עזרה - תביעות קטנות

Orh1989

New member
עזרה - תביעות קטנות

לפני כחצי שנה היתה לי בעיה בטלפון סאמסונג שלי ולכן הגשתי תביעה קטנה בבית המשפט כנגד היבואנית ונותנת האחריות - סקיילקס.

את הפרטים על החברה דליתי באינטרנט , ובכל מקום מצאתי ש"סקיילקס" היא חלק מ "סאני תקשורת".
לכן בפרטי הנתבע , כתבתי
סאני תקשורת בע"מ
ח.פ 51236765
כתובת: בן ציון גליס 48 אזה"ת סגולה פ"ת
טלפון 039057777

המשפט נקבע לינואר.

היום קיבלתי בדואר העתק מכתב הגנה.
מסתבר ש-
סאני תקשורת נרכשה ב2008 ע"י סקיילקס והחברה כרגע "ריקה מתוכן" (במילים האלו נכתב בכתב ההגנה), בנוסף הציגו מסמכים על רכישת החברה.
ציינו כי זהו מקרה מובהק כי בו אין יריבות בין התובע לנתבע ולכן דורשים לדחות את התביעה וללדרוש ממני לשלם הוצאות על הגשת כתב הגנה.

אז מה מסתבר.. שאכן סאני תקשורת נרכשה,
ממה שכתוב באינטרנט זה לא היה ברור.
הפרטים היו חלקית נכונים של התבעת (הכתובת והטלפון הם אכן של סקיילקס ולא של סאני תקשורת),
אבל אילו הח.פ ושם החברה הם לא הנכונות.
פתאום באירטרנט אני רואה שיש עוד ח.פ.. של סקיילקס (ולא של סאני תקשורת).

יש מה לעשות בנידון?
כמה בערך בית המשפט יחייב אותי לשלם על כתב ההגנה
והאם אפשר איכשהו לבטל את המשפט בינואר כי אח"כ גם יחייבו אותי על הוצאות משפט חח ולא בא לי.

תודה רבה..

Orh1989

New member
אגב,

בחיפוש באינטרנט על "סקיילקס" התוצאה הראשונה היא www.samsungmobile.co.il
"סאני תקשורת, מבית סקיילקס קורפוריישן בע"מ, הינה היבואנית הרשמית של מכשירי סמסונג סלולר בישראל"
ווכאשר נכנסים לאתר מתנוסס לו בגאון הלוגו של סאני תקשורת.
אז איך הייתי אמור לדעת

בנוסף
בחיוג לטלפון שציינתי, שאותו יש על טפסי האחריות של סקיילקס,
באותו בטלפון שוחחתי עם הנציגים ואז צפו הבעיות שביגנן תבעתי,
המשיבון הוא "שלום. הגעתם לסאני תקשורת מבית סקיילקס, יבואננית סמסונג בישראל".
אני לא מבין מה הבעיה. למה התביעה הגיעה למקום הלא נכון
ואיך הם טוענים שהחברה נרכשה ב2008 והינה ריקה מתוכן אך עדיין מייחצנים את עצמם כחלק אינטגרלי מאותה חברה (גם באתר האינטרנט וגם בטלפון)

עריכה:
פשוט נזכרתי בדבר הכי חשוב.
בזמנו פניתי למועצה לצרכנות והם פנו לסאני תקשורת
סאני תקשורת ענתה לי (!) ועמדה על שלה וגם היתה מודעת לכל הפרטים שלא חשפתי בפני המועצה לצרכנות, אך סאני תקשורת עדיין סירבה לעמוד בכתב האחריות שלה. ולכן הגעתי תביעה.
אז איך עכשיו הם טוענים שתבעתי את הגוף הלא נכון?..

3תיתי

New member
ממליצה להתייעץ בפורום חוק ומשפט,

ואולי גם במועצה לצרכנות.

urilei

New member
פשוט לצרף אותם

כתוב הודעה בפורמט של כתב התביעה עצמו. ציין בראש המסמך את מספר התיק: ת"ק 12-2345 Ort1999 נ' סאני תקשורת ותכתוב משהו כזה:
1) לאור האמור בכתב ההגנה של הנתבעת, התובע מבקש לצרף לתביעה נתבעת נוספת שפרטיה...
2) באתר האינטרנט של "סקיילקס" נטען בבירור כי... (ציין כאן מה שכתבת, פרט מהותי מאוד לאור הטענות שהועלו)
3) לאור האמור אין כלל מקום לפסיקת הוצאות בגין הכנת כתב ההגנה. עוד יצוין כי כתובת הנתבעת נכונה ויש להניח כי התביעה הגיעה ליעדה והנתבעת משתמשת בעניינים פורמליים-טכניים בניסיון להקשות על התובע
4) בנוסף לאמור, התובע מבקש לבטל את מועד הדיון הקבוע לחודש ינואר ולקבוע מועד חדש ע"מ לאפשר את המצאת כתב התביעה מחדש והגשת כתב הגנה.
&nbsp
&nbsp
עוד לא נולד הנתבע שקיבל כתב תביעה ולא דרש לדחות את התביעה ולחייב את התובע בהוצאות בגין הכנת כתב ההגנה. למרות זאת, די נדיר שזה קורה ובמקרה שלך אני אפילו מאוד מאוד אתפלא אם יפסקו לך הוצאות על זה.

Orh1989

New member
היי תודה רבה; תגובה -

איך אני מצרף את כל מה שאמרת לצרף? ניגש למזכירות בית המשפט בצירוף המסמכים
ומבקש לצרפם?

בנוסף, בכתב ההגנה ישנו סעיף, בו כתוב לדלקמן:
"למעלה מן הצורך יצוין, כי במסגרת הסדר הנושים לפי סעיף 350 לחוק החברות, תשנ"ט - 1999, שעברה חברת סאני אלקטרוניקה אשר אושר על ידי בית המשפט ביום 4.5.2015 (להלן: "הסדר הנושים") כאמור בהודעה מטעם בעל התפקיד שנשלחה לבית המשפט הנכבד בתיק זה ביום 3.6.2015 נקבע, כי החל ממועד כניסת הסדר הנושים לתוקף לא ניתן יהיה להגיש נגד החברה וחברות בשליטתה תביעה, לרבות תובענות יצוגיות בגין עילות אשר נוצרו קודם למועד כניסת הסדר הנושים לתוקף, ואף מסיבה זו יש למחוק את התביעה דנן.
סעיף 8.11 להצעת הסדר הנושים, אשר היתה ההצעה עליה הצביעו נושי החברה ואושרה ע"י בית המשפט, מצ"ב כנספח 3 לכתב הגנה זה."

אז אני לא מבין,
סאני תקשורת מתנערים מהתביעה בטענה כי הגשתי תביעה כנגד חברה שאין לה יריבות עימי, או שהיא מתנערת מהתביעה כי יש לה הסדר נושים?
בנספח 3 בכתב ההגנה, ישנו מסמך על הסכם הסדר נושים שהוחלט מתישהו ב2014,
איך יש הסכם הסדר נושים שבו יש סעיף ש"מגן" מפני כל תביעה, והחברה ממשיכה להתנהל כרגיל? אם כך כיצד אני, האזרח, יכול להתמודד מול סוגיה כזו..?

urilei

New member
עכשיו כבר שאלת שאלה די מסובכת.

אני מציע לצרף לתביעה את מי שצריך ולתת לבית המשפט להכריע. טענות מוזרות מאוד וספק רב אם נכונות.
האם סאני טוענת שאף אחד איננו אחראי כלפיך? האם גם אתה רשאי מחר בבוקר למכור את הפעילות שלך למישהו ולשמוט את כל חובותיך כלפי כולם? וואלה, מוזר.
במידת הצורך, תבע גם את החנות. היא גם נושאת באחריות.
הייתי פונה לכמה אתרי חדשות עם הסקופ הזה ואומר להם לפרסם שסאני פשטה את הרגל ובית המשפט פטר אותה מהתחייבויותיה...

Orh1989

New member
תגובה

פניתי למועצה לצרכנות עם המספר תלונה מלפני שמונה חודשים,
ואת הטענות שסאני תקשורת נקבו בהן בכתב ההגנה.

קיבלתי לפני כמה רגעים תגובת עו"ד יועץ משפטי מטעם המועצה לצרכנות להלן:

לאור הצהרת החברה הנתבעת בכתב הגנתה, בנוגע לאישיות המשפטית "סאני תקשורת", אשר לטענתה חדלה להתקיים באופן עצמאי אלא התמזגה עם חברת "סקיילקס", אין מנוס מלהדריך את הצרכן לבקש מבית המשפט לאפשר לו לתקן את הגורם הנתבע בכתב תביעתו.

לצורך הנוחות, צירפתי לך פרטי רישום של חברת סקיילקס ברשם החברות, אשר יכול לסייע לו לעגן הפרטים הנכונים והמלאים שלה בכתב התביעה וכן לצרף מסמך הרישום כאמור כנספח ראשון בכתב תביעתו, לצורך הוכחת האישיות המשפטית הרלוונטית לתביעתו.

האם אתה ממליץ לי להוסיף את סקיילקס ופרטיהם הרשמיים בנוסף ולא במקום ,לתביעתי כנגד סאני תקשורת?
כי: גם הטענות של סאני תקשורת וההתנערות מאחריות הזויה וגם מסתבר, לפחות עפ"י רשם החברות, שיש את סקיילקס ויש את סאני תקשורת (כל חברה בפני עצמה עם ח.פ משלה).

urilei

New member
אתה שוגה בהנחה שיש לזה בכלל משמעות

סאני כבר העלתה את טענותיה וכבר נמצאת בתיק. אתה לקבל את הטענה שלה ולמחוק אותה ואתה יכול להשאיר אותה שם ולצרף את סקיילקס. ככה או ככה, אם השופט באמת יחשוב שאתה צריך לפצות את סאני (תרחיש בלתי סביר בעליל לטעמי) זה כבר לא משנה אם תשאיר אותם או תמחוק. רק בשביל הסיכוי שבסוף כן ייפסק שהם צריכים לפצות אותך, לא הייתי מוחק אותם. האפשרות שתצטרך לשלם להם הוצאות בגלל זה מבחינה משפטית נקייה - קיימת. מבחינה מעשית - ממש קשה לי לחשוב שזה יקרה.

Orh1989

New member
אז לגשת למזכירות בית המשפט ולהוסיף את סקיילקס לתביעה.

ויאללה ביי נפגש במשפט?

Orh1989

New member
בעיקרון

שאלתי וחידדתי את השאלה שלי לנציג מהמועצה לצרכנות
שאמר לי במפורש, לגשת למזכירות בית המשפט ולהחליף את סאני בסקיילקס.
אבל יש לוגיקה בריאה במה שאתה אומר,
גם אם אסיר אותם מהתביעה, הם כבר מעורבים מהבחינה שבית המשפט פנה אליהם.
&nbsp
לכן ארחיב את התביעה לשני הנתבעים
ואוסיף את הנקודות שהעלתי פה בפורום ככתב תביעה ונספחים?

urilei

New member
כן

צריך להגיש בקשה בכתב. אי אפשר סתם לבוא למזכירות ולהגיד להם בע"פ "תוסיפו". אני די בטוח שאפשר לבצע את זה באינטרנט (תתקשר למוקד שלהם ותקבל הנחיות מדויקות) אבל אולי יש יתרון בהגעה פיזית כדי להציג את התשובה שלהם ולקבל הדרכה כללית מה צריך לבצע ברמה הפורמלית.

למעלה