איפה הקאטצ'?

mapisto1

New member
איפה הקאטצ'?

היי,

ברור לי שזה זמן נוראי לרכוש נדל"ן ובטח ובטח אסור בשום פנים ואופן לקחת משכנתא כשהמחירים כ"כ גבוהים ולא הגיוניים...
אבל לפעמים מפרסמים פרוייקטים וגורמים להם להיראות כ"כ נוצצים ושווים.. ואני מחפש את הקאטצ'..
הרי אם זה היה כ"כ משתלם, למה שהם יתאמצו כ"כ לפרסם ולמכור?

נתקלתי בדיוק בדוגמה כזאת.. ומכיוון שאני לא מבין גדול בנדל"ן.. בטח שלא מהבחינה הבירוקרטית.. אשמח אם תוכלו להסביר לי איפה הקאטצ'..

מדובר בפרוייקט "עיר ימים חדרה" או "הריביירה של חדרה".. רק תקישו בגוגל ותמצאו מלא הצעות למכירה מוקדמת של מגרשים בסביבות ב 200,000 ש"ח.. כשבכל האתרים מוסבר יפה יפה שכל התהליך הבירוקרטי כבר לקראת סיום...

מה שמעניין מאוד אגב, זה שפורסמה כתבה על הפרוייקט הזה בעיתון הארץ עוד ב2010! אולי זה הקאטצ'? שזה לא זז עד עכשיו וסביר להניח שלא יזוז? או שהתגלתה בעיה בירוקרטית כלשהי פתאום? מה בדיוק אני בתור אזרח פשוט אמור לעשות כדי ללמוד את הנושא לעומק ולדעת איפה החסרונות בכל עסקת נדל"ן כזאת?

תודה מראש!

ע מזרחי

New member
הקאטץ הוא המילים "לקראת סיום"

1. אין הבטחה שזה יסתיים
2. גם אם יסתיים - לא בטוח שההחלטות תהיינה תואמות את בקשותיהם של המתכננים
3. אין תאריך יעד לסיום - זה יכול גם להיות בעוד 99 שנים

פרל דוד

New member
רכישת נדל"נ פיזי אל מול רכישת זכויות עתידיות.

לתחושתי האישית אתה "מערבב" בין רכישת נכסים פיזיים כמו דירה,מגרש וכדומה....לבין רכישת זכויות עתידיות לדירה שבכלל לא בטוח שתבנה בתקופת חייך אם בכלל.

"עיר ימים" בחדרה היא דוגמה ...
תוכנית עיר ימים בחדרה מכילה בתוכה מאות דונמים שמצפון ל"אולגה" ועד "רידינג" חדרה, התוכנית הכוללת נמצאת ב"חיתוליה" כתוכנית בסיסית עקרונית שטרם עברה תהליך של התנגדויות,איחוד וחלוקה, וטבלאות מגרשים מעודכנות ועוד...

על מרבית השטח מדרום לתחנת החשמל רידינג חדרה יש דו"ח חמור של זיהום מעפר פחמי ולכן בשלב זה התוכנית קפואה ולא מקודמת.
מעבר לכך - מערכות התכנון והפיקוח בעיריית חדרה נמצאים תחת חקירה משטרתית תחת חשד לקבלת שוחד ובמצב שכזה התוכנית "תקועה".

רכישת זכות לדירה אינה רכישת קרקע פיזית...וצריך להזהר מרכישת "אויר" [כלומר...בשלב הטרום איחוד וחלוקה שלו]

וחוץ מזה...כבר נכתב לא מעט על תוכנית חד/2020 בכלל ובפרט כאן בפורום,ואתה יכול למצוא את התשובות ...הכל כתוב.

mapisto1

New member
תותח, תודה רבה!

זה בדיוק מה שחיפשתי :)
תודה רבה על התשובה המפורטת והעניינית!

נ.ב- חיפשתי בפורום טרם כתבתי אבל לא מצאתי. כנראה לא חיפשתי מספיק טוב. מתנצל מראש ^^

sevenduo

New member
חדרה

הייתי נזהר מאד ולניכנס לכל השקעה בחדרה שמוגדרת כ "עתידית"

למעלה