ל"לוחש", אני "אדבר" בכל רם, בגדול...אל תאמין.
המשולש החקלאי' זכה לכינויו בגלל צורתו ויעודו. הוא נמצא בין שדרות משה סנה ,כביש 5 באשדוד במערב, לבין כביש 4 ממזרח. בדרום הוא נושק לגשר עד הלום ובצפון תחום על ידי אדמות המועצה האזורית חבל יבנה ערוץ נחל לכיש מחלק את 'המשולש' התחום על ידי אדמות המועצה האזורית חבל יבנה. ערוץ נחל לכיש מחלק את המשולש לקטע מערבי שבו בעיקר פרדסים ולקטע מזרחי שרובו שדות פתוחים. הבעלות היא בחלקה פרטית.
כבר כמה שנים מנסים אינטרסנטים [בעלי קרקעות] לספר צ'יזבטים על הפשרה צפויה של המשולש החקלאי הצמוד למפעל "
אלתא אשדוד".
כל זמן שלא יעתיקו את המפעל על צלחותיו והאנטנות שלו [ומדובר על המון כסף] הקרקע לא תופשר .[משרד הבטחון מתנגד באופן גורף לכל שינוי בתב"ע באיזור]
אגב...האדמה לא נמצאת כלל בתחום העיר אשדוד וטרם זומנה למיטב ידיעתי כל ועדה לשינוי גבולות מטעם משרד הפנים.
הקרקע מסומנת בכל מפות התכנון [כולל בתכנית מתאר אשדוד] כריאה ירוקה/אדמה חקלאית.
מתוך כתבה בעיתון מקומי -
בעיריית אשדוד לא מכירים כל תכנית להפשיר את המשולש החקלאי .
מי שמרוויח היטב ממכירת הקרקע הספקולטיבית בפרוסות "קטנות" במושע הם מתווכים ומשווקי קרקעות שמוכרים מיד ליד .
צריך להבין שכל הניסיונות בשנים האחרונות להפשיר ולו למראית עין את הקרקע ב"משולש החקלאי" נכשלו כשלון חרוץ.
ראש מועצה איזורית חבל יבנה "אליעזר ביננפלד" טוען שהוא לא היה רוכש קרקע במקום גם במחצית המחיר שמציעים המתווכים והמשווקים באיזור.
ציטוט מדבריו - "
אני זוכר שבעבר הייתה קבוצה שניסתה למכור את זה לפראיירים. בכל פעם היו אומרים ש'כבר תהיה הפשרה והנה הנה כבר עוד מעט אפשר יהיה לבנות שם' ומאז לא השתנה דבר. אני בספק אם זה רציני, קשה לדעת אם יהיה ניתן לבנות שם ואם כן - אז מתי. אני לא הייתי רץ לקנות שם וגם לא בחצי המחיר שהם מציעים".
ממינהל ההנדסה בעיריית אשדוד נמסר כי
הנושא לא מוכר: "
השטח שנקרא ה"משולש החקלאי" - חלקו בתחום מרחב תכנון אשדוד וחלקו בחבל יבנה. וככל שהרשומות מעודכנות השטח בבעלות רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) ובעלים פרטיים. עוד יודגש כי
ייעודו של הקרקע הוא "חקלאי", גם בתכנית מתאר אשדוד וגם בתכנית מתאר מחוזית. גורמי התכנון של עיריית אשדוד לא מכירים תכניות של משרד השיכון לשטח הנ"ל". גם במועצה האזורית חבל יבנה מוסרים שאינם מכירים תכניות לבניית מגורים באזור.
לסיכום : בכנס שנערך לאחרונה במאי 2018 פרס מהנדס העיר אשדוד "דורון חזן" את משנתו לגבי השטח האמור :
בהתייחס לפרסומים בתקשורת על הכוונות להעתיק את מפעל אלת"א ממקומו, מהנדס העיר הבטיח שזה לא יקרה. "על פי תכנית בניין עיר (ת.ב.ע) במקביל להגדלת מספר יחידות הדיור, יש צורך לאזן זאת בשטחים ירוקים ועל פי הת.ב.ע, מול אלת"א דרומית לבית הקברות, יוקם פארק ירוק.
לא תקום שם אפילו יחידת דיור אחת! מדובר בקרקעות מדינה ולא בקרקעות פרטיות. הפארק הירוק למעשה 'מסנדל' את כל הרעיונות להעתיק אל אלת"א ולהקים מולו שכונות מגורים. העתקת אלת"א לבד אינה כדאית: מי שירצה לבנות על הקרקע של אלת"א יצטרך לוותר על 40 אחוזים מהשטח לטובת הפקעה לצרכי ציבור והשטח שיוותר לבנייה, כמה מאות דירות אינו כלכלי.
איני חושב שלאשדוד כדאי לוותר על מפעל הייטק בסדר גודל של אלת"א מבחינת תעסוקה ובכלל. מי שרכש קרקע חקלאית במשולש החקלאי וקיווה שיבנו שם דירות אין לו על מה להסתמך".
סרטון תדמית של אחד מהמשווקים [בשביל הבידור ] -
https://www.youtube.com/watch?v=E_yvvQonl5w
אני תקווה שתשובתי ברורה ומוסמכת.