קרן הגשמה - התייחסות.
לאחר בחינה מעמיקה של קרן הגשמה ובעליה [ראה בהמשך] ההשקעה אינה מומלצת ל"בעלי לב חלש" שלא מסוגלים לספוג הפסדים, הקרן משקיעה גם במקומות בהן רמת הסיכון גבוהה [כמו בטקסס] ולא ברורה בדיוק רמת ההשפעה של הפרט לאן הולך הכסף והאם מישהו בכלל מבטיח הצלחה פיננסית [כמו בבורסה] לא מדובר בהשקעה סולידית בנדל"נ.
נסיבות הקמת הקרן להערכתי נובעת מרמת הסיכון הגבוהה ורצון המייסדים לפזר סיכונים מחד ומאידך לקבל כסף זול מחוץ למערכת הבנקאית [שאינו הלוואה] ממשקיעים שמוכנים לשים כסף, מדובר כאן על תופעה מוכרת וברמת סיכון מעל הנדרש בהשקעות סולידיות.
מאמר מערוץ 10 ביו טיוב -
http://www.youtube.com/watch?v=C8DYrSyaxPE
שישה משקיעים מחפשים נדל"ן -
http://www.news1.co.il/Archive/0024-D-56668-00.html
קרן הגשמה להשקעות קבוצתית בבעלות -
אבי כץ וגיל אונגר, הדסה רוזנברג , עו"ד חנן שמש , אמיר ברמלי, ויצחק לאופר
גיל אונגר - אחרי האקזיט מאיקאה - גיל אונגר מקים אימפריה משלו , לאחר שורה של תפקידי ניהול ועם 17 מיליון שקל שהרוויח ממכירת החלק שלו באיקאה, החליט גיל אונגר להפוך לעצמאי. ראיון עם המנהל שחושב שמנהלים לא צריכים לעבוד קשה מדי - למאמר במלואו -
http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/153/476.html
הדרך החדשה של אונגר מתפצלת לכמה שבילים. הוא הקים את חברת ההשקעות פרוגרס אריג עם השותפים אבי כץ ורונן לוי, ממייסדי קבוצת כפר השעשועים, ועם יצחק מאיו, המייסד של נעמן כלי בית. אונגר ושותפיו מקימים בימים אלה קרן השקעות ייחודית, שקיבלה את השם קרן הגשמה. כמו כן באחרונה רכשו השותפים מלון בלימסול, שיוסב בתקופה הקרובה לבניין משרדים.
הקשר כץ-אונגר הוליד, בראשית 2010, יוזמה עסקית חדשה,
רשת חנויות לשיווק פיצוחים, פירות יבשים, תבלינים וכדומה, בשם "משמש הכפר". כץ ואונגר צירפו אליהם את יצחק מאיו ורונן לוי, המוכרים לכץ מרשת כפר השעשועים, וכן את יבואן הפירות היבשים עזרא לוי. הם פתחו חנות ראשונה בכפר סבא, ותיכננו להקים רשת של 28 חנויות בכל הארץ.
יוזמה זו לא צברה תאוצה, ולאחר זמן קצר מכרו היזמים את החברה.
כתבה נוספת שמעמידה סימני שאלה על כיוון נכון ורמת הסיכון בהשקעות בטקסס יוסטון -
http://www.news1.co.il/Archive/001-D-307570-00.html
מלבד פרוגרס אריג, הקימו כאמור
אונגר ושותפיו את קרן הגשמה.
"זה רעיון שאבי כץ סוחב הרבה שנים", מספר אונגר. "גם כאן ניסינו לשלב את כל מה שאנחנו מכירים בעולם הקרנות ולעשות משהו אחר, כי אין לנו שום יתרון בלעשות כמו כולם. להפך, יש שעושים כנראה טוב יותר מאיתנו. הקרנות הטיפוסיות, לפחות כל מה שאני מכיר, פונות לקהל מטרה של גופים מוסדיים או לאלפיון העליון, למי שמסוגלים להיפרד מסכומים גבוהים להרבה שנים. מצד שני, יש את הגופים שמחפשים כספים. גם כאן הקרנות מתעסקות בהשקעות גדולות, של עשרות מיליונים ומעלה".
"אנחנו לא עוסקים בכלל בלֶבֶל הזה. אנחנו הקרן הראשונה, שאני מכיר לפחות, ש'מטפלת במטוסים שמתחת לרדאר'. הם מתעסקים בלמעלה למעלה ואילו אנחנו מתעסקים בהשקעות הרבה יותר מינוריות. מבחינת משקיעים, אנחנו פונים אל אותם משקי בית שהם ברמת הכנסה בינונית, שלא מסוגלים להשקיע בקרנות הגדולות, אבל גם לא רוצים להסתפק במה שהם מקבלים בבנק.
"קהל היעד שלנו הוא אותם משקיעים בינוניים, שמסוגלים להשקיע בפרויקט מסוים 25 אלף דולר
ואלה לא ה-25 אלף דולר האחרונים שלהם. אמרנו שמצד אחד זה סכום בר השגה בקרב ציבור גדול ומצד שני זה לא מפיל אותך. חוץ מזה, יש את החברות שזקוקות לכסף. גם כאן גילינו שלגופים הגדולים בדרך כלל אין בעיה.
הבעיה היא בקרב הגופים הבינוניים, שברוב המקרים קשה להם לגייס את הכסף מהבנק, בייחוד אחרי המשבר הגדול. המפגש הזה שיכול להיווצר בין משקיעים בינוניים ובין עסקים קטנים ובינוניים הוא הטריגר להקמת הקרן.
טווח ההשקעות של הקרן ינוע בין 500 אלף דולר ל-2 מיליון דולר".
למה לטפל בהרבה עסקים קטנים ובינוניים ולא לנסות להקים עסק אחד גדול?
"מכיוון שאני עוסק בקמעונאות כל השנים, אני תמיד נתקל בטענה הזו: 'אם אתה מוכר אקמול בסופר-פארם או יוגורט ברבוע הכחול, אתה מרוויח שם 10 אגורות, ואילו קבלן מוכר דירה ומרוויח 100 אלף שקל'. אני אומר שכנראה יש עסקים שמאגורה לאגורה מגיעים למה שהם מגיעים ויש עסקים שמגיעים מדירה לדירה. בתחום הזה אנחנו מעדיפים להיות מעורבים בהרבה עסקים, שהסך שלהם יהיה עסק גדול ומעניין שיכול להגיע בסוף להשקעה של 50 עד 150 מיליון דולר ב-50 פרויקטים".
איך תגייסו כסף לקרן?
"כרגע כל אחד מספר על כך לסביבה הקרובה, אבל נגייס לשם אנשים שזה יהיה עיסוקם.
אנחנו רוצים להתמקד בחיפוש ההשקעות הנכונות ולא בצד של גיוס משקיעים. כשאנחנו מציגים את הקרן בשלב הראשון לידידים וחברים, כל אחד אומר לנו 'תזכור אותי בהשקעה הראשונה', 'קח 100 אלף שקל, אנחנו סומכים עליכם, אנחנו יודעים מה עשיתם עד היום'. אנחנו מאוד אופטימיים ותמיד צריך לזכור מה האלטרנטיבה. 100 אלף שקל ששוכבים בבנק מקבלים היום 1.5 אחוזים בשנה. אנחנו מתכוונים להשקיע בפרויקטים שיציגו תשואה דו ספרתית, אחרת זה לא מעניין".
יש סיכון בסוג כזה של קרן.
"אני לא מכיר עסק שאין בו סיכון. גם כשהקמנו עכשיו את משמש הכפר, אין ערבות שזה יהיה עסק מוצלח. בעוד חצי שנה נדע אם הצלחנו ואם ניתן לשכפל את זה לרשת, או שלא לילד הזה פיללנו ואז נמחק את ההשקעה או נמכור את זה. אין נוסחה להצלחה מובטחת. תראי למשל את קרן פימי, שמחקה את ההשקעה שלה ב"לי קופר". אני מניח שכשהם נכנסו ללי קופר הם היו אופטימיים ועשו את כל הבדיקות שבעולם ועובדה שעברו כמה שנים והם מחקו את כל ההשקעה".
"אני מניח שאנשים מכירים אותנו ואת מה שעשינו עד כה. ברוך השם, לא נכשלנו עד היום, נהפוך הוא. כל אחד מארבעתנו הולך עם רזומה לא רע גם מבחינת ניהול וגם מבחינת אקזיטים, ואני מניח שכשאתה הולך ומשקיע כסף בכל מקום שהוא, אתה בודק בגדול בידי מי אתה מפקיד את הכסף".
קרן הגשמה תשקיע 6 מיליון שקל בפרויקט מגורי יוקרה ברמת גן -
http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3576692,00.html
הפרויקט יכלול 28 דירות 4-3 חדרים המיועדות בעיקר לזוגות צעירים במחירים אטרקטיביים יחסית לאזור;
לפי הקרן, היא מתנה העמדת השקעה בהפחתת מחירי הדירות בפרויקטים בהם תשקיע.