משקיענית80
New member
קנית דירה שלישית, שתהיה להשקעה.
שלום.
רק שלא יסקלו אותי באבנים.
לפני שנתיים קניתי דירה להשקעה. עם משכנתא של, כ- 70%-80% מהנכס.
אנחנו גרים בדירה שגם כרגע ממושכנת בסדר גודל של 35% שנשאר.
בינתיים, כל הדירות בשכונה וסביבותיה של הדירה להשקעה שקנינו, בלי להגזים ובלי שאני-עדיין-מאמינה-שזה-נכון, אבל יד2 לפחות מציג את זה כך - עלו בלפחות 20%. בשנתיים.
יש עדיין דירות בשכונות מרוחקות יותר שהם בגבול הסכום, שלדעתי, עדיין הגיוני לקניה להשקעה. עד 950K.
אז נכון, התשואה על הדירה, ואני מתכוונת התשואה המחושבת אחרי הביטוחים, התקורות, מס רכישה עוד, ואחרי חישוב מול המשכנתא שאקח, כלומר הריביות שאשלם, יוצא משהו כמו נגיד, 5%.
לקחתי בחשבון 10 חודשי שכירות , ועוד הורדה של 10% מס על השכר דירה.
אז נכון , התשואה שיוצאת היא מרגישה נמוכה, באופן נגיד יחסי למשהו.. לא ברור לי למה -
אבל אם אני כזו משוגעת וטועה ושמה את כל הביצים בסל נדלן אחד בבואי לחשוב שזה מה שצריך לעשות - לקנות דירה שניה להשקעה, לפני שלא יהיו בכלל דירות בפחות ממיליון בעיר שלי?
לפני שנתיים קניתי את הדירה והתשואה הייתה 10% בחישוב שלי. בגלל שהייתי אולי עוד פחות שמרנית (11 חודשי שכירות), ללא מס על השכ"ד ובנוסף הדירה עצמה באיזור הרבה יותר טוב.
אז היה הרבה יותר קל להשוות לצורך העניין מול קרנות השתלמות נגיד.
אבל 5 %?
לי אישית עדיין מרגיש שזה בכל זאת שווה.
אם תוך שנתיים מחירי הדירות עולים כך. וגם אם ייעצר בחצי.
וייקח להם 5 שנים לעלות ב 20%, עדיין.
מה שנקרא, "תעצרו אותי, תעצרו אותי".
האם 3 משכנתאות זה כבר סיכון גדול מדי?
שלום.
רק שלא יסקלו אותי באבנים.
לפני שנתיים קניתי דירה להשקעה. עם משכנתא של, כ- 70%-80% מהנכס.
אנחנו גרים בדירה שגם כרגע ממושכנת בסדר גודל של 35% שנשאר.
בינתיים, כל הדירות בשכונה וסביבותיה של הדירה להשקעה שקנינו, בלי להגזים ובלי שאני-עדיין-מאמינה-שזה-נכון, אבל יד2 לפחות מציג את זה כך - עלו בלפחות 20%. בשנתיים.
יש עדיין דירות בשכונות מרוחקות יותר שהם בגבול הסכום, שלדעתי, עדיין הגיוני לקניה להשקעה. עד 950K.
אז נכון, התשואה על הדירה, ואני מתכוונת התשואה המחושבת אחרי הביטוחים, התקורות, מס רכישה עוד, ואחרי חישוב מול המשכנתא שאקח, כלומר הריביות שאשלם, יוצא משהו כמו נגיד, 5%.
לקחתי בחשבון 10 חודשי שכירות , ועוד הורדה של 10% מס על השכר דירה.
אז נכון , התשואה שיוצאת היא מרגישה נמוכה, באופן נגיד יחסי למשהו.. לא ברור לי למה -
אבל אם אני כזו משוגעת וטועה ושמה את כל הביצים בסל נדלן אחד בבואי לחשוב שזה מה שצריך לעשות - לקנות דירה שניה להשקעה, לפני שלא יהיו בכלל דירות בפחות ממיליון בעיר שלי?
לפני שנתיים קניתי את הדירה והתשואה הייתה 10% בחישוב שלי. בגלל שהייתי אולי עוד פחות שמרנית (11 חודשי שכירות), ללא מס על השכ"ד ובנוסף הדירה עצמה באיזור הרבה יותר טוב.
אז היה הרבה יותר קל להשוות לצורך העניין מול קרנות השתלמות נגיד.
אבל 5 %?
לי אישית עדיין מרגיש שזה בכל זאת שווה.
אם תוך שנתיים מחירי הדירות עולים כך. וגם אם ייעצר בחצי.
וייקח להם 5 שנים לעלות ב 20%, עדיין.
מה שנקרא, "תעצרו אותי, תעצרו אותי".
האם 3 משכנתאות זה כבר סיכון גדול מדי?