פצצה של בנק ישראל: מטיל מגבלות חריפות על נוטל

buatnadlan

New member
פצצה של בנק ישראל: מטיל מגבלות חריפות על נוטל

פצצה של בנק ישראל: מטיל מגבלות חריפות על נוטלי המשכנתאות, והפעם על ההחזר החודשי - מסמן את ה-40%
ביזפורטל: כל נוטל חמישי יושפע. אחרי המגבלות על ההון העצמי הנדרש, הפעם המגבלות הן על ההחזר החודשי - מניות הבנקים צוללות
בנק ישראלשוב עושה את זה, ומתערב בתחום המשכנתאות. אחרי שבפעם הקודמת ההתיחסות הייתה לעניין היקף ההון העצמי שיש להביא, הפעם ההתייחסות היא להחזר החודשי ביחס להכנסה של נוטל המשכנתא. 3 מגבלות מוציא היום ההמפקח על הבנקים.
http://www1.bizportal.co.il/article/367653

ההנחיות החדשות מגבילות את שיעור ההחזר מן ההכנסה, את חלק ההלוואה שניתן בריבית משתנה ואת התקופה הסופית לפירעון ההלוואה. כאשר לפי בנק ישראל מטרת ההנחיות היא להפחית את הסיכון, ובפרט את סיכון הריבית, של הציבור שנוטל משכנתאות בתנאים שעלולים לסכן את יכולתו העתידית לפרוע את המשכנתה וכפועל יוצא את הסיכון הגלום בהלוואות אלו למערכת הבנקאית.

הוראה מס' 1 - הגבלת ההחזר החודשי ביחס להכנסה
הוראה מס' 2 - הגבלת יחס רכיב הריבית המשתנה
הוראה מס' 3 - מגבלה על אורך חיי המשכנתא
הנפילה במניות:
מדד הבנקים שנסחר טרם ההודעה בירידות של 0.2%, עבר לנפילות של 1.2% כאשר
מזרחי טפחות (3,939 -1.75%)
(נתח שוק של כ-36% משוק המשכנאות) נופלת 2.4%.
http://www1.bizportal.co.il/article/367653

גלובס: דודו זקן: "אנו רואים תרחיש מאוד בעייתי של עליית ריבית וגידול באבטלה; לבנקים ולנוטלי המשכנתאות נוח להתעלם מהסיכון הזה - אבל אנחנו לא מתעלמים"
אזהרה מפורשת של המפקח על הבנקים: "תיק המשכנתאות הכפיל עצמו ב-5 השנים. אנחנו רוצים לראות שוק משכנתאות פעיל, אבל הוא צריך להיות בריא
כלכליסט:הקיץ הכי חם של המשכנתאות: 10 מיליארד שקל ביולי־אוגוסט
הבנקים מעריכים כי היקף המשכנתאות שניטלו באוגוסט ינוע בין 4.6 ל־5 מיליארד שקל. השוואה לשנים קודמות מעלה כי נתוני יולי־אוגוסט רושמים שיא של כל הזמנים, בנטרול אוגוסט 2012 שהביצועים החריגים בו הושפעו מהעלאת המע"מ בספטמבר

יורם2205

New member
ס"ה זה יהפוך את בעלי הקירות והבלטות =לאדוני א

ארץ ישראל.
בכל דרך מנסים לרסק את ענף הבניה החדשה.

אזרח י

New member
בקושי פצצת סירחון.

ימשיכו לקחת יותר מדי ל30 שנה, ויספגו קנס בריבית ההתחלתית של עד 1%.(במקסימום).

עוד כסת"ח מבית היוצר של בנק ישראל.

SignedIncognito

New member
אתה כמו פשקוויל חרדי...הלם, זעזוע, תדהמה

כל שלושת ההגבלות מהכתבה מתיחסות למתאבדים שמראש לא היה צריך לתת להם משכנתא.

1.מי שרוכש דירה שמוחקת לו כל חודש חצי משכורת הוא מתאבד
2.מי שרוכש למגורים עם 100% ריביות משתנות הוא מתאבד
3.מי שרוכש למגורים וגורר משכנתא לויתר מ20 שנה כנראה לא ישב על המחשבון משכנתא ולא ראה שההבדל בהחזר החודשי בין 30 שנה ל20 שנה יחסית זניח.

buatnadlan

New member
המדהים הוא שהמגמתיות של הפורום הזה

לא שונה בשום אופן מהמגמתיות של האתר שלי.
זו ידיעה שהייתה צריכה להתפרסם כאן בראש חוצות. במקום שקט תעשייתי.
תסתכלו על עצמכם במראה ותראו אותי חברים

עובדה שבעקבות ההגבלות האחרונות של בנק ישראל משקיעים ירדו מ 33% ל 21%
אז חדל קשקשת ברשת והתכחשות למתרחש.
אני מגמתי, סבבה מה אתכם ?

SignedIncognito

New member
בניגוד אלייך אף אחד פה לא סורק את האינטרנט

בחיפוש כתבות אוהדות לאג'נדה שלו. הפורום פה הוא דיון בין משתתפים, האתר שלך לעומת זאת הוא אוסף של פוסטים ובלעדיהם אין לך אתר.

במקום לדבר פה על אג'נדות ולהתייחס לגופו של הכותב אולי תגיב עניינית לנקודות שהעלתי

יורם2205

New member
למשקיעים האמיתיים בעיקר מפריע -עניין מס רכישה

מס שבח וכל דבר שייקר את הרכישה מול התשואה.
כאשר התשואה תעלה-וכנראה בסיבוב הבא תעלא או מירידת נכסים כתוצאה מעודף דירות-או כמו שזה נראה כיום (לא הולך להיות כאן עודף קירות)=השכירות תעלה (יחתכו דירות או ישכירו דירה אחת למס' משפחות-תלוי בפעולות של אנשי החוק).
פחות או יותר הסיפור קרה בזמן העליה בשנות ה-90 .
בתחילת שנות ה-2000 נפל דבר בישראל ומדינת ישראל רדה עד חורמה את כל העבריינים שהעסיקו עובדי בניין שלא כדין (לא שילמו פנסיות לעובדים הסינים והפלסטינים-והתעלמו מכך ששכר הבסיס לעובדים הללו פי 3-10 מהשכר שהם עבדו מוצאם).
אפשר לרשום בחוק מע"מ על הבניה 70%+אגרות בניה 10000 ₪ למ"ר.
אף קבלן או יזם לא יבנה מטר אחד תמורת מסטיק בזוקה!!!
אם המדינה תפעל בחוק להפוך את נושא הדיור למצב קטסטרופלי=זה מה שיהיה(להם יש צבא משטרה בתי משפט-לנו אין).
מדינה מנותקת מהעם ומתחברת למחוברים

פרל דוד

New member
מר יבגני צצל הנכבד...מה המסר שלך ?

הרי נבואת הבועה שלך כבר מכזיבה כשנתיים .
בנתיים עולם כמנהגו נוהג...לוקחים משכנתא וקונים בית...ובאופן מפתיע הבנקים נותנים הלוואות.
ובאופן מפתיע גם מירב הלווים עומדים בהתחייבויותיהם "בנתיים" ,שיא של כל הזמנים בהיקף המשכנתאות.

אף אחד מאיתנו לא נביא [ונבואה ניתנה לטפשים] ואיננו יודעים "מה ילד יום" אפילו אתה ! לא !
אין שום חריג בהודעות בנק ישראל, ואני אפילו מביט במראה יום יום ואיני רואה בועות...ואתה ?

באפריל 2012 הוכתרת ע"י עיתון דה מרקר כאחד מ-12 המשפיעים ברשתות החברתיות [מקום 11]
...ומה קרה מאז ? "נדה" [כלומר...כלום] אני חושב שהיית חייב להמשיך באח הגדול...גם שם יכולת להשפיע, וגם היית חוסך בשכירות, תאוריית הפיצוץ התבדתה

זה מה שכתבתם בדצמ' 2011 -
"בשנתיים הקרובות מחירי הנדל"ן בישראל יכולים לצנוח ב-40 אחוז" הוא אומר, "צריכים להוציא את האוויר מהבועה. בסופו של דבר, אנשים עלולים לרדת מהארץ, שכן הם יאבדו את התקווה שדיור יהיה אי פעם בהישג ידם. אנחנו פה כדי לעזור להם לשמור על התקווה הזאת. הדירה קרובה הרבה יותר ממה שהם חושבים." (כתב רותם סלע)
http://www.nrg.co.il/app/index.php?do=blog&encr_id=a28b07a102084d28785d2d933122ebb1&id=3139
לא טרחתם להתנצל על הנבואה שנכזבה.

ביוני 2012 בביז פורטל את מתנבא ש...
מייסד אתר בועת נדל"ן: "מחירי הדירות יתרסקו 25%; 200 אלף צעירים עוזבים את הארץ"
ו...מאום לא קרה...שוב לא התנצלת.

לדעתי אתה עצמיך בועה של כתבי הנדל"נ חסידי תאוריות ההתנפצות והכאוס, הם ציטטו אותך מדשדש במילותך,"תקוע" לא יכול לבלוע ולא יכול להקיא.

כך נכתב במעריב -
יבגני צצל, בן 34, הייטקיסט ונשוי + 1, גר בדירה שכורה בנתניה... אני מבין שאתה משלם היום יותר מאשר לפני שנתיים על השכירות, גם מכירי השכירות לא התנפצו.

אז...אני רואה אותך ו....

ron249

New member
הוא אומר את זה 3 שנים, לא שנתיים

במקום התרסקות מחירי הדירות שהוא צפה המחירים עלו ביותר מ 20% ב 3 השנים האלה. חבריו באתר גם צפו שהדולר יעלה ויעלה ובסוף הוא בשפל, קיצר אם אתה רוצה לדעת במה להשקיע, תעשה הפוך ממה שממליץ אתר הבועה, זה מתכון בטוח להתעשרות.

Johnn

New member
הייתי בטוח שאתה "לא משמיץ"

אבל כל התגובה שלך היא השמצה אחת גדולה.
מי משלם לך עבור זה?

Snow Jon

New member
אבל רון: מדבר לעניין + אומר אמת. אז מי באמת

מלחך פנכה

ואם הוא טועה בשנתיים

האם אתה עדין מספר לעצמך שאנשים לוקחים משכנתאות שהם לא יכולים לממן , כשהכסף של דור ההורים כבר נגמר , ואנחנו משחקים בכסף של הילדים , ושהשיטה הזו יכולה להימשך לנצח בלי שהכלכלה שלנו תשלם מחיר, בין אם בפערי מעמדות כלכליים שנוצרים יש מאין בגלל הבועה הנדלנית , ובין אם כשהריבית תעלה וליותר מדי משפחות לא יהיה מאיפה לממן?

האם העובדה שיבגני צצל לא צודק עכשיו אומרת בהכרח שהוא טועה באופן כללי?

Snow Jon

New member
אתה מתעלם מטעות של כ50% משווי דירה?

אפשר להבין אותך.... האמנת וציפית .... רק המציאות הזאת לא מסתדרת

שדמת

New member
מי שרוכש דירה עם 100% ריבית משתנה

הוא לא בהכרח מתאבד.
לפני שהתחילו הגזירות, יש מי שלקח משכנתא למשל על 20% מערך הדירה ב- 100% פריים (כי יש 80% הון ראשוני), מתוך מחשבה שבמידה והריבית תתחיל לעלות - יחזירו בבת אחת את המשכנתא, כי יש להם את הכסף למשל בקרן השתלמות, אבל בינתיים הם לא רוצים למשוך אותו כי הביצועים שם גבוהים מהריבית על המשכנתא.
מי שעשה זאת לפני מספר שנים - מאז ההחזר החודשי לא עלה או אפילו ירד.
הפטרונות הזו של בנק ישראל להתערב בשיקולים של אנשים (לא כולם "מפגרים" כלכלית) מעצבנת. לפחות היו מגבילים את הריבית המשתנה לאחוז מסוים מערך הדירה הנרכשת (למשל 30% מערך הדירה ולא 30% מסכום המשכנתא).

SignedIncognito

New member
לא התכוונתי לפריים שאותו אפשר למחזר

בכל רגע נתון או לסגור בכל רגע אלא על מסלולים של ריבית משתנ הכל 5 שנים...גם עם ריבית משתנה כל 5 שנים אין בעיה אם אתה משקיע ולא רוכש למגורים

אמצעי בטיחות הוא מכשיר סטטיסטי

אישית אני לקחתי פעמיים הלוואות של 100% פריים ואני רק מחייך בדרך אל הבנק. אבל כמשקיע אני יכול גם בכל עת למכור את הדירות / לפרוע את ההלוואה.

לא כך הם חלק מהלווים אשר לקחו הלוואות צמודות בריבית משתנה על בית המגורים שלהם.

סטטיסטית זו אוכלוסייה שדורשת (לדעת המפקח על הבנקים) הגנה. למעשה המפקח הביע לדעתי חוסר אמון בפקידי הבנקים שיעשו את תפקידם וידאגו שהלווים יוכלו להחזיר את הלוואותיהם ולכן נתן הוראה גורפת.

כאמור, כל אמצעי הוא סטטיסי ולא יכול לפגוע לכל מקרה ומקרה. תמיד יהיו כאלו שימותו בתאונת דרכים דוקא בגלל שחגרו חגורת בטיחות או בגלל הכרית המתנפחת.

למעלה