שלום וברוכה הבאה לפורום הנהדר שלנו
גם אנחנו עוד בארץ ומתכננים לעבור לארה"ב בקיץ הקרוב (אפשר לשאול לאן אתם עוברים!??!).
גם לנו יש בין היתר בת חמש (וקצת).
האמת? אין לנו שיטה וגם לא היה משהו מוגדר בתכנון. אבל -
הבן הצעיר (בן שנתיים), נמצא מתחילת השנה במשפחתון דובר אנגלית.
זה אומר - מדברים רק אנגלית, ספרים באנגלית, שירים באנגלית.
הבת שלי חושבת לעיתים שהוא מבין רק אנגלית (הוא בהחלט שולט בה יותר מבעברית) ושואלת הרבה "איך אומרים כך וכך באנגלית" ואז ניגשת אליו ושואלת .... זה מאוד משעשע ...
וכך זה בעצם התחיל אצלנו.
הוא גם די מכור לשירים של בארני ורואה אותם הרבה אחהצ במחשב, ב YOU TUBE. אז הרבה פעמים הם רואים איתו ביחד. היום היא כבר ממש שרה חלק מהשירים לבד בעצמה, יחסית עם לא הרבה טעויות יש לומר.
בנוסף, בעיקר אחרי השיחה שעשינו איתם בקשר למעבר, היא ממש מתלהבת ורוצה ללמוד. זה בא לגמרי ממנה, עם עידוד מסויים כמובן מצידנו. ככה אנחנו ממציאים מלא משחקים ומשלבים בתוכם לימוד אנגלית. למשל משחק הצבעים - אנחנו אומרים צבע באנגלית והם צריכים למצוא כמה שיותר פריטים בבית באותו הצבע. באוטו, בנסיעות ארוכות יחסית (במקרה והם לא נרדמים) אנחנו ממציאים שירים בשילוב מילים באנגלית. זה יוצא נורא נחמד והם נורא מתלהבים.
ולסיום - מאחר והיא כבר יודעת שתלך לבית ספר שם - היא לוקחת את הדברים ביותר רצינות. היא כבר מדקלמת את ה ABC'S, ויודעת לרשום את שמה באנגלית.
אה, ועוד משהו נחמד שקרה השבוע - ביום ראשון הייתה אצלנו חברה של האמצעי (בני 3.5) שבמקרה יצא ככה שגם הם עוברים בקיץ (לאנגליה). הצעתי לה לעשות להם שיעור אנגלית. ההתלהבות הייתה עצומה וגם הם שיתפו פעולה ממש יפה (וגם הפגינו ידע לא מבוטל בכלל).
אז ככה. זורמים.... ויש מקום להרבה יצירתיות - כי אני מאמינה שהלמידה הזו צריכה להיעשות בכיף!
אז שיהיה בהצלחה!
נ.ב. - חשוב לי להוסיף שוב שזה לא היה מתוכנן בכלל כל הסיפור הזה, ושאני יודעת שיש ילדים שמגיעים בלי אנגלית בכלל ולומדים להסתדר יופי. אולי לוקח להם קצת יותר זמן ....