ייעוץ למסגרת מתאימה לבן שלי

ייעוץ למסגרת מתאימה לבן שלי

שלום לכולם,
בני בן השנה ושמונה חודשים אובחן ממש לאחרונה כבעל הפרעה בספקטרום האוטיסטי.
הגשתי כבר את הטפסים לביטוח לאומי ולרווחה ואנחנו מחכים להכרה ולשיבוץ...
במהלך כל התקופה האחרונה (כמו כל ההורים אני מניחה) עברתי בין הרבה אנשים שהמליצו לי על הרבה דרכי טיפול שונות ואני מבולבלת.

אני מאוד מתלבטת בין גן של אלוטף שפועל על פי שיטת ABA לבין שילוב בגן רגיל + סייעת ומתן טיפולים אינטנסיביים של קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק מחוץ לשעות הגן.

אני מאוד מאוד אשמח אם יש כאן הורים לילדים קצת יותר גדולים שעבדו בשיטה מסויימת ויוכלו ליעץ לי על פי הניסיון ועל פי ההתקדמות של הילד ואיפה הוא עומד היום.

ברור לי שזה גם מאוד תלוי בילד ובנו, אבל עדין הניסיון מאוד משמעותי.

המון המון תודה לעונים

dina199

New member
כשהמליצו לך טיפולים אינטנסיביים

לאיזה כמויות של טיפולים התכוונו ?

TikvaBonneh

New member
אני קוראת כבר שנים בפורום

וראיתי המון דיווחים של הורים שהילד שלהם התקדם מאוד באלוטף ABA, וגם ראיתי מקרה אחד של ילדה שלא התקדמה באלוטף ABA והתאים לה יותר השיטה האינטגרטיבית.
גם בשילוב בגן רגיל עם סייעת יש דיווחים על התקדמות יפה. רק שזה דורש השקעה עצומה לוגיסטית וכספית. זה מצדיק את עצמו רק אם הילד לא מצליח להתקדם באלוטף.
אני הייתי מכניסה אותו לאלוטף, ואם תוך שלושה חודשים לא הייתי רואה התקדמות יפה, הייתי מעבירה לגן רגיל.
את לא הראשונה שמתלבטת.
רבים וטובים לפנייך כבר שאלו.
מצרפת לך קישורים להודעות רלוונטיות בפורום של הורים

אחד התאומים שלי התחיל להתקדם אחרי 5 חודשים

כלומר יתכן מאוד והוא התחיל גם קודם רק לא הראה לנו

אולי לקח לו זמן לצבור ביטחון

(גם היה באלוטף ABA)

בעיניי אלוטף זה מתנה לילד ו הורים

להורים יש חיים רגילים - אין צורך לרוץ לטיפולים ולנהל ולממן תוכנית ביתים וסעיית.

מצד שני - הילד מקבל את כל מה שהוא צריך.

לדעתי שילוב חשוב בגיל מבוגר יותר. כאשר ילד יותר מתענין בילדים בגילו.

לקטנטנים כאלו (מתחת לגיל 3-4) בעדיפות ראשונה - מבוגר. לכן הוא יכול להיות מאושר באלוטף שבו יש הרבה מבוגרים (במיוחד בשיטת ABA, שם יש טרפיסטית אישית לכל ילד)

רואה 6 6

New member
יתכן ואני מדברת חצי אינטואטיבית אבל אני חושבת

שדוקא שילוב עדיף ואם לא שילוב אז בבית אם אפשר.
אלוטפים מלאים באנשים ופוטנציאל הרעש עולה. אני לא חושבת שאפשר להתפתח עם רעש. בכל הגנים הפרטיים שהייתי בהם,לא משנה אם כמה תינוקות בכו באותו זמן וכד',לא היה מרעיש ככה.
אבל שילוב זה התגייסות וכדי לעשות את זה טוב צריך כיס עמוק מספיק, מנחה ומשלב שרואים עין בעין איתכם יחד את מטרותיכם. אנשים טובים ומנוסים מספיק עשויים לחסוך לכם את הריצות למטפלים נוספים כי אין כמו אדם בעל נפש חיה ורחבה שנמצא כל יום כמה שעות בסביבה,לעומת מטפל שרואה פעם בשבוע ל45 דקות את הילד.

אני לא ממליצה לעשות תוכניות ביתיות. מנסיוני בלבד, בבתים שהייתי בהם ונערכו בהם תוכניות ביתיות נפגם הקשר עם ההורה,חד משמעית וזה דבר קריטי כי לתחושתי, ילד אוטיסט זקוק להוריו יותר ומציאותם חיונית להתפתחותו עוד יותר מילד רגיל. "מסירת" הילד ל"פועל התוכנית" יום אחר יום לזמן משמעותי יפגום ביכולת ההורית שלכם להתפתח כהורים לילד עם צרכים מיוחדים ויותיר את הילד עם געגועים קבועים.

מניסיון שלי.

רואה 6 6

New member
בכל מקרה,

אני גידלתי ילד ללא תוכנית ביתית,שנתיים בגן טיפולי וכל ההמשך בשילוב. היום עולה לכתה א'.
יש לו כשרונות,שמחת חיים, עד עתה קיבל אהבה עד הערצה מכל הסובבים אותו. אני מספרת את זה כי הפשטות בהתייחסות נראית לי משמעותית. כמובן שלא סותר את הרצון או ההכרח לחזק תפקודים מסוימים. אנחנו הסתפקנו בשפה בלבד.

ענבלית8

New member
המלצה על גישה

RDI. את יכולה לעשות על זה חיפוש בפורום ובמאמרי הפורום, לפי RDI, לפי ענת שמר ולפי השם שלי. לנו הגישה הזו הכי עזרה.

אני בעד אלוטף

מניסיוני של תאומים שאובחנו בגיל2 ועכשיו מסיימים שנה של אלוטף (ABA)

בהצלחה

amis12345

New member
מרכז מיפנה בראש פינה

תוכנית ABA היא תוכנית מאוד קשה לילד. אני מתקשה לקבל את הרציונאל מאחוריה - חייבת להיות דרך טובה יותר לעזור לילדים האלה.

הייתי מאוד ממליץ לך להתקשר למרכז מיפנה בראש פינה וללכת לשם לפגישת ייעוץ. הם מקבלים ילדים רק עד גיל שנתיים.

amis12345

New member
אני לא קשור לעמותה

מעבר לכך, התשלום נגבה בין היתר לפי יכולת כלכלית ומסובסד בחלקו בידי עמותות זרות. מבלי לפרט- ואני כולל בזה טיפולי המשך בבית בידי מטפלים שלהם - אם הייתי הולך על שיטת ABA ביתית הייתי משלם בסך הכול הרבה יותר כסף. כנ"ל לגבי "טיפולים אינטנסיביים" בידי קלינאיות תקשורת למיניהן.

dina199

New member
לי לא איכפת למה אתה קשור.

אם אתה ממליץ על מוסד כלשהו אתה צריך לפרט את המחיר שהם לוקחים
ולאיזה פרק זמן. לפני שהורים חדשים מחליטים מגיע להם לדעת את כל המידע.
למשל יש הורים בפורום שמסתפקים באלוטף בלבד (בגיל הזה ,
כי אותו מוסד מטפל רק עד גיל שנתיים). אף אחד גם לא מכריח את ההורים החדשים לבחור ABA ביתי ולשלם את הסכומים הנדרשים (שגם אותם צריך לפרט אם ממליצים על ABA ביתי) וגם אף אחד לא מכריח אותם 'טיפולים אינטנסיביים' של קלינאיי תקשורת.
ומאחר ואתה מזכיר את כל שלושת האופציות ברשימה אחת, אז כנראה שמחיר של כולן דומה (ואני בכוונה לא אומרת לאיזה כיוון
)

amis12345

New member
העמדה שלך תמוהה בעיני

כמו שאמרתי המחיר איננו קבוע ומשתנה בהתאם למצבה הכלכלי של המשפחה. מעבר לכך, למה אני חייב לפרט מחירים? האם כל מי שממליץ כאן על שיטה מסויימת ואף על בעל מקצוע ספציפי (כמו קלינאית תקשורת) מפרט גם את העלויות שלו? וממה את גוזרת את החובה הזו? מחוק הגנת הצרכן? לגבי ABA ביתי האם יש מחירון מקובל או שזה נגזר ממחיריו של נותן השירות וממספר השעות בהם בוחרים?
מעבר לכך - לדעתי טיפול אפקטיבי בגיל צעיר עשוי לחסוך מליוני שקלים באופן צופה פני עתיד ועוגמת נפש שאפילו לא ניתן למדוד בכסף.
בכל מקרה אם מישהו מעוניין לקבל ממני פרטים נוספים לגבי כמה שאני שילמתי לאורך התקופה (וזה לאו דווקא נכון לגבי כולם) אני אהיה נכון לעשות כן במסרון פרטי.
יש לי הרגשה שאילולא מדובר היה במרכז מיפנה שיש לך דעה קדומה לגביו לא היית מתעקשת בדווקנות.

dina199

New member
ברור שיש לי דעה קדומה.

ואני לא רואה סיבה שלא תהיה.
המחיר שלהם מאוד יקר,לתקופת זמן מאוד מוגבלת ולילדים עד גיל שנתיים (ז"א גם הגיל מוגבל ,הידד ל'חלון הזדמנויות')
וסך הכל לא עושים שם שום דבר שמטפלים אחרים לא עושים לאורך זמן זמן במחירים הרבה יותר נמוכים.
לכן לדעתי מי שמפרסם את המקום הזה צריך לתת את כל הפרטים הנדרשים.
ואם מישהו טוען שהם לא יקרנים שיוכיח את זה ולא יסתתר מאחורי 'הם מתחשהים במצב כלכלי'. הם הכי 'מתחשבים' בגיל הילד

תכלתt

New member
מנסיון של שנים!!! ABA לא קשה לשום ילד! זו

תוכנית מעולה שבזכותה הילד שלי מדבר, מבין ,מביע את עצמו ולומד יפה ומתקדם כל הזמן.
זו עובדה!

למעלה