כמה יקח לחבילה קטנה שנשלחה מבלגיה לפני שבועיים להגיע אליי?

J W von Goethe

New member
כמה יקח לחבילה קטנה שנשלחה מבלגיה לפני שבועיים להגיע אליי?

אני נאלץ להודיע בצער רב כי לאחרונה נאלצתי שוב להזמין חבילה דרך דואר ישראל: המדובר במארז DVD. נשלחה מבלגיה דרך דואר ישראל ללא מספר מעקב לפני כשבועיים (לא הייתה אפשרות משלוח אחרת). המדובר בחבילה קטנה וכל הפרטים נרשמו כראוי פרט למיקוד שנרשם בשיטה הישנה של חמש ספרות הואיל ולא הייתה אפשרות אחרת. מניסיונכם, יתר על כן, מה הסיכוי שלא יגנבו/יאבדו/יחזירו/יזרקו/ישרפו/ימסרו לאחר אותה, מה תהא השפעת החג מבחינת העיכוב ומה הסיכוי שהדואר הבלגי לא שלח מתוך בורות אותה למדינת אויב מתוך ציפייה שבמזרח התיכון הגבולות פתוחים כמו באירופה? תודה. אשמח לשמוע מכמה שיותר אנשים על חוויות וניסיון. פעם אחרונה שנאלצתי להזמין ללא מספר מעקב הייתה לפני כשנתיים ואם זכרוני אינו מטעני, לקח משהו כמו שבועיים או שלושה. שיא האיחור של הדואר שלי היה לפני כמעט עשור, כשחבילה מגרמניה הגיעה אחרי משהו כמו חודשיים וחצי. לפני כמה שנים, הייתה הפעם הראשונה ועד כה היחידה שחבילה באמת לא הגיעה, אם כי אין לדעת אם השולח באמת שלח אותה ולא ניסה לעבוד עליי (מוכר מפוקפק מהאתר Amazon). לפני כשנה חבילה מאוסטריה נשלחה על ידי הדואר המקומי שלהם לדובאי מתוך בורות (קרי, ממחשבה שניתן להעביר משמה לישראל דואר דרך מטוס ומתוך חוסר הבנה של הקונספט של מדינת אויב) והחוזרה לשולח. מה בדיוק אני אמור לעשות אם החבילה תגיע אך לא יוציאו פתק או הודעה בהינתן שאין מספר מעקב?
דרך אגב, כשביצעתי את ההזמנה, שלחתי הודעה לדואר הבלגי: אחרי כמה ימים, ענה נציג ובאנגלית עילגת הסביר שהם מודעים למצב במזרח התיכון ואינם שולחים חבילות המיועדות לישראל למדינות ערב. ועדיין, בהינתן מה שקרה לי בעבר והבורות המדהימה אודות ישראל והמזרח התיכון באירופה (יכול להיות שגם אם הם לא שולחים למדינות ערב הם יעבירו את החבילה למדינה שלישית באירופה בדרך ומשם היא תגיע למדינת אויב?), אני מאוד חושש, וזה עוד לפני שהגענו בכלל לאפשרות שדואר ישראל, או, לצורך העניין, הדואר הבלגי, יגנוב, יחזיר, או, יאבד לי אותה (בשל השנאה לישראל באירופה אני לא שולל את האפשרות שמישהו בדואר הבלגי בכוונה יאבד אותה)...
מה אני עושה אם פועלי דואר ישראל, בהנחה שהחבילה בכלל תגיע לארץ, יקלידו לא נכון את מספר הנייד בעת שליחת המסרון ולכן ימסרו את החבילה לאחר או יחזירו אותה לשולח לאחר חוסר הדרישה? שמעתי שזה קורה הרבה. איך אני בכלל יודע שהשולח באמת שלח את החבילה ולא עובד עליי?
העיקר שהערסים והטרוגלודיטים האנאלפבתים שעובדים בכנופיית הפשע המאורגן הבטיחו שמרגע הגעתה של חבילה לארץ, תוך יומיים היא תגיע לנמען: הם שכחו לציין כי בהגעה לארץ הכוונה לרגע בו היא נסרקה, לא לרגע בו היא נחתה. לפני כמה חודשים, חידשתי דרכון והדוור, שלא בסבבה שלו לעלות לדירה שלי כדי למסור דואר רשום כפי שדורש החוק ושבכל מקרה מגיע מקסימום רק פעם בשבוע ולפעמים שוכח חבילות מכתבים שלמות ליד הבניין שלי או מבקש ממני לחלק דואר לשכנים, עוד ביקש ממני שאקריא לו את הכתובת באנגלית על חבילה שהייתה מיועדת למישהו מרחוב אחר. מן הידועות היא שעובדי דואר ישראל לא יודעים לזהות אותיות לטיניות, חלק מהסיבה שבעטיה כל כך הרבה חבילות אובדות.

פחות זמן מחבילה שיצאה מארה"ב אני מקווה

היום, ה- 1.10 הלכתי לאסוף חבילה שנשלחה מארה"ב ב- 27.8 (ויצאה מגבולות ארה"ב יומיים לאחר מכן, כלומר ב- 29.8). וזה אחרי שהם חנכו את "המרכז החדש" שלהם לחלוקת חבילות. @#$$@

J W von Goethe

New member
היה מספר מעקב, או, שזה היה משלוח רגיל? לי אין אפילו את זה...

אשמח, כאמור, לשמוע מכמה שיותר אנשים.
לפני כשנה הזמנתי חבילה מאוסטריה והדואר המקומי שלהם שלח אותה לדובאי (מדינת אויב). שלחתי הן לדואר האוסטרי הן לשולח הודעה נדהמת והם ענו לי, בשיא הרצינות, שבטח עוד כמה ימים היא פשוט תעלה על מטוס בדרך לארץ... ניסיתי להסביר את הקונספט של מדינת אויב, ללא הואיל: באירופה הגבולות פתוחים כחלק מהסכם של האיחוד האירופאי כבר כמה עשורים והם אינם מכירים מציאות אחרת, שלא לדבר על כך שהם אינם מכירים את הקונספט של מדינת אויב. אחר כך, השולח הסביר לי שהוא מפסיק לשלוח לישראל מכיוון שהדואר האוסטרי תמיד שולח חבילות המיועדות לישראל לדובאי, כך שלא היה מדובר במעידה חד פעמית אלא בבורות: הם אשכרה שלחו לשם את החבילה מתוך ציפיה שניתן להשתמש בדובאי כתחנת מעבר לישראל, משהו הגיוני בערך כמו לשלוח אותה לאיראן, לסוריה, או, ללבנון...

trilliane

Well-known member
מנהל
נשמע כמו טעות וודאי שלא כמו שיטת עבודה שגרתית

מבחינה גאוגרפית אין שום היגיון לשלוח חבילות מאוסטריה לישראל דרך דובאי. זה הגיוני בערך כמו לשלוח חבילה מישראל לפריז דרך ניו יורק או לשלוח מכתב בישראל מתל אביב לחיפה דרך אילת. אפשר לומר על האוסטרים הרבה דברים, אבל הם לא עם שידוע בחוסר יעילות או באי עמידה בזמנים
, ואני גם לא חושבת שמתחשק לדואר האוסטרי לבזבז כספים מיותרים על משלוחים הלוך חזור ברחבי המזרח התיכון.
&nbsp
"השולח הסביר לי" = אדם פרטי הסביר לך משהו שהוא חשב שהבין או אולי לא הבין, או אולי סתם הנפיץ לך איזו תשובה, לך תדע... הוא לא דובר הדואר האוסטרי, והתשובה שלו בלתי מתקבלת על הדעת. אז הסביר! זה נשמע לך הגיוני?
&nbsp
וממתי אירופה לא יודעת מהן מדינות אויב? כן, נכון שיש היום איחוד אירופי, אבל רק לפני כמה עשורים המדינות האלה היו במלחמת עולם זו מול זו, שלא לדבר על מאות שנים של מלחמות באירופה. שלא לדבר על טרור עכשווי. אתה באמת חושב שזה קונספט זר להם? סליחה, זו טענה הזויה.
&nbsp
אני לא זוכרת מתי בפעם האחרונה שלחו לי משהו מאוסטריה, אבל קיבלתי בחיי לא מעט חבילות מבריטניה, גרמניה, פולין, הולנד ומדינות נוספות באירופה, ורובן ככולן הגיעו לישראל. אין שום סיבה שהחבילה שלך לא תגיע, חבל שאתה סתם מכניס את עצמך לסרטים מיותרים.

J W von Goethe

New member
המציאות עולה על כל דמיון (והתכוונתי לדור הצעיר)

כל מה שתיארתי התרחש, מופרך ככל שהעניין נשמע. חוץ מזה, מהפה שלך לאלוהים...

trilliane

Well-known member
מנהל
לא היא לא. מדובר בעסק, וב"מציאות" הזאת אין שביב היגיון כלכלי

אני מאמינה לך שכל מה שכתבת התרחש, אבל מה שכתבת הוא שחבילה אחת נשלחה לדובאי (וזו ללא ספק טעות) ושהשולח אמר לך שככה זה תמיד. נו, אז אמר... אתה יודע כמה פעמים מוכרים כתבו לי שטויות? כל עוד לא תביא הוכחה רשמית מדואר אוסטריה שהם שולחים חבילות לישראל דרך דובאי, אני מסרבת לקבל את ה"שיטה" הזאת כ"מציאות".

J W von Goethe

New member
מקווה שאת צודקת, אבל...

כאמור, גם נציג הדואר האוסטרי ענה לי בשיא הרצינות שבטח היא תעלה על מטוס לארץ תוך כמה ימים. מקווה שמדובר בבור אחד שאינו מייצג.

trilliane

Well-known member
מנהל
מה הבעיה בתשובה שלו? הוא ענה בהתאם לנוהל הרגיל במצבים כאלה

קורה לא פעם שחבילות נשלחות בטעות למדינה לא נכונה וכשעולים על הטעות במיון שולחים אותן ליעדן. ייתכן שבמקרה המסוים הזה לא ישירות מדובאי לישראל אלא דרך מדינה אחרת, או שהם כבר העדיפו להחזיר לאוסטריה... אבל אין פירוש הדבר שבאופן קבוע האוסטרים שולחים דואר לישראל דרך דובאי!

trilliane

Well-known member
מנהל
מי אמר שזו בהכרח טיסה ישירה לישראל? הרבה פעמים שולחים דרך

מדינה כלשהי (אבל כזאת הגיונית גאוגרפית). כבר היו מקרים שחבילות שנשלחו אליי מארה"ב לישראל עצרו לחניית ביניים בטורקיה, למשל.

J W von Goethe

New member
לא אמרתי אחרת...

מה שהופך את התשובה שזכיתי לה לעוד יותר מופרכת, שכן קשה להאמין ששירות הדואר של מדינת אויב היה מעביר אפילו למדינה שלישית דבר דואר המיועד לישראל... לפני כמה שנים התעוררה סערה בכווית כשגילו שמה שיובאו למדינה כוסות קלקר שיוצרו בארץ.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא יודעת מה היה במקרה ההוא, אבל מה זה משנה? זה מקרה נקודתי

והוא לא מעיד במאום על המצב השכיח בדואר האוסטרי, קל וחומר בבלגי. אני מבינה שזה היה אירוע לא נעים מבחינתך, אבל קח את הדברים בפרופורציות: קרתה תקלה, עברה שנה, בשלה השעה לשחרר ולהמשיך הלאה.

אם האמריקאים יכולים לשלוח חבילה

מחוף לחוף בתוך ארה"ב בפחות משבוע, למה דואר ישראל צריך חודש כדי להעביר חבילה מתל אביב לתל אביב?

trilliane

Well-known member
מנהל
יכולים (בעיקר אם משלמים על Priority); בפועל לאו דווקא עושים

קרו לי בשנים האחרונות לא מעט מקרים שחבילות ששלחתי או שנשלחו אליי בילו בדואר ארה"ב הרבה יותר משבוע ולמרחקים קצרים למדי (למשל מניו יורק לפנסילבניה). קרו לי גם כמה מקרים של אובדן חבילות...
לצערי הם כבר לא יעילים כפי שהיו בעבר, גם הם קורסים תחת העומס.

J W von Goethe

New member
פועלי דואר ישראל ממש נראים לי כמו התחתית של החבית

כמו אנשים שלא קראו ספר מעודם, אז, מה אכפת להם אם איזה משקפופר לא יקבל את הסרטים/הספרים שלו? אחרי הכול, לא מדובר בסיגריות שלהם. גם לא ממש נראה לי שרבים מה יבינו מה פסול בלגנוב כדי להרוויח כמה גרושים. ידוע כי הדואר מארגן מכירות פומביות של חבילות שהוא מגדיר כחסרות דרישה. ואם יש עומס, כדי לא לפספס את הדרבי בטלוויזיה, מה רע בלשרוף/לרזוק/להחזיר את החבילה?

trilliane

Well-known member
מנהל
השמצה מכלילה מכוערת. סיימתי להתדיין איתך.

למעלה