אנגלית לילדה בת 5

kvakva

New member
אנגלית לילדה בת 5

שלום לכולם!
אני ממש חדשה בפורום. בעוד כחצי שנה אנחנו נוסעים לארה"ב לרלוקיישן למשך שנה.
הידה שלנו בת 5. מה הן השיטות המומלצות ללמד אותה אנגלית? האם יש סרטים מצויירים, ספרים משחקים בעניין?

אשמח לכל המלצה
 

carlimi

New member
שלום וברוכה הבאה לפורום הנהדר שלנו


גם אנחנו עוד בארץ ומתכננים לעבור לארה"ב בקיץ הקרוב (אפשר לשאול לאן אתם עוברים!??!).
גם לנו יש בין היתר בת חמש (וקצת).
האמת? אין לנו שיטה וגם לא היה משהו מוגדר בתכנון. אבל -
הבן הצעיר (בן שנתיים), נמצא מתחילת השנה במשפחתון דובר אנגלית.
זה אומר - מדברים רק אנגלית, ספרים באנגלית, שירים באנגלית.
הבת שלי חושבת לעיתים שהוא מבין רק אנגלית (הוא בהחלט שולט בה יותר מבעברית) ושואלת הרבה "איך אומרים כך וכך באנגלית" ואז ניגשת אליו ושואלת .... זה מאוד משעשע ...
וכך זה בעצם התחיל אצלנו.
הוא גם די מכור לשירים של בארני ורואה אותם הרבה אחהצ במחשב, ב YOU TUBE. אז הרבה פעמים הם רואים איתו ביחד. היום היא כבר ממש שרה חלק מהשירים לבד בעצמה, יחסית עם לא הרבה טעויות יש לומר.
בנוסף, בעיקר אחרי השיחה שעשינו איתם בקשר למעבר, היא ממש מתלהבת ורוצה ללמוד. זה בא לגמרי ממנה, עם עידוד מסויים כמובן מצידנו. ככה אנחנו ממציאים מלא משחקים ומשלבים בתוכם לימוד אנגלית. למשל משחק הצבעים - אנחנו אומרים צבע באנגלית והם צריכים למצוא כמה שיותר פריטים בבית באותו הצבע. באוטו, בנסיעות ארוכות יחסית (במקרה והם לא נרדמים) אנחנו ממציאים שירים בשילוב מילים באנגלית. זה יוצא נורא נחמד והם נורא מתלהבים.
ולסיום - מאחר והיא כבר יודעת שתלך לבית ספר שם - היא לוקחת את הדברים ביותר רצינות. היא כבר מדקלמת את ה ABC'S, ויודעת לרשום את שמה באנגלית.
אה, ועוד משהו נחמד שקרה השבוע - ביום ראשון הייתה אצלנו חברה של האמצעי (בני 3.5) שבמקרה יצא ככה שגם הם עוברים בקיץ (לאנגליה). הצעתי לה לעשות להם שיעור אנגלית. ההתלהבות הייתה עצומה וגם הם שיתפו פעולה ממש יפה (וגם הפגינו ידע לא מבוטל בכלל).
אז ככה. זורמים.... ויש מקום להרבה יצירתיות - כי אני מאמינה שהלמידה הזו צריכה להיעשות בכיף!
אז שיהיה בהצלחה!
נ.ב. - חשוב לי להוסיף שוב שזה לא היה מתוכנן בכלל כל הסיפור הזה, ושאני יודעת שיש ילדים שמגיעים בלי אנגלית בכלל ולומדים להסתדר יופי. אולי לוקח להם קצת יותר זמן ....
 

kvakva

New member
תודה רבה על הרעיונות הנפלאים!

לשאלתה של קרמילי , אנחנו עוברים לאוריגון, פורטלאנד.

אני ממש מודאגת מעניין השפה. כניראה שהדאגה באה בניסיון מר שהיה לי. הגעתי לארץ בהיותי בת 12 מבלי להבין מילה 1 בעברית. ההסתגלות היתה מאוד קשה וממושכת. אני מאוד לא רוצה שהבת שלי תעבור את אותו התהליך.

כרגע מצאנו מורה פרטית דוברת אנגלית שמלמדת אותה פעמיים בשבוע. זה ממש חמודה והילדה התחברה אליה בנורה נפלאה. אך כמובן היא מאוד רחוקה מלהבין אנגלית שוטפת.
 

carlimi

New member
קודם כל

גיל 12 זה לא גיל 5. ככל שאנחנו גדלים קשה לנו יותר ללמוד דברים חדשים, ובעיקר שפה חדשה.
מורה פרטית זה אחלה, למרות שפעמיים בשבוע מרגיש לי הרבה, אבל זה כמובן לשיקולך האישי. תקחי בחשבון שיש לכם עוד הרבה זמן עד המעבר - חצי שנה זה המון!!!
ועוד דבר קטן, למרות שאת מודאגת, והדאגה שלך מובנת , נסי לא לשדר לה את זה כי זה יכול להכניס ללחץ מיותר שאולי יש גם ככה מהמעבר.
אנחנו דרך אגב עוברים לדנבר, קולורדו.
 

noaronen1

New member
ברוכה הבאה


שיהיה בהצלחה!!!
קיבלת בהחלט עצות נפלאות, לדעתי בגיל של הבת שלך לחשוף לתוכניות ילדים באנגלית אם יש DVD (אפילו סרטים של דיסני שהיא מכירה בעברית לשים באנגלית), היום באמת גם יש את היוטיוב וכל מה שיש במחשב.
ל- pbskids יש המון משחקי חינם וגם ל- BBC תעשי גוגל ותמצאי אותם
להשמיע שירים באנגלית, אם יש טלפון כמו אייפון או אייפד לשים לה משחקים ללימוד אנגלית.
אני עדיין לא מצאתי שיש את הדבר הזה שילמד ממש אנגלית, אבל חשוב שהיא תחשף ולקראת הנסיעה שתדע להגיד
yes
no
mommy/daddy
water
snack/hungry
מעבר לזה יקח זמן אבל רק כשנמצאים במסגרת יומומית זה קורה

סתם מחשבה, אם יש בחורה צעירה דוברת אנגלית שפת אם/בייביסיטר אולי להביא לשחק איתה פעם בשבוע כמה שעות ולבקש שהאינטרקציה תהיה רק באנגלית.

המון בהצלחה, וקחי בחשבון שמעבר לוקח זמן ולאט לאט דברים יסתדרו.
 

carlimi

New member
נוע - אפשר שאלה?

הבת שלי אמורה להיכנס לקינדרגרדן, בפאבליק סקול. הבנתי שיש לילדים זרים תוכנית סיוע שנקראת ESL.
האם הילדים נדרשים לעבור מבחן כלשהו ושיוך לפי רמות או שכל הילדים הזרים באותה שכבת גיל לומדים ביחד למן ההתחלה?
תןדה
 

noaronen1

New member
ESL-English as Second Language

איך זה עובד (בניו יורק) ובנות אזורים אחרים בארה"ב ובעולם אשמח שתוסיפו תגובות, כי לכל state יש את החוקים שלה, אבל אני משערת שגם שם התהליך דומה:
1. כשההורים רושמים את הילד לבית הספר הציבורי הם מבקשים למלא שאלון לגבי אנגלית כשפה שניה
2. בעקבות השאלות הבת שלך תצטרך לעבור מבחןן להערכת ידע של השפה - מכיוון שהבת שלך תדע מספר ספור של מילים היא תהיה זכאית לזה
3. ילדים ברמת מתחילים מקבלים בניו יורק כ- 320 דקות חיזוק שבועיות ומתקדמים 180, זה יכול להיות בתוך הכתה או בנפרד - תלוי מדינויות בית הספר

עכשיו לגבי K (קידנרגרטן) כל הילדים מגיעים בלי ידיעת מיומנויות קריאה. כל יום יש שעת כתיבה ושעת קריאה, בהם מתרגלים לכתוב את האותיות ואחר כך לקרוא ספרי תמונות - הציפייה מילד בסוף K לקרוא 5 - 10 מילים בספר! כך שאני לא חושבת שאת צריכה להיות מודאגת, בדרך כלל החשש הוא לילדים שעוברים מישראל בכתה א', כי בעצם הם לא למדו את הבסיס עם החברים, אבל עדיין רבים מהם סוגרים את הפער.
כמה זמן? מניסניוני באזור חצי שנה - לא שמעתי על הרבה ילדים שהגיעו ותוך יומיים דיברו שוטף אנגלית (-: זה לוקח יותר זמן, והבעיה הרבה פעמים היא עם הפער/הנחה לגבי המשפט שמבוגרים/הורים שומעים לפני המעבר לארץ זרה ש"ילדים קולטים צ'יק צ'ק את השפה ותוך כמה ימים הם כבר ידברו חופשי" הם קולטים את השפה יותר מהר - זה ברור, אבל כמו תינוק לראות את הפירות של "ספיגת המידע" לוקח כמה חודשים טובים, תמיד יש סטיות אבל לרוב זה סביב 5 -6 חודשים.
 
לא ממש יודעת לענות לגבי ESL כי הילדים שלי

מעולם לא נזקקו לכך.
כשהגענו לסין רק הגדול כבר היה בבית ספר (KG בבית ספר אמריקאי בינלאומי עם מורות ESL) והשתלט כ"כ מהר על האנגלית שלא נזקק לתוספת עזרה. הקטנים היו קטנים ולמדו את האנגלית גם הם מהר מאוד.

פה בקנדה, פרובינציית אונטריו ליד טורונטו, כשמגיע מישהו חדש לעיר ומבקש להצטרף לשורות מערכת החינוך הציבורית, מועצת החינוך האיזורית קובעת פגישה.
בפגישה צריך למלא המון טפסים ולהגיע עם מסמכים שונים ביניהם תעודות בתי ספר קודמים (שנתיים אחורה), יושבים עם יועץ (אני מניחה שהוא מורה) שעובר על כל המסמכים ומחליט אם יש צורך לעבור בחינת שפה או לא. אם כן, נכנסים לחדר בחינות סמוך לצורך הבחינה.
במקרה שלנו הוא כמובן החליט שאין בכך צורך (הילדים למדו כל חייהם באנגלית והיו תלמידים טובים) ונכנסנו למערכת כמו כל ילד דובר אנגלית כך שאין לי מושג לגבי כמה שעות ESL מקבל פה תלמיד ולפי מה זה נקבע....

הכי חשוב לדעת למי שמגיע לאיזורנו הוא, שכשמגיעים כדאי לתאם פגישה כזו עם מועצת החינוך האיזורי ושם הם עושים הכל כדי לעזור, להסביר ולתמוך.
 

ynbike

New member
אני יכולה לספר לך איך זה עובד אצלינו.

דבר ראשון, תראי גם מה בוטן כתבה באחת ההודעות כאן בעמוד, הנמיכי את הציפיות. שפה כשפת אם, לא רוכשים תוך שבועות, לא תוך שלושה חודשים, אפילו גם לא תוך שנה. כך שהesl זה לא זבנג של שנה וגמרנו.

עברנו לארצות הברית לפני שנתיים וחצי. בניו ג׳רזי, שיעורי הesl, שהם חובה דרך אגב, ניתנים באופן אוטומטי ולמשך שלוש שנים לילדים שהגיעו לארצות הברית בין הגילאים חמש עד תשע, ובמשך ארבע שנים ++ לילדים שהגיעו לכאן לאחר גיל תשע. אין הנחות, זאת אומרת לא יורידו ילד מesl לפני שעברו שלוש שנים גם אם נראה שהשפה שגורה בפיו.

כמובן שבתחילת השנה נערך מבחן/מבדק של הסטייט הבודק את רמת האנגלית, ואז מחליטים אם לשבץ בקבוצה הומוגנית/הטרוגנית ו/או לאפשר למידה אישית.

הבת הגדולה שלי קבלה במשך שנה שיעורים פרטיים ממש באופן יומיומי. פשוט לא היה עוד ילד בשכבה שהגיע באותה שנה מארץ אחרת וכמעט ולדבר את השפה.

הבת הקטנה שלי לעומת זאת, תמיד למדה בקבוצות.מידי פעם זכתה לשיעור פרטי.
בכיתות א ב, לא נדיר למצוא בשיעורי esl ילדים שהם ילידי ארצות הברית, אשר מעולם אפילו לא עזבו אותה. מדובר בילדים שלא נחשפו ברמה מספקת לאנגלית. ו/או שאוצר המילים של הילדים קטן יחסית למצופה.

ב esl לומדים לא רק שפה אלא גם תרבות (סיפורים, שירים, חגים).
 

carlimi

New member
עוד תוספת קטנה

אם יש לכם במקרה אייפון - יש אפליקצית משחק נורא נחמדה של חיות - רואים תמונה (אמיתית אגב) של חיה, שומעים את הקול שלה, שומעים איך אומרים את השם שלה באנגלית, וגם רואים כיתוב איך כותבים באנגלית.
היה מאוד פופלארי אצלנו לתקופה די ארוכה.
אם את מעוניינת תגידי לי ואשאל את הבעל איך קוראים לזה.
 
למעלה