רוני הבטחתי מתכון למרק שום

רוני הבטחתי מתכון למרק שום

פותחת שרשורחדש כי השרשור שבו הצעתי לך מתכון כבר גלש לתחתית הדף ובגלל עתיקותו לא יעלה.... מרק שום הונגרי. יש אפשרות למרק חלבי בתוספת חלב או שמנת חמוצה (או גם וגם), ויש גם אפשרות למרק פרווה על בסיס ציר ירקות או ציר עוף (אפשר כמובן מאבקת מרק), בכל מקרה אחד מהמרקים ה"עניים" במצרכים אך עשירים בטעם. המצרכים: 2 ראשי שום קלופים וכתושים דק. 3 כפות שמן צמחי (או חמאה אם מעדיפים). 2 כפות קמח 1/2 1 ליטר ציר ירקות או עוף. (אפשר להחליף את מחציתו בחלב אם רוצים). מלח ופלפל לפי הטעם. אגוז מוסקט מגורר (אופציונאלי). פטרוזיליה קצוצה דק לעיטור (אופציונאלי). יש המוסיפים למשוואה גם בצל אחד קצוץ דק בשלב הכנת הרביכה. להגשה: קוביות לחם (עדיף לא טרי), קלויות בתנור עד פריכות. ההכנה: בסיר בינוני למזוג את השמן ולפזר מעליו את הקמח ותוך ערבוב מתמיד להכין רביכה בהירה. להוסיף את השום הכתוש ולהמשיך לטגן תוך ערבוב עד שהגוון הופך לחום בהיר מאוד וניחוח השום משתחרר. למזוג בזרם איטי את הנוזל לרביכה ולבחוש כל הזמן לוודא שאין גושים ורק אז להמשיך למזוג את הנוזל. לתבל לפי הטעם האישי במלח ופלפל. להביא לרתיחה ולבשל כ 10 דקות בבעבוע עדין. לבחוש מדי פעם על מנת לוודא שהתחתית לא נחרכת. להגיש עם קוביות לחם קלוי. (קרוטונים). לשדרוג אפשר לגרר מעט גבינה מעל. לאפות בתנור ראש שום ולמרוח את השום האפוי על טוסטונים כתוספת פיקנטית, לא לבנות על לילה רומנטי אחרי האכילה....
 
נילוס 11 אין בעיה להחליף לקמח נטול גלוטן


את הקמח ברביכה. אפשר גם לקורנפלור ולוותר על שלב טיגון הקורנפלור. לטגן רק את השום עד להזהבה קלה. את הקורנפלור לדלל במעט מים ולמזוג יחד עם יתר נוזלי הבישול. בהצלחה.
 

שמני1

New member
תודה על המתכון. לא רואה שום בעיה עם לילה

רומנטי אחרי אכילת המרק בתנאי ששני הרומנתיקנים אוכלים ממנו
 

נילוס11

New member
לאם החיטה

מקווה שאנסה להכין את המרק הזה לסוף השבוע תודה לך על זה שתמיד את חושבת ונותנת רעיונות תחליפיים, (אם אין לי ציר של מרק עוף? מה התחליף שלו?)
ליוליקה שתמיד חושבת ושלחה לי גם כתבה על מוצר חדש שיצא ללא גלוטן של "טבעול"
 

נילוס11

New member
שלי,אחרי אכילת שום

לקחת חוט דנטאלי,פעם לעבור עם חוט אחד פעם שנייה להקטין אותו לחצי וככה לעובי כפול אחרי זה לצחצח תשיניים טוב טוב עם משחת שניים טובה מומלץ בטעם מנטה ,או כל טעם חזק אחר. שום בריא...להכל
 

orlu

New member
שום וחוט דנטלי-אם החיטה

לי זכור מהמרק הזה קימל משום מה. פשוט לאכול פטרוזיליה אחרי ולא נשאר טעם,,או רשאד. לצחצח שיניים תמיד טוב
 
זה אכן דומה ויש גם מרק קימל, אבל זה לא זה.

במרק קימל אין בד"כ שום. מתחילים בטיגון זרעי קימל בשמן. מוסיפים קמח ומכינים רביכה. מתבלים במלח, פלפל, מעט פפריקה. ציר עוף או מים. יש שמטגנים גם מעט בצל בשלב הראשון. גם את מרק הקימל מגישים עם קוביות לחם.
 

noemi2

New member
אני שבסוף מסננת וזורקת את הקימל.אפשר

להגיש גם עם בצקיות.
 

ronnymp

New member
אממממא
אין מצב - אני שונא קימל

כפי שכבר הצהרתי והבהרתי כבר בעבר שונא את כל התבלינים שמתחילים ב- ק' וב- כ' קימל קינמון כורכום כוסברה כמון
 
תחליף לציר ירקות או עוף

נילוס אני מניחה שיש אבקת מרק ללא גלוטן, ציר ירקות אפשר להכין ע"י בישול ירקות שורש וסינון. כמו כן אפשר לוותר על ציר ולהשתמש במים וחלב.
 

עב

New member
מכירים מתכון צמחוני עם שזיפים מיובשים?

איזו קדרת ירקות חמודה עם שזיפים מיובשים? אשמח למתכון.
 

orlu

New member
נילוס אתה יודע לעשות ציר

זה פשוט המרק מהירקות והעוף שאתה עושה בתיאבון
 

קליפסו 8

New member
עב, אפשר גם להכין ירקות ממולאים ברוטב עגבניות

לפני כשבועיים הכינותי שתי תבניות של כמה סוגי ירקות ממולאים, תבנית אחת סטנדרט והתבנית השנייה לנכד שלי, אלא שבמקום בשר, מיליתי עם אורז ופולי סויה יבש והשאר אותו דבר. כשיש ילד צמחוני במשפוחה, נעשים פתאום יצירתיים
עכשיו היזכרת לי שבעבר נהגתי להכין גלדי בצלים ממולאים ברוטב עגבניות בתוספת שזיפים מיובשים, דחפתי אותם בין החריצים של הבצלים הממולאים. הנה צילום של איך הבצלים צריכים להיראות, אחרי שממלאים אותם, מאד מעודן וטעים.
 
למעלה