האתאיזם שהוא היעדר אמונה בקיום אלוהים או ישויות אלוהיות

• פותח הנושא hnc
  • פורסם בתאריך

hnc

New member
אתה מפרש את המציאות כמו שנדמה לאחרים

שהכניסו לך את זה מהסנפות דפי הגמרא שלך.
ברגע שתוכיח שבסיס האמונה שלך הוא מדעי בטוח תקבל על זה פרס נובל. עד אז אתה סתם מזיין את המוח.
לגבי השאלות ששאלת בהמשך, יש לי תפיסת עולם שלמה מקורית שלי ואם הייתי חושב שתבין גם הייתי מסביר לך, אבל לא תבין אז חבל על הזמן.

חנוך25

New member
אז אני לא מבין מה מצאת. אם אתה אומר שאין

משהו מעבר למציאות איך הפנתאיזם עוזר לך? למי אתה מתפלל בזמנים הקשים? למציאות? "המציאות" שלך היא ישות תבונית?

hnc

New member
למה לסבך כהרגלך? זה פשוט, בזמנים קשים אתה פונה לאלוהים

שבשבילך הוא המציאות כולה, פנייה ישירה ללא מתווכים בצורת רבנים וללא כל תפילות.
מה ההבדל בין לפנות לאלוהים שהוא הכל לבין לפנות לאלוהים שהוא כביכול מעל הכל? למה אתה לא שואל את הדתי למה הוא לא מתפלל למעל הכל או למעל למציאות?
אצלי הכל יותר פשוט וברור.

RonspotNL

New member
למה בזמנים קשים אתה צריך חבר דמיוני?

כשהזמנים הקשים שאתה מדבר עליהם הם לא חלק מהמציאות ? הרי ברור שכן ואם יש אלוהים בשבילך הרי זה לא הוא שיצר את הזמנים הקשים מלכתחילה ? אז בשביל מה בדיוק אתה צריך אותו?

hnc

New member
אלוהי הפנתאיסטים הוא חבר דימיוני?

מה שהביא את הזמנים הקשים מן הסתם יכול גם להעביר אותם, לפעמים רק בגלל שאתה מאמין בו ופונה אליו...
גם אני הייתי פעם אתאיסט כמוך ולא האמנתי לדברים האלה, אבל תאמין לי שזה קיים, לי זה עוזר.

RonspotNL

New member
אז במילים אחרות

אתה דתי שזקוק לחבר דמיוני בשביל לעבור עוד יום קשה ...

hnc

New member
אם דתי זה מי שלא שם כיפה, מעשן בשבת, ולא צם בכיפור,

אז אני דתי...

RonspotNL

New member
המציאות לא קשורה לשום חבר דמיוני

כשהמציאות היא שרק בשביל החלב למשל יש סביבות של 400 מיליארד כוכבים ( הערכה)ועוד 100 מיליארד פלנטות הנה לך המציאות כמו שהיא

RonspotNL

New member
הקשר הוא

שיש סביבות 200 טריליון מערכות גלקסיות קיימות .. מה לעשות זו המציאות

hnc

New member
איך הגעת למספר הזה?

לפי הערכות יש בין כמה מאות מיליארדים עד שני טריליון גלקסיות.
נו, ועכשיו מה?
למה הדבר המדהים, האדיר, והמופלא הזה (שאנו לא רואים את כולו...) לא יכול להיות שהוא האלוהים?
הרי זה מתאים בדיוק...

RonspotNL

New member
למה אתה חוזר על מה שהזכרתי?

ולמה הדבר הזה לא יכול להיות החבר הדמיוני ? כי הוא לא כי זו המצאה של האדם כי הדתות והאמונות השונות קיימות אלפי שנים בלבד (כולל העלאק תאוריה שהעולם קיים 6000 שנים בלבד)כדור הארץ היקום והגלקסיות השונות הרבה יותר מזה מה לעשות זו המציאות

hnc

New member
אני לא אומר שהעולם קיים 6000 שנים.

אף פנתאיסט לא אומר את זה.
אתה ממשיך להתבלבל, המצאה זה האל התאיסטי שכולל סתירות ענקיות והוא מעבר לכל דימיון ומעבר למציאות, אבל האל של הפנתאיסטים לא יכול להיות המצאה כי גם אתה מאמין בקיומו...
&nbsp

hnc

New member
בכלל לא. זה שאתה לא מאמין בשום אל

זו בדיוק הבעיה שלך...

RonspotNL

New member
למה זו בעיה שלי?

למה אני צריך להאמין בחבר דמיוני ? כשרק ילדים או חולי נפש מאמינים בחברים דמיוניים( ודתיים בהחלט יכולים להיכנס להגדרה של חולי נפש אנשים מבוגרים צריכים לאבד את האמונה בחברים דמיונים כמו כל אדם בוגר ובריא בנפשו) אם יש לך אמונה באל כזה או אחר הבעיה היא אצלך ואצלך בלבד

RonspotNL

New member
נתקלתי בהמון בעיות אמיתיות קשות

מעולם לא האמנתי בחבר דמיוני בגללן אם יש בעיה צריך למצוא לה פתרון אמונה בחבר דמיוני לא תעזור הרבה

למעלה