלה אפילו אינה אם יצא מהם "גילוי מדעי", השאלה אם יצאה מהם בכלל תועלת כלשהי לעם ישראל (שלא לדבר על העולם)?
&nbsp
יש שיגידו שכן, אבל להראות בפעול את התועלת הם לא יכולים, כי זה הכל "קרדיט לאלוהים" ש-"עזר לעם מאחורי הקלעים".
&nbsp
העניין עם גילויים מדעיים הוא שהם אמת אובייקטיבית.
בעוד שדתות למיניהן הן שקרים סובייקטיביים, ולכן, שום גילוי מדעי מעולם לא יכול לצמוח מתוך דת.
&nbsp
כמובן, היו, ויש עד היום מדענים דתיים, אבל הם בדיוק ההוכחה לחוסר התועלת של הדת!
קחו למשל את ניוטון:
בחוקי הפיזיקה שהוא פיתוח הוא לא עירב את האל שלו בשום מקום!
&nbsp
מצד שני, הוא היה נוצרי אדוק ואלכימאי, אבל אף אחד לא זוכר אותו בזכות המאפיינים האלה, כי מהם לא יצא לו שום כלום.
&nbsp
מהפיזיקה ה-"חילונית" לחלוטין שלו, יצא לו שם לדורות!

jamejame

New member
לא מדויק.

אם נתבונן תריסר זוכי פרס נובל הישראלים, ש"י עגנון למד בחדר ואחר כך למד תקופה מסוימת גמרא בתלמוד תורה (אביו הוציא אותו משם בגיל עשר והשלים את השכלתו בהום-סקולינג). ישראל אומן מגדיר את עצמו חרדי, ולמד בישיבה בארה"ב (מה שאיפשר לו ללמוד גם לימודי חול ולעשות לעצמו שם ותהילה בתורת המשחקים). כך שאפשר להגיד, בדוחק, שמספר זוכי פרס נובל הישראלים שלמדו בעולם הישיבות חופף את מספרם באוכלוסיה הישראלית.

CANADA101010

New member
אמא של ניוטון יכולה לקחת קרדיט על גאונות טוב יותר.

מה היה לנו פה?
עגנון אשר
למזלו פרש בגיל 10 ואומן שלמד באוניבסיטאות של גויים??
משני אלו אתה לוקח קרדיט??
אמא של ניוטון יכולה לקחת קרדיט על גאונות טוב יותר.
עלבון לאינטליגנציה

BravoMan

Active member
אני חושב שפיספסת קצת סרקזם

pozetiv

New member
שתי שאלות מתחייבות מהנושא.

האחת האם מטרת התורה היא לפתח את השכל בצורה כלשהי ?
השניה האם המדע כמו שאתה מכיר אותו הביא ליותר תועלת מנזק ?

pozetiv

New member
אלמנטרי, ווטסון ידידי.

לכן, גם בעיניי תמוהה טענת פותח השרשור בדבר הקשר בין פרס נובל
לבין יהודים שבאו מעולם הישיבות.
לגבי תשובה מס 2 רציתי לחדד, כל דבר מועיל יכול לשמש גם בצורה מזיקה.
הבעיה עם מדע היא שההתפתחות אף פעם לא נגמרת דוגמא : המצאת המאה המכונית, רצינו מכונית שתקח אותנו ממקום למקום, אז מה הבעיה ?
בשביל מכונית צריך כבישים, בשביל כבישים צריך פנסים, בשביל סדר בתנועה צריך רמזורים ושוטרי תנועה וצריך גם ג'י פי אס וצריך מקומות חניה וצריך תחנות דלק וצריך וצריך וצריך ואי אפשר לדעת איפה זה יגמר, כל זה שבסך הכל רצינו להגיע ממקום למקום בכלי רכב .
אי אפשר לקרא לזה זה נזק ישיר , אלא זה נזק לחיים הפשוטים שלא לדבר על המתח הנפשי שמובנה ברישיון הרכב ולא נמצא בביטוח הרכב ובשום ביטוח אחר.

BravoMan

Active member
אין דבר שהייתי רוצה יותר מאשר לקחת אותך, את פנאור

ועוד כמה חברים מהפורום ולשלוח אתכם לחיות "חיים פשוטים" על איזה אי מבודד ללא טכנולוגיה.
&nbsp
בלי כבישים, בלי פנסים, בלי תחנות דלק, ובלי עוד כמה דברים.
אני משער שאם תשרדו - אולי תהפכו לבני אדם שראויים להימצא בחברה שפויה

dude101

New member
כן, אבל...

מטרת עולם הישיבות היא לא לזכות בפרסי נובל.
באותה מידה של הצלחה אפשר גם לציין שאף מדען לא הפך לפוסק הלכה ידוע, שאף רופא לא זכה במדליית פילדס או שאף מתמטיקאי לא זכה בפוליצר.
&nbsp
יש פה הקשר שאני מפספס?

hnc

New member
מה אתה שואל ? אתה לא יודע ?

בעולם הישיבות לומדים תקופה ארוכה מאוד מה שניתן ללמוד במקסימום שנת לימודים אחת, ובמשך כל התקופה הארוכה הזאת של הסנפת שורות מדפי גמרא וכאלה, הם גוזלים כסף ציבורי שהיה עוזר מאוד לנכים וקשישים, במקום ללמוד וגם לעבוד כמו שרבים עושים שהם לא חרדים כמובן, ושלא נדבר על כך שאפילו בשמירה על ביטחונם שלהם הם לא משתתפים בכך שגם לצבא רובם המכריע לא הולכים.
ורק שלא יהיו אי-הבנות, מה שכתבתי מתייחס אך ורק לישיבות החרדיות.

dude101

New member
ברשותך, מה מטרת השאלה הזאת?

אם לדעתך מטרת הישיבות היא לזכות בפרס נובל[1], תסביר את עצמך במקום לזרוק שאלות רטוריות.
אם אתה שואל בכנות כדי להבין, אני כנראה בין האנשים האחרונים שצריך לשאול. נסה לחפש בגוגל או לשאול בפורומים דתיים.
&nbsp

BravoMan

Active member
מטרת השאלה לנגח הודעה חסרת טעם שרק באה לנגח את ההודעה

הפותחת בלי להעביר שום מסר מעשי.
&nbsp
אם אינך יודע מה מטרת הישיבות ושולח אותי ל-Google, איך אתה מרשה לעצמך להכריז פה שהיא בוודאות לא לזכות בפרס נובל?
&nbsp
אבל תחלס נראה שהפעם קלייטון עשה את העבודה במקומי, והאיר את תשומת לבך לכך שאף מוסד חינוכי לא שם לו למטרה לייצר זוכי פרס נובל (לפחות, עד כמה שידוע לי).
&nbsp
אנשים זוכים בפרס נובל כי יצא משהו מועיל לאנושות[1] מהעשייה שלהם ופותח השרשור טוען ששום דבר מועיל לאנושות מעולם לא יצא מתלמיד ישיבות.
&nbsp
האם יש לך מה לומר כנגד הטענה הזו?
לי לא.
&nbsp
---------------------------------------------------
[1] למעט פרס נובל לשלום, שלפחות בשנים האחרונות הפך לתחרות פופולריות נטו ללא שום תועלת מעשית שיצא מזוכי הפרס.

dude101

New member
אין לי מה לומר נגד הטענה

כי קלייטון כבר ענה במקומי: "מה שנוגע לעולם הישיבות כמו לעוד תחומים, הכיוון הוא לא שאין להם מטרה לזכות בנובל, אלא שאין פרס נובל שמיועד לתחומם. נובל יכול היה להקצות פרס לתרומה דתית, כפי שהקצה לשלום ולספרות, ואז אפשר שפוסק הלכה מתקדם, או מנהיג דתי אחר, היה זוכה בפרס נובל. מכיון שלא הקצה, אי אפשר לזכות בפרס נובל בתחום הדת."
איך אומרים? רצית לנגח ויצאת מנוגח (או משהו בסגנון). הייתי מציע שבפעם הבאה תקרא עד הסוף את ההודעה שאתה מצטט, אבל השיטה שלך יותר מבדרת. אל תשנה כלום.
&nbsp
"אם אינך יודע מה מטרת הישיבות ושולח אותי ל-Google, איך אתה מרשה לעצמך להכריז פה שהיא בוודאות לא לזכות בפרס נובל?"

BravoMan

Active member
גם בתחום המחשבים אין פרס נובל, משום שלא היו מחשבים

כשנובל הגה את הפרס שלו.
&nbsp
אבל יש פרס טיורינג, שזה בערך אותו הדבר.
&nbsp
עכשיו, מה זה בדיוק "פוסק הלכה מתקדם"?
על פניו, דווקא הרפורמים, אלה שההלכה שלהם הכי מתקדמת עם הזמנים, זוכים ללעג, ואף האשמות באנטישמיות והשמדת היהדות בקרב חלקים נרחבים בציבור הדתי.
&nbsp
ומנהיגים דתיים? למי מהם היית נותן פרס?
סייד רוחאללה מוסאוי ח'ומייני?
האימאם חסן אל-בנא?
הרב עובדיה יוסף?
&nbsp
לפי אלו קריטריונים בדיוק היית מחלק פרסים כאלה?
&nbsp
והיות ואני יודע שצריך להסביר לך בצורה כמה שיותר מפורטת כל דבר:
קראתי את ההודעה של קלייטון במלואה.
&nbsp
יש בה חלק שהוא נכון:
1. שום מוסד אינו מתקיים במטרה ספציפית לייצר זוכי פרס נובל.
2. אין פרס נובל בתחום דת.
&nbsp
אבל, יש בו גם חלק שגוי, וזה שיכל היה להיות פרס נובל בתחום דת.
&nbsp
לפי האתר הרשמי של "פרס נובל":
https://www.nobelprize.org
&nbsp
"For the greatest benifit to humankind - Alfred Nobel"
&nbsp
בניגוד לתחום המחשבים, דת בהחלט היית קיימת כשנובל הקים את הפרס שלו, והפלא ופלא - למרות שהוא הכליל תחומים לא מדעיים בפרס כגון ספרות, דווקא דת הוא לא הכליל.
&nbsp
למה?
אני לא יכול לומר בוודאות, אבל יש לי תחושה שהוא חשב כמוני וכמו פותח השרשור - ששום תועלת מעולם לא יצאה, ומעולם לא תצא לאנושות מדת!

dude101

New member
בין החשיבה שלך לחשיבה של אלפרד נובל יש תהום כל כך עמוקה

שאפשר לזרוק לתוכה את הר אוורסט, האגו של דונלד טראמפ וחוסר היכולת שלך להיצמד לטענה אחת, ועדיין ישאר מקום.

בכל מקרה, כל מה שאמרתי הוא שפרס נובל לא מיועד להישגים בתחום הדת היהודית, וזאת הסיבה שאף זוכה לא בא מעולם הישיבות, וביקשתי שקנדה יסביר לי את ההקשר של ההודעה (אם יש כזה). זה הכל.
לא התיימרתי לקבוע מה עבר בראש של נובל כשהוא חשב על הקטגוריות לזכיה בפרס נובל, למה אין פרס נובל להישגים בתחום הדת, את הסמכות שלו להחליט אילו תחומים מקדמים את האנושות או אפילו האם דת תרמה לאנושות.
זה מספיק פשוט לך, או שגם כאן אתה "מתבלבל"?

BravoMan

Active member
סבבה.

כדי שלאמירה כזו תהיה משמעות, אתה צריך קודם כל להגדיר מה זה בכלל "השג בתחום הדת"?
&nbsp
האם לשכנע קבוצת אנשים להתאבד תוך שהם מרסקים מטוסים מלאי נוסעים לתוך בניינים מלאים בני אדם זה השג בתחום הדת?
&nbsp
אני לא קדנה ולא אתיימר לדבר בשמו, אבל מבחינתי, ההקשר, למי שלא מחפש להתחמק הוא פשוט:
למרות כל הטענות הנזרקות באוויר לכך שקיים "ג'יניוס יהודי" שאחראי על כך שאחוז יהודים זוכי פרס נובל גבוהה משמעותית מאחוז יהודים באוכלוסייה הכללית, והטענות שכוללים וישיבות מרחיבות את המוח ומלמדות איך ללמוד, עד כדי כך שיוצאי ישיבה יכולים להשלים 12 שנות בית ספר בשנה שנתיים בלבד, בפועל - המוסדות האלה מעולם לא הוציאו אפילו אדם אחד שהגיע להישגים מחשבתיים משמעותיים, וכנראה שאפילו לא משמעותיים.

dude101

New member
לא רוצה להגדיר שום דבר

מי שהצליח להבין את מה שאמרתי הבין. מי שלא, מבחינתי שלא יבין.
ומי שרוצה להעמיד פנים שלא הבין כדי להתווכח מבלי לומר שום דבר, שינסה להבא שהשום דבר שהוא אומר יהיה פחות טרחני.
&nbsp
"אני לא קדנה ולא אתיימר לדבר בשמו, אבל מבחינתי, ההקשר, למי שלא מחפש להתחמק הוא פשוט:" נו, לפחות נתת תשובה עניינית וברורה לשם שינוי. תודה.

אני לא מבין למה אתה טוען שהחלק הזה שגוי.

אלפרד נובל, לפחות על סמך הכתוב בויקיפדיה האנגלית, היה ילד דתי, נער אגנוסטי ובוגר אתאיסט - כך שבהחלט יכול להיות שכמוך, הוא חשב שמעולם לא יצאה ולעולם לא תצא תועלת לאנושות מהדת - אבל זה לאו דוקא אומר שההודעה של קלייטון שגויה - נובל בהחלט יכול היה להקצות פרס לתרומה דתית, אלא שהוא בחר שלא לעשות זאת.
&nbsp

למעלה