קרן הגשמה

קרן הגשמה

היי,

נפגשתי עם נציגים מטעם קרן הגשמה, שעוסקת בהשקעות קבוצתיות (רובן המכריע בשוק הנדלן).
מגייסים כמה עשרות משקיעים, כל משקיע שם 100,000 שח לפחות וקונה יחידת השתתפות, ולאחר מימוש הפרוייקט הרווח מתחלק בין המשקיעים לאחר ניכוי של כ- 20% שהולך לקרן עצמה.

רציתי לדעת אם מישהו שמע על הקרן ויודע לשפוך קצת אור לגביה, או יותר טוב - האם מישהו השקיע דרכה?

תודה
 

פרל דוד

New member
קרן הגשמה - התייחסות.

לאחר בחינה מעמיקה של קרן הגשמה ובעליה [ראה בהמשך] ההשקעה אינה מומלצת ל"בעלי לב חלש" שלא מסוגלים לספוג הפסדים, הקרן משקיעה גם במקומות בהן רמת הסיכון גבוהה [כמו בטקסס] ולא ברורה בדיוק רמת ההשפעה של הפרט לאן הולך הכסף והאם מישהו בכלל מבטיח הצלחה פיננסית [כמו בבורסה] לא מדובר בהשקעה סולידית בנדל"נ.

נסיבות הקמת הקרן להערכתי נובעת מרמת הסיכון הגבוהה ורצון המייסדים לפזר סיכונים מחד ומאידך לקבל כסף זול מחוץ למערכת הבנקאית [שאינו הלוואה] ממשקיעים שמוכנים לשים כסף, מדובר כאן על תופעה מוכרת וברמת סיכון מעל הנדרש בהשקעות סולידיות.


מאמר מערוץ 10 ביו טיוב - http://www.youtube.com/watch?v=C8DYrSyaxPE

שישה משקיעים מחפשים נדל"ן - http://www.news1.co.il/Archive/0024-D-56668-00.html


קרן הגשמה להשקעות קבוצתית בבעלות - אבי כץ וגיל אונגר, הדסה רוזנברג , עו"ד חנן שמש , אמיר ברמלי, ויצחק לאופר

גיל אונגר
- אחרי האקזיט מאיקאה - גיל אונגר מקים אימפריה משלו , לאחר שורה של תפקידי ניהול ועם 17 מיליון שקל שהרוויח ממכירת החלק שלו באיקאה, החליט גיל אונגר להפוך לעצמאי. ראיון עם המנהל שחושב שמנהלים לא צריכים לעבוד קשה מדי - למאמר במלואו - http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/153/476.html

הדרך החדשה של אונגר מתפצלת לכמה שבילים. הוא הקים את חברת ההשקעות פרוגרס אריג עם השותפים אבי כץ ורונן לוי, ממייסדי קבוצת כפר השעשועים, ועם יצחק מאיו, המייסד של נעמן כלי בית. אונגר ושותפיו מקימים בימים אלה קרן השקעות ייחודית, שקיבלה את השם קרן הגשמה. כמו כן באחרונה רכשו השותפים מלון בלימסול, שיוסב בתקופה הקרובה לבניין משרדים.

הקשר כץ-אונגר הוליד, בראשית 2010, יוזמה עסקית חדשה, רשת חנויות לשיווק פיצוחים, פירות יבשים, תבלינים וכדומה, בשם "משמש הכפר". כץ ואונגר צירפו אליהם את יצחק מאיו ורונן לוי, המוכרים לכץ מרשת כפר השעשועים, וכן את יבואן הפירות היבשים עזרא לוי. הם פתחו חנות ראשונה בכפר סבא, ותיכננו להקים רשת של 28 חנויות בכל הארץ. יוזמה זו לא צברה תאוצה, ולאחר זמן קצר מכרו היזמים את החברה.

כתבה נוספת שמעמידה סימני שאלה על כיוון נכון ורמת הסיכון בהשקעות בטקסס יוסטון
- http://www.news1.co.il/Archive/001-D-307570-00.html


מלבד פרוגרס אריג, הקימו כאמור אונגר ושותפיו את קרן הגשמה.
"זה רעיון שאבי כץ סוחב הרבה שנים", מספר אונגר. "גם כאן ניסינו לשלב את כל מה שאנחנו מכירים בעולם הקרנות ולעשות משהו אחר, כי אין לנו שום יתרון בלעשות כמו כולם. להפך, יש שעושים כנראה טוב יותר מאיתנו. הקרנות הטיפוסיות, לפחות כל מה שאני מכיר, פונות לקהל מטרה של גופים מוסדיים או לאלפיון העליון, למי שמסוגלים להיפרד מסכומים גבוהים להרבה שנים. מצד שני, יש את הגופים שמחפשים כספים. גם כאן הקרנות מתעסקות בהשקעות גדולות, של עשרות מיליונים ומעלה".

"אנחנו לא עוסקים בכלל בלֶבֶל הזה. אנחנו הקרן הראשונה, שאני מכיר לפחות, ש'מטפלת במטוסים שמתחת לרדאר'. הם מתעסקים בלמעלה למעלה ואילו אנחנו מתעסקים בהשקעות הרבה יותר מינוריות. מבחינת משקיעים, אנחנו פונים אל אותם משקי בית שהם ברמת הכנסה בינונית, שלא מסוגלים להשקיע בקרנות הגדולות, אבל גם לא רוצים להסתפק במה שהם מקבלים בבנק.

"קהל היעד שלנו הוא אותם משקיעים בינוניים, שמסוגלים להשקיע בפרויקט מסוים 25 אלף דולר ואלה לא ה-25 אלף דולר האחרונים שלהם. אמרנו שמצד אחד זה סכום בר השגה בקרב ציבור גדול ומצד שני זה לא מפיל אותך. חוץ מזה, יש את החברות שזקוקות לכסף. גם כאן גילינו שלגופים הגדולים בדרך כלל אין בעיה.

הבעיה היא בקרב הגופים הבינוניים, שברוב המקרים קשה להם לגייס את הכסף מהבנק, בייחוד אחרי המשבר הגדול. המפגש הזה שיכול להיווצר בין משקיעים בינוניים ובין עסקים קטנים ובינוניים הוא הטריגר להקמת הקרן. טווח ההשקעות של הקרן ינוע בין 500 אלף דולר ל-2 מיליון דולר".

למה לטפל בהרבה עסקים קטנים ובינוניים ולא לנסות להקים עסק אחד גדול?

"מכיוון שאני עוסק בקמעונאות כל השנים, אני תמיד נתקל בטענה הזו: 'אם אתה מוכר אקמול בסופר-פארם או יוגורט ברבוע הכחול, אתה מרוויח שם 10 אגורות, ואילו קבלן מוכר דירה ומרוויח 100 אלף שקל'. אני אומר שכנראה יש עסקים שמאגורה לאגורה מגיעים למה שהם מגיעים ויש עסקים שמגיעים מדירה לדירה. בתחום הזה אנחנו מעדיפים להיות מעורבים בהרבה עסקים, שהסך שלהם יהיה עסק גדול ומעניין שיכול להגיע בסוף להשקעה של 50 עד 150 מיליון דולר ב-50 פרויקטים".

איך תגייסו כסף לקרן?
"כרגע כל אחד מספר על כך לסביבה הקרובה, אבל נגייס לשם אנשים שזה יהיה עיסוקם. אנחנו רוצים להתמקד בחיפוש ההשקעות הנכונות ולא בצד של גיוס משקיעים. כשאנחנו מציגים את הקרן בשלב הראשון לידידים וחברים, כל אחד אומר לנו 'תזכור אותי בהשקעה הראשונה', 'קח 100 אלף שקל, אנחנו סומכים עליכם, אנחנו יודעים מה עשיתם עד היום'. אנחנו מאוד אופטימיים ותמיד צריך לזכור מה האלטרנטיבה. 100 אלף שקל ששוכבים בבנק מקבלים היום 1.5 אחוזים בשנה. אנחנו מתכוונים להשקיע בפרויקטים שיציגו תשואה דו ספרתית, אחרת זה לא מעניין".

יש סיכון בסוג כזה של קרן.
"אני לא מכיר עסק שאין בו סיכון. גם כשהקמנו עכשיו את משמש הכפר, אין ערבות שזה יהיה עסק מוצלח. בעוד חצי שנה נדע אם הצלחנו ואם ניתן לשכפל את זה לרשת, או שלא לילד הזה פיללנו ואז נמחק את ההשקעה או נמכור את זה. אין נוסחה להצלחה מובטחת. תראי למשל את קרן פימי, שמחקה את ההשקעה שלה ב"לי קופר". אני מניח שכשהם נכנסו ללי קופר הם היו אופטימיים ועשו את כל הבדיקות שבעולם ועובדה שעברו כמה שנים והם מחקו את כל ההשקעה".

"אני מניח שאנשים מכירים אותנו ואת מה שעשינו עד כה. ברוך השם, לא נכשלנו עד היום, נהפוך הוא. כל אחד מארבעתנו הולך עם רזומה לא רע גם מבחינת ניהול וגם מבחינת אקזיטים, ואני מניח שכשאתה הולך ומשקיע כסף בכל מקום שהוא, אתה בודק בגדול בידי מי אתה מפקיד את הכסף".





קרן הגשמה תשקיע 6 מיליון שקל בפרויקט מגורי יוקרה ברמת גן - http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3576692,00.html
הפרויקט יכלול 28 דירות 4-3 חדרים המיועדות בעיקר לזוגות צעירים במחירים אטרקטיביים יחסית לאזור;
לפי הקרן, היא מתנה העמדת השקעה בהפחתת מחירי הדירות בפרויקטים בהם תשקיע.
 
שימו לב שניתן לבחור במה להשקיע

תודה על התגובה המפורטת. הם אכן משקיעים ביוסטון ובמקומות נוספים בארהב, אך יש גם פרוייקטים בארץ, בעיקר תמה 38.
המשקיע יכול להחליט באיזה פרוייקט להשקיע, וכספו מיועד לטובת הפרוייקט שבחר בלבד, וגם מופקד בחשבון בנק נפרד לטובת הפרוייקט (כך הם טוענים).

לגבי יציאה, רק אם מוצאים משקיע חלופי שייכנס בתנאים שלך. בקיצור, מאוד לא ריאלי לצאת מפרוייקט והנזילות ככל הנראה 0.

האם המידע הזה משנה את עמדתכם?

תודה
 

ivgy1980

New member
אם הכסף בקופה משותפת, אינך יכול לצאת באמצע

לטעמי, מבלי להיכנס לעובי הקורה במקרה הספציפי, השקעות קבוצתיות (ובוודאי בחו"ל) אינן מאפשרות גמישות בדרכי הפעולה.
 

פרל דוד

New member
הגשמה- ייזום נדל"ן בע"מ.

האם מדובר כאן על הקמת חברה נוספת ? [הוקמה ע"י אדריכל יריב מנדל ושותפיו הם היזמים של "קרן הגשמה" ] שהינה כנראה חברת ביצוע ולהערכתי במידה ויהיו רווחים
[אחרי הוצאות] הם ישארו שם.

http://kerenhagshama.cast-tv.com/maintxt.asp?cid=323&parents=&psn=323&maincatid=323

מהאתר של הקרן -

משקיע מתעניין נרשם למאגר המשקיעים - ללא כל תשלום או התחייבות, הקרן תציג הזדמנויות להשקעה למשקיעים שנרשמו.

משקיע המעוניין להצטרף להשקעה לאחר שהפרטים לגביה הוצגו על ידי הקרן יציע את השתתפותו בהשקעה.

הקרן, לפי שיקול דעתה, תאפשר הצטרפות להשקעה למשקיעים שהציעו להצטרף להשקעה, כולם או חלקם סכום ההשקעה אותו יהיה משקיע מחויב
או רשאי להשקיע בכל השקעה ייקבע על ידי הקרן בקשר עם כל השקעה ספצפית. הפרטים לגבי סכומים אלו יפורטו במידע שיוצג למשקיעים בקשר עם כל השקעה.

משקיע המעוניין להצטרף להשקעה - יפנה לקרן ויציע את השתתפותו בהשקעה
המשקיע יהיה זכאי להשתתף ברווחי ההשקעה ו/או ליהנות מהתשואה בקשר עם ההשקעה, כפי שיפורט במסמכים שיוצגו בקשר עם אותה השקעה.

מובהר כי בכל השקעה קיים סיכון והקרן אינה אחראית או ערבה לרווחים או לתשואה שתהיה בגין השקעה כלשהי.

כל משקיע יקבל את חלקו בתוצאות ההשקעה בהתאם לתנאים שיפורטו לגבי כל השקעה (תשלום ריבית על הלוואה, חלוקת דיבידנד או כל דרך אחרת).

מודגש כי הקרן אינה מתחייבת להצלחת ההשקעות ותעשה את מיטב מאמציה, באמצעות צוותה המנוסה, כדי לאתר ולבצע השקעות שתוצאותיהן
יהיו טובות למשקיעים
 
השקעה של הון במסגרת קבוצה בפרויקט תמ"א 38

השקעה קבוצתית מכל סוג שהוא מחייבת בחינה במספר רובדים:
א. מבנה ההשקעה, הבטחת כספי המשקיעים, ניתוח ערוץ הוצאת הכספים לפרויקט ועל בסיס מה הוא מתבצע, מי מפקח על יציאת הכספים ומה מרחב ההחלטה שניתן לו. החשש המרכזי אותו צריך לבחון האם יש דרך להגדלה של עלויות הפרויקט כך שהכספים יגיעו ליזם או לקרן או לכל גורם מקורב וזאת מעבר לתכנון העסקי הראשון. דוגמה לכך שליזם יש גם חברה קבלנית ולא מוסכם מראש עלות בניה פאושלית לפרויקט.
כספי המשקיעים וכספי התקבולים בפרויקט צריכים להיות בנאמנות עד החזרת כספי המשקיע. ליזם אין כל סמכות וההנחיות לנאמן מגדירות במפורש כיצד לשחרר תשלומים לפרויקט וסדר החזרת הכספים כאשר היזם אחרון.
ב. התכנית העסקית - הרווחים שלך מבוססים על כך שהתכנית העסקית אכן ריאלית. למי שאינו בקי בתחום מסוים מאוד קשה לבחון תכנית עסקית. ולכן תנאי לכל עסקה מסוג זה צריך להיות דו"ח אפס חתום של חברה בלתי תלויה, מהימנה ומקובלת על ידי הבנקים. דו"ח זה צריך להיות חלק מהחומרים הניתנים למשקיע לפני קבלת החלטה על השקעה. אסור לסמוך על גליון אקסל המוצג ע"י היזם או הקרן אלא אם יש לך יכולת מקצועית אמיתית לבצע ניתוח כלכלי לבד. המחמירים גם מצליבים ניתוח עצמי וניתוח של גורם כלכלי אוטונומי ואם המספרים דומים אפשר להמשיך.
ג. צריך לבחון על בסיס מה מתקבלים חלק מההנחות. לדוגמא מוצג לך פרויקט שמספרים שהיזם כבר רכש הקרקע והעלות היא X אבל בפועל הוא רכש בסכום נמוך יותר וברגע כניסתך לפרויקט הוא כבר לקח את כל הרווח. מבחינתו בשלב זה הפרויקט יכול להפסיד.
אם מסרבים להציג מסמכים כגון הסכם הרכישה ודוח שמאי משלב טרום הרכישה אל תכנס להשקעה, הכל צריך להיות שקוף!!
ד. מיסוי - מבנה ההשקעה המקובל בקרנות הינו שותפות מוגבלת, כאשר הקרן משמשת השותף הכללי וכל המשקיעים שותפים מוגבלים. המשמעות המיסויית שהרווחים חוזרים למשקיעים והם צריכים לטפל בנושא המיסוי. אני לא מכיר פרה- רולינג של רשות המיסוי המכירה בהשקעה זו כרווח הון ולא הכנסה פירותית. המשמעות היא כ- 50% מס. סעיף של השתתפות ברווחים עם היזם ולא מבנה של אג"ח/ שטר חוב לדעתי מקטין הסיכוי שניתן יהיה לראות ברווחים רווח הון. תבחן אם ריבית נטו אחרי 50% מס מספקת אותך.

ולבסוף דוגמה להמחשה:
בעבר ניתחתי פרויקט של קרן כלשהי עבור חבר שחשב להשקיע. כשהתחלתי לחלץ המספרים שלא כתובים במצגת במפורש יצא שהריבית הבנקאית תהיה 70 אחוז מהיקף ההלוואה שסביר שתילקח לפרויקט מעין זה. לא מצאתי מסקנה אחרת אלא שהון עצמי שהתחייבו להכניס גורמים אחרים מגולם בתוך ריבית זו והם לא באמת מתכוונים להכניס אותו. תשובה לריבית הגבוהה לא התקבלה מעולם.

עם זאת, השקעות מסוג זה מקובלות בשוק והנם דרך להשגת תשואה גבוהה יותר לכסף. אם בחרת ללכת בדרך זו תתעמק בניתוח הפרויקט, תבין הכל ואל תתן לאף אחד להלחיץ אותך שצריך להחליט מהר אחרת הפרויקט ייסגר. תמיד יהיה פרויקט אחר.
 

פרל דוד

New member
התייחסות להשקעת הקרן ביוסטון טקסס.

קרן הגשמה לדעתי היא בבעלות חברת "פרוגרס" שנמצאת בבעלות השמות שהבאתי קודם, כלומר ההסכמים מתבצעים מול חברה - http://www.youtube.com/watch?v=Gs95kll00yI

מהכתבה בנדון עפ"י פירסומי הקרן והנתונים שהוצגו לעיתון ניתן לראות בין השורות מס' נקודות מעט בעייתיות - [שימו לב להדגשות שלי]

1. 90 אחוז מהדירות מושכרות , דמי השכירות לא פורטו.
2. צופים תשואה של 25% ויותר לשנה. [קרן מיידוף ב"שנותיה הטובות" אגב הבטיחה רק 10 אחוז תשואה]
3. מקור הכסף , 35 ישראלים שהשקיעו 30 אלף דולר כ"א, היתרה גוייסה ע"י שותף מקומי [מעניין מי] והלוואה בנקאית, כלומר...בעלי הקרן לא השקיעו מאומה מכספם,
האם הם סה"כ מתווכים/יזמים ?
4. אבי כץ מבעלי הקרן טוען ש...הבנקים בארה"ב אינם בקיאים ואינם מעוניינים לנהל נדל"ן, ולכן מוכרים את בנייני המגורים במחירים נמוכים, שיכסו את החוב לבנק,
האומנם ? הבנקים לא מבינים ?
5. ללא מילים - אבי כץ מעריך ש...יוכלו למכור את הבניינים בעוד שלוש שנים, או להחליף את ההלוואה הנוכחית בהלוואה בתנאים טובים יותר.
6. המשבר הכלכלי פסח בחלקו על יוסטון, וקיים ביקוש גדול לדירות בשכירות- ב..א..מ..ת ?

מה אומר דוד עזריאלי על השקעות בארה"ב ?

מלבד טיולים בחו"ל עזריאלי לא מהסס לעשות שם גם עסקים. קבוצתו רכשה בחודש האחרון מגדל משרדים בצפון קרוליינה ב-245 מיליון דולר, ושנה קודם לכן קנתה 3 מגדלי משרדים ביוסטון טקסס ב-176 מיליון דולר. כל זאת על רקע המשבר הכלכלי הקשה שתקף את ארה"ב בשנים האחרונות. עזריאלי מודה שהשוק האמריקאי עדיין לא התאושש, אבל מזהיר את מי שלא שוחה בחומר מפני כניסה לענף שם: "רק במקומות ספורים מתבצעת בנייה. המשבר באירופה כמובן לא עוזר למצב וכך גם העובדה שזו שנת בחירות בארה"ב. בנקודות מסוימות במדינה יש הזדמנויות מצוינות, אבל לא הייתי ממליץ למי שלא מתמצא לחפש שם מציאות".

מתוך אתר נדל"נ בטקסס יוסטון -

ביוסטון, העיר הגדולה במדינה, מחירי הבתים היו בירידה מאז השיא של השוק בשנת 2006. נכון לעכשיו, סימני התאוששות בשוק כאשר מלאי הבתים הרשומים למכירה יורד. מחירי בתים נמוכים בשילוב עם שיעורי משכנתא בשיא נמוך, מריצים קונים חזרה לשוק. מחירי הבתים ביוסטון צפויים לעלות בממוצע צנוע של 1.8% בשנת 2012

אתר יהודי אמריקני מקומי בעברית - http://www.israelilifeusa.com/texas/news/816

הכותרת במאמר שהבאתי -דני פישמן (בתצלום) משתלט על טקסס; GAIA הגיעה לביליון $ נכסים

כידוע, יוסטון - עיר קלה יחסית בתקנות הנדל"ן שלה - נהנית משיעורי ההגירה הגבוהים ביותר בארצות הברית וב-5 השנים האחרונות נוספו לאוכלוסיית העיר כחצי מיליון תושבים, ומספר החברות הפועלות בעיר עולה באופן תמידי.
מאידך יוסטון מדורגת במקום השני בארה"ב במספר הבתים הריקים - 15% מהבתים והדירות להשכרה אינם מושכרים.(אגב, מספר 1 במספר הבתים הריקים בארצות הברית היא פניקס, אריזונה).

המסקנה שלי...יש לגלות אופטימיות זהירה.


הקרן,[הגשמה] יחד עם שותף מארה"ב, תשלם 40 מיליון דולר 35 ישראלים השקיעו 30 אלף דולר כל אחד צופים תשואה של 25% ויותר לשנה
▪ ▪ ▪
קרן ההשקעות הישראלית "הגשמה", יחד עם שותף אמריקני, רכשו שלושה מרכזי מגורים ביוסטון, טקסס, ובהם סך הכל כ-750 דירות. הקרן והשותף ישלמו 40 מיליון דולר, שהם כ-55 אלף דולר בממוצע לדירה. 90% מהדירות מושכרות, אך דמי השכירות לא פורטו.

הגשמה ריכזה קבוצה של כ-35 ישראלים, שכל אחד מהם השקיע בעסקה 30 אלף דולר - כ־10.5 מיליון דולר סך הכל. יתרת ההשקעה גויסה על-ידי השותף האמריקני ועל-ידי הלוואה בנקאית.

אבי כץ, מבעלי הקרן, אמר (יום ב', 20.8.12), שהקרן רכשה את מרכזי המגורים מבנקים שעיקלו את הנכסים מבעלים שלא עמדו בפרעון חובות לבנק. הבנקים בארה"ב אינם בקיאים ואינם מעוניינים לנהל נדל"ן, ולכן מוכרים את בנייני המגורים במחירים נמוכים, שיכסו את החוב לבנק. עוד אמר כי העסקה נעשתה לאחר בדיקת נאותות.

כץ מעריך שהיזמים יוכלו למכור את הבניינים בעוד שלוש שנים, או להחליף את ההלוואה הנוכחית בהלוואה בתנאים טובים יותר. להערכתו, דמי השכירות והמימון-מחדש של ההלוואה, יניבו למשקיעים תשואה של 25% ויותר לשנה.

עו"ד חנן שמש, אף הוא מבעלי הגשמה, המכהן כיום כיו"ר הקרן, אמר כי היזמים הצליחו להשיג מימון בנקאי בתנאים טובים - אולי של אותם הבנקים שמהם רכשו את בנייני המגורים.

לדברי הגשמה, המשבר הכלכלי פסח בחלקו על יוסטון, וקיים ביקוש גדול לדירות בשכירות. ביוסטון כ-2.1 מיליון תושבים, ויושבות בה חברות ענק בתחומי האנרגיה, האווירונאוטיקה והטכנולוגיה. כן יש בה נמל גדול.

הגשמה רכשה בעבר נדל"ן למגורים בפלורידה ובפילדלפיה. הקרן נמצאת בבעלות כץ,שמש, יצחק לאופר, גיל אונגר, רואת־החשבון הדסה רוזנברג והיועץ העסקי אמיר ברמלי. היא משקיעה גם בנדל"ן בישראל, כולל פרויקטים במסגרת תמ"א 38.
 

gili667

Member


 
למעלה