רצח הד"ר לכימיה ע"י נערות לווי

destiny23

New member
אני מנסהלהבין אם שרשרת אלי...

אין לי מחשב וזה לא ככ ברור מהפון. בכל אופן, הכוונה בזנות היא לשני המינים ודאי שגבר זונה הוא קורבן באותה מידה שאישה זונה.

kmiki

New member
אכן שרשרתי אליך

כי את זו שהעלתה את נושא הפמיניזם בהקשר של השתתפותם של אנשים כמוני שגולשים בתפוז אבל לאו דווקא בפורום הזה באופן קבוע. אני פשוט חושבת שהנושא הזה אינו קשור אך ורק ךפמיניזם ולכן לא מבינה למה רק לפמיניסטיות החולקות את דעותיך במדוייק יש את הזכות להשתתף בדיון (הכל מתייחס למה שאמרת לכותבת לפניי, כשענית לה למה זה לא בסדר שאנחנו מתערבים "לכן" בפורום פמיניזם, כאילו יש מנדט למישהו על פמיניזם, הפרשנות של כל אחד לפמיניזם היא שונה, ואמור להיות פה מקום לכל הגישות השונות. פמיניזם בעיניי הוא הרצון לשיוויון בין המינים, ולכן אני לא רואה בזנות אונס, כי מבחינתי אם אשה, או גבר בחרו לעבוד בזנות, עם דגש על המילה בחירה, אין פה משהו שנוגד פמיניזם.

destiny23

New member
יפה. אס הדיון הזהעולה שוב כל שבוע

אם את יכולה להבין למה אני מתוסכלת, כל פעם שבא מישהו חדש, יש שוב שרשור בעד ונגד זנות ) אבל כמובן שבעוד זה רק אם האישהבאמת בחרה את זה... נכון?( עכשיו אין לי בעיה לנהל את הדיון הזה * לרוב אני לא ממש מתדיינת בנושא כי אני לא חדה כמו אולדי, דניאלה ועוד כמה נשים מדהימות כאן* אבל זה הופך למציק בשלב מסויים. קראת את השירשורים בטאגליין? אני חושבת שאם תקראי טיפה על הפורום, את תביני את כל הדעות המושמעותכאן ואולי אפילו תופתעי לגלות שיש כאן כאלה שחושבות כמוך.....ת בקצרה, דעתי היא שרוב מוחלט של הזונות היא נשים שפותו לזה ובאמת נכנסו לעולם שאין יציאה ממנו, אני מתנגדת לזנותברמה החברתית, והייתי רוצה לראות את זה נמחק מהעולם. כתבתי שזה אירוני שהוא נרצח ע"י זונות כי זה באמת המצב. ואת דברי אני מבוססת על הדעות הללו.

bbb234

New member
גם אם המטרה היא שוד אין צורך לרצוח

רוב השודדים לא רוצחים,והן בהחלט יכלו לשדוד אותו בלי לרצוח(אולי הן חששו שיתלונן אם לא ירצחו אותו ,והן רצחו במטרה שלא יתפסו אותן על שוד אבל הן לא רצחו לשם שוד). אני לא יודע מה אותו פרופסור עשה בדיוק אבל אם המעשים הבזויים שלו מסתכמים בהזמנת זונות אליו הביתה ,ויחסי מין שהוא קיים איתן בהסכמתן המלאה אז אני לא רואה נסיבות מקלות לרצח.

קריסטה

New member
אם הן היו רוצחות אותו מתוך הגנה עצמית

או לאחר שהוא התייחס אליהן באופן אלים ומשפיל, כנראה שהייתי מבינה את הצד שלהן. מהכתבה עולה בבירור (בעיני לפחות) שמדובר בתאוות בצע גרידא. מבחינתי שירקבו בכלא.

Veganiny J

New member

אם היה מדובר בצמד עבדים שרצחו ושדדו בעל אחוזה לבן התמונה היתה נראית אחרת, למרות שהבסיס די זהה.

HouseAtreides

New member
ההשוואה לעבדות בארה"ב בעייתית

הדמיון הוא שבשני המקרים מדובר בתופעה חברתית חולנית הכוללת מערכת יחסים היררכית, נצלנית ופוגענית "בהסכמה" כביכול. אם כוללים במושג 'זנות' גם את תעשיית הפורנו, אז בשני המקרים עומדים אינטרסים כלכליים כבדי משקל שעומדים כמכשול בפני הנסיונות למגר את התופעה. אבל: החברה השלטת בתקופת העבדות, לא העניקה לעבד שום אופציה לשנות את מצבו החברתי ואף מנעה זאת ממנו בכל הכוח. אם הוא היה מנסה למשל לברוח מהאחוזה (לא לרצוח ולא לפגוע באיש, רק להתרחק מהמקום הבעייתי כדי לנסות ולבנות את חייו מחדש), שום רשות חוקית לא היתה מסייעת לו - להיפך, המשטרה והציבור היו רודפים אותו כעבריין לכל דבר, עד שיוחזר לאדונו. הרופאים היו קובעים שהוא לוקה ב"דראפטומניה" (ע"ע) וממליצים על מגוון "טיפולים" שעשויים לרפא אותו מ"שגעון" זה. אצל זונה המצב מורכב יותר: החברה לא קבעה כללים ומגבלות ספציפיות שנועדו למנוע מזונות לשקם את חייהן. הזונה עצמה לא מסוגלת בדרך כלל לעשות זאת, ולעיתים אף דורשת במפורש שיניחו לה לנפשה ויכבדו את בחירתה. קשה מאד להסביר התנהלות כזו למי שרחוקים שנות אור מהסיטואציה, ומאמינים באחריות אישית ושווה של כל אדם על מעשיו. מהסיבה הזו, קשה מאד לשכנע לפטור לחלוטין או אפילו לצמצם את אחריות הזונה למעשיה, וההשוואה לעבדים לא עוזרת לשכנע. אני בעצמי לא מאמין שזונה צריכה להיות פטורה מאחריות כשמדובר במעשים חמורים ופוגעניים במיוחד כמו רצח לשם רצח, גם אם לא אזיל דמעה בגלל לקוח שנרצח....... (אבל כן אזיל דמעה, אפילו שתיים, בגלל זונה שלקוח התעלל בה). אם כבר נערכה השוואה לעבדים מהמאה ה- 19, אפשר ללמוד ממנה איך *לא* מטפלים באוכלוסייה מדוכאת: לאחר ששוחררו, בבת אחת הוטלה על העבדים מלוא האחריות לחייהם, כמעט שלא ניתנה להם תמיכה מיוחדת והם נזרקו לסלאמס, שם חלק מצאצאיהם יושבים עד היום...

mars30plus

New member
אם את חושבת שאין הבדל בין שטיפת כלים למין, אז

אנחנו באמת בבעיה. כמה שאלות קטנות: 1. מה קל לך יותר להגיד לבן זוגך שלא בא לך סקס או להגיד לו שלא בא לך לשטוף כלים? 2. מה גורם לך להרגיש פחות טוב עם עצמך, כשאת שוטפת כלים בניגוד לרצונך או כשאת שוכבת עם מישהו בניגוד לרצונך? 3. העם מספר הפעמים שאת שכבת עם בעלך בניגוד לרצונך שווה למספר הפעמים שהוא שכב איתך בניגוד לרצונו? 4. מכירה את התחושה הזו של "התנתקות" בזמן שאת מקיימת יחסי מין שאת לא רוצה בהם (לשכב על התקרה, לחשוב על משהו אחר ולחכות שזה יגמר, להתבאס שלוקח לו הרבה זמן לגמור כי כבר אין לך סבלנות להיות אחרי, ובינתיים להיות פאסיבית יחסית או לפעול כאוטומט)? מה גודל ההבדל בעיניך בין התחושה הזו לבין מה שמתואר בפסיכולוגי כ"התנתקות דיסואציאטיבית" של קרבנות אונס בזמן האונס, מצב שגורם להן לקפוא או לפעול כאוטומט ולא להביע התנגדות אקטיבית? אני לא נכנסת לגופו של הדיון על רוצחות הד"ר לכימיה. אני חושבת שהדיון על מין שנעשה "בלי חשק" הוא מאד מאד עקרוני לחיים שלנו בדיוק בגלל זה, אגב, פתחתי דיון בנושא בשרשור נפרד, ואת מוזמנת להגיב שם.

elena20

New member
כן, כי לשטוף כלים זה בדיוק כמו להיות זונה.

נורא הגיוני.

יפעת1974

New member
אני אכנס רגע לתפקיד

הפרקליט של השטן (למרות שבגדול יש לי השקפה דומה לשלך): את טוענת שאם זונה נאלצת לשכב עם גבר שהיא לא נמשכת אליו אזי התמורה הכספית לא מהווה "משקולת מאזנת" ולכן המצב התודעתי הוא של אונס. מה קורה כאשר אותו גבר הינו גבר מצודד וקיימת משיכה בינו ובין הזונה? ועוד משהו: לפני כמה ימים כתב כאן איזה מישהו על מצב שבו נער קטין פונה לשירותי זנות. לא הגבתי לו כי לא ממש ידעתי איך לאכול את זה. אני אשמח לשמוע את דעתך בנושא. תודה.

אלב85

New member
לשטן הזה יש מספיק פרקליטים בחברה שלנו

אם קיימת משיכה בינו ובין הזונה שייצאו לדייט.

התרמית ה"רומנטית"

נוסח "אשה יפה". בטח, כל לקוח הוא ריצ'רד גיר בפוטנציה, אז אולי היא בכלל נמשכת אליו. אבל אני חושבת שהבחירה במונח אונס מפספס את הסיפור. אם כבר, זה אונס קבוצתי, כי מעורבים בו אנשים רבים, אלה שמפילים אימה על האשה, כדי שה"לקוח" "יהנה" ממנה. כך שהלקוח הוא לא בדיוק כמו אנס בודד, אלא הוא כמו מי שמשתתף באונס קבוצתי (ששם, נניח, יש מי שמחזיק בכוח את הנאנסת, ומי שמבצע את האקט, וכן בשני המקרים יש צופים, רק שבמקרה של זנות, הצופים מהצד הם לעיתים שוטרים ש"מכירים" את הזונה ובכל זאת מניחים לה להמשיך ב"עבודתה").

Old Girl

New member
תשובה:

1) זונה שנמשכת ללקוח. זהו תרחיש שיש לו סבירות תיאורטית כלשהי, למרות שהיא נמוכה מאוד. לכמה גברים נמשכת אישה ממוצעת, אחד מתוך מאה? אחד מתוך חמישים? במקרה של זונה, השכיחות תהיה לרוב נמוכה יותר כי (1) היא נמצאת בתוך רצף של חוויות מחרידות שיכולות להרוג כל חשק מיני לשנים ארוכות; (2) כשאת יודעת שאת חייבת לשכב עם מישהו, ועוד לעשות את זה כאן ועכשיו - זה יכול לחבל במשיכה פוטנציאלית. אבל נניח באופן תיאורטי, כחלק מהתפלפלות אינטלקטואלית, שהזונה נמשכת לאחד מתוך מאת הלקוחות שלה ומה שעובר לה בראש זה "וואו, איזה כיף לי! אני הולכת ליהנות כמו מטורפת ועוד לקבל על זה כסף". נשמע כיף לפחות כמו לשתות שייק אבטיח בחוף של קופנגאן, בהחלט לא כמו אונס. אבל מה התועלת המעשית של ההתפלפלות האינטלקטואלית הזו? הסבירות שהתרחיש הזה יקרה היא זניחה. משמעות הבחירה (לשכב עם הלקוח המצודד) היא אפס כי אין לה האפשרות לבחור שלא לשכב אתו (רק שלא יבואו עכשיו כל מיני אנשים שמשוכנעים שזונות יכולות לסנן לקוחות ויתחילו לעייף אותי, אני עייפה גם בלעדיכם. יש לי חברה לנהל ותינוקת שמתעוררת עדיין בלילה). ללקוח המצודד אין שום דרך לדעת מה מרגישה הזונה, כי היא תמיד תגיד לו שהיא נהנית בטירוף וגמרה בשרשרת. נשארנו עם סוגיה תיאורטית ותשובה תיאוריטית. 2) נער קטין פונה לשירותי זנות. תרחיש זוועתי בכל קנה מידה בעיני. מה השאלה כאן? מי ילך לכלא במקרה כזה? אף אחד. האם הזונה תרגיש שונה בגלל שהלקוח הוא קטין? נו, את יודעת בעצמך את התשובה.

יפעת1974

New member
אני אסביר למה שאלתי

המקרה אכן תיאורטי מאוד אבל מהתשובה שלך אני למדה שלתפישתך מעשה האונס הוא למעשה אקט "נפשי/מנטלי" יותר מאשר אקט פיזי.

למעלה