המלצות / אי-המלצות על קרן הגשמה

• פותח הנושא matr
  • פורסם בתאריך

matr

New member
המלצות / אי-המלצות על קרן הגשמה

היי חברים,

לאחרונה קיבלתי סכום כספי לא קטן ואני מתלבט איך וכיצד להשקיעו,
שמעתי מחבר על קרן הגשמה שמשקיעה בעיקר בנדל"ן.

האתר שלהם מאוד יפה ומלא בדברים טובים ומספרים מסנוורים, השאלה היא האם יש כאן מישהו שמכיר או השקיע בעצמו בקרן זו?

אשמח לקבל המלצות וגם לשמוע את הצדדים ה"פחות נעימים" על קרן זו.

תודה!

offir11

New member
מטרת ההשקעה שלך?

על הסקאלה, אתה יותר קרוב ל"תשואה" או ל"פוטנציאל רווח הון"?
מבחינת טווח השקעה, לכמה שנים אתה מעוניין להשקיע?
אתה נוטה יותר לכיוון נדל"ן או שוק ההון (יתכן שילוב ביניהם)?

עניתי לשאלות בשאלות כי לפני שלב החוו"ד, חשוב להבין את מטרת ההשקעה שלך

matr

New member
תשובות

בגדול, המטרה שלי היא להפוך הון עצמי לעוד יותר הון עצמי....
לצערי אינני יודע בדיוק מה ההבדל בין "תשואה" ל"פוטנציאל רווח הון"
, אשמח להסבר מהיר.

מבחינת הטווח, אני לא מוגבל - אני מניח שתחום של מספר שנים נשמע הגיוני, כמובן הכל תלוי באחוזי התשואה הצפויים בסוף התהליך.

לגבי איזה כיוון, אני עוד לא בטוח ולכן גם מגיעה ההתלבטות. אם לומר את האמת, שוק ההון מעט "מחשיש" אותי, ושוק הנדל"ן מרגיש לי קצת יותר יציב ובעל תשואה גדולה יותר, אבל אני לא אופתע אם תאמר לי אחרת.
אגב שילוב של השניים, במקרה וזו השקעה מושכלת, בהחלט יכול להיות רעיון.

תודה

offir11

New member
המשך

אתחיל בהסבר המונח ואמשיך בת'כלס...
התשואה מחושבת כרווח/הפסד השנתי חלקי השקעתך הראשונית. נניח והשקעת 100,000 ש"ח שהפכו אחרי שנה ל 110,000 ש"ח - התשואה שלך היא 10%.
ת'כלס- התשואה מחושבת כ"מה הכסף שלך עשה" באחוזים.
כוונתי המקורית בתשואה היתה מנכס אותו אתה (לבד או כקבוצה) תרכוש, יושכר ויניב הכנסה חודשית. השקעה ב"נכס תשואה" נחשבת סולידית יותר מ"נכס השבחה" (אליו אגיע תיכף).

כוונתי בנכס בעל פוטנציאל רווח הון היא השקעה בנכס שיושבח בצורה כלשהי שיכולה להיות בניה, שיפוץ, שינוי יעוד וכו'. בנכס כזה פוטנציאל הרווח גבוה מ"נכס תשואה" ובהתאם גם הסיכון. בנכס כזה לרוב, אין תזרים מזומנים שוטף והחזר ההשקעה (בתוספת רווח או בניכוי ההפסד) מגיע בסוף.

מהו תקציב ההשקעה שלך?

matr

New member
תקציב

התקציב יכול להשתנות, אבל אני מעדיף כרגע לא לציין מספרים מדוייקים. הוא נמצא בתחום של מתחת למיליון ש"ח (כלומר 6 ספרות).
תודה על ההסברים, ולפי ההסבר שלך, קרן הגשמה מהווה "נכס בעל פוטנציאל רווח הון".

בכל מקרה, אשמח לקבל התייחסויות ספציפיות לגבי קרן הגשמה, אם יש לך

אישית, אני לא מתקרב להשקעות ללא שליטה שלי

עם כל הכבוד לשקיפות המלאה - המשקיע מקבל באימייל מצגת מפורטת על ההשקעה וכו' . לי זה לא מתאים.

אם אתה רוצה להשקיע אלפים בודדים ומשתמש בזה כתחליף לקרן נאמנות כלשהי, ניחא.

סכום גדול לא הייתי שם במקום כזה אלא מחפש השקעה ישירה - קצת יותר מאמץ אבל לפחות אתה בטוח שבעל הקרן הוא לא מאדוף בע"מ.

פרל דוד

New member
קרן הגשמה - התייחסות.

"קרן הגשמה" נמצאת בבעלות "אבי כץ" ההוא מקפה " cofix" ב-5 שקלים, הבעלים בעבר של רשתות "הכל בדולר", "ששת" "כפר השעשועים" ו"ד"ר בייבי" שאותם מכר ברווח נאה .

אני "שואל את עצמי" אם ההשקעה כל כך טובה למה בעלי החברה זקוקים לכסף מהציבור...שייקחו הלוואה מהבנק עם ריבית וישקיעו...האמת...הסיבה ברורה לי, יש סיכונים בהשקעות, והם רוצים לשתף בסיכונים אלה כספים "קלים" של משקיעים ללא ריבית וללא יכולת לתבוע עם ההשקעה תכשל.

http://www1.bizportal.co.il/article/370290
כץ טוען כי קרן הגשמה העניקה בארבע השנים האחרונות למעלה מ-90 הלוואות להשלמת הון עצמי לנדל"ן – "הליך הוצאת היתר בנייה אורך 3-4 שנים, קבלן שהיו ברשותו 3 מיליון שקלים בתחילת התהליך יזדקק בעקבות הקשחת תנאי המימון 3 מיליון שקלים נוספים כדי לקבל ליווי בנקאי, לכן במקום למכור את הקרקע הוא פונה אלינו. הקבלנים מסכנים, אני רואה בערך 100 דו"חות אפס בחודש ומהם אני בוחר 4-5 בלבד, לכן אין למחירי הדירות לאן לרדת כי לקבלנים אין לאן לרדת."

מאתר הקרן - http://www.kerenhagshama.co.il/category/תקנון
המסמכים המופיעים באתר הקרן או אשר מופצים על ידי הקרן נועדו לסקור באופן כללי את פעילותה של הקרן, את דרך התנהלותה והשקעות המוצגות על ידה לחברים הרשומים במאגר הקרן.
אין לראות במסמכים שבאתר הקרן או במסמכים המופצים על ידי הקרן משום סקירה ממצה וכוללת של הדינים, ההסכמים והתנאים שיחולו על הקרן ו/או על היחסים בינה לבין המשקיעים הרשומים בקרן ו/או אלו שישקיעו בתאגידים שייוסדו לצורך ביצוע השקעות ו/או בקשר לפעילות התאגידים בהן יבוצעו השקעות על ידי המשקיעים.

על כל מי ששוקל ביצוע השקעה החובה לבחון ולשקול היטב, בעצמו ובאמצעות יועצים מקצועיים מטעמו, לפני נטילת התחייבות לביצוע השקעה, את הסיכונים הכרוכים בהשקעה. יובהר כי כל משקיע חייב להביא בחשבון כי בביצוע השקעות קיימים סיכונים והוא לא יוכל לבוא בכל דרישה או טענה אל הקרן, אם וככל שסיכונים אלו יתממשו והשקעתו לא תעלה יפה, לא תניב רווחים כמקווה או אף תניב הפסדים.

הקרן אינה מוכרת יחידות להשתתפות בקרן
ואין לראות במסמכים המופיעים באתר הקרן או אשר מופצים על ידי הקרן מעת לעת משום הצעה או שידול לרכישת יחידות ההשתתפות בקרן. כמו כן, אין לראות במידע שבאתר הקרן או אשר מופץ על ידי הקרן, ובכלל זה הצגת השקעות אפשריות, משום הזמנה לביצוע השקעות בתאגיד כלשהו. המידע והמסמכים המופיעים באתר הקרן או אשר מופצים על ידי הקרן לצורך הצגת השקעות אפשריות אינם בגדר "הצעה לציבור" כהגדרת מונח זה בחוק ניירות ערך, התשכ"ח - 1968.

התקנון - http://kerenhagshama.cast-tv.com/ntext.asp?psn=9007

דוגמה להשקעה של קרן הגשמה -
פנחס זלצמן הבעלים של חברת "נאות הפסגה"] פורע חובות – וקונה מגרש חדש -
"נאות הפסגה" שבראשה עמד ונכנסה לקשיים פורעת חובות לבנקים והחליטה לפרוע גם החובות לבעלי האג"ח זלצמן קנה באמצעות חברה אחרת מגרש במודיעין עלית ב-3.7 מיליון שקל, ויבנה מרכז מסחרי בן 2,500 מ"ר קרן הגשמה תלווה לו 6.4 מיליון שקל, ומבטיחה למשקיעים תשואה של 75%
המאמר המלא - http://www.news1.co.il/Archive/001-D-295628-00.html

זלצמן רכש באחרונה מהמנהלים המיוחדים של "נאות הפסגה" מגרש בן שני דונם במודיעין עלית. הוא שילם כ-3.7 מיליון שקל, כולל הוצאות. הרכישה נעשתה באמצעות חברת "מעלות הארץ מודיעין עלית" בבעלותו. זלצמן מתכנן להשקיע 15.9 מיליון שקל, כולל קרקע ומימון, בבניית מרכז מסחרי בן 2,320 מ"ר במצב מעטפת ברחוב נתיבות שלום 9.
לצמן מתכנן למכור שטחים ב-14,400 שקל למ"ר, מחיר גבוה יחסית הנובע מכך, שלרוב תושבי מודיעין עלית אין רכב, והם זקוקים למרכז מסחרי מקומי. תמורת המכירות (בניכוי מקדם ביטחון) תהיה 28.9 מיליון שקל, והרווח 13 מיליון שקל.

כדי להשיג מימון חלקי לפרויקט, התקשר זלצמן עם קרן הגשמה, שתיתן לו הלוואה בת 6.4 מיליון שקל. הקרן, בראשות אבי כץ, תגייס את הכסף על-ידי מכירת יחידות השתתפות של 100 או 400 אלף שקל. ההלוואה היא ל-3 שנים. זלצמן יתן ערבות אישית לפרעון ההלוואה.

בתום שלוש השנים – מבטיחה הקרן – יקבלו המשקיעים חזרה את כספם (6.4 מיליון שקל), ועוד 6.5 מיליון שקל, שהם כאמור 50% מהרווח. הגשמה תגזור קופון בצורת דמי ניהול ואחוזים מהרווח, והיתר יועבר למשקיעים. כל מי שישקיע 100 אלף שקל – אומרת קרן הגשמה – יקבל בעוד שלוש שנים 175 אלף שקל, כלומר תשואה של 25% לשנה.

בראש קרן הגשמה עומד אבי כץ, שהיה יזם ומקים רשתות החנויות "כפר השעשועים". שותפים אחרים בקרן הם גיל אונגר (לשעבר מנכ"ל איקאה נתניה), עו"ד חנן שמש, היועץ העסקי אמיר ברמלי ואנשי העסקים יצחק לאופר ומור בראון. הקרן מגייסת משקיעים, הרוכשים בדרך כלל יחידות של 100 אלף שקל.

למעלה