קניה מאלי אקספרס - שרות לקוראים

trilliane

Well-known member
מנהל
3. זו לא שטות, זו פשוט טעות. אתה כל הזמן תוקף אחרים

ומאשים אותם על נקודות שבהן לא דייקת, עונה ומגיב גם אחרי שכתבת שמיצית ולא תכתוב יותר, כותב לא פחות מכולם, ואז מאשים אחרים שהם חופרים ומבזבזים סתם אנרגיה. עשה את חישובי האנרגיה עבור עצמך בלבד. אל תכתיב לנו מה חשוב ומה שטות. כמות המילים לא משנה, משנה המידע שמאחוריהן. כתבת מידע לא נכון ומטעה, קח אחריות אישית במקום להאשים את שאר העולם ולתקוף גולשים אחרים.
&nbsp
":מה שלמדתי מהפוסט שלך, ובלי ציניות, הוא הרצון שלך להוכיח לי ואולי גם לאחרים .עד כמה אתה בקיא/מומחה בפלטפורמות הנ"ל, ואמירתך בנושא זה או אחר היא יותר מאמירה - היא קביעת עובדה."
&nbsp
מעניין, כי זה בדיוק מה שעלה מההודעה שלך... רק שגבי כתב בצורה הרבה יותר שקולה, עניינית, אינפורמטיבית ומנומקת, עם עובדות ועם מידע אובייקטיבי ולא "אני אני אני, לי יש ניסיון, לי יש טבלאות, אני קניתי ב-X דולרים ולא מעניין אותי לשמוע ניסיון וחוויות של אחרים". כן, זה הרושם שעלה מתגובות רבות שלך ובפרט מהודעת הפתיחה שלך. אתה חושב שאין הבדל בין הסיכום שלך להודעה המקורית שפרסמת, אבל יש הבדל גדול מאוד. בראש שלך אולי אין הבדל, אבל הקוראים קוראים את מה שכתבת בפועל, וזה כבר לא אותו הדבר.

superman1234

New member
טריליון, החזרת לי את המחפרון.

אני לא פניתי אלייך.
אומנם אינני יכול למנוע ממך להגיב, אבל תגובותייך מיותרות.

trilliane

Well-known member
מנהל
* טריליאן, תודה. שוב, אל תחליט עבורי מה מיותר לי ומה לא.

superman1234

New member
שוב - הבנת הנקרא.

לא החלטתי עבורך. המלצתי ואני ממליץ לך פעם נוספת.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מבינה אותך, פשוט לא מסכימה איתך. ההחלטה אינה בידיך.

ואת המלצותיך חסוך ממני ואולי כדאי שתתחיל ליישם אותן בעצמך, תחילה.

jen711

New member
מה שאתה אומר לא מדוייק

באיביי פותחים קייס, ולא מייד מקבלים את הכסף.
לפעמים המוכר נותן החזר מייד ולפעמים יש דיון קצר איתו.
בדרך כלל הם מציעים לחכות קצת.
זה בדיוק אותו דבר באלי אקספרס, רק באלי למוכר יש X זמן לענות ואם הוא לא עונה אז אתה זוכה.
וכן, באלי יש אופציה להאריך זמן הגנה.
וגם רוב המוצרים משם נשלחים בדואר רשום.
אני אגלה לך שכרגע, הבעיה היא בדואר ישראל, יש הרבה אנשים שעוד לא קיבלו חבילות שנשלחו מסין בתחילת נובמבר.

G Gabi

Member
חבל על "המאמץ" ולהגיב

צורת הכתיבה, לענ"ד, מראה שמדובר באדם שמבין בצורה טובה יותר מכולם ויודע טוב יותר מכולם ואף אחד לא יגיד לו אחרת.
הדברים שהוא כתב מעידים בחלקם על חוסר ידע כיצד המערכת עובדת (למשל אך לא רק, השורה האחרונה. 100% משוב חיובי כקונה. מוכרים ב-eBay יכולים "להעניק" רק משוב חיובי. או שהם משאירים משוב, או שלא. במידה וכן - הוא יהיה חיובי. אין שום משמעות ל-100% כקונה).
הרושם שלי שהוא מסתמך אך ורק על ניסיונו האישי (כך גם ההתרשמות מדברים שכתב ב-1748).
&nbsp
אין שום בעיה לרכוש ב-AliExpress, מדובר בפלטפורמה נפלאה, אמינה, טובה וכו' וכו'.
חוצמזה, הגנת הקונה שלה טובה יותר מזו של PayPal בכל הקשור למוכרים מהמזרח.
בשנים האחרונות ביצעתי הזמנות שהסתכמו בכמה אלפי דולרים מ-AliExpress ולא קרה ולו מקרה בודד של בעיה או משהו שלא תאם את הציפיות שלי.
&nbsp
כמו בכל מקום, גם ב-AliExpress יש מוכרים טובים יותר וטובים פחות.
&nbsp
אני תוהה אם המשתמש בכלל קרא את תנאי השימוש באתר כאשר נרשם אליו.....

superman1234

New member
השורה הראשונה שלך - אמת לאמיתה.

ולכן אני ממליץ בחום לקנות ב eBay כאשר הפריט שנמצא בשני האתרים הללו. אפילו אם הוא מעט יקר יותר ב eBay ,

z1george

Member
מנהל
אחרי מאות הזמנות - אני ממליץ ההיפך

הגנת הקונה של אלי אקספרס הרבה יותר טובה - נקודה. מנסיון של מעל 300 הזמנות
יש מוכרים שמחזיקים חנות גם באלי וגם באיביי- עם אותם המוצרים. המחיר לרוב זול יותר באלי אקספרס (עמלות הסליקה - למוכר- יקרות יותר)
כמובן שגם באלי צריך לדעת לבחור מוכר ולא לקנות את הכי זול בגלל 10 סנט הפרש ואז לגלות שזה חנות שנפתחה לפני חודש עם כמה עשרות פידבקים

G Gabi

Member
פפפחחחחחחחחחחחחח

אתה תלמד את סופרמן?
מי אתה חושב שאתה?
יש לו 100% ו650 הזמנות באיביי!!!!
הוא קונה בבמוצע פריט כל יום!!!!!!
&nbsp
(ולקוראים האחרים, z1george הוא מנהל פורום 117, יש ביננו הכרות מצוינת)

superman1234

New member
גאון של אמא, תתפלא אכן כמעט כל יום.

ומה שבתמונה זה רק מ eBay, אני קונה בהיקף דומה גם מ Banggood.
לעומתי , אתה קונה ב'תלפים דולרים......

מר אדון גבאי היקר כל טוב לך ושבת שלום.

superman1234

New member
אחרי מאות הזמנות - אני ממליץ :

הגנת הקונה של eBay טובה הרבה יותר מזו של אלי אקספרס מניסיון של למעלה מ 600 הזמנות

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אבקש להרגיע.

הדיון הזה חשוב
רצוי שכל מי שיש לו דעה בעניין יביע אותה.
אבל
אבקש להפסיק לגלוש ללעג ופגיעות אישיות במביעי הדעה, אם אם לכם יש דעה שונה

prizman

New member
אני לא אוהב את אליאקספרס,

רוב המוצרים שם באיכות נמוכה.
עם אמזון הבעיה שונה, חלק גדול מהחנויות שם לא יודעות להתמודד עם משלוח לתאילנד.
כך שלי הנוח ביותר זה להזמין מאיביי.
אבל אני לא מתהדר במאות רכישות, פעם בחודש בערך.
ברוב המקרים מסתבר שיותר זול לי לקנות בחנות תאילנדית, מוצר מקורי ואצל משווק מורשה כמובן,
מאשר להזמין דרך הרשת.
בחלק אחר מהמקרים אני כן קונה דרך הרשת, אבל דרך חברה תאילנדית מוכרת.
כך שלאיביי אני מגיע רק בפעמים הנדירות שלא מצאתי את המוצר שחיפשתי בתאילנד
או שהמחיר בתאילנד מופרך מדי.

superman1234

New member
תלוי מה אתה מחפש.

אני לא אקנה מחשב יקר/סמארטפון/או טלביזיה חכמה 4K מאתרי מכירות כמו eBay ,Amazon או Aliexpress. אני מעדיף לקנות אותם גם ברשת, אבל בארץ ומספק מקומי.
קניתי לאחרונה, 2 מצלמות קדמיות לרכב. לא בעת ובעונה אחת ומשתי פלטפורמות שונות. הקישור המצורף הוא למצלמה שקניתי מ Banggood ואשר הגיעה...
השניה , קניתי דרך eBay ולא הגיעה וקיבלתי עליה זיכוי מלא. (תאור הארוע מופיע בפוסט הפותח שלי).
המצלמה עלתה כ 43$ והיא מגיע עם סט אביזרים מושלם תואם GO PRO ומצלמת באיכות מירבית של 4K 25 FPS (מחייב כרטיס זיכרון מיקרו SD CLASS 10)
כרגע אני מצלם איתה באיכות FULLHD 60 FPS. ומקבל תצוגה מדהימה על מסך המחשב. יש לה יציאת מיקרו USB ו מיקרו HDMI.

http://www.banggood.com/EKEN-H9-WiF...K-25fps-1080p-60fps720P-120fps-p-1085695.html

דבר נוסף וחשוב ששכחתי לציין הוא שבקניה ב Banggood ניתן לשלם בשקלים ללא עמלות המרה ולא רק בדולרים או אירו או לירה שטרלינג. השקל הישראלי הוא מטבע עובר לסוחר בנוסף למטבעות המוכרים, כבוד לשקל.

trilliane

Well-known member
מנהל
האם ב-Banggood ההמרה לשקלים נעשית על פי השער היציג?

בדקתי, התשובה שלילית (כמובן).
נכנסתי סתם למוצר שהופיע בפרסומים בעמוד הבית של האתר:
http://www.banggood.com/Eachine-Rac...p-1076198.html?rmmds=home-mid-recommendations
המחיר בדולרים: $119.99
המחיר בשקלים: ₪468.40

השער היציג העדכני לפי אתר בנק ישראל: 1 דולר ארצות הברית = 3.8430 שקל ישראלי חדש
http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=119.99&From=USD&To=ILS

כלומר בחישוב פשוט, ההמרה צריכה להיות ₪461.12 ולא ₪468.40.
כלומר ההמרה בוצעה לפי שער המרה של 3.9036
פער של 1.5%, והנה עמלת ההמרה ש"לא שילמת"...

גם באמזון ובפייפל ובשלל חנויות ניתן לשלם ישירות בשקלים, החברות פשוט מבצעות עבורך את ההמרה ומגלמות את העמלה בשער ההמרה (זה מקובל מאוד). לחשוב שאם אתה משלם ישירות בשקלים מדובר ב"כבוד לשקל" או בתשלום "ללא עמלות המרה" זו נאיביות נוספת שאתה חושף כאן (בדומה ל"מדד האיכות שלי כקונה ב-eBay הוא 100%") שמלמדת את הגולשים שאתה לא מבין (כפי שנדמה לך) בתחום שבו אתה מתיימר לספק "שירות לגולשים".

נכנסת לפורום חדש בהצהרה גורפת על "שירות לגולשים" והתפארות בניסיון עשיר... מקווה שתבין שיש לך עדיין מה ללמוד ושווה להקשיב קצת גם לאחרים.

superman1234

New member
אני מבין שכאשר את קונה דולרים בבנק את מקבלת אותם

לפי השער היציג ? השער היציג של הדולר נועד לאנשים כמונו כרפרנס בלבד. עולה/יורד/ללא שינוי ואת היחס בינו ובין מטבעות אחרים..

לא ראיתי ב Aliexpress אפשרות לשלם ישירות בשקלים , אשמח לראות איך מבצעים זאת. כולל קישור.

נ.ב אני רואה שאת משתמשת במתנה שנתתי לך. המשיכי לחפור במרץ....

trilliane

Well-known member
מנהל
ודאי שלא, על כל המרת מט"ח משלמים עמלה, זו בדיוק הנקודה

גם ב-Banggood, חרף דבריך ש"בקניה ב Banggood ניתן לשלם בשקלים ללא עמלות המרה".
&nbsp
בעלי אקספרס יש אתר בעברית אך אין בו אפשרות לשלם בשקלים, זה נכתב בטעות והיה אמור להימחק, בטעות נשאר בפרסום וכששמתי לב מחקתי בעריכה (עוד לפני שפרסמת את תגובתך, אבל כנראה קראת את הודעתי בגרסה הלא ערוכה).
&nbsp
מעניין שבמקום לומר "סליחה, טעיתי, בעצם גם ב-Banggood יש עמלת המרה" אתה ממשיך לתקוף אותי באופן אישי (ועוד טוען שאני מתנשאת וחופרת...). בוא תדאג קודם לדייק במידע שאתה מוסר כאן כ"שירות לקוראים" ואני אדאג לעצמי, סבבה?

superman1234

New member
נשבע לך שאני מצטער שקניתי לך את ה BOBCAT..דייייייייייייי

תגידי אינך מסוגלת להבחין בין העיקר לתפל ?
הכוונה היתה שב Banggood ניתן לשלם בשקלים כמטבע עובר לסוחר!!. ולכן כבוד לשקל.

למעלה